Bildirim
1 yıllık şöför uzun yola çıkabilir mi ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
1 yıl içinde arabaya pek sık binmediyse çıkmaması daha iyi olur ama 1 yılda atıyorum 25 bin km yapmıştır, ufak ufak uzun yol tecrübesi olmuştur o zaman problem olmaz. şöförlükte zaman kadar arabanın üzerinde geçirilen vakit - km önemlidir. binilmeden, tecrübe edilmeden öğrenilmediği için yollardaki 50 yaşındaki bazı amcaların halini görüyoruz. -
ehliyeti aldığından beridir 7 bin km yapmış .quote:
Orijinalden alıntı: Du Hast
1 yıl içinde arabaya pek sık binmediyse çıkmaması daha iyi olur ama 1 yılda atıyorum 25 bin km yapmıştır, ufak ufak uzun yol tecrübesi olmuştur o zaman problem olmaz. şöförlükte zaman kadar arabanın üzerinde geçirilen vakit - km önemlidir. binilmeden, tecrübe edilmeden öğrenilmediği için yollardaki 50 yaşındaki bazı amcaların halini görüyoruz. -
Yapar, niye yapmasın? Uzun yol abartılıyor bence, şehir içinden daha rahat ve daha az dikkat gerektiriyor. Sivas'a göre 7 bin KM de iyi bir yol sanırım.
Arkadaşın önceki gün iyice dinlensin, sabah gün doğmadan çıkarlarsa iyi olur, kahvaltısını güçlü yapsın, uyku getirecek yiyecekler yemesin. Yolda da yorulduğunda dinlensin muhakkak, uykusunu getirmemek için zaman zaman bir şeyler atıştırsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sayın tahrikk yorum için teşekkür ederim.quote:
Orijinalden alıntı: Paramedik 112
Yapar, niye yapmasın? Uzun yol abartılıyor bence, şehir içinden daha rahat ve daha az dikkat gerektiriyor. Sivas'a göre 7 bin KM de iyi bir yol sanırım.
Arkadaşın önceki gün iyice dinlensin, sabah gün doğmadan çıkarlarsa iyi olur, kahvaltısını güçlü yapsın, uyku getirecek yiyecekler yemesin. Yolda da yorulduğunda dinlensin muhakkak, uykusunu getirmemek için zaman zaman bir şeyler atıştırsın.
ve ayrıca sayın rammstein'ci senin yorumun içinde teşekkür ederim.
-
Ben iki aylık şoförken 1150 km uzun yola çıkmıştım. Hem de reno fairway ile. Şehir içi kullanımdan daha kolay gelmişti bana.
Tavsiyem; sabah erken yola çıksın, yola çıkmadan arabanın yağını, suyunu, lastik havalarını vs kontrol etsin, 3,5-4 saatte bir mola versin. Zincir yanına alsın. Uyuklama halini gidermek için nescafeli hazır içecekler alsın. Fazla hız yapmasın. Hayırlı yolculuklar.
Yol öncesi bakım önemli, onu atlamışım. Yollar bölünmüş olduğundan uzun yol daha rahat ve güvenli artık. Tabi bu rahatlamasını gerektirmez, kendini kasmadan dikkatini yola vermeli. İki üç saatte bir durularsa hem dinlenmiş olurlar, hem de ihtiyaç giderirler. Zaten ikinci duraklama büyük ihtimalle yemek için olur. -
İstanbul - Sivas yolu sıkıntılı. Tavsiyem uçakla gidilip gelinmesidir. İstanbul - Ankara desen anlarım da, Sivas uzak gerçekten. Bazı yerlerde tek şeride düşüyor Sivas yolunda Yozgat'dan sonraydı sanırım. Önüne bir kamyon geldiğinde mecbur sollamak zorunda kalıyorsun. Dikkatli olmak lazım. Yorulmaya değmez bu zamanda o kadar yol bence. Ama siz bilirsiniz il dışı şehir içinden daha rahat.quote:
Orijinalden alıntı: Paramedik 112
Yol öncesi bakım önemli, onu atlamışım. Yollar bölünmüş olduğundan uzun yol daha rahat ve güvenli artık. Tabi bu rahatlamasını gerektirmez, kendini kasmadan dikkatini yola vermeli. İki üç saatte bir durularsa hem dinlenmiş olurlar, hem de ihtiyaç giderirler. Zaten ikinci duraklama büyük ihtimalle yemek için olur. -
şehiriçi kaza ihtimali yüksek, ölüm ihtimali düşüktür,quote:
Orijinalden alıntı: bc_
İstanbul - Sivas yolu sıkıntılı. Tavsiyem uçakla gidilip gelinmesidir. İstanbul - Ankara desen anlarım da, Sivas uzak gerçekten. Bazı yerlerde tek şeride düşüyor Sivas yolunda Yozgat'dan sonraydı sanırım. Önüne bir kamyon geldiğinde mecbur sollamak zorunda kalıyorsun. Dikkatli olmak lazım. Yorulmaya değmez bu zamanda o kadar yol bence. Ama siz bilirsiniz il dışı şehir içinden daha rahat.
