Şimdi Ara

1 yıllık şöför uzun yola çıkabilir mi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
1
Favori
18.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 günlük şoför de uzun yola çıkar.Arabaya etrafına hakim olabiliyorsa,nerde ne zaman nasıl süreceğini biliyorsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 aylık ehliyetim var tek şoför 200 gidiş 200 geliş yol yaptım çevre yolunda 180 200 gittim giderken eski yolu kullandım zaten 80 90 ı geçmek mümkün olmadı ama virajlıydı dikkatli olunduğu sürece bir sıkıntı yok uykum geldiyse tesis e çek dinlen

• Daha tam anlamıyla 2 aylık şöförken, geçmişinde 2 kez pert olmuş chevrolet kalos ile ki burada birçok kişi onu arabadan bile saymaz, manisa zonguldak arası yaptım. Bol bol sıvı tüketsin, vites düşmeye üşenmesin, kesinlikle sabahtan ve kaliteli bir güneş gözlüğüyle yola çıksın. Cam suyunu bol koysun. Birde teyple çok oynamasın tamamdır. Temde orta şeritten gitsin ama dikkat etsin fena bir yol. Heleki bayram öncesi falan olursa 5 kat dikkat etsin.

Bol sıvı konusunda önerim lipton ice tea. Didi falan değil. Lipton. Kafein bolca bulunur içinde.

• Universiteyi istanbulda okuyorum, ailem ispartada yasiyor. Ehliyetimi aldigim gun babam arabami aldi, ispartadan istambula kendi basima geldim. Ehliyet kursu oncesi de araba surmuslugum yoktu. Uzun yol mis gibi. Dur-kalk yok, keskin donusler az, trafik yok vb. Bir senelik sofor rahat rahat gider.

• Ben de buradaki çoğu arkadaş gibi düşünüyorum. Birkaç noktaya dikkat ettikten sonra ş.içinden daha rahat gidilir gibi geliyor.

+ Hız yapma,
    + Sollamaya çıkarken düz yol bekle, önünü arkanı iyi gör,
    + Kamyonlarla viraja girme,
    + Viraja hızlı girme.
  • Ehliyetimi yıllar önce aldım, sadece 1-2 kez oturmuşluğum vardı arabaya.

Geçen ay kendime araba almam gerekti. Sıfır tecrübeli olduğum için test sürüşünü bile arkadaşıma yaptırdım. Araba Ankara'da ben İstanbul'daydım.

Hatırlar mısınız bilmem haberlerden, Ankara'da Mamak'ta falan sel olan inanılmaz yağışlı dönem.

Direksiyon hakimiyetime güveniyordum ve orta şeritten hiç sorun yaşamadan İstanbul'a gittim. İlk düzenli araba kullanışımda yaşadıklarım:

Uzun yıl tecrübesi
    İnanılmaz yağışlı havada görüş mesafesi 5 metreyken kaygan zemin tecrübesi
    Gece araç kullanma tecrübesi
    Trafik tecrübesi
    İzmit-İstanbul yolunda TIR-Otobüslerle mücadele tecrübesi.

Bir Ankara-İstanbul yolu bana 1 haftalık trafik dersi verdi. Çok şükür sorunsuz tehlikesiz geçti ve şu an hiç güven sorunum yok. Sadece araba siyah olduğu için geceleri kaldırım kenarına park ederken sağ aynadan kaldırımla arabayı seçemiyorum 1-2 kere kaldırıma sürttüm göremediğim için park ederken :D

Uzun lafın kısası: Çıkılır, şehir içinden daha da güvenli olur. Yeni yeni tecrübe kazanmaya başlamış olarak benim gözümde en dikkate değer faktör aynalar. Eğer tehlike yaşamadıysam aynalarla beraber çevre kontrolünü sağlamak sanırım.

• Uzun yol tecrübeden ziyade züt ister. Ayrıca şehir içi gibi dur-kalk olayı da yok. Bas gaza gitsin. Uykusuna dikkat etmeli ama.

