Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.231
Cevap
41
Favori
200.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir ilgim yok da, bende de hatalar artıyordu, snr düşüktü. Kablo çekince hatalar 4 günde bile 0 şu an.

Ben size yardım etmek için demiştim :)
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Önemli olan 7,9 olan değer yani snr. Sanırım bayağı artmış. Değerleriniz iyileşmiş gibi. Önceki 6,1 değil miydi?

Benim bile 80 mbitte şu an 8,3

Bir de sanırım santrale uzaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknerdr -- 8 Mart 2021; 20:8:55 >
  • hknerdr kullanıcısına yanıt
    Evet hocam santrale uzağım 860 metre :)
  • Bu SNR dediğiniz "Noise Margin Upstream/Downstream" değil mi?

Evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 8623 modelini kullanıyorum, yazılımsal mı bilemedim bir sıkıntısı var. Bazen download hızım 1mbps 6mbps gibi hızlarda takılı kalıyor yada hiç vermiyor. Bu sorunu yaşarken ping ve upload hızlarımda ise hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Kablolu kablosuz farketmiyor bu sorun oluyor. Bazende hiç vermiyor ne siteler açılıyor ne bişey. Bu sorunu 3 şekilde geçiçi çözebiliyorum. 1 reset atmak, 2 dsl kablosunu çıkarıp takmak, son olarakda yeni bulduğum Qos u açıksa kapamak, kapalıysa açmak. Yazılım olarak yeni çıkan son sürüm yüklü.

Birde şu hatayı çok görüyorum log da ''near-end CRC error fast:''. Bazı günler hiç yok bazı günlerde uçuyor.

Kutuya mesafem 200-300m ve kutu da yeni değişti hala devam ediyor. Bina içi tesisatı iptal ettim dışarıdan çok damarlı telefon kablosu çektim. Başka çözüm bulamadım. Sıkıntının sadece downloadda olması yazılımsal yada donanımsal arızaya işaret ediyor gibi. İade etmeyi düşünüyorum ama edersem keenetic ultra alacağım fazla para verip ve gigabit portu yok yani pek de istemiyorum. Yapabilecek başka birşey var mıdır yoksa iade son çare mi?

=============================================================================

xDSLFwVersion:   FwVer:5.12.21.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0

Line State:   Up

Modulation:   ITU G.993.2(VDSL2)

Annex Mode:   ANNEX_B

=============================================================================

INP downstream: 0

INP upstream: 0

shineGINPdownstream: 0

shineGINPupstream: 0

reinGINPdownstream: 0

reinGINPupstream: 0

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

near-end fast channel bit rate: 53756 kbps

far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

far-end fast channel bit rate: 8185 kbps

near-end FEC error fast: 0

near-end FEC error interleaved: 0

near-end CRC error fast: 660510

near-end CRC error interleaved: 0

near-end HEC error fast: 0

near-end HEC error interleaved: 0

far-end FEC error fast: 1

far-end FEC error interleaved: 0

far-end CRC error fast: 1

far-end CRC error interleaved: 0

far-end HEC error fast: 0

far-end HEC error interleaved: 0

DSL uptime : 5:31, 7 secs

DSL activetime :0 min, 13 secs

Downstream:

relative capacity occupation: 100% 

noise margin downstream: 12.9 dB

output power upstream: 8.6 dbm

attenuation downstream: 11.1 dB

Upstream:

relative capacity occupation: 100% 

noise margin upstream: 21.8 dB

output power downstream: 13.8 dbm

attenuation upstream: 19.3 dB

Türknet Teknik Durum Bilgileri:

Hat Fiziksel Durumu : AÇIK

Hat Yönetimsel Durumu : AÇIK

NmsHızProfil : 53760/8192.PRF

Upload Çıkış Gücü : 8.6

Download Çıkış Gücü : 13.7

Upload Kapasite Hızı : 24284 kbps

Download Kapasite Hızı : 81944 kbps

Upload Mevcut Hızı : 8186 kbps

Download Mevcut Hızı : 53757 kbps

Upload Noise Margin : 20.0 dB

Upload Attenuation : 2.7 dB

Download Noise Margin : 12.7 dB

DownloadAttenuation : 11.1 dB

Edit: Hiçbir ayara ellemeden de kullandım olmadı şimdi Adsl dos vs tüm gereksiz özellikler kapalı halde. Önceki modemim Air5650 idi 70mbps hızda dahi hiçbir sıkıntı yaşamıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 12 Mart 2021; 0:26:21 >

• Hat değerleriniz sınırda kopmalar yaşıyorsunuz . Türknet ten hızınızı düşürtün gözlemleyin sorunun çözülmesi gerekir
  • takıntım kullanıcısına yanıt

13 snr nasıl sınırda olabilir yahu ben keenetic ile 6 snr de kopma yaşamıyorum 😂

• Zyxel VMG8623-T50B modem buldum bugün turknete geçtim 75 mbps destekliyormuş altyapım sizce bu hızı alabilir miyim ? İnternette zyxel VMG3625-T50B diye bir modem daha buldum sizce hangisi daha iyidir ???

