Şimdi Ara

1 yıllık şöför uzun yola çıkabilir mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
18.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıl ile ölçülebilecek durum değildir şoförlük...40 yıldır araba sürmesini öğrenememiş öküz dolu ortalık...ben aracımı aldıktan 15 gün sonra trabzon-erzurum, 3 ay sonra da erzurum-manisa gittim-döndüm...ha şoförlük 3 aylık mı...hayır tabiki...uzun yol daha rahattır ancak yüksek hızda nasıl tepki vereceğin çok önemlidir, hata affetmez...
  • çıkar niye çıkmasın.ben arabayı aldıktan 3 ay sonra uzun yola çıkmıştım...
  • bu yaz arkadaşa sıfırdan direksiyon dersi veridm 10 yıllık ehliyeti vardı ama hiç kullanmamış...13 gün ders verdim..önce geceleri çıktık...sonra gündüz trafik...1 hafta da kendisi dolaştı trafikte yalnız başına...1 ay bile olmadı toplamda..ertesi hafta istanbul balıkesir manisa kendisi gitti geldi 2 sefer ...
  • Kendine guvenmeyip buraya yazan cikamaz. Bende ehliyet yokken nerelere gidiyordum. Ehliyeti aldim ohoooo.... Korkmayin. Uzun yol zor degil sadece hata affetmez. Yolu ve arabalari iyi oku yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgh0gy-

Çıkmasa daha iyi olur , uzun yol deneyim ister .

uzun yola çıkmadan uzun yol deneyimini nasıl elde edecek

bence sadece cesaret işi hız yapmıyorsa bir şey olmaz besmeleyle çıksın
  • ben, zamanınd,a cahil cesareti ile 5 günlük şöförken, kar ve buzlu yollarda 1200 km yapmıştım
    bursadan erzuruma kadar gitmiştim.
    27 saat sürmüştü
    aracımda kış laslikleri yoktu.
    ve ısıtma sistemi iyi çalışmıyordu.
    şu an milyarlar verseler, aynı araçla, aynı yolculuğu yapmam.
    ilk aracımdı ve şöförlüğümün 5. günüydü. heyecanlıydım, istekliydim :)
    hız yapmayıp, kurallara uyup, dinlenerek, gidilemeyecek yer yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

ben, zamanınd,a cahil cesareti ile 5 günlük şöförken, kar ve buzlu yollarda 1200 km yapmıştım
    27 saat sürmüştü

5 günlük şöförlüğün varken mi mi yaptın bu yolu ?

Hımm...
  • ehşiyeti aldığımdan beni 6 bin km yaptım bunun 3 bin kmsi ığdıra gidiş gelişimde oldu. kısacası iş ehliyette değil . iş sürücüde sürünün tecrübesinde.
  • 1000 km uzun mesafe ağızdan çıktığı gibi kısa değil
    açıkcası mecburiyeti yoksa tercih etmem
    tecrübesine yorum yapamam ama uzun yol hata affetmez
    aşırı dikkatli olacak
    gündüz araç kullanıcak
    uykusu gelirse uyuyacak
    en az 3 kez mola verecek
    aşırı yemek yemeyecek
    kahvesini içicek
    yolda da 110km/h geçmeyecek....
  • Uzun yol şehir içinde araba kullanmaktan daha kolaydır. Uzun yolu zor kılan durum uykusuz kalma, yorulma ihtimalidir. Geceye kalıp karşıdan gelen arabanın farlarının gözleri rahatsız etme ihtimalidir. Eskiden bir de yakıtı ayarlıyamama durumu vardı. Çünkü otobanlarda ne bir tesis, ne de bir benzinci olmazdı. İstanbul'dan Ankara'ya yola çıkan bir kişi Kaynaşlı'da otobandan çıktıktan sonra Abant'ta tekrar otobana girmeden önce deposunu bir daha doldururdu. Doldurmayan, babam gibi Gerede gişelerinden çıkıp tekrar otobana girmek zorunda kalabilirdi.
  • canı gitmek istiyorsa gidebilir tabi ki. bunda korkulacak ya da çekinilecek bir durum yok. kamyonlardan , aşırı hızdan ve hatalı sollamadan uzak dursun yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raytheon

quote:

Orijinalden alıntı: derememo

ben, zamanınd,a cahil cesareti ile 5 günlük şöförken, kar ve buzlu yollarda 1200 km yapmıştım
    27 saat sürmüştü

5 günlük şöförlüğün varken mi mi yaptın bu yolu ?

