Şimdi Ara

Nehalem i7 920 Default ve Hızaşırtmalı test sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
5.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • i7 920 işlemci ile yaklaşık bir haftadır uğraşıyorum. Nehalem platformuna geçmek isteyecek arkadaşlar için ilk seçenek bu işlemci olacaktır. İşlemcinin overclock potansiyeli şaşırtıcı derecede iyi.

    Sistem Bileşenleri

    • i7 920 2.66GHZ 20x133 4.8 GHZ QPI
    • Gigabyte GA-EX58-Extreme F3 Bios
    • Kingston 1066MHZ 7-7-7-20 3x1GB DDR3
    • Gigabyte 9800GTX
    • Seagate 250GB SATA2
    • Silverstone 1KW
    • Thermaltake Big Typhoon + Silverstone Fan
    • Windows XP Proffesional 32bit SP3
    • X58 Beta Drivers


    Nehalem overclock ilk bakış için tıklayın

    Elimde birçok bellek mevcut fakat özellikle bütçesini minimumda tutmak isteyen arkadaşların seçeceği bir bellek kiti kullandım. 1280MHZ'de belleklere daha fazla voltaj vermemek için timingleri yukarıya çektim fakat fazla bir fark yaşamadım. Aynı hızda 7 timinglerlede test alıp ekleyeceğim. Oyun testleri, Windows XP 64bit ve Vista 64 bit ile Pcmark Vantage ve 3Dmark Vantage testleri yakında.. Ayrıca timing farkları, 2kanal-3kanal- 6x1GB farkı, i7 940 def ve i7 965EE default tabloda nerelere oturacak bunun gibi birçok testi yapacağım.. Linpack testlerini 64bit sistemle yapacağım için şimdilik yapmadım.. Everest copy sonuçları çok değişken olduğu için onları testlerden çıkardım. Testlerde bazı noktalarda enteresan inişler var bu noktalarda testleri tekrarladım, makinayı baştan başlattım ayarlarla oynadım fakat sonuçlar doğru, bunların sebeplerini daha sonra dönüp araştıracağım.

    Yapmamı istediğiniz, merak ettiğiniz testler varsa buraya yazabilirsiniz.


     Nehalem i7 920 Default ve Hızaşırtmalı test sonuçları


     Nehalem i7 920 Default ve Hızaşırtmalı test sonuçları


     Nehalem i7 920 Default ve Hızaşırtmalı test sonuçları


     Nehalem i7 920 Default ve Hızaşırtmalı test sonuçları


     Nehalem i7 920 Default ve Hızaşırtmalı test sonuçları


     Nehalem i7 920 Default ve Hızaşırtmalı test sonuçları


     Nehalem i7 920 Default ve Hızaşırtmalı test sonuçları


     Nehalem i7 920 Default ve Hızaşırtmalı test sonuçları


     Nehalem i7 920 Default ve Hızaşırtmalı test sonuçları


     Nehalem i7 920 Default ve Hızaşırtmalı test sonuçları


     Nehalem i7 920 Default ve Hızaşırtmalı test sonuçları


     Nehalem i7 920 Default ve Hızaşırtmalı test sonuçları




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 16 Kasım 2008; 1:22:22 >



  • bir iki tane mevcud işlemciler ile örneğin q6600 ve 8500 gibi kıyas yapsaydın

    daha iyi olurdu.

    güzel çalışma tebrikler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyalForce -- 15 Kasım 2008; 23:39:32 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RoyalForce

    bir iki tane mevcud işlemciler ile örneğin q6600 ve 8500 gibi kıyas yapsaydın

    daha iyi olurdu.

    güzel çalışma tebrikler.


