Şimdi Ara

hyundai matrix alayım mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
20.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ticaretle uğraşan biri değiliz. hyundai matrix 1.5 Dizel iyi bir aile arabası olabilir mi ? uzun yolu nasıldır ? şehiriçinde nasıldır ?
    düşünceleriniz pylaşırsanız sevinirim.



  • yardım !
  • ustam matrix zaten mpv olarak çıktı.
    bu senede ticari versiyonu çıktı. merak etme arka akslarda makas yok amortisör var.
    binek otomobilden beklediğin konforun, fazlasını alırsın.
    matrix kullanıcıları birazdan daha iyi bilgilendirecektir sizi.
  • matrix kullanıcıları bekliyorum yorumlarınızı .
  • Eren,

    Onun yerine Accent Era alsan daha iyi olur kanımca. Dizeli çok atak ve oldukça ekenomik.
  • Matrix e bende bakmıştım.Ama o öm konsol dizaynı çok kötü geldi gözüme.Göstergeler karşında değil ortada falan.Özelliklerini
    çok iyi bilmiyorum ama o görüntü beni araçtan soğuttu.Ama aile arabası olduğu kesin.O bakımdan iş görür.
  • Matrix tasarım faciası bir araba bana göre. tabi bu benim düşüncem. matrixi çok beğenen arkadaşalarım da var. ben olsam matrix yerine era veya ford fusion alırdım.
  • arac gorsel olarak pek tatmın etmıyor onun yerıne i30 ve ya i20 dusunun yenı motor lar yuksek performans ust duzey donanımlar
    tabı aradıgınız fıyat aralıgı onemlı aılenızın bırey sayısıda onemlı cocuklar buyuk ıse i20 kucuk kacabılır ama cocuk yaslarda ıse belkı i30 tam aıle arabsı ben i20 style kullanıcsıyım cok memnunum ama ben bekarım :D
    sıze tasıyem brıaz daha fazla paraya i30 aıle arabası ıdeal.
  • Matrix son bir haftadır incelediğimiz güzel bir aile aracı, yakın bir dostuma sıfırı için gittik inceledik test ettik yola çıktık. Ama sıfırını alırken nedense 10 bin liralık bir kredi için biraz bekletilince, sıfır ayarında 36.000 km de 2008 model style paket aracı uygun bir fiyata aldık tanıdık bir galeriden.
    İzlenimlerine gelince geniş aileler için ideal, biraz yola yüksek bakmak isteyen sürücü arkadaşlar için gayet güzel. 110 beygirlik 1.5 dizel motor gayet başarılı, her türlü teknik gereksinim içinde var. Direksiyon simidinin geniş olması da bence + bir özellik ve sanki bendeki opel comboya göre direksiyon turu daha fazla. Test ederkende , satın aldıktan sonra gezerken de güzel duygular uyandırdı araç bende. Fiyat performans açısından karşılanırsa, o modeldeki bu konfordaki, garantisi devam eden ve abs, hava yastığı, yol bilgisayarı, klima, 4cam otomatik vs. gibi özelliklere sahip bir aracı 22-25 bin arasında (ikinci eli) almak bence başarılı bir alışveriş.
    Herkese iyi forumlar dilerim.




  • Bence matrix yerine i30cw yada accent era al. Çünkü matrix bana göre hem iç hemde dış tasarım olarak facia ve piyasada az tutulan bir araç. Accent hem modern bir yapıya sahip hemde tutuluyo. i30 ise muhteşem bir araç. Ben 1 ay önce i30cw aldım. Çokta memnunum. Konforlu, rahat, güvenli, motor performansı güzel ama 1.6 CRDİ motor biraz fazla yakıyor.(Accente göre)
  • 15 gün kadar önce babam Matrix aldı. Önceki arabamız Toyota Corolla'ydı. Corolla'dan sonra jipe biniyor hissi uyandırdı araç bence. Dışarıdan baktığınızda normal bir araba uzunluğunda. Yükseklik olaraksa çoğu jip ile aynı klasmanda. Arabayla yolda gzerken etrafımdaki araçlara bakıyorum. İnsanların kafa seviyeleri göğüs hizamda o derece yüksek dolayısıyla araca binmesi ve araçtan inmesi çok rahat. Otomatik vites ve full donanımlısını 38.000 liraya aldık. Karşılaştırma yaptığınız araçlar normal sedan araçlar. Örneğin bir Accent ya da i30! MAtrix MPV sınıfında bir araç yani Multi-purpose vehicle ( Çok amaçlı araç ) .

