Şimdi Ara

Zorlu Holding, telefon ve nikel üretim fabrikalarının açılışını yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
5.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zorlu Holding, telefon ve nikel üretim fabrikalarının açılışını yaptı

    Bünyesinde bulunan Vestel markasıyla, yerli otomobili üretecek 5 yerli firmadan biri olan Zorlu Holding, Meta Nikel Kobalt Fabrikası ile Venus Akıllı Telefon ve Tablet Fabrikasının açılışını yaptı.
     

    Türkiye’nin İlk Nikel-kobalt İşletme Tesisi

    Zorlu Holding’in ilk fazı için 360 milyon dolarlık yatırım yaptığı Meta Nikel tesisi, 2023 yılına kadar faaliyete geçirilecek yeni yatırımlar ile 20 bin ton nikel metal kapasitesine ulaşacak. Manisa Gördes’e kurulan fabrika Türkiye’nin ilk nikel-kobalt işletme tesisi olurken üretim kapasitesiyle kuzey yarım kürede tek, dünyada ise ilk 10 tesis içinde yer alıyor.

     
    Meta Nikel Tesisi’nde üretilen nikel, paslanmaz çelik sektörü, kimya, porselen, cam, otomotiv, gemi ve uçak sanayi gibi yaygın bir kullanım alanına sahip.
     
    Zorlu Holding, telefon ve nikel üretim fabrikalarının açılışını yaptı

     

    Oksitlenme direnci göstermesinden dolayı bugünün özellikle süper alaşımların üretiminde yaygın olarak kullanılan nikel, elektrikli otomobillerin kalbi olarak nitelendirilebilecek bataryaların ana maddelerinden biri olması dolayısıyla her geçen gün daha da fazla ilgi çekiyor.

     

    Avrupa’nın Tek Akıllı Telefon Üretim Fabrikası

    Zorlu Holding'in bir diğer yeni fabrikası Venus Akıllı Telefon ve Tablet Fabrikası’nın da açılışı yapıldı. Yaklaşık 120 milyon Euro yatırımla Vestel City'ye kurulan fabrika, Endüstri 4.0 akıllı fabrika özellikleri ile ileri teknolojiye dayalı üretim hattına sahip. Venus Akıllı Telefon ve Tablet Fabrikası, Avrupa’nın tek akıllı telefon üretim fabrikası olarak dikkat çekiyor.

     

    Yüksek yerlilik oranı ile üretim yapılması planlanan Venus Akıllı Telefon ve Tablet Fabrikası, Türkiye pazarına sunacağı yenilikçi akıllı ürünler ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerine yapılması hedeflenen ihracat ile cari açığın azaltılmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Fabrika yıllık 10 milyon adet üretim kapasitesine ve 700 kişilik iş gücüne sahip.

     







  • Vestel ekran ve batarya üreten bir firma. Kendi telefonlarında bunları kullanırsa ve yine elektronik aksamı kendisi üreten bir firma olarak bunları da kullanırsa en azından cpu, gpu gibi kilit bileşenlerin dışındaki parçalar için pek masraf yapmadan önemli bir yerlilik oranıyla telefon üretir. Tabi en büyük arzusu ülkesinde işlemci tasarlandığı ve üretildiğini görmek olan biri olarak yarı iletken kısmında da birgun söz sahibi olmamızı çok isterdim.
    Vestel bir Apple veya Samsung olamaz. O gemi uzaklaştı. Fakat bir Xiaomi olabilir. Hemde çok rahat , 2 yıl bile surmez. Tek yapmaları gereken 150-200 kişilik bir Arge ekibi kurup bu adamları 2 yıl finanse etmek.

    İot (nesnelerin interneti) gümbür gümbür geliyor. Avrupa/Rusya pazarları bu konuda istekli.



    Ben ufak çaplı xiaomi meraklısıyim. 3 yıldır telefonunu, bataryasını, ledini, kulaklığıni, tartısini , aksiyon kamerasını, kullanıyorum. Göze , cebe hitap eden kaliteli ürünler yapıyor.

    Bugün baktığımızda kalemden havluyla, televizyondan hava temizleyicisi ne, robot elektrik li supurgeden , şarjlı bisikletine çılgın bir ürün gami var. İnanın Türkiye'de çin fiyatlarıyla bulsam kafadan yıllık 1500-2000tl harcarim.

    Benim kafadan 1milyon adam olsa Türkiye'de 1,5milyar TL ciro yapar. Telefon hariç...

    Bence vizyonu geniş genç yöneticilerle gerçekleştirilebilecek bir hayal.

    Ahmet Nazif Bey üretmeyi para kazanmaktan daha çok seven biri. İnşallah doğru insanları bulabilir.
    Bunun AKP ile ilgisi ne, Zorlu cebinden yatırım yapmış işte, kazanırsa da kendi cebine kalacak, sana bana değil...

    Şimdi Koç grubu Ford ile yeni bir yatırım yapsa veya AKP yi sevmediği çok iyi bilinen Boyner grubu yatırım yapsa bunu AKP'nin seçim yatırımı mı sayacağız? Üstelik Zorlu'nun AKP'li olduğuna dair bir bilgi de mevcut değil. Bunlar iş adamı, ekonomik istikrarın güya sürmesi adına zaman zaman iktidarla aynı kulvarda görünebilirler, normaldir. Sonuçta adam çorbaya bakıyor, 16 bin kişi çalıştırıyor. Yarın iktidar değişir, Zorlu bu defa onun yanında olur. İş adamı dediğin genelde hep iktidarı destekler bizim gibi az gelişmiş ülkelerde. Bu da normaldir çünkü BİZİM GİBİ AZ GELİŞMİŞ ÜLKELERDE devlet aşırı güçlüdür, bağımsız yargı yoktur. Bağımsız yargı olmadığı gibi yargının kendine has adli kolluğu bile yoktur. Yargıç tutuklama kararı çıkarır, iç işleri bakanının emrindeki polis her nasılsa tutuklama kararı çıkarılan sanığı bir türlü bulamaz! Gördük yaşadık bunları...

    Onun için böyle ülkelerde iş adamları öyle olmasa bile hep iktidardan yana görünürler. Düşünsene Aydın Doğan'ı nasıl hizaya getirdiler; maliye müfettişleri bir günde Doğan'a 4,7 milyar TL ceza kesti. Bu cezanın izansız olduğunu en aptal insan bile anlardı ama hükümetin