    Default karşılaştırmalardan nette zaten tonla var. Benim amacım def nehalem işlemcileri kendi içinde karşılaştırmak ve i7 920 overclock edilerek hangi noktalara oturuyor bunu göstermek.. Belki E8500 ve Q6600 sistemlerin overclocklu hallerinide aralara serpiştiririm.
  • oteki basliginda 3.7'de stabil diyordun burada nicin max 3.6'da test yaptin?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .45 ACP

    oteki basliginda 3.7'de stabil diyordun burada nicin max 3.6'da test yaptin?


    Birincisi çok hastaydım, bu testleri bile zor bitirdim istediklerimin hepsini yapamadım pazartesiye eklemeler yapacağım, ikinciside 3.7 GHZ'yi OCZ 1600MHZ ramler ile yaptım ayrıca 3.6'da 1.47v ile stabilken yeni bios ile artık 1.42v ile stabil hale geldi. Büyük ihtimalle işlemci 3.8 GHZ full stabil olacak.
  • eline sağlık güzel çalışma olmuş
  • calisma 10 numara yapan da AbsoluteZero hic lafimiz yok ama boyle anlayan ve guzel parcalar, melez kral dedigim hava sogutma kullanan birisi 1 hafta ugrasip 3.6 3.7 hadi 3.8'den bahsediyorsa al bu islemciyi sorunsuz 4 ghz yap olayi pek normal kullanicilar icin degil.pzt bakacagiz ama zannetmiyorum 1 gunde ilmini cozup de kimse Absolute'u gecip 4 ghz filan kullanamayacak bu aleti.kullanmasa tas yagmayacak ama nayir efenim kim demis bunlar da c2d gibi rahat 4 ghz olacak diyip iddia'ya giren oldu da o bakimdan.
  • Çalışmalar güzel gidiyor.
    Hız aşırtma ile işlemcinin hangi sıcaklık derecelerine kadar yükseldiği gibi bilgiler de ekleyebilirseniz çok iyi olur.

    Geçmiş olsun bu arada.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .45 ACP

    calisma 10 numara yapan da AbsoluteZero hic lafimiz yok ama boyle anlayan ve guzel parcalar, melez kral dedigim hava sogutma kullanan birisi 1 hafta ugrasip 3.6 3.7 hadi 3.8'den bahsediyorsa al bu islemciyi sorunsuz 4 ghz yap olayi pek normal kullanicilar icin degil.pzt bakacagiz ama zannetmiyorum 1 gunde ilmini cozup de kimse Absolute'u gecip 4 ghz filan kullanamayacak bu aleti.kullanmasa tas yagmayacak ama nayir efenim kim demis bunlar da c2d gibi rahat 4 ghz olacak diyip iddia'ya giren oldu da o bakimdan.


    4 GHZ full stabil çok zor gözüküyor şu anda. Bence Nehalem server işlemciler ile birlikte bir revizyon değişikliği gelecektir o zaman 4 GHZ yapabileceğiz.

    Nehalem ile ilk defa overclock yapmak biraz karışık ama bir kere o karışıklığı atlattınızmı gerisi çok kolaylaşıyor. 4 dikkat edilmesi gereken nokta kalıyor, QPI hızı, Uncore hızı, bellek yeterliliği ve işlemci sıcaklığı. Zaten bırak turbo açık kalsın 22 çarpana kadar çıkıyor işlemci sıcaklığın durumuna göre. 266MHZ kendisi overclock yapıyor.. Ha sıcaklık çok aşırı artarsa 20.5 çarpana kadar geri düşürüyor ama özellikle tek çekirdek kullanan uygulamalarda çok başarılı bir uygulama ayarlarla hiç uğraşmak istemeyenler için.

