Şimdi Ara

1 yıllık şöför uzun yola çıkabilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
18.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ehliyeti aldıktan 2 hafta sonra ankaraya gittim geldim (900 km)

önemli olan ehliyeti olmadan önce şoförlüğü var mıydı?

şehir içinde hiç sorunsuz kullanabiliyorsa aracı bence gidebilir

not:bu arada ehliyetim 1 yıl 1 aylık ehliyet aldığımdan beri 40.000 km yol yaptım iş amaçlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoplu -- 20 Kasım 2011; 11:40:45 >
  • Araca da yabancı olmaması gerekir. Hani fren mesafesi aracın o hızlarda verebilceği tepkiler yani arabaya yabancı olmaması da uzun yol için bir avantajdır.
  • Bu soruyu soruyorsa cikamaz kendine guvenicek uzun yol sehir icinden daha kolay uykusuz olmasin yeter
  • yolun tamamı bölünmüş olsaydı çıkmasında bir mahsur olmazdı.sağdan yavaş yavaş giderdi.
    ama yol teke düşüyorki bu çok tehlikeli,sollama yapması gerekecek.risk almaya değmez.uçakla gitsin hem daha masrafsız,güvenli ve hızlı olur.
  • Yolu tanıyorsa yani daha önce gidip gelmişse otobüs olur arabada sürmemiş ama gidip gelmişse kendisi adına daha avantaj.

Güveni olduktan sonra , kurallara uyarsa herkes acemi ilk başlarda ama güven önemli.
  • Sehir icinde genelde tek kisi ve agirlik olmadan bagajsiz kullaniriz ve pek 90 - 100 km'lere cikmayiz.Uzun yolda 3-4 kisi + bagaj yani fazladan 300 kg gibi bir agirlik devreye girer.Ayaginizi sehirici mantigiyla hareket ettirip frene basarsaniz, arabanin altinizdan gittigini hissedersiniz.Fren mesafeleriniz uzuyacak.Buna dikkat edilmeli, cok kaza oluyor bu yuzden.
  • Hem kardeşim hem ben ehliyeti aldıktan 3 ay sonra İstanbuldan Trabzon a giderken kullandık.Hiçbir sıkıntı yaşamadık.Yavaş yavaş ve dikkatli bir şekilde giderse sorun yaşamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roland Deschain

Uzun yol tecrübesi ayrı bir olaydır. En azından arada bir kısa mesafelerde de olsa (İstanbul-Kocaeli gibi) tecrübe kazanıp çıkmasını tavsiye ederim.

Aşırı hız yapmayacak olmasına her ne kadar işini kolaylaştıracak olsa da kritik bir noktada yapacağı en ufak bir dalgınlık yahut hata durumunda telafisi imkansız sonuçlar oluşabilir.

Bence çıkmamalı ve azar azar tecrübe kazanmalı.

istanbul-kocaeli arası kullanabilen şöför her yerde kullanır gerçekten otobüs ve tır yoğunluğunun en çok olduğu yol ve çok süratli kullanıyorlar sol şeritte sollamaya çıktığınızda arkanızda azrail gibi gelen otobüsler görebilirsiniz. o arkadaş hiç uzun yola çıkmadıysa istanbula yaklaşırken yorulcaktır ve kocaeli yolunda çok zorlanabilir.

• Kendine güveniyorsa gidebilir tabii ki. Fakat dikkati şehir içindeki gibi olması lazım. Malum şehirler arasındaki yollarda hata ufak "tık" ile atlatılamıyor.

6,5 yıldır ehliyetim var. Fakat 2,5 yıldır kendi aracım var. 54.000 Km yaptım. Bunun 20.000 Km si uzun yol. Korkacak çekinecek birşey yok. En büyük handikap uykusuzluk...

Hayırlı yolculuklar
  • 1 yıllık şöförken Şanlıurfa-Eskişehir arası (1000 Km) kullanmıştım 91 lada samarayla tek başıma .
  • Bir yıllık şoför eğer sık sık araba kullandıysa uzun yola çıkabilir. Uzun yolda ayna kullanımları önemlidir, hızıda sevmiyosa sorun yok. Emniyet kemerlerini takmayı unutmasın :)
  • Tek sürücü 1000 km yol çok zor , iki şöför lazım haa tek şöför gidemez mi gider ama hata yapma riski yükselir
  • benim hanım bile, antalya-istanbul arasında(çoğu bölünmüş yol) canavar kesiliyor.

yalız tek sürücü 1000km, biraz zorlar. yol 5-6 saat sonra çekilmez hale gelebilir
  • 1000km yolu otobüs şöförleri bile tek başına tamamlayamaz. (kanunen 9 saat araç kullanabilirsiniz diye hatırlıyorum)
    500 km olsaydı çıksın derdim ama 1000km en tecrübeli insanı bile zorlar
  • Valla üniversiteden mezun olduktan sonra ehliyet almıştım. Ehliyet almadan önce sağda solda "kaçak" kullandığım yol 50 km'yi bulmazdı..
    Ehliyeti aldıktan hemen sonra arabamı aldığım gün Bursa şehir içi trafiğine çıkmıştım. Bir kaç hafta sonra da peşpeşe Bursa-İstanbul-Bursa, Bursa-Ankara-Bursa, Bursa-İzmir-Bursa yapmıştım.

Yani iş biraz tecrübede değil kişide bitiyor..
  • mümkünse çıkmasın sivasın buzlu yollarında çok zor durumda kalır otobüsle gidin
  • Yaşım 23 ve 18'ime girdiğimde ehliyetimi aldım. Babamla çalışmalara başladık. Sonra yavaş yavaş uzun yolda vermeye başladı. Uzun yol daha basit görünse de hatanın affı olmaması sebebiyle daha tehlikeli. Hatta bir ara şehir içinden daha fazla uzun yol tecrübem vardı. İnanın çok daha hızlı geliştim. 2 yıl kadar bana arabayı tek başımayken vermedi hep yanımda oturdu fakat sonra iyi bir sürücü olarak çıktım. Hala öğreniyorum çok şey öğrenmem çok şey tecrübe etmem gerekir fakat ilk yıllarımdaki kullanımı düşüşünce şaşıp kalıyorum. Ben olsam 1 yıllık sürücüyken iyi bir eğitim aldıysam çıkardım ama yoksa riskli olabilir. 1000 km çok fazla ya da gece konaklamalı yapacaksa yapsın. Yoksa 1000 km birçok tecrübeli sürücü için bile oldukça zor. Mesela ben 500 km'yi ancak tamamlayabiliyorum. 500 km yaptıktan sonra daha da gidemeyecek gibi geliyor. Tecrübe ile sanırım daha da artar.Babam bile 1000km de zorlanır bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seka_1905 -- 20 Kasım 2011; 14:35:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Bu soruyu soruyorsa çıkamaz..

olayi ozetlemis.akilli olun beyler, tek basina 1000 KM
  • Uzun yol zor birşey değil ki? gündüz çıkarsan sorun yok şehir içinden rahat dümdüz yol dikkatli gitmen yeterli 2-3 şöför çıkarsanız değişimli olarak kullanırsınız çokda eğlenceli geçer.
  • ehliyetimi aldıktan 4 ağustosta alıp 6 ağustosta bandırma-Kemer arası gitmiştim annemleri bırakıp geri dönmüştüm güveni varsa gider tedirginlik yaşarsa zor bitirir o yolu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.