    Koltukları çok rahat, bizimki kırmızı siyah karışımı.
    Bir sürü bölmesi var aracın.
    Müzik seti harika. MP3 ve CD çalabiliyor. 6'lı cd değiştiricisi var. AUX girişi var ipod vs... için. Cep telefonlarınız için bluetooth destekliyor.
    Özellikle tüm kapılarda ekstra mini hoparlörler var full ( bizimki ) modellerde.
    Işıklı spoiler ve tepe barları da var full modelde hatırlatırım.
    Ön konsol metalik. Klima ise otomatik.
    Arka silecekler ile ön ve arka sis farları da var aracın.
    Trafikte tüm sedanlara, stationlara ve heatchback otomobillere tepeden bakıyorsunuz. Sakın aracın yükseklik değerlerine bakıp 3 cm fazlaymış, 5 cm yüksekmiş ne fark eder demeyin ben ilk bindiğimde ağızım açık kaldı yaklaşık 1 dakika olayın şokunu atlatamadım.

    Daha bir sürü şey var yazmak istediğim ancak onları da sizler keşfedin derim. Ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Mitsubishi Lancer almaları kousunda aileme baskıda bulunmuş hatta uğrunda 1 hafta kadar hummalı tartışmalara girmiştim. Kavgalar bağırtı çağırtı derken şimdi MAtrix' e bakıyorum da doğru kararı vermişiz. Yüksek araç bambaşka bir olaymış!

    [simage]http://www.arabalar.com/image/arabalarhuge/Hyundai/Hyundai-Matrix-16-Style-5452-0.jpg[simage]




  • hayirli olsun hocam.. yalniz ben insanlara tepeden bakmanin trafikte ne faydali yani var onu anlamadim bize ne gibi artilar kazandiriyor aciklarsan bizde bilgi sahibi olalim.birde aralik ayinda bayi bana full donanima 33,500 gibi bi fiyat demisti ama manueldi fiyatlar baya artmis. kazasiz belasiz surusler.
  • Yuksekden bakmanın keyfı baska oluyor trafıkde bınen bılır..
  • Trafikte yüksekten bakmak hoş bir duygudur. Otobüs minibüs kullananlar bu hissi daha fazla yaşar binek bir aracın direksiyonuna geçtiklerinde.

    Evet " CouragePapillon " bak herkes bir yorum yapmış fikirlerini söylemiş istifade edebildin mi bu bilgilerden bir karara varabildin mi ?
  • Hocam alma.....

    Alcaksanda ataklık bekleme...

    Anahtarı zırt pırt tanımıyor acil bi durumda insan mal oluyor.....

    Viraja biraz hızlı girdiğin zaman insan kendini ters yöne itiyor resmen...yol tutuşu o kadar kötü....
  • -s-laughter kullanıcısına yanıt
    ARKADAŞLAR BENDE 2010 MODEL HYUNDAİ MATRİX DİZEL VAR....4 YILDIR KULLANIYORUM...BU ARAÇ HIZ YAPABİLECEĞİNİZ BİR ARAÇ HİÇ DEĞİL...KISA KOŞUCU BİR ARAÇ...UZUN YOLA ÇIKTIM...YARIM SAAT KADAR HIZIM 130 ---150 KM HIZDA GİTTİM...ARABA İÇİNDE ÖNCE KLİMA DURDU...HARARET GÖSTERGESİ ÇILDIRDI...HEMEN KENARA ÇEKTİM...MOTOR KAPUTUNU AÇTIM...RADYATÖRDEN YEDEK SU DEPOSUNDAN HER YERİNDEN YAĞ FIŞKIRIYOR...YAĞ SOĞUTUCU PARÇA ( KÜÇÜK BİR PARÇA )ARIZA YAPINCA SU İLE BİRLEŞMİŞ...ZATEN SERVİSTEDE BANA SÖYLEMİŞLERDİ...HIZ YAPABİLİRSİN AMA SÜREKLİ AYNI HIZLARDA GİTME DİYE...BU ARABAYI EKONOMİ İÇİN ALIYORSANIZ GAYET GÜZEL BİR ARAÇ...ÇOK EKONOMİK...AMA HIZ İÇİN ALMAYIN....:)
  • 2007 1.5 Dizel Matrix'im var 1 yıldır kullanıyorum. 15.000 km yol yaptım, gayet memnunum.180'i geçmeyi denemedim.Önceki aracım Daihatsu YRV 1.3 T OV idi, ona nazaran virajı ve yol tutuşu gayet iyiHızlanma 0-100 11sn falan.Uzun yolda da hararetın belli bir hizayı geçtiğini hiç görmedim.Klima açık 1200 km yol yaptım, yokuşlarda falan zorlandığını görmedim.Kullanım tarzına göre km'de karışık olarak 0,18 ila 0,3 arası yaktığını söyleyebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.