@Zorlu33 ikisinden de uzak dur

Modemi almayı isteyenler için keenetic ile karşılaştıracak olursak;

-Wifi 5ghz için konuşacak olursam, aynı güçteler kapsama alanı olarak pek fark yok. Herici anten benim evde fark yaratmadı. Zyxel sanki aynı yerde daha fazla aktarım sağlıyor gibi geldi. Fakat keeneticdeki tx boost özelliğini açınca fark kalmadı.

-Wifi 2.4 için keenetic yerden yere vuruyor ne yazıkki. Zyxel in çekim gücü çok dalgalı, aynı yerde 1 diş de çekiyor 4 diş de. Keenetic stabil hep 4 diş  

-Ping upload ve download tamamen aynı. Sadece zyxel daha hızlı ulaşıyor sınırlara. Yazılım farkı sanırım yüklendikçe veriyor gibi.

-İşlemci olarak zyxel gerçekten iyimiş, dual core işlemci gerçekten fark ediyor. Mesela keenetic ile full download upload yaptığımda işlemci %90 lara çıkıyor arayüz yavaşlıyor. Zyxel de arayüz yavaşlamasına rastlamadım, ama arayüz açısından dağlar kadar fark var ondan da olabilir. Eski modellerin görüntüsünün modernleştirilmiş hali zyxel deki.

-Arayüze gelmişken, keenetic de istediğiniz her bilgiye ulaşabiliyorsunuz gerçekten detaylı. Özellik indirip kaldırabiliyorsunuz. Gerçek bir işletim sistemi. Keenetic daha eski sanırım ama Zyxel ile aralarında asır farkı var, Legacy vs UEFI bios gibi resmen.

-Donanım olarak Zyxel tabiki, benimde alma sebebim, sonuç olarak iade ediyorum ama.

-Özellik olarak Keenetic çok dolu, Modem+Router+Extender olayını geçtim pcye bağlayıp wifi stick gibi çalışabiliyorsunuz gerçekten mükemmel. Üzerindeki iki tuşa özellik atanabiliyor, bir tuşta 3 özellik açıp kapatılabiliyor. Arayüze girme derdi azalıyor gerçekten. Daha hızlı restart atıyor dsl daha hızlı geliyor. Mesh özelliği ayrı güzel, onun için ayrı bir wifi açıyor misafir modu gibi ama gizli, ordan haberleşiyor. Belki ileride gigabit portlu usb3 olan bir modeme yönelebilirim ama keenetic i asla satacağimi düşünmüyorum. Belki gigabit portlu modem alacağıma gigabit portlu routerını alırım. Wifi ac den bağlarım mis, tabi işlemcisi yeterse  

-Isı sıcaklık durumu benzer, zyxel daha büyük delikli havadar tabi ama kapalı kutu gibi görünen keenetic ultra da aynı seviyelerde. Bu arada daha öncede keenetic omni almıştım türknet arıza kayıtlarında modeminiz bozuk diye kafama kafama vurduğu için, sonuç olarak fark olmadı iade etmiştim. O model ısınıyordu bilginiz olsun, ultra modelini alırken tereddüt ettim bu yüzden ama çok daha iyi bu konuda sıcak değil ılık :)

Pazartesi kargoya verip bir daha yöneleceğimi sanmıyorum zyxel e. Bana denk gelmiş olabilir ama verdiğim fazla paraya rağmen keenetic hoşuma gitti, fakat gigabit portsuz bir modeme hala bu kadar fiyat biçilmesi saçmalık diye düşünüyorum, bari bir iki port fazla olsaydı. Pazartesi akşamına kadar merak eden biri olursa iki modemi de karşılaştırabilirim.

• Greylights kullanıcısına yanıt

Dediklerinize aynen katılıyorum çekim mesafeleri aynı arayüz olsun özelleştirmeler olsun her türlü keenetic zyxel i ben de sattım kurtuldum

Konuya hızlıca bir göz gezdirdim snrler downstreamler havada uçuşmuş. Modem konusunda hiç bir bilgim yok. Şu anda Turknet Yapa altyapısında Zyxel VMG1312-B10D modemini kullanıyorum. 85 mbit download 20mbit upload ölçebiliyordum. Modemi bir arkadaştan ödünç almıştım, dolayısıyla yeni bir modem arayışına girdim. Turknet'in sattığı VMG8623-T50B modemini gözüme kestirdim ama tam olarak emin de olamadım. Asus AC-750 ya da bu modem arasından hangisini tercih etmeliyim? Ya da 400 TL altında modem tavsiyesi olarak ne önerirsiniz? Bu arada dublex evde ikamet ettiğimden, kapsama alanı da önemli bir detay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnurburhan -- 15 Mart 2021; 11:32:32 >

yeni abone olacağım turknete. modem işinden pek anlamam. düz kullanıcıyım. turknetin verdiği modemimi alayım yoksa dışarıdan mı alayım?

bu modem düz kullanıcılar için (ip tv de izleyeceğim) stabil ve çekim gücü olarak nasıl?

bu parayı verip modemimi alayım yoksa dışarıdan başka modem mi alayım?

ne tavsiye edersiniz?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.