Şimdi Ara

1.4 era team ABS modeli arka frenler disk miolmalı kampana mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
13.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben araba işinden çok anlamıyorum baya araştırdım ve bunu aldım. arkalar kampana mı disk mi hiç dikkat etmemiştim şimdi siz sorunca aradım aldığım satış müdürünün teli vardı bana kampana dedi ama broşürden bakıyorum abs li modellerde disk yazıyor. bu durumda bana abs siz bir model mi verdi abs ışığı var ama hem absli hem kampanalı olailiyor mu team abs model kusura bakmayın ilk aracım ve teknik bilgim pek yok

• Ön Hava Soğutmalı Disk
    Arka Kampana
    http://www.hyundai.com.tr/model/techspeclist.asp?modelID=3
  • quote:

Orjinalden alıntı: Şenol Tırak

Ön Hava Soğutmalı Disk
    Arka Kampana
    http://www.hyundai.com.tr/model/techspeclist.asp?modelID=3

bunlar abs olmayan modeller içinmiş hocam öyle söylediler abs lilerde disk olması gerekiyormuş sanırım
  • Ön fren tipi Havalı disk
    Arka fren tipi Kampana
    kullanma kılavuzunda da bu şekilde yazıyor hocam... eğer arkadalar da ABSli lerde disk olsaydı bunu parantez içinde belirtirlerdi sanırım... siz gene de servisi arayın. servise sorun. onlar söküp taktıkları için bilirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostdriver26 -- 30 Kasım 2008; 23:07:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Şenol Tırak

Ön fren tipi Havalı disk
    Arka fren tipi Kampana
    kullanma kılavuzunda da bu şekilde yazıyor hocam...

anladım ama sizinki ERA 1.4 TEAM ABS modelimi yoksa ABS siz modeli mi
  • hocam bende era yok. internet adresinden kullanma kılavuzun abkatım.. siz servisi arayın bence. onlar bilirler..
  • teşekkür ederim hocam yarın ilk iş bi servis arama olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abs li olması için arkanın disk olması gibi bir zorunluluk yok....
    arkalar kampana olup abs olabilir....

era da nasıldır bilmiyorum ama teknolojik olarak böyle birşey mümkün....
    etrafta böyle arabalar var...
    97 model lagunamızda böyleydi hatta...
  • kesinlikle ...
    bizim 2001 model megane I rte versiyonunda da aynen bu şekildeydi.

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

abs li olması için arkanın disk olması gibi bir zorunluluk yok....
    arkalar kampana olup abs olabilir....
  • ben eramı aldığım zaman ABS li modellerde 4 tekerlekte diskti.. ABS olmayanlarda arkalar kampanaydı. kampana olmasının ne dezavantajı varmış. sonuçta araç durmuyor mu..??
  • 4 tekerlekte de disk olması fren mesafesini nispeten iyileştirir, hemde bir prestij göstergesidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmert

4 tekerlekte de disk olması fren mesafesini nispeten iyileştirir, hemde bir prestij göstergesidir

Vay anam ne prestij.Astra classic kulanıyorum 4 teker diskli 74 Hacı murat daha prestijlidir astradan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenfat10

quote:

Orijinalden alıntı: cmert

4 tekerlekte de disk olması fren mesafesini nispeten iyileştirir, hemde bir prestij göstergesidir

Vay anam ne prestij.Astra classic kulanıyorum 4 teker diskli 74 Hacı murat daha prestijlidir astradan..

seni bilmem ama ben bir araca baktıgımda nedense hemen arka tekerlek içlerine bakarım disk mi diye disk se araba gözümde daha değerlenir...
  • benimki 2009 expo team abs ARKA FREN KAMPANA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanbaba62 -- 30 Ağustos 2009; 15:45:37 >
  • Benim i10'da ön arka disk. Bari camına yazayım da "bu arbada dört tane disk fren vardır" diye de prestij sahibi olayım 66 beygirlik arabamla. Bir de çakma diskler var. Arka kampananın üstüne disk görüntülü bir parça takıyorlar kalipersiz disk frenleri oluyor.
  • 2009 accent era 1.4 team aracım arkalarda kampana var
  • selam
    ben de 2009 team abs var
    alır almaz teker söktürdüm çok şüküe dört teker disk çıktı
    bu devirde kampanalı araba mı olur yav
    abs oldu mu arkalar da disk olmalı
    ben de arabaların önce arka tekerlerine bakarım disk mi kampana mı diye tabi bunun içinde üst donanımlı olması gerekiyor malum jant kapaklı araçlarda disk görünmüyor
    ben de sırf arka frenlerim disk olduğu görünsün diye alaşım jant aldım arabama
    bütün focus 1 lerin ve makyajsız astra h kasaların üst donanımlarında arkaları kampana görmek beni hep şaşırtmıştır nasıl oluyo yav c sınıfı hem de üst donanımda örnek focus ghia gibi arkalar kampana oluyo ?
    hyundai yapsa neler demezler
    komşumun 2008 polosu var senin arkalar disk mi dedim anlamadı bi baktık kampana bak benimkiler disk dedim
    tam abs li yaa
    nasılmış sen vw kullanıyorum diye hava atarken ii di dedim azıcık bozuldu
    yeni çıkan polo da ve clio hb de arkalar disk artık ama benim arabam da yıllardır bu özellik var benim derken era da yani benim araç henüz 6 aylık
    sonuçta arkaların disk olması lazım o kadar yani

