Arkadaşlar bu konu altında, işlemcilerin performanslarıyla ilgili daha önceden açılmış konuların linklerini ve bu konularla ilgili kısa açıklamaları takip edebileceksiniz, hiickimse arkadaşımızın önerisi ile OErdem ve ben böyle bir konu açmanın uygun olacağına karar verdik.
CPU bölümünde konu açmadan önce burayı incelemeniz; hem öğrenmek ettiğiniz hususun daha önceden incelenmiş olabileceği, hem de benzer başlıklı konu açılmasına engel olacağından daha iyi olacaktır.
Önceki incelemelerde yer alan bazı P/F (Performans/Fiyat) değerleri güncelleğini yitirmiş olabilir ancak işlemcilerin performans puanları belli olduğundan güncel fiyat bilgilerini www.teknofiyat.com dan alarak belirlediğiniz işlemcilerin P/F oranını hesaplayabilirsiniz.
http://forum.donanimhaber.com/m_20647350/tm.htm : Phenom 9600 + TLB Patch, Phenom 9600, Phenom 9600 @ 2,6 GHz., Q6600, Q9300 işlemcilerinin performans değerleri ve ayrıca TLB Patch'in ne olduğu hakkında bilgi.
http://forum.donanimhaber.com/m_19800668/tm.htm : Intel, AMD, Cyrix ve VIA işlemcileri hakkında ayrıntılı teknik bilgi. İşlemcilerin transistör sayıları, çarpan değerleri ve buna benzer teknik bilgiler.
Sık Sorulan Sorular:
Performansını merak ettiğim işlemci ile alakalı pek çok konu var, hangisini tercih etmeliyim.
İşlemcilerin test edildiği sistemler farklı olduğundan hepsi birleştirilerek tek bir benchmark tablosu oluşturulamamaktadır, bu yüzden istediğiniz işlemciyle ilgili bütün konuları incelemeniz daha çok sayıda işlemciyle karşılaştırma fırsatı tanıyacağından daha uygun olacaktır. Ancak bir işlemcinin bir diğerine nazaran performansını merak ediyorsanız ve o iki işlemciyi karşılaştıran bir inceleme varsa sadece onu incelemeniz yeterli olacaktır.
Performans/Fiyat oranını hesaplamaktan bahsetmişsiniz, bunu nasıl yapacağım.
Bazı incelemelerde, işlemcilerin performans/fiyat değerlendirmelerini yaptım ancak bunların zamanla güncelleğini yitirmesi kaçınılmaz. Bu yüzden, teknofiyat.com'u kullanarak işlemcinin fiyat bilgisini bulduktan sonra, ilgili incelemedeki işlemcinin performans değerini 1000 ile çarpın ve fiyat değerine bölün, elde ettiğiniz sayı o işlemcinin P/F değeridir. O değeri yüksek olan işlemci diğerine veya diğerlerine nazaran ödediğiniz paranın hakkını daha iyi veriyor demektir.
Aradığım işlemciyi buradaki konularda bulamadım, ne yapmalıyım.
İşlemcinin performans değerini buldum ve aklımda da bir fikir oluştu ancak forumdaki arkadaşların fikrini de merak ediyorum.
Bu durumda konu açmanız en doğrusu olur ama benzer içerikli bir konu daha önceden açılmış olabileceğinden arama fonksiyonunu kullanarak CPU bölümünü aratmanız ve benzer içeriğe ulaşamamanız durumunda konu açmanız gerekiyor. Yoksa konu kirliliğine neden olursunuz.
Daha sonra çıkacak işlemcilerde buraya eklenecek mi.
Evet, saygın donanım sitelerinde benchmark değerleri yayınlanmış bütün işlemcilerle ilgili konular burada olacak.
İşlemcilere uygulanacak fiyat indirimleride bu konuda olacak mı.
Evet, işlemcilere yakın dönemde uygulanacak fiyat indirimleride bu konuda olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 1 Temmuz 2008; 8:14:30 >
ISLEMCILER HERGÜN ROADMAP -YOLHARITASI- YAPIYOR...... KAFALAR COK KARISIK .......INTEL AVRUPA DA METRO-SATURN-MEDIA MARKT-CARREFOUR-QUELLE VS SIRKETLERE BASKI YAPIYORMUS....KARTELLESMEDEN DOLAYI DA ÖNÜMÜZDEKi GÜNLERDE MAHKEME DOSYASI ISLEME ACILACAK BAKALIM NELER CIKACAK...AMD ise SORUN OLAN tlb BUG sorunlarinin halledildigini söylemisken ki sadece bir cekirde bagimsiz ......... AMA INTEL ELLi HATA Dahi yapsa IDARE EDILIYOR... testlere batigimizda china ve japan testlerinde amd önde diger testlerde intel önde .....gel de CIK isin icinden
Hayırlı uğurlu olsun, insan bi benim adımı da kullanır, fikiri ben vermiştim Eee tabi ölünce kıymetimiz anlaşılır artık napalım büyük adamız biz
E21xx serisinin intelin hediyesi olduğunu herkes görür inşallah bu konu sayesinde. Yok efenim önbellek imiş, fsb imiş, ne kadar fark ediyor testler herşey burada
ISLEMCILER HERGÜN ROADMAP -YOLHARITASI- YAPIYOR...... KAFALAR COK KARISIK .......INTEL AVRUPA DA METRO-SATURN-MEDIA MARKT-CARREFOUR-QUELLE VS SIRKETLERE BASKI YAPIYORMUS....KARTELLESMEDEN DOLAYI DA ÖNÜMÜZDEKi GÜNLERDE MAHKEME DOSYASI ISLEME ACILACAK BAKALIM NELER CIKACAK...AMD ise SORUN OLAN tlb BUG sorunlarinin halledildigini söylemisken ki sadece bir cekirde bagimsiz ......... AMA INTEL ELLi HATA Dahi yapsa IDARE EDILIYOR... testlere batigimizda china ve japan testlerinde amd önde diger testlerde intel önde .....gel de CIK isin icinden
Nasıl yani!? Çinde satılan işlemcilerle Japonyada satılanlar arasında fark mı var?