Şimdi Ara

1 yıllık şöför uzun yola çıkabilir mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
18.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EN KOLAYI UZUN YOLDUR BENCE. BEN EHLİYETİ ALDIKTAN 1 HAFTA SONRA 400 KM UZUN YOL YAPTIM VE NEREDEYSE 2 AYA BİR BU YOLU YAPTIM VE 1 YIL OLMADAN ANTALYAYA GİTTİM GELDİM HATTA ANTALYA AKSEKİ YOLU ÇOK KÖTÜYDÜ YOL YAPIM ÇALIŞMALARI FELAN AMA HİÇ SIKINTI YAŞAMADIM , ANCAK BEN ARABAYI HE GÜN EN AZ 10 DK FİLAN KULLANDIM BU ARADA EHLİYETİ ALMADAN 2 AY ÖNCE ÖGRENDİM ARABA KULLANMAYI
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

EN KOLAYI UZUN YOLDUR BENCE. BEN EHLİYETİ ALDIKTAN 1 HAFTA SONRA 400 KM UZUN YOL YAPTIM VE NEREDEYSE 2 AYA BİR BU YOLU YAPTIM VE 1 YIL OLMADAN ANTALYAYA GİTTİM GELDİM HATTA ANTALYA AKSEKİ YOLU ÇOK KÖTÜYDÜ YOL YAPIM ÇALIŞMALARI FELAN AMA HİÇ SIKINTI YAŞAMADIM , ANCAK BEN ARABAYI HE GÜN EN AZ 10 DK FİLAN KULLANDIM BU ARADA EHLİYETİ ALMADAN 2 AY ÖNCE ÖGRENDİM ARABA KULLANMAYI

400km ile tek seferde 1000km aynı şey değildir.
  • hocam bence şöförlüğünün kaç yıllık olduğu önemli değil. eğer kendine güvenbiyorsa yapar. eğer bu şekilde düşünürsek(1 yıllık-3yıllık) kendine güveni olmadığı sürece hiç birşey olmaz o adamın şöförlüğünden. zaten ailesi ile gideceği için daha da ii olur diye düşünüyorumm
  • Uzun yol hata affetmez yalnız. Hafif rampalarda aracının beygir gücüne göre hareket etmesi lazım. Örneğin, Antalya'ya giderken, tek şeritli yolda kamyon sollamaya kalktım. Klimada açıktı, 2 viteste gitmedi araç 70bg benzinli. 5-10 saniye daha geç kalsaydım, virajda olduğu için karşı tarafın önüne aniden çıkabilirdim. Kaldı ki, ben viraj olmadan önce sollamaya kalkmıştım. Araç bildiğiniz boğuldu. Tek şeritli yollarda daha çok dikkat etsin sorun olmaz bence.
  • Ben ehliyeti hiç araba kullanmamış biri oalrak yarım otobüsle aldım. İk defa binek bir aracın koltuğuna ise otoyolda çıktım ve Adana-Ankara arası 4-5 saat kullandım. Kullandığım araba renaul 12 77 modeldi ve geceydi. Şehir içinde araç kullanmak çok daha zor. Sağdan soldan araba akıyor. Dar yerlere girip çıkıyorsunuz. Ben ilk 1 ay şehir içine girmeye sesaret edememiştim. Uzun yol 7000 km yapmış biri için, hele bahsettiğiniz gibi hız yapmayan ve dikkatli biri için çocuk oyuncağı.
  • Şehir içinde kullanmak daha zor.Sürekli önüne sağına soluna arkandaki arabaları takip etmelisin,fren mesafesını ayarlamısın.Gözün aynalarda olacak.Ben 2 aylık şofördüm Zonguldak-Kırıkkale yaptım.14 aydır şoförüm şuan rahat 8-9 bin km uzun yol yapmışımdır.
  • Sivaslı olması nedeniyle 1 0 önde başlıyo zaten şaka bi yana şehirler arası yollar bana göre şehir içinden daha kolay kendine güvensin dikkatli olsun Allah'ın izniyle gider gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgh0gy-

Çıkmasa daha iyi olur , uzun yol deneyim ister .

aynen katılıyorum uzun yol tecrübe gerektiriyo türlü türlü aksilikler sorunlar yaşayabilir..Şehir içi kullanım ile uzun yol kullanım çok farklıdır isterse şehir içinde 50.bin km yapsın ama yinede uzun yol bambaşka birşeydir..
  • kısacası uzun yolda yapılan en ufak bir hata ciddi sonuçlar doğurur demek daha doğru olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