    Daha önce 1.55v ile 4.2 GHZ yapabildim, şu anda 1.5v ile aynı hızı yapabiliyorum. Bios farkı bu kadar olurmu pes dedirtti bana.. Ayrıca belli bir noktadan fazla overclock yaptığımda windows belleklerden birisini görmedi. Biosta gözüküyor, windowsta cpu-z açıyorum ordada 3 tane bellek gözüküyor, triple channel çalışıyor olarak gözüküyor makina ama windows 2GB görüyor fiziksel bellek miktarını.. Fakat yinede testlerde bir düşüş olmadı.. Sanırım 2GB olmasına rağmen hala triple channel çalışıyor.. Bunuda bir tane belleği çıkararak test alacağım 3.2 yada 3.4'te çıkacak ortaya
  • Güzel çalışma olmuş,elinize sağlık.

    Sanırım kazanımın çoğunu HT'ye benzer bir teknoloji ile kullandıkları teknolojiden kaynaklanıyor.(Çok çekirdekli uygulamalarda)

    OC potansiyeli gerçekten fazlaymış,bios updatelerle sanırım daha fazla iyileştirmeler yapılabilir bu potansiyele bakarsak.

    3 kanal ram'in pek bir artısı yok gibi sanırım.

    Yazılımların iyileşmesiyle beraber(bios,driver vs ) kendi potansiyeline kavuşacak gibi gözüküyor

    (HT'ye benzer uygulamayı kapatmak mümkün mü yazılımsal olarak ? )
  • Çok güzel bir i920 incelemesi olmuş. Grafiklerde süper ayrıca. O/C esnasında programlardaki perf. artışını görebiliyoruz. Gözlemlediğim grafiklerde yataylaşmaya doğru bir eğilim olmadığı yani işlemci 4 ghz'tede çalışsa yine aynı doğrusallık devam eder gibi geliyor. Yataylaşmayı tespit için ln2 ile bir yoklamak lazım anlaşılan. Aynılarını i940 ve i965 in o/c lu halleri içinde bekliyoruz. Ayrıca 64 bit versiyonlarını da, ha unutuyordum linpack'i birde.

    Çok fazla şey istedim galiba. :) Şaka bir yana bunlar zaten planlanmış anladığım kadarıyla. Tebrikler, bu arada geçmiş olsun. Hastalığın insanları ne zaman yakalayacağı belli olmuyor ne yazık ki.

    İşlemci o/c olayı içinde asus p6t-dlx ile yine en iyiyi yapmış galiba, gigabyte'ın boarduda, MSI'nki gibi asus'un board'undan geri kalmış görünüyor. Tabii bu benim yorumum, katılıp katılmamak serbest. p6t-dlx le 4 ghz stabil sonuçlar var nette mesela, isteyenler bakabilirler. Zaten CPU bölümünde açılmış üst konuda da yeterince mevcut.

    Benim tahminim "i920@4ghz = default skulltrail" olduğu yönünde ama bakalım zaman ne gösterecek.

    Son olarak, cinebench 32 bit grafiğinde kırmızı multi-core, mavi single-core grafiği, yazım hatası olmuş orada galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 16 Kasım 2008; 9:03:38 >
  • @Knisath

    3 kanal ile 2 kanal arasında bir fark olup olmadığının testini yapacağım. Ayrıca HT'nin yeni adı SMT ve evet biostan kapatabiliyorsun. Yeni işlemcilerde daha fazla C state var, çekirdekler çok daha derin uykuya yatabildiği için idle iken daha az ısı ortaya çıkarıyorlar, böyle bir durumda işlemcinin sıcaklığı düştüğü için turbo kullandığınız çekirdeklerinde çarpanını daha fazla yukarı çekiyor..

    @CoolnQuiet

    i7 940 ve 965 için default ve max oc testlerini koyacağım sadece, cünkü aradaki testler aşağı yukarı aynı çıkacaktır. Belki i7 965 fazladan quickpath hattı sayesinde her kademede biraz daha iyi sonuç verebilir ama sonuçta oc yaparken QPI çarpanını düşürmek gerekecek i7 965'te yine aynı yere gelecek. Diğer testleri ve oyun testlerinide halledeceğim.