• istanbula varır da, esas sorun bence istanbul trafiği. kurdu kuzuya çevirir istanbul. yer adamı.
  • şehir içinde süren şehirler arası çok rahat sürer. bence şehir içi daha zor
  • Havzali kardeş yılların hortu olmuş

Tabikide gider trafik kurallarına uyucak aşırı hızlı gitmicek ve soğukkanlı olacak olası bir durum karşısında paniklemicek.
  • zaman ile şoförlüğün bir ilişkisi yok.

tecrübe ve kullanımla alakalı.
  • Yapar yapmasına ama bence bir günde 1000km yol fazla istersen 10 senelik şoför ol yine fazla.
  • 1000 km az bir yol değil tecrubesiniz birinin tek başına çıkması çok mantıklı değil.Kendone güven önemli fakat fazla güven sıkıntki yaratır.Ayrica önemli olan yolu gitmekten ziyade her hangi bir tehlikeli durum halinde soğuk kanlı davranıp düzgün bir tepki vermebilmekte.Eger bir kaç defa kazaya çok yaklasirsaniz ne dediğimi anlarsınız.

• ben 1 haftalık şoförken gitmiştim. hem de çok kötü yollardı.
  • antalya kaş salda gölü manisa aliğa ve aynı gün dönüş yapmıştım, 1490 km, yapılmaması için bir neden yok bence
  • Ben 19 yaşındayım ankara-balıkesir arası 650 km yaptım 7 saatte

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzun yola çıkmadan önce alman otobanında sürüşlerini paylaşan 'Has Avrupalı' insanların videolarını youtube'dan izlesin.

Uzun yol kullanımı çünkü TR'nin genelinde olduğu gibi iyi seviyede değil.

Avrupalı adamın altında 450 beygirlik arabası dahi olsa sollamasını yaptıktan sonra sağa çekilir, sinyalini düzgün verir, takip mesafesini korur, kendisini veya kimseyi tehlikeye atmadan arabayı kullanır.

Ancak Türkiye'de ne şehir içinde ne şehirlerarası böyle değil, çoğu şehirde sağ şerit daha hızlı akar çünkü sol şeridi ya dayılar kapmıştır ya da sis farı fetişisti cahil bir bebe.

Ben ilk gerçek uzun yolumu 18 yaşımda yıl başında yapmıştım, Kayseri'den Eskişehire, Eskişehirden de İstanbula gitmiştim. (Toplam 12 saat içerisinde, dönüşüm ise ist-kys 6.5 saat sürmüştü.) Ancak o yılbaşı yollar felaket kötüydü tipi vardı, benim altımda ABS'si bile olmayan Clio vardı, range rover'in 50'yle korkarak gittiği kardan tek şeride dönmüş yolda 70-80'le yanından geçiyordum, şimdi dönüp baktığımda çok çılgınca geliyor ama onun öncesinde hem büyüklerimin uzun yol kullanışını çok izlemişimdir hem de trafiğin akışına saygılı bir insanımdır.

Eğer arabalarla ve trafikle alakasız bir insan ise, önce 100-150 km'lik yollarda gidip gelsin, sonra 1000 km yapsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Havzali

Önümüzde ki Ramazan bayramına 3-4 gün kala bende İstanbul'dan Samsun'a gitmeyi düşünüyorum.

İlk uzun yol deneyiminim olacak bakalım.. :))
    konuyu kim hortlatmış diye aradım ve buldum :)
    gidebilir ama sen gidemezsin ,çünkü yeni konu açmaya dahi üşeniyorsun :)

şaka bir yana her şeyin bir ilki olacaktır ,o nedenle gidilebilir ama yanınızda tecrübeli birisinin olmasında fayda var
    arabayı herkes kullanır ,önemli olan dikkat ve tecrübedir

uzun yol tamam da ,çok uzun yol biraz riskli bir iş (tecrübeli olanlara dahi)
    dikkati toplamak için sık mola vermek gerekir ama çok uzun yol olursa bu defa da çok uzun süre araç kullanman gerekecektir
    yorgunluk çöktükçe dikkat dağılır ve uyuma durumu dahi ortaya çıkabilir

• 1 haftalik soforken 550km toplam yolu gidip geldim sehirlerarasi

• Uykusu gelince kenara çekip uyusun. Şöförlükten ziyadd dikkat edilmesi gereken şey bu. Gidilecek yer yaklaştıkça uyku daha da artar az daha gidiyim az daha gidiyim derse sıkıntı olur.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.