Şimdi Ara

Zorunlu Trafik Sigortası'nı Başkasının Adına Geçirmişler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2016 yılında bir araç almıştım annemin üzerine ve zorunlu trafik sigortasını 2017 Ağustos ayında yeniledim. Yeni bir araç aldığım için önceki aracı birine sattım. Ben önceki aracın sigortasını yeni aracın sigortasından düşürttürmek için sigortacıya gittim. Fakat arabayı sattığım adam sigortayı kapattırıp 10 aylık alacağım olan 400 tl'yi kendisi almış. Şimdi sigorta anbemin adına olduğu halde adamın benden habersiz bunu yapmaya hakkı var mı? Ve sigortacı bana sormadan bunu nasıl yapıyor?
    Lütfen yardımcı olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam acentenin senden bir talep gelmediği sürece iptal işlemini yapmaması lazım. Diyelim ki yaptı , Ödeme kart ile yapıldığı için iadenin de karta yapılması gerekiyor sistem otomatik olarak böyle işliyor.

    Sen ödemeyi kart ile yaptıysan senin kartına otomatik olarak iadenin yansıması gerekiyor. İade nin kart olması istenmesse araç sahibinin hesabına yansır başka bir hesaba isteseniz dahi sigorta şirketleri yapmaz.

    Bu işte bir yanlışlık vardır. Sigortacın elden iade yaptığını yada kişinin hesabına parayı yatırdığını söylüyorsa büyük ihtimalle yalan söylüyordur.

    İstersen özelden iletişime geç konuşalım.

    Fatih Samur
    Fora Sigorta
    531 083 9064
    fatihsamurr@gmail.com
  • fatihsamurr F kullanıcısına yanıt
    Hocam sattığım araba ilk arabamdı o yüzden bu sigorta konularında pek bilgim yoktu. Zaten burada küçük bir yer olduğundan sigortanın parasını elden peşin verdim. Bu sigortacıya da ikinci kez yaptırışım. Bu arabayı alan adam sigortacının yanına gittiğinde bir kaç kişiyi aramış. Arabanın eski sahibini aradım haberi var parayı bana ver demiş. Sigortacı o yüzden verdim diyo. Ben de dedim orda tc miz var imzamız var numaramız var. Bizi bari o numaradan arayıp bir sorsaydın dedim işi yokuşa sürdü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FktMzyynBDBT kullanıcısına yanıt
    Hocam o para senin hakkın. Sigortacının sana bilgi vermeden böyle bir şey yapmaya hakkı yok. Tutarı sigortacından temin etmelisin.
  • fatihsamurr F kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşünüyorum hocam. O para benim için az buz bir para değil. Neredeyse maaşımın 3 de 1i. Ama adamların umurunda değil. Bir sorma zahmetine bile girmiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar

    bu konuyu direk.policenizi yaptirdiginiz yer ile paylasin sizin paranizi sizin aracinizi alan kisi alamaz olmasi gereken presodur parayi odeyenin iadeyi almasidir biz genelde parayi nakit alipta iadeyi nakit yaptigimiz zaman policeyi kim yaptirdiysa onunla muhatap oluruz acenteye gidin bu magduriywti duzeltecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Hem acenteden hem alıcıdan şikayetçi olmanızı öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para iadesi size yapılmalıydı. Tamamen acente hatası imzanız olmadan nasıl parayı baskasina verir. Şikayetç olun derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolandırıcılık suçu işlenmiştir.

    Alamadığınız bedel için acenteniz aleyhine Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsiniz. (Poliçe sahibi)

    İmzalı bir belge acente tarafından ibraz edilemediği sürece, o parayı size iade etmekle yükümlüdür.
  • Son durum nedir hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.