Şimdi Ara

Zorlu Holding, telefon ve nikel üretim fabrikalarının açılışını yaptı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
5.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vestel bu sektörde güzel işlere imza atacak akıllı bir girişim yaptı. Türkiye’nin önde gelen diğer holdingleri bu sektörlere neden yatırım yapmıyor anlamış değilim. Sabancı Teknosa mağazaları yerine dışarıdan getir kendi markanı bas üret gibi bir iş bile yapsa aşama kaydederiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her sey iyide fakat manisa avrupadami :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eleştirilerin çoğunu okudum.Çoğu Türkiye üretilmesin dışarıdan alınsın diyor. Eminim aynı kişiler başka konularda DEVLET NİYE YARDIM yada TEŞVİK etmiyor diyorlardır.
    Çok duyduk haberlerde Heronların para ödendiği halde verilmemesi , kontrollerinin bizde olmamasını.
    Kullandığımız ihaların etki ve sonuçlarını görüyoruz.Karakol baskınları yok denecek kadar azaldı.
    Bırak motoru dışarıdan olsun şimdilik yada mercekleri yada bilmen ne parçası.
    20 saat uçmasında 15 saat uçsun 20.000 feet de değilde 15.000 feetde uçsun . yeter ki bizim olsun istediğimizde ihtiyacımız olduğunda alabilmek için diğer ülkelerin meclis kararını beklemeyelim.En azından diğer ülke meclis kapısında köle olmak zorunda kalmayız.
    Pahalı da olabilir kabul. Hiç bir askerimizin kanı para ile ölçülemez.Sorun değil benim için pahalı olması.Eğer bu İHA lar 1 askerimizin hayatını kurtarmışsa yapılan masraf değerini bulmuştur.Bakın 1 asker .fazla değil benim için kıssas. İhtiyaç halinde kullanabilelim yeterli. zamanla gelişir .





  • quote:

    Orijinalden alıntı: suslu76

    quote:

    Orijinalden alıntı: minur

    one plus kadar olmak o kadar mı zor?

    aslinda oneplus olmak o kadar kolay degil. oneplus'in ana sirketi bbk electronics ayni zamanda oppo ve vivo'yu bunyesinde barindiriyor ve yakin zamanda hindistan'da samsung'u gecip dunyada da samsung'un hemen arkasinda yer aliyor
    https://en.wikipedia.org/wiki/BBK_Electronics

    firmayı biliyorum,ona plus dan kastım bir tane oneplus ayarında bir telefon anlamında. beceri anlamında olamaz belki sermaye ve büyüklük anlamında ikiye katlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: emre_virüs

    Vestel bir Samsung neden olmasın?
    Kendi ekran ve batarya teknolojilerini geliştirir ise büyük bir eşiği atlamış olur. Onun ötesinde de işlemci ve bellekler var.
    Bu alanda yerli/milli çözümler sunarsa alacak ciddi bir kitle olacaktır.
    Gerisi çorap söküğü gibi kendiliğinden gelecektir.

    Vestel Samsung olmak isteseydi bunu 13-14 yıl önce başlayarak yapabilirdi.

    Daha iyi ekonomiyle.

    Geçin bu ucuz duygusal milliyetçiliği.

    Güney Kore devletinin Samsung a verdiği desteğin yarısını Türkiye Vestel için yapsa Türkiye de yer yerinden oynar.Bırakın şu yabancı seviciliğini.




  • Zorlu Holding, telefon ve nikel üretim fabrikalarının açılışını yaptı
  • Inşallah innavasyon ve arge konusunda yenilikci ve milli urunler uretirlerde bir işe yararlar zira iphone çinde uretiliyor ama karı apple akıyor..artık sadece trend uretmek değil teknoloji geliştirmek zira ibm toshiba gibi firmalar uretimdem cıkıp işin geliştirme kısmındalar.bu arada hazır toshiba ram bolumu satılıyorken bunlar alamazmıydı acaba diyede merak etmiyor değilim..

  • 3 tarafı deniz 4 tarafı acı dolu Türkiye'de iyi şeyler de olabiliyor demekki...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemericlnx

    Her sey iyide fakat manisa avrupadami :)

    fifaya göre ermenistan avrupa'da, azerbaycan da...
  • konuda fazlasıyla kusmuk kokuyor.
  • Vestel şöyle kaliteli bir android üretsin ilk alıcısı benim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VaasMontenegro

    Gene seçim yaklaştı gene aynı haberler. ben hiç umıtlu değilim.

    Bunun AKP ile ilgisi ne, Zorlu cebinden yatırım yapmış işte, kazanırsa da kendi cebine kalacak, sana bana değil...

