Şimdi Ara

Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı

AMD'nin K10 mimarisini kullanan Phenom kod adlı işlemcilerinin piyasaya sürülmesini müteakip popüler donanım sitelerinde benchmarklar yayınlanmış ve bu işlemciler bekleneni verememişti. Bunun üzerine çeşitli görüşler yazıldı çizildi ve nihayetinde AMD'nin K10 mimarisiyle de Intel'le sadece Performans/Fiyat kulvarında yarışabileceği ortaya çıkmış oldu.

İlgili incelemelere Anandtech için buradan, Xbitlabs için ise buradan ve devamından ulaşabilirsiniz.

Benim burada yaptığım ise işlemcilerin performans puanlarını 2 incelemeden de elde ettiğim için, bu puanları fiyatlara oranlayarak işlemci bazında performans/fiyat değerlerini bulmak olacak. Yapılan testlerde TLB Bios update'inin yapılmadığını dolayısıyla buradaki Phenom 9500 ve 9600'ün performanslarının yakında çıkacak olan Phenom 9550 ve 9650'nin performanslarını yansıttığını da belirtmekte fayda var.

B2 revizyonlu Phenom işlemci ailesindeki TLB hatası hakkında ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Çıkmış ve çıkacak olan Phenom ve Penryn (4 çekirdekli) işlemciler için fiyat bilgilerinin güncellenmesi ya da yeni performans testlerinin yayınlanmasını müteakip performans/fiyat değerlerini bu başlık altından yayınlayacağım.

İlk olarak Anandtech'in yaptığı testin ortalamasına bakalım, ortalamalarda en iyi işlemciye 100 puan verdim.

Xbitlabs'in ki ise şu şekilde çıktı:

Görüldüğü gibi her iki incelemeden çıkan ortalama performanslar birbirine çok yakın değerler veriyor. Bundan sonra yapacağımda Phenom 9500 ve 9600 fiyatlarının ülkemizde düşmesini müteakip Performans/Fiyat grafiği yayınlamak olacak. Performans olarakta bu iki grafikten Xbitlabs'inkileri baz alacağım. Nedeni ise testlerinin daha tutarlı olduğunu düşünüyorum. Tomshardware'i kasıtlı olarak buraya almadım. Çünkü Bethrezen'in Phenom 9500 ile ilgili yaptığı testte 3dmark cpu puanı toms'unkinden baya bir farklıydı ve tomshardware sitesi testini am2+ bir anakartla yapmamıştı hatırlanacağı üzere. Ayrıca toms'un testlerinde intel yanlısı tavır takındığı yönünde birşeylerde kulağıma çalındı. O yüzden o incelemeyi burada kullanmayacağım.

4 çekirdekli penrynlerin çıkışını müteakip onlarıda buradan takip edeceğim. İki çekirdekli penrynlerin kulvarı farklı olduğundan onlardan burada bahsetmeyeceğim. İşlemcilerin fiyatları ülkemizde de düşmesine rağmen hala güncel p/f grafiği yayınlamamışsam pm ile uyarabilirsiniz.

Performans/Fiyat demişken çekilen güç miktarından bahsetmemek olmazdı. Her ne kadar Phenom lar daha çok güç çeksede bellek kontrolcüsünün işlemci içine gömülü olması ile açıklanabilir bu. Aşağıda sadece işlemcinin çektiği güç var ama aslında önemli olan benzer özellikte iki sistemin çektiği toplam güç. Fakat yine de bir fikir vermesi açısından onuda buraya ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 21 Aralık 2007; 18:40:25 >

• Güzel haber...
    ama asıl rekabet 2008 sonu ile 2009 arası olucak
  • overclock

amd ler su anda overclock ozurlu

ama intel cosuyor

yani yaptigin f/p orani hic bir sey ifade etmiyor azicik oc den anlayanlar icin
  • 2008 sonunda AMD açısından çıkacak pek bişey yok, sadece mevcut Phenom'ların 45nm'leri gelecek. Tabi aslında AMD'nin en baş sorununun frekans düşüklüğü olduğu gözönünde bulundurulursa 45nm AMD'yi iyi duruma geçirebilir.

