Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.231
Cevap
41
Favori
200.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben bu modemi almadan önce baya bi paradan oldum.İptv için en az 4 tane modem aldım sattım.Aralarında en başarılı modem bu oldu.5 ghz bandı kablolu bağlantı kadar hız aktarıyor benim mi box a.Ben çok memnunum ve tavsiye ederim.Ama turknet ile nasıl olur orasını bilemem.Çünkü ben telekom olarak kulanıyorum.

Ağ ayarı-kablosuz- kablosuz zamanlıyıcı sekmesi vardı, son firmware bu sekmeyi kaldırmışlar. Önceki sürümlerde var, ama ben düzenli kullanamadım. Ayarladığım zamana göre kapanıyordu ama açılmıyordu.
  • ertosun E kullanıcısına yanıt

Galibe beceremeyince kaldırmışlar... Neyse teşekkür ettim cevap için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konudan etkilenerek bu modemi aldım ama keşke almasaymışım! kağıt üzerinde güzel olunca gerçekte güzel olmuyor modem belli bir çalışmadan sonra hız tamamen düşüyor ve anca yeniden başlatarak düzeliyor. Türknetin sürümü ve global sürüm hepsini denedim bir fark yok. Arkadaştan eski bir modem aldım bir kaç gün kullandım ve 2-3 saatte bir hız testi yaptım çok hafif değişiklikler oldu, yine bu modemi taktım bir kaç saat sonra normalde 24mbps iken 2mbps'ye düştü yeniden başlatmadanda düzelmedi. Modemde alt seviye kullanıcılar için keentic ve asus gerisi hikaye.

• Belirtilen ayarları yaptıktan sonra cep telefonunda 2.4 ghz wifi ile hız sorunu yaşayan varsa Bluetooth u kapatıp denesin.benim Bluetooth açıkken 13 mb kapalı iken 23 mb hız. Muhtemelen android güncelleme de sıkıntı oldu benim. Modem 25 gündür açık sıfır sorun .iptv Netflix pubg sürekli eba .4 5 cihaz sürekli bağlı aktif.maşallah diyorum türknet ten alınma dsmart ile kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takıntım -- 28 Mart 2021; 10:37:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar modemle ilgili bir video çekmek istedim sorun yaşayan arkadaşlar için hangi ayarları yapmanız gerek bunları gösterdim. tabii ki bu ayarlar bende sorunsuz çalışıyor sizde farklılık gösterebilir lakin 1.5 aydır sorunsuz kullanıyorum bu ayarlarla. bu ayarların çoğunu bu konu içersindeki arkadaşlar sayesinde öğrendim onlara da sonsuz teşekkürler

2.4 ghz de eğer cihazlarınız 13. kanalı görmüyorsa 12 ye alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xereax1 -- 26 Mart 2021; 14:28:2 >

• Elline sağlık güzel ve açıklayıcı bir çalışma olmuş.Bravoo,şimdi şunuda sormadan duramadım.Ağ ayarlarda geniş bant kısmındaki bitswap ile sra kapatmışsın.Kapalı olması dahamı iyi?Bende kapatmalımıyım acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutlu7 -- 28 Mart 2021; 16:36:36 >
  • hat değerlerinizi merak ettim, bazen hat değerleri düşük olunca bu modemin performanslı çalışmadığını okumuştum bazı kullanıcılardan. diğer sorun da dslam cihazı ile modem chipsetinin senkronizasyon verimliliği olabilir. broadcom işlemcili modemler bazı durumlardan daha iyi iş çıkarıyor.

@takıntım ; bluetooth 2.4 GHz'i kullandığından çakışma yapıyor. modemin 5 GHz ağını kullanıp sıkıntısız bir şekilde bluetoothu kullanabilirsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu modemde DNS over TLS ayarlayabiliyor muyuz?

İkisi de aynı birini Turknet satıyor diğerini zyxel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sorun çıkartmadan çalışıyor. Zyxel'in kendi yazılımına geçtim, sorun olmadan çalıştığın sonrasında güncelleme geldimi diye bakmadım bile.

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme
  • SRA açıkken hat değerleri normal gözükmesine rağmen günde 3-4 defa indirme hızı aşırı derecede yavaşlıyor ve resync yapmadan veya modemi kapatıp açmadan düzelmiyor. (24mbit’ten 1-1.5 mbit’e kadar düşüyor), yükleme hızında ve ping değerlerinde bir problem olmuyor. Ayrıca az kullanımda bile on binlerce CRC oluyor. SRA kapalıyken CRC de oldukça azalıyor. Broadcom ve Lantiq chipsetli modemlerimde SRA açıkken böyle bir sorun yaşamıyorum. Bağlı olduğum kabin Broadcom chipseti kullanıyor.

SRA kapatınca hat daha düşük hızlarda senkronize oluyor ama bu sorunları yaşamıyorum.

Modemin yazılımsal olarak problemi olduğu kanısındayım. Son sürüm firmware yüklü. Çoğu kişinin “hız düşmesi, yavaşlama” gibi problemlerinin bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. SRA default olarak açık geliyor.

@altuntepe2

Orijinalden alıntı: khanjui

SRA açıkken hat değerleri normal gözükmesine rağmen günde 3-4 defa indirme hızı aşırı derecede yavaşlıyor ve resync yapmadan veya modemi kapatıp açmadan düzelmiyor. (24mbit’ten 1-1.5 mbit’e kadar düşüyor), yükleme hızında ve ping değerlerinde bir problem olmuyor. Ayrıca az kullanımda bile on binlerce CRC oluyor. SRA kapalıyken CRC de oldukça azalıyor. Broadcom ve Lantiq chipsetli modemlerimde SRA açıkken böyle bir sorun yaşamıyorum. Bağlı olduğum kabin Broadcom chipseti kullanıyor.

SRA kapatınca hat daha düşük hızlarda senkronize oluyor ama bu sorunları yaşamıyorum.

Modemin yazılımsal olarak problemi olduğu kanısındayım. Son sürüm firmware yüklü. Çoğu kişinin “hız düşmesi, yavaşlama” gibi problemlerinin bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. SRA default olarak açık geliyor.

@altuntepe2

Hocam SRA nereden kapıyoruz acaba? Denemek isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan__

Hocam SRA nereden kapıyoruz acaba? Denemek isterim.

Alıntıları Göster
    ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

Tahminlerim yanlışmış, SRA dahil hepsi kapalıyken de aynı sorun mevcut. Şu an sadece SRA açıkken deniyorum.

• Bu modemin wan portu lan portuna çevrilebilir mi? Beşinci ethernet portu lazım

Modemde garanti bokluk var. En son yeni modem alıp denedim (piyasadaki en ucuzlardan, tenda v300) ve bu seninkine benzer sorunum çözüldü. Şimdi garantiye yollamayı düşünüyorum bakalım..

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.