    Şimdi Koç grubu Ford ile yeni bir yatırım yapsa veya AKP yi sevmediği çok iyi bilinen Boyner grubu yatırım yapsa bunu AKP'nin seçim yatırımı mı sayacağız? Üstelik Zorlu'nun AKP'li olduğuna dair bir bilgi de mevcut değil. Bunlar iş adamı, ekonomik istikrarın güya sürmesi adına zaman zaman iktidarla aynı kulvarda görünebilirler, normaldir. Sonuçta adam çorbaya bakıyor, 16 bin kişi çalıştırıyor. Yarın iktidar değişir, Zorlu bu defa onun yanında olur. İş adamı dediğin genelde hep iktidarı destekler bizim gibi az gelişmiş ülkelerde. Bu da normaldir çünkü BİZİM GİBİ AZ GELİŞMİŞ ÜLKELERDE devlet aşırı güçlüdür, bağımsız yargı yoktur. Bağımsız yargı olmadığı gibi yargının kendine has adli kolluğu bile yoktur. Yargıç tutuklama kararı çıkarır, iç işleri bakanının emrindeki polis her nasılsa tutuklama kararı çıkarılan sanığı bir türlü bulamaz! Gördük yaşadık bunları...

    Onun için böyle ülkelerde iş adamları öyle olmasa bile hep iktidardan yana görünürler. Düşünsene Aydın Doğan'ı nasıl hizaya getirdiler; maliye müfettişleri bir günde Doğan'a 4,7 milyar TL ceza kesti. Bu cezanın izansız olduğunu en aptal insan bile anlardı ama hükümetin emrindeki yargıya güvenmeyen Doğan güya uzlaşma ile 1 milyar TL kadar ceza ödedi. E şimdi sormazlar mı, madem 4,7 milyar TL ceza karşılığı vergi kaçırmış bu adam, neden 1 milyara razı oldun diye?..

    Çünkü amaç adamı batırmadan cezalandırmak. Doğan 5 milyar ceza ödeseydi batardı ve onla birlikte binlerce insan da işsiz kalırdı, kimse de korkudan yatırım yapmazdı.

    Şimdi bunu gören hangi aklı başında iş adamı iktidarın karşısında yer almaya cesaret eder?

    Ha açıktan AKP'li tipler de var. Mesela Bayraktar, mesela RTE'ye aşık olduğunu beyan eden Ethem Sancak gibileri...

    Sen AKP'den iş alan her müteahhidin AKP'li olduğunu mu sanıyorsun? Çoğu inan gerçekten AKP'li filan değil ama iş almak için öyle görünüyor. Onlar her devrin adamı!..

    Bir de AKP el altından iş adamlarını vergi cezası vb.ile tehdit edildiği söyleniyor. Düşün artık gerisini...

    Ha şimdi bir de FETO maymuncuğu var. Fetocu polis savcının baskısına dayanamayıp vaktinde Fetoya bağış yaptıysan yandın. Hükümetin emrindeki Yargı her an şirketine el koyup seni içeri tıkabilir!

    Her neyse, Zorlunun yatırımında AKP hanesine yazılacak bir şey yok. Bu bir başarıysa Zorlunun kendi başarısı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 5 Kasım 2017; 19:36:55 >




  • Vestel

    Nerde bir Vestel konusu görsem yazmasam olmaz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pCkOpAtuS

    quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: emre_virüs

    Vestel bir Samsung neden olmasın?
    Kendi ekran ve batarya teknolojilerini geliştirir ise büyük bir eşiği atlamış olur. Onun ötesinde de işlemci ve bellekler var.
    Bu alanda yerli/milli çözümler sunarsa alacak ciddi bir kitle olacaktır.
    Gerisi çorap söküğü gibi kendiliğinden gelecektir.

    Vestel Samsung olmak isteseydi bunu 13-14 yıl önce başlayarak yapabilirdi.

    Daha iyi ekonomiyle.

    Geçin bu ucuz duygusal milliyetçiliği.

    Güney Kore devletinin Samsung a verdiği desteğin yarısını Türkiye Vestel için yapsa Türkiye de yer yerinden oynar.Bırakın şu yabancı seviciliğini.

    İyi güzel hoşta bizde Zorlu ve benzeri gruplar oran olarak Samsung'un aldığı desteğin 10 katından daha fazla destek alıyor.

    Samsung'un Güney Kore devleti ne zaman vergi borçlarını bir kalemde silmiş. Zorlu uyanık bir tüccar ama sadece o kadar. Teknolojik ticari işlerde ilk odak noktası teknoloji hevesi,tutkusudur. Bugün mümkün değilde hani elimizde sihirli bir güç olsa Samsung şirketinin tüm hissesini Vestel'in sahibi Sayın Zorlu'ya versek sanıyor musunuz ki Samsung 1 yıl sonrasını görebilir. Emin olun Zorlu'nun yapacağı ilk iş ticari maliyetleri,riskleri azaltma yoluna gitmek olur ( Steve Jobs'dan sonra Apple'ın kâr marjını kısa vadede arttırmak amacıyla üretim tesislerini azaltarak Çin'li partnerlerin hazır fabrikaları ve işletmeleri ile çalışma yoluna gitmesindeki teknolojik gerileme olayındaki gibi) ( Her firma Çin'de fabrika açıyor bu normal ve mantıklı bir durum fakat Apple Çin'de fabrika açmaktan çok hazır kurulu şirketlerle taşeron ortaklıklar yapmayı seviyor. Bu düz ticari olarak mantıklı hamledir. Bir sıkıntı durumunda tasın tarağın başına bela olmaz fakat inovasyon ve teknoloji endüstrisinin gelişimi açısından sıkıntıdır)