Intel ise Nehalem'leriyle geliyor 2008 sonunda.
  • @ CeofFuture

Yapılan incelemelerde O/C kapasiteleride inceleniyor. Onlarıda yapıldıkça ekleyeceğim buraya ve hem işlemcilerin O/C kapasitesi hemde o durumda P/F değerleride ortaya çıkmış olacak. Örneğin yukarıdaki grafiklerde 3 GHz'deki Phenom'un değerleri var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

@ CeofFuture

Yapılan incelemelerde O/C kapasiteleride inceleniyor. Onlarıda yapıldıkça ekleyeceğim buraya ve hem işlemcilerin O/C kapasitesi hemde o durumda P/F değerleride ortaya çıkmış olacak. Örneğin yukarıdaki grafiklerde 3 GHz'deki Phenom'un değerleri var.

o/c'li karşılaştırmalardan sonra asıl ak koyun(intel) kara koyun(ne yazık ki amd oluyor) ortaya çıkıyor zaten!...
  • quote:

@ CeofFuture

phenom ancak 3 ghz yaparken en baba islemcileri ile

intelin yeni serisinin en dusuk islemcilerinin bile 4 ghz yapabilecegi soyleniyor stok sogutma ile

yani su anda amd kesinlikle oc bakimindan cok geri goruken o ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • phenom 9900 150 ytl olursa alinabilir

zaten q6600 g0 lar 3.6 a rahat cikiyor ve fark basiyor phenoma

intelin yeni nesli gelincede fiyatlari 2. elde artik 200 ytl kadar iner

phenom 9900 icin 150 ytl guzel fiyat yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 21 Aralık 2007; 15:14:16 >
  • Performansta geride kaldığını herkes kabul ediyor zaten ama iyi bir fiyat politikası ile P/F oranında intelin önüne geçebilir. Bu konunun amacıda AMD'nin bunu yapıp yapamadığını analiz etmek zaten.
  • çok güzel bir başlık, inceleme için teşekkürler. söylenildiği gibi iyi bir f/p oranı ile 4 çekirdekte çok iyi alternatif olur phenom, zira 280$ bile çok yüksek bir fiyat "normal" kullanıcı için, 200$ ve altı 4 çekirdekler olduğu taktirde çok iyi satış rakamları yakalanır, 1 yıl sonrası için olabilecek bir fiyat diye düşünüyorum, hatta bu fiyatlarda olursa bende alabilirim diye düşünüyorum
  • Bilindiği üzere Phenom 9500'ün fiyatı 200, Phenom 9600'ünde 240 dolara düşmüş durumda yurtdışında. Bakalım bu indirim ülkemize ne zaman yansıyacak.
  • quote:

Performansta geride kaldığını herkes kabul ediyor zaten ama iyi bir fiyat politikası ile P/F oranında intelin önüne geçebilir. Bu konunun amacıda AMD'nin bunu yapıp yapamadığını analiz etmek zaten.

Evet ana konu bu ve iyi bir başlık olmuş. Ama tabi fiyatları beklemekte fayda var. Kaldı ki şu an hatalı revizyonları almak ta olmaz.
  • quote:

Bilindiği üzere Phenom 9500'ün fiyatı 200, Phenom 9600'ünde 240 dolara düşmüş durumda yurtdışında. Bakalım bu indirim ülkemize ne zaman yansıyacak.

yurtdışı beni hiç mi hiç ilgilendirmiyo açıkçası, ben izmir de herhangi bir firmada bulup bulamadığıma, ve fiyatının benim söylediğim düzeyde olup olmadığına bakarım, 250$ e black edition almak güzel olur
  • Bence penryn phenomu haberiyle bile yenmiş durumda.Ayrıca fiyatlar da oldukça uygun olacağından penryn secmek çok daha mantıklı olacak.Q serisinde çıkacak 2,66 Ghzdeki 12Mb bir penryn 317 dolar gibi bir fiyattan satışa sunulacak diye bekleniyor.Aslında ben bu konuda açıkçası taraflıyım her zaman intel işlemcileri kullandım ve bilgisayardaki bütün parçaların değişmesine rağmen işlemcimi hiç değiştirmek zorunda kalmadım.Sonuçta rekabet istiyoruz ve bu işi amd elinden geldiği kadarıyla yapıyor.Fakat yine de bu yeterli değil.Bir de şunu eklemek istiyorum işlemci sektörü tekelden çıktığında esas kazanç fiyat olmayacak bence,tüketicinin esas kazancı teknoloji yarışı olacak.
  • CoolnQuiet
    sizinle önceden yaptığımız tahmin tuttu Q6600 gün geçtikçe güçlendi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

quote:

