Şimdi Ara

ACNTürk Sigorta ile derdim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pazartesi günü minik bir kaza yaşadım. Tutanakları tuttuk ve bugün servise gittim. Servis kasko ismini sordu ACNTürk dedim ve doğrudan o şirket battı dedi.

Kasko poliçemi 1 ay önce yaptırmıştım. Henüz yeni. Servisler ACNTürk kasko ile çalışmak istemiyormuş bu nedenle yetkili servisten kasko ile hizmet alamıyorum.

ACNTürk'ü aradım firma bana şöyle diyor: "Siz kendiniz yaptıracağınızı belirtin ve ödemeleri yapın. Ardından faturayı bize gönderin 3-4 ay gibi sürede size ilgili tutarı yatırırız"

Sizce ne yapmalıyım?

Bir de Allah göstermesin büyük bir kazaya karışsam araç pert olsaydı durum daha vahim olacaktı. Kasko poliçe transferi gibi bir durum oluyor mu?

• Mecburen dedikleri gibi yapacaksınız hocam.
    Dışarda yaptırmak gibi bir seçenekte var ama güncel poliçe ile mahkeme vs de olsa o parayı alırsınız.
    Benim de poliçem var ama bana dedikleri devam edeceklermiş yatırımcı destekleri ile. Tabi artık büyük şirketler haricinde poliçe yaptırılmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şirket ortakları SEDDK’nın istediği sermayeyi şirkete koyana kadar süreç belirsizliği devam edecek. Acntürk tarafında yabancıya satış durumu söz konusu. Gerçekleşme olasılığı da meçhul.

Kaza sonrası Aveon Sigorta'da olduğu gibi servisler araçları kabul etmemeye başlarsa durum vahimleşir. Sermaye artırımı tamamlanmazsa veya yabancıya satış gerçekleşmezse şirketler güvenceye devredilir.

Bu süreçte problem yaşamak istemeyenler poliçelerini iptal ederek başka şirketlerden yaptırabilir.

Bunun dışında verilebilecek bir tavsiye yok maalesef.

• SigortaOfisi kullanıcısına yanıt
    Poliçe iptali ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

• Kasko isteğe bağlı yapılan bir poliçe türü. Dolayısıyla istenildiği zaman iptal edilebilir. Yazılı dilekçe ile acentenize başvuru yaparak işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Peki hocam, şu an mevcut kazamın giderlerini nasıl karşılayacağım? Kasko yetkilisi diyor ki siz yaptırın faturanızı alın faturayı bize gönderin biz size 3-4 ay sonra yatırırız paranızı.

• Finansal açıdan iyi durumda olan bir şirket üzerinden poliçe düzenlemiş olsaydınız dediğiniz mantıklı gelebilir, hatta birkaç hafta içinde size ödemesi de yapılabilirdi.
    Ancak şirketin içinde bulunduğu durum itibari ile böyle bir ödeme yapma ihtimali de belirsiz. Çaresiz kaldıysanız ve işlem gereken bir durum varsa mecbur siz ödeyeceksiniz. Akabinde en kötü fatura ile icra yoluyla almaya çalışacaksınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Teşekkür ederim hocam. Benzer bir süreç işleteceğim. Kazanın olduğu hafta halen ACNTürk kaskoda olduğum için bu mini kazanın hasarlarını önce serviste kendim ödeyip ardından faturayı ACNTürk'e göndereceğim. ACNTürk'ün ödemesi Eylül ayını bulur gibi.

Bu hafta itibari ile de yeni bir kasko poliçesi yaptıracağım. ACNTürk'ü iptal edip.

• seneskilic kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, geçmiş olsun.

Hocam şimdi ACNTürk ile görüştüm şöyle bir bilgi geçtiler:

Eğer haklı olduğunuzu düşünüyorsanız karşı tarafın trafik sigortasından dosyayı açtırabilirsiniz.

Burada tek taraflı kazada senaryo yukarıdaki gibi.

Bunun dışında iki taraflı kazada kaza tespit tutanağı ile işlem yaptıracaksanız ve kasko şirketinizin yönlendirdiği gibi hareket edecekseniz kaskonuzu hiç karıştırmadan yola devam edeceksiniz. 