    Apple'ın lansmanlarındaki tamamen Cool olacağız hamlesini hiç beğenmem fakat Vestel grubununda Apple'ın tam zıttı seviyesinde sıfır Cool'luk durumu mevcut. Koca Vestel'in genel müdürü (ceosu) çıkıp "biz yüksek donanımla yüksek fiyattan satınca çok pahalı bu alınmaz diyorlar, orta-düşük donanım ile düşük fiyattan satınca çok ucuz bu alınmaz diyorlar "minvalinde bir açıklaması var. E sormazlar mı adama sen cep telefonunu mobilya satar gibi satmayı planlarsan ilk odak noktan taşeron üretimlerle dünya çapında markalara taşeronluk yapmak olursa ticari olarak yeterli niteliklere sahip bir ürün ortaya çıkaramayıp doğru ticari ve reklam politikaları yürütemeyip devletten destek olarakta rakip ürünlere ek vergi getirin gibi akıl almaz bir talepte bulunursan kim seni niye tercih etsin.

    Bugün Samsung ve Apple'ı birlikte pakete koyup Vestel'e hediye etsek. 2 yıl sonrasında Samsung ve Apple %200 küçülür Lg,Sony,Htc'ye fason üretim yapmaya çalışan firmalar haline gelir.

    Bu arada Samsung'unda Apple'ında babası Abd liberalizmidir. Abd ile Güney Kore gerçek müttefik olduktan sonra Abd liberal bir tavırla Samsung'a büyük ihtimal ortak oldu. Zira her ne kadar Apple vs Samsung çekişmelerinde Abd hükümetlerinin Apple lehine kararlar aldığını görsekte Samsung'un bugün ki konumunda Abd'nin desteği büyüktür. Zorlu holding Abd ile en büyük ilişkisini müteahhitlik üzerine kurdu ve kaldı ki Abd için Türkiye müttefik değil. Zira ortadoğuda Abd - Sovyet çekişmesinde net bir taraflaşma görülemedi. İran ile Rusya 1940'lardan itibaren sapasağlam ilişkilerle gerçek müttefiklik kursalardı emin olun Nato'nun Güney Kore'ye yaptığı desteği bizde görebilirdik ve Güney Kore'nin seviyesine ulaşmamız daha fazla emek ve zaman istese de bizde benzer bir duruma seviyeye ulaşmış olabilirdik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 5 Kasım 2017; 20:34:0 >




  • En baştaki cümle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justaprogrammer

    Sony veya Toshiba dan adam ve makine getirtip yapilacak bir olay.

    ucak diye 20 milyon euro cope gitmis cope dedim pardon, yandaslarin cebine gitti.


    damat da amerikan yapimi 4 milyon dolar olan , lakin kendisi israilden cakma drone lari lisanslayip adeti 30 milyon dolardan 20 adet ulkeye sapladi :)))


    tayyip ve ailesi ... bu ulkeye saplayan saplayana ...

    Muhalefet yapacağım diye abuk subuk konuşmayalım lütfen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım dahada büyür maşallah. türkiyenin böyle değerlere çok ihtiyacı var
  • benhuraxu B kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarı ile Vestel'in panel tesisi büyük panelleri uretiyor. Telefon paneli uretecek teknolojiye sahip olduğunu sanmıyorum. 40 inçe Full hd yi sığdırmak ile 5 inçe Full hd yi sığdırmak bir değil. Çok daha ileri teknoloji ve makineler gerekir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • canguler917 kullanıcısına yanıt
    Foxconn sadece üreticidir. Şimdi isim vermeyeceğim, birçok kaliteli marka ürünlerini bu firmaya ürettiriyor. Üretilen mallar çok mu kötü hayır.



    Foxconn un kendi markası ile piyasaya sürdüğü ürünler kötü olabilir. Fakat adamların asıl gelir kaynağı diğer markalara siparişle yaptıkları üretimler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlancpaiN

    Zorlu Holding, telefon ve nikel üretim fabrikalarının açılışını yaptı

    neye kudursunlar ? sürekli türkiye bişeyler üretiyor sürekli bişeyler yapıyor ama ortada somut hiç bir şey yok? hiç bir bilgisi olmayan biri bile sadece dolar euro kuruna bakarak ne olduğunu anlar zaten.bence siz böyle şeylerle kendinizi fazla avutmayın.vestelden değil bir xiaomi ulefone bile çıkmaz




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.