    Şu anda i7 920 rekorunu Gigabyte anakart kırdı 229 MHZ bclk ile ki QPI hızı uçmuş durumda bu noktada. 4 GHZ olayı tamamen ısı ile alakalı, yani hava soğutma ile bende yaparım klimayı açarım odayı düşürürüm 17C'ye o zaman yapar ama benim oda sıcaklığım 26C idi ve overclock testleride bu sıcaklıklarda alındı. Ayrıca bağlantı aparatım yok, işlemciyi ne şekillerde bağladığımı görüyorsun

    Cinebench grafiğini düzeltiyim hemen..
  • Bu Kingston bellek herhangi default bir DDR-3 bellek mi? Bu seriden alırsak 2GB x 3 kurarsak bu değerlere yakın ulaşabilir miyiz? Bir de bu Core i7 platformunda belleğin çarpanı değişebiliyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    Bu Kingston bellek herhangi default bir DDR-3 bellek mi? Bu seriden alırsak 2GB x 3 kurarsak bu değerlere yakın ulaşabilir miyiz? Bir de bu Core i7 platformunda belleğin çarpanı değişebiliyor mu?


    Kingston bellekler 1066MHZ düz DDR3 bellekler, üzerinde hiçbir soğutucu yok. Elimde OCZ belleklerde var ama genelde kullanıcılar bu bellekleri tercih edeceği için fiyat yönünden bunları kullandım.. Core i7 platformunda belleğin iki çarpanı var.. 6 ve 8.. 6 çarpanda bellek 800MHZ'de 8 çarpanda ise 1066MHZ'de çalışıyor.. Eğer hızaşırtma yapacaksan bellek çarpanı x bclk hızı bellek hızını veriyor direk..
  • superpi testlerinde falan pek süper olduğu söylenemez ama oyun testleride koyarsan iyi olur dostum bu arada eline sağlım
  • quote:

    p6t-dlx le 4 ghz stabil sonuçlar var nette mesela, isteyenler bakabilirler.


    evet var linkini de ben vermistim ama 2 test yapinca stabil olmuyor 7/24 derler gunluk derler hani.yoksa al bir bir iki link daha ama mevzu o degil.rahat 4 ghz olmuyor iste olsa da kullanilmiyor.TR'de alacak olan kullanicilara fazla bilmeseniz de alin 4 ghz yapar kullanirsiniz diyebiliyor musun olay falan filan marka anakart mi?

    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=207684

    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=207417

    bu es de degil ama evga'da calisiyor vatandas.

    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=207028
  • 8 tane prime açıp yüksek priortiy çalıştırınca ısı tavan yapıyor.. Ben 3.75 GHZ stabil derken böyle 1 saat geçiren bir sistemden bahsediyorum ki biliyorsunuz prime testi en ufak bir işlem hatasında durup uyarı veriyor..
  • hocam senin yaptigin soyledigin degerlerde benim en ufak suphem yok ki.4 ghz de test de alirsin ama rock stable dedikleri degeri soylemissin.ben diyorum ki AbsoluteZero boyle yapmisken normal kullanici nasil 4 ghz kullanacak?falan anakart olsun filan anakart olsun mevzu anakart markasi degil.yeni revizyon cikar anakartlar guncellenir 1 sene sonra 4 ghz problem olmaz ama simdi cikacak i920 rahat 4 ghz kullanilmayacak.kullanilmasa ne olacak bu hali ile gucsuz mu mevzu o da degil.retail cipleri gorelim hafta ici belki senin elindekinden kotu olacak belki iyi olacak ama 3.75 yaptin diye ben seni kotulemiyorum tam tersi sen boyle yapmisken normal kullanici bu kadar yapamaz diyorum.
  • guzel calisma
    birde mevcut q serisi islemcile ile karsilastirmali testler gelirse cok iyi olur
    beh sahsen henuz gecis yapmaya gerek olmadigini dusunuyorum
    fark bence cok az cikacak
  • Elinize sağlık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.