Kasko da devreye girse trafik sigortası da devreye girse her halükarda hasar dosyası açılacak. Siz bu durumda kaza tespit tutanağı ile işlemlerinizi başlatırsınız;

Haklı iseniz karşı tarafın trafik sigortasının limitleri dahilinde araç onarımı yapılır. Aşan kısım olursa kasko devreye girmeyeceği için cebinizden çıkar. 

Haksız iseniz kendi cebinizden ödersiniz; daha sonra ister kasko şirketinizin beyan ettiği gibi 3-5 ay bekler ödemenizi alırsınız, isterseniz rücu için kasko şirketine icra takibi yaparsınız. 

Aynı şekilde karşı tarafın onarım işlemlerinde sizin trafik sigortanızın limitlerini aşan kısım olursa kasko devreye girmeyeceği için fark cebinizden çıkar. 

Bu süreçte kaskonuzun lehinize sağladığı (imm, ikame araç teminatı vs) hizmetlerden faydalanamayacaksınız. 

• Merhaba güncelleme yapmak isterim.

ACNTürk üzerinden anlaşmalı yetkili servislerde işlem yaptırmak imkansız. Çünkü birçoğunun alacağı varmış dosya açmak istemiyorlar.

Trafik sigortaları muadil parça önerdiği için ve yetkili servis masraflarını karşılamadığı için trafik sigortası üzerinden de dosya açmıyorlar.

Servisle şu şekilde anlaştık: Servis "anlaşmasız servis" olarak dosyayı açtı. Parça siparişlerini verdi, kapora verdim. Dosyanın sonucu bu hafta belli olacak. Parçaların gelmesi 1,5 ayı bulabilirmiş. Ben kendi aracım için masrafı karşılayacağım ardından servis bana fatura kesecek ben de bu faturayı kasko şirketim olan ACNTürk'e göndereceğim. Burada dosyanın çıkacak sonucuna göre kasko şirketi ya bana ödemeye yapacak ya da karşı tarafın trafik sigortasından alacak.

Dosya sonucu çıktıktan sonra tekrar güncelleme yapacağım. Dosyada %50-%50 gibi oran çıkarsa itiraz edeceğim. Bu dosyadan beklentim 100-0 oranında kusurların belirlenmesi.

Araç tamiri ve dosyanın kapatılmasının ardından 100-0 oranında kusur çıkarsa karşı tarafın trafik sigortasından hem araç hasarsızlık kayıp bedelini hem de ikame araç bedelini talep edeceğim.

• kaskosunu iptal edenler ücretleri geri iade oldu mu ? nasıl bir yol izleniyor bu durumda.

• haandsomee kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Acenta aracılığı ile iptal dilekçesi gönderdim, dönüş alamadıklarını söylediler.

Ben de farklı bir yol deneyerek iş bankasından işlem itirazında bulundum.

Bakalım ne olacak :)

Bende aynı şekilde enpara üzerinden Araç kasko evrak ve noter satış belgesini gönderdim. Fakat 45-200 gün arası diyor. İşin kötü tarafıda hala taksitleri de ödüyorum.

İş Bankası üzerinden harcama itirazı ile ortalama 1-2 ay içinde ödeme alabilirsiniz.

Süreç nasıl ve ne şekilde tamamlanacak bakalım :) Süreç tamamlanınca herkesi bilgilendiririm

• Kaskomun bitmesine 4 ay kalmış, o yüzden iptal iade falan uğraşmayacağım. Ama şunu da anladık ki kasko yaptırılacaksa bilinen büyük şirketlerle çalışmalıyız.

• gokhan68 G kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam aksaraylısınız galiba :) hemşehriyiz.

Hocam iptal edin, Allah göstermesin başınıza bir iş gelir kaskosuz ortada kalırsınız. Ben iptal edip Axa'dan yaptım

Evet, Aksaraylıyım :)
    Aslında şu an yurtdışındayım ve araç kapalı garajda yatıyor döndüğümde hallederim artık :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.