Alıntıları Göster
uzun yolda ise tam tersi.
tek sürücü-1 yıllık sürücü-1000 km...
-
Şehir içinde kemer takılmadığı için şehir içinde daha çok insanımız ölüyor. -
Çıkmasa daha iyi olur , uzun yol deneyim ister .
aah ah,babam bana ehliyetim yokken uzun yolda araç kullandirirdi.. Yolun 3de 1ini ben giderdim,belki daha fazlasini(bodrum- ankara, ankara-bodrum). O yüzden abartilacak bi durum degil,eli yatkinsa araba kullanmaya doğu hariç(hava koşullarindan dolayi) her yere giderde,gelirde.. -
O degil de ben ilk uzun yola ciktigimda (izmir-istanbul) manisadaki sabuncubeli gecidinde takla atiyordum az daha. Bakiyorum millet sagdan yavas yavas gitmeye basladi e ben de bunlari sollayip saga yanasayim dedim tam yapacagim bir baktim cok ama cok keskin bir viraj. Kazik fren ile o viraji aldim nasil aldim bilemem ama 2-3 amca tuhaf tuhaf bakmisti. Araba kic atti resmen. -
Bence çok rahat çıkar o yola, 120 yi geçmedikten sonra kolay kolay birşey olmaz, en önemli nokta şerit değiştiriken dikkatli olması...quote:
Orijinalden alıntı: raikkonen999
aah ah,babam bana ehliyetim yokken uzun yolda araç kullandirirdi.. Yolun 3de 1ini ben giderdim,belki daha fazlasini(bodrum- ankara, ankara-bodrum). O yüzden abartilacak bi durum degil,eli yatkinsa araba kullanmaya doğu hariç(hava koşullarindan dolayi) her yere giderde,gelirde.. -
Bu soruyu soruyorsa çıkamaz..
Uzun yol tecrübesi ayrı bir olaydır. En azından arada bir kısa mesafelerde de olsa (İstanbul-Kocaeli gibi) tecrübe kazanıp çıkmasını tavsiye ederim.quote:
Orijinalden alıntı: jvcjvc
O degil de ben ilk uzun yola ciktigimda (izmir-istanbul) manisadaki sabuncubeli gecidinde takla atiyordum az daha. Bakiyorum millet sagdan yavas yavas gitmeye basladi e ben de bunlari sollayip saga yanasayim dedim tam yapacagim bir baktim cok ama cok keskin bir viraj. Kazik fren ile o viraji aldim nasil aldim bilemem ama 2-3 amca tuhaf tuhaf bakmisti. Araba kic atti resmen.
Aşırı hız yapmayacak olmasına her ne kadar işini kolaylaştıracak olsa da kritik bir noktada yapacağı en ufak bir dalgınlık yahut hata durumunda telafisi imkansız sonuçlar oluşabilir.
Bence çıkmamalı ve azar azar tecrübe kazanmalı. -
Benim bir arkadaşın ehliyeti vardı ama sürüş tecrübesi sıfırdı. Yıllık izin öncesi otm. corolla hb aldık beraber. Arabayı aldık iki gün sonra yıllık izin.quote:
Orijinalden alıntı: Roland Deschain
Uzun yol tecrübesi ayrı bir olaydır. En azından arada bir kısa mesafelerde de olsa (İstanbul-Kocaeli gibi) tecrübe kazanıp çıkmasını tavsiye ederim.
Aşırı hız yapmayacak olmasına her ne kadar işini kolaylaştıracak olsa da kritik bir noktada yapacağı en ufak bir dalgınlık yahut hata durumunda telafisi imkansız sonuçlar oluşabilir.
Bence çıkmamalı ve azar azar tecrübe kazanmalı.