Orjinalden alıntı: Zabe

Bence penryn phenomu haberiyle bile yenmiş durumda.Ayrıca fiyatlar da oldukça uygun olacağından penryn secmek çok daha mantıklı olacak.Q serisinde çıkacak 2,66 Ghzdeki 12Mb bir penryn 317 dolar gibi bir fiyattan satışa sunulacak diye bekleniyor.Aslında ben bu konuda açıkçası taraflıyım her zaman intel işlemcileri kullandım ve bilgisayardaki bütün parçaların değişmesine rağmen işlemcimi hiç değiştirmek zorunda kalmadım.Sonuçta rekabet istiyoruz ve bu işi amd elinden geldiği kadarıyla yapıyor.Fakat yine de bu yeterli değil.Bir de şunu eklemek istiyorum işlemci sektörü tekelden çıktığında esas kazanç fiyat olmayacak bence,tüketicinin esas kazancı teknoloji yarışı olacak.

Quad 2.66 GHz Penryn 317 $ fiyatla satışa çıktığında, 2.6 GHz Phenom 9900 200 $' lık fiyata sahip olursa acaba kaç kişi gidip Penryn alır merak ediyorum

ben ikisinide almam q6600 g0 2. el

3.6 a cektim off ne tokatlarim bunlari

• P/F olayı iyide ben performans istiyorsam hiç bunlara bakmam ve hata olayıda zaten beni itti!!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

quote:

Orjinalden alıntı: Zabe

Bence penryn phenomu haberiyle bile yenmiş durumda.Ayrıca fiyatlar da oldukça uygun olacağından penryn secmek çok daha mantıklı olacak.Q serisinde çıkacak 2,66 Ghzdeki 12Mb bir penryn 317 dolar gibi bir fiyattan satışa sunulacak diye bekleniyor.Aslında ben bu konuda açıkçası taraflıyım her zaman intel işlemcileri kullandım ve bilgisayardaki bütün parçaların değişmesine rağmen işlemcimi hiç değiştirmek zorunda kalmadım.Sonuçta rekabet istiyoruz ve bu işi amd elinden geldiği kadarıyla yapıyor.Fakat yine de bu yeterli değil.Bir de şunu eklemek istiyorum işlemci sektörü tekelden çıktığında esas kazanç fiyat olmayacak bence,tüketicinin esas kazancı teknoloji yarışı olacak.

Quad 2.66 GHz Penryn 317 $ fiyatla satışa çıktığında, 2.6 GHz Phenom 9900 200 $' lık fiyata sahip olursa acaba kaç kişi gidip Penryn alır merak ediyorum

Ceo da demiş Q6600 var. Bunun dışında aradaki fark ne olacak. Zira Core mimarisi phenomdakine göre haa daha verimli saat hızı konusunda.

He bu sorunun net cevabı 2008 de belli olur. Ama şu anki durum biraz ürkütücü.

• Epirus iyi hoş ta benim bildiğim 9900 ler 350$ civarı.

200$ olursa.... dersen ben de halamın da bıyığı olsa derim.

Sen söyle bana nereden vardın F/P ta daha iyi olduğuna???????

AMD 1 ayda 150$ ın üstünde indirim mi yapacak. Yani ilk hatalı ürünleri 350$ dan 1 ay sonra da çıkacak olan hatası giderilmiş olanları 200$ dan satacak.

Elinde kaynak varsa, 1 ay sonra 200$+KDV ye 9900 alınabileceği hakkında kesin bir kaynağın varsa açıkla. Yoksa aksi boş konuşma olur.

Şu an benim bildiğim fiyatlar çerçevesinde Q6600 F/P olarak çok önde.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103225

Phenom 9600 = 240$

Buna 10-30$ kar, 5-15$ nakliye ve biraz da va vatan kazığı eklenince bu ortaya çıkıyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31156

Tabi bir KDV sosu ile soğutmadan yemek gerekiyor. 2,4GHz lik işlemci budan daha güçlü ve biz fazla verip bunu mu alacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 22 Aralık 2007; 16:20:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

phenom 9900 150 ytl olursa alinabilir

zaten q6600 g0 lar 3.6 a rahat cikiyor ve fark basiyor phenoma

intelin yeni nesli gelincede fiyatlari 2. elde artik 200 ytl kadar iner

phenom 9900 icin 150 ytl guzel fiyat yani

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.