EN KOLAYI UZUN YOLDUR BENCE. BEN EHLİYETİ ALDIKTAN 1 HAFTA SONRA 400 KM UZUN YOL YAPTIM VE NEREDEYSE 2 AYA BİR BU YOLU YAPTIM VE 1 YIL OLMADAN ANTALYAYA GİTTİM GELDİM HATTA ANTALYA AKSEKİ YOLU ÇOK KÖTÜYDÜ YOL YAPIM ÇALIŞMALARI FELAN AMA HİÇ SIKINTI YAŞAMADIM , ANCAK BEN ARABAYI HE GÜN EN AZ 10 DK FİLAN KULLANDIM BU ARADA EHLİYETİ ALMADAN 2 AY ÖNCE ÖGRENDİM ARABA KULLANMAYI

400km ile tek seferde 1000km aynı şey değildir.

bende antalya'ya giderken 1100 km yol yaptım ama öncesinde sık sık 400 km yol yapmışlıgım var

• quote:

Orijinalden alıntı: sky_lord

quote:

Orijinalden alıntı: cgh0gy-

Çıkmasa daha iyi olur , uzun yol deneyim ister .

aynen katılıyorum uzun yol tecrübe gerektiriyo türlü türlü aksilikler sorunlar yaşayabilir..Şehir içi kullanım ile uzun yol kullanım çok farklıdır isterse şehir içinde 50.bin km yapsın ama yinede uzun yol bambaşka birşeydir..

Abartmaya gerek yok. Uzun yola çıkmadan nasıl tecrübe kazanacak. Şehiri çinde 80-90la gidebilen adam şehirler arasında tek gözle bile gider. Sadece araç güçsüzse özellikle sollamda daha dikkatli olmalıdır. Uzun yolda öğrenip sonradan şehiri içinde kullanmaya başlayan biri olarak şehirlerarası şehiriçine göre çocuk oyuncağı derim.

• Ben sivastayım.

Sivasa kadar yollar mükemmel sivastan sonrasını bilmiyorum hiç gitmedim.

Belki yozgattan sonra biraz bozukluk olabilir oda yol çalışması yapılıyordu bitmiş olabilir.

Arabalar yollarda yağ gibi kayıyor hiç merak etme bence çok kolay gelir.Ne araba yorulur nede yolcular yorulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenman

Ben sivastayım.

Belki yozgattan sonra biraz bozukluk olabilir oda yol çalışması yapılıyordu bitmiş olabilir.

Arabalar yollarda yağ gibi kayıyor hiç merak etme bence çok kolay gelir.Ne araba yorulur nede yolcular yorulur.

greenman hemşerim ne işe yapıyon sivasta nerde oturuyon

Arkadaşım bu arada ist-ankara otoban zaten, ankaradan sonra yozgat ın akdağmadeni ilçesine kadar yol güzel, akdağmadeninden sonra sivasa 30 km kötü sadece sonra sivas sınırına girdin mi yol cillop gibi yollar %90 duble yol zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attorney58 -- 20 Kasım 2011; 19:42:44 >

• 2 saatte bir mola 15dk verilirse sıkıntı olmaz. Yol kenarlarında güzel yerler oluyor.

100-120km civarında bir hızla sağ yada orta şeritten sakin sakin gidilir.

Gündüz olursa yolculuk daha rahat olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Bu soruyu soruyorsa çıkamaz..

İyi bir noktayı yakalamışsınız.
  • bence uzun yola aile ile çıkılmaz :) sigara istesen içemezsin müzik dinlemek istesen istediğini istediğin gibi dinleyemezsin. hep bi gerginlik olur üzerinde o yüzden bana kalırsa uçakla gitmeyi tercih edin. Yada arabayı teslim edin yanınızdakilerden birine bütün yol vurun kafayı yatın :)

uzun yol sadece eğlenceli bir yol arkadaşına bakar gerisi hikaye :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: postal58

quote:

Ben sivastayım.

Arkadaşım bu arada ist-ankara otoban zaten, ankaradan sonra yozgat ın akdağmadeni ilçesine kadar yol güzel, akdağmadeninden sonra sivasa 30 km kötü sadece sonra sivas sınırına girdin mi yol cillop gibi yollar %90 duble yol zaten

Kardeş sivas merkez - özel bir fabrika..

• quote:

quote:

quote:

Ben sivastayım.

muhaha fabrika mı var la sivas ta çimentodan başka

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben sivastayım.

muhaha fabrika mı var la sivas ta çimentodan başka

Yaş kaç?

Ayrıca p.m attım.

• Ben bir yıldan daha az surmusken 3 ülke geçtim arabayla :))
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.