Alıntıları Göster
Bizim işyerinin kampüsü içerisinde sadece bir kere kullandırdım kendi arabasını.Araba otm. olduğu için kalkışta falan sorun yok ancak ilk dönüşte döndükten sonra
direksiyonu toplamayı unuttu az kalsın kaldırıma çıkıyordu, yandan ben topladım direksiyonu. İstanbul-Bartın arasını yaklaşık 400-450 km falandı,
gidişte arkadaşı bu haldeyken ben Bartına bıraktım. Bol bol tecrübe kazan arabanın üstünden hiç inme diye tembihledim. Eleman tatil boyunca araba kullanmaış gece gündüz.
15 günlük tatil sonrası dönüş yolunu kendi kullanarak gelmişti. Ben bir akrabası veya arkadaşıyla gelir diye düşünüyordum..Baya şaşırmıştım..
Kısacası 1 senelik 7000 km tecrübesi olan adamın artık bu tarz takıntıları olmaması lazım. Kaldı ki Sivas İstanbul arası full duble yol benim bildiğim, sollama falan derdi de yok.
Bartın-İstanbul arasında biz giderken bayağı bir gidiş geliş kısım vardı.
-
Dikkatli olduğu sürece 2 aylık sürücüde yapar.quote:
Orijinalden alıntı: otosarrafı
Benim bir arkadaşın ehliyeti vardı ama sürüş tecrübesi sıfırdı. Yıllık izin öncesi otm. corolla hb aldık beraber. Arabayı aldık iki gün sonra yıllık izin.
Bizim işyerinin kampüsü içerisinde sadece bir kere kullandırdım kendi arabasını.Araba otm. olduğu için kalkışta falan sorun yok ancak ilk dönüşte döndükten sonra
direksiyonu toplamayı unuttu az kalsın kaldırıma çıkıyordu, yandan ben topladım direksiyonu. İstanbul-Bartın arasını yaklaşık 400-450 km falandı,
gidişte arkadaşı bu haldeyken ben Bartına bıraktım. Bol bol tecrübe kazan arabanın üstünden hiç inme diye tembihledim. Eleman tatil boyunca araba kullanmaış gece gündüz.
15 günlük tatil sonrası dönüş yolunu kendi kullanarak gelmişti. Ben bir akrabası veya arkadaşıyla gelir diye düşünüyordum..Baya şaşırmıştım..
Kısacası 1 senelik 7000 km tecrübesi olan adamın artık bu tarz takıntıları olmaması lazım. Kaldı ki Sivas İstanbul arası full duble yol benim bildiğim, sollama falan derdi de yok.
Alıntıları Göster
-
araba kullanmayı öğrendiğim hafta şehri şehir içi 2. hafta il merkezine 3. hafta ise memleketime gittim uzun yola yani. Herkes aman olmaz çıkma dedi ama bi kere çekinseydim kendime güzenmi kaybederdim.quote:
Orijinalden alıntı: otosarrafı
Benim bir arkadaşın ehliyeti vardı ama sürüş tecrübesi sıfırdı. Yıllık izin öncesi otm. corolla hb aldık beraber. Arabayı aldık iki gün sonra yıllık izin.
Alıntıları Göster
-
Nasıl eğitildiğine bağlı, şehiriçinde hızlı akan anayolda 50 km ile süren acemiler var ya, şehirlerarası yolda da bunu yapmaya kalkarsa itinayla yolun dışına iterler diye düşünüyorum. Trafiğe ayak uyduran bir sürücü olsaydı zaten bu konu açılmazdı.quote:
Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz
araba kullanmayı öğrendiğim hafta şehri şehir içi 2. hafta il merkezine 3. hafta ise memleketime gittim uzun yola yani. Herkes aman olmaz çıkma dedi ama bi kere çekinseydim kendime güzenmi kaybederdim.
Alıntıları Göster
En Beğenilen Yanıtlar

Bu soruyu soruyorsa çıkamaz..
|
Benzer içerikler
- passat b6
- megane 4 1.3 tce triger seti ne zaman değişir
- sağ arka teker yamuk duruyor
- araç klima fanı sürekli çalışıyor
- optimal amortisör nasıl
- huawei maextro s800
- en uzun menzilli elektrikli araba 2025
- togg şarj süresi
- mayıs ayı elektrikli araç satış rakamları
- taigo bagaj hacmi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X