Hımm...

evet.
    gurur duyulacak bir şey değil.
    hatta cahil cesareti olduğunu belirttim.
    allah yardım etti, tamamladım.
    2000 de öğrenci iken ehliyet aldım.
    sadece sınavı geçecek kadar araç sürmeyi öğrenebildim.
    2006 da ilk aracım olan 97 model broadway RL yi bursadan satın aldım.
    (araç alış işlemlerimde çok acemice idi)
    5 gün bursa içi bir arkadaşımın yardımıyla kullandım.
    sözde başka bir arkadaşım gelecek ve onunla beraber dönecektim erzuruma.
    o gelmedi. bende araç sürmeye çok hevesli idim.
    gözümü karartıp cumartesi öğlen-öğleden sonra saatlerinde tek başıma çıktım yola.
    yola çıkarken lapa lapa kar yapıyordu.
    ankaraya bir girdim.
    çıkmam çok zor oldu.(tabelalarında acemisiyim)
    yozgatın sorgun ilçesinde bi otelde 4 saat uyudum.
    pazar gece 01,00 de yolculuğum bitti.
    pazartesi sabah mesaim vardı.
    bu uyku hariç, direksiyonda 27 saat geçmişti.
    üşümekten, yorgunluktan, ve açlıktan bitap düşmüş haldeydim.
    ilk arabamı almış olmak ve acemilik hevesi ile, ve allahın yardımı ile oldu.
    yoksa olacak şey değildi.
    konuyu açan arkadaş cevabım ise, kesinlikle şehirler arsı yolculuk yapılabileceğidir.
    hatta şehirler arası yolculuk, şehir içinden daha kolaydır.
    eşimede,o acemi iken, elazığ kahramanmaraş arası araba sürdürmüşlüğüm vardır.

• 10 yıllık ehliyetim ve sıfıra yakın sürüş tecrübem varken imzamdaki arabayı aldıktan 12 gün sonra karlı havada Konya-Ankara yapmıştım.
  • Şehir içi araç kullanmak daha basit olarak algılanabilir ama, uzun yol en küçük hatayı affetmez. Bu arada kimse de araç kullanmayı anasının karnında öğrenmiyor. Onun için öncelikle aşırı olmamak kaydıyla kendine güven, sonrasında ise çok dikkatli olmak kaydıyla, neden olmasın. Ancak birden 1.000 km. fazla bir yol. Daha az mesafelerde yavaş yavaş tecrübe kazanmakta fayda var bence.
    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • yollar artık genelde duble yol deprem vergilerimiz sağolsun.
    Al 90 a git hacı korkma bişi olmaz.

Ama bilmediğin yol olduğu için gözlerin açık olsun trafik tabelalarını takip et.
    Mesela yasak olan yerde sollama yapma, kavsaklara girerken dur falan.

Dikkat edeceğin nokta vardığın yerdeki şehir içi trafiğidir çünkü yurdumda her şehrin trafiği ayrıdır.
    Mesela Ankara'da kırmızı ışıkta sağa dönüş serbesttir, hiç bir yerde yazmaz ama bu böyledir.

İstanbul'dan gelip orda afallarsın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: muallim53

Ben iki aylık şoförken 1150 km uzun yola çıkmıştım. Hem de reno fairway ile. Şehir içi kullanımdan daha kolay gelmişti bana.
    Tavsiyem; sabah erken yola çıksın, yola çıkmadan arabanın yağını, suyunu, lastik havalarını vs kontrol etsin, 3,5-4 saatte bir mola versin. Zincir yanına alsın. Uyuklama halini gidermek için nescafeli hazır içecekler alsın. Fazla hız yapmasın. Hayırlı yolculuklar.

Tavsiyelere aynen katılıyorum ben de henüz bir aylık şoförken ankara-alanya yapmıştım. Konya üzerinden Toroslar ve Alanya. Daha önce otobüs ve hususi araçlarla birkaç kez gidip geldiğim bir yol olduğu için beni nelerin beklediğini az çok biliyordum. Konya yolu sıkıcı Toroslar tehlikeliydi ama Ankara Alanya arasını yaklaşık 5,5 saatte bitirmiştim. Benim için çok iyi bir tecrübe olmuştu. Alanya'ya gidip geldikten sonra kim arabama bindiyse gidip gelmen yaramış diyordu. Aslında acemilikten ziyade yolda arabamı tanıma fırsatım olmuştu. Bu da şehir trafiğindeki özgüvenimi artırmıştı. Uzun sözün kısası bir yıllık şoförken uzun yola çıkılır. Çıkılır ama yolda da çok dikkatli olurnur Allah korusun şehir içindeki kazalarda en fazla çamurluk boyanır tampon değişir ama otobanlarda kaybedilenlerin çoğunlukla geri gelme şansı olmuyor malesef...

• bayramda bende acemi olmama rağmen istanbul dan sivas a gittim gidiş biraz yordu beni ama dönüşte trafik olmasına rağmen fazla hırpalamadı :) ilk uzun yolcuğlumdu güzel geçti çok şükür zaten ankara dan çıktıktan sonra araç görmek bile zor yollarda :D
  • uzun yolda ters bi durumla karşılaşınca vereceğin tepkiler yıllarca edindiğin birikimler oluyo
    uzun yolda ilk şart TECRÜBE
  • Önümüzde ki Ramazan bayramına 3-4 gün kala bende İstanbul'dan Samsun'a gitmeyi düşünüyorum.

İlk uzun yol deneyiminim olacak bakalım.. :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havzali

Önümüzde ki Ramazan bayramına 3-4 gün kala bende İstanbul'dan Samsun'a gitmeyi düşünüyorum.

İlk uzun yol deneyiminim olacak bakalım.. :))
    2 mola ile bitirirsiniz bolu ve osmancık.

1 yıllık şoför 1000km gayette gidebilir.

1 yıllık şoförken 3000km tatil gezisi yaptım.

artvin şavşat yolu, trabzon yaylaları dahil.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.