• quote:

Orijinalden alıntı: turgut reis

selam
    ben de 2009 team abs var
    alır almaz teker söktürdüm çok şüküe dört teker disk çıktı
    bu devirde kampanalı araba mı olur yav
    abs oldu mu arkalar da disk olmalı
    ben de arabaların önce arka tekerlerine bakarım disk mi kampana mı diye tabi bunun içinde üst donanımlı olması gerekiyor malum jant kapaklı araçlarda disk görünmüyor
    ben de sırf arka frenlerim disk olduğu görünsün diye alaşım jant aldım arabama
    bütün focus 1 lerin ve makyajsız astra h kasaların üst donanımlarında arkaları kampana görmek beni hep şaşırtmıştır nasıl oluyo yav c sınıfı hem de üst donanımda örnek focus ghia gibi arkalar kampana oluyo ?
    hyundai yapsa neler demezler
    komşumun 2008 polosu var senin arkalar disk mi dedim anlamadı bi baktık kampana bak benimkiler disk dedim
    tam abs li yaa
    nasılmış sen vw kullanıyorum diye hava atarken ii di dedim azıcık bozuldu
    yeni çıkan polo da ve clio hb de arkalar disk artık ama benim arabam da yıllardır bu özellik var benim derken era da yani benim araç henüz 6 aylık
    sonuçta arkaların disk olması lazım o kadar yani

istersen atlın kaplama titanyum arka disklerin olsun neye yarar ki. aracı durduran asıl baskıyı yiyen ön frenlerdir. dikkat edin ön frenler daha cabuk yıpranırken arka frenler 2-3 kat daha uzun ömürlü olur. muhmetemel bu yuzden arkalar genelde kampana oluyor.

dier bir konuda prejtij sacmalıgı. soakka aralarında gezen sahinlere de adamlar disk gorunumlu bisiler yapıolar. simdi cok mu prejtijli oldu. halbuki insanalr guluyor bunları gorunce hadi bindiginiz araba spor bi model olsa neyse..

• Arkadaşlar konuyu açtıüğımda ve yardım istediğimde aracımı almak üzereydim ve daha sonra konunun tekrar güncellendiğini yeni fark ettim. Öncelikle benim aracım team abs 1.4 4 teker diskli çıktı yani bend eçok fark edeceğini düşünmyorum ancak aynı ücreti ödeyeceğimiz için disk olması daha güzel. Diğer taraftan 9 aydır kullanıyorum aracımdan memnunum sadece özellikle okul önlerindeki kasislerde biraz fazla sarsıyor oun dışında bir şikayetim yok hatta lpğg taktırmayı bile düşünmeye başladım.
  • öncelikle şunu belirtmeliyim 4 tekerin disk olması bir işe yararmı ağrılığı 1,3 tonun üzerindeki arabalarda evet ancak bunn altındaki araçlarda arka tekerlerde disk yada kampana farketmeyecektir.
    bir çok araçda kapmana kullanımaktadır zaten kampanalar kitleme özelliği çok zor devreye girdiğinden abs sistemini fazla yormamaktadır. Eskiden disk+kapmana şeklideydi arka tekerler hala öyle mi
    detaylı araştırmadım. Ancak hyundai era da 4 teker disk olmuş 2 teker disk olmuş farketmez araç önde doğru yığılmakta olduğundan zaten esas frenelemenin yüzde 70 i ön disklerdedir. arka kampana yadar diskler
    yüzde 30 luk bir kısmı frenaj olarak kullanmakta bu açıdan ister kampana ister disk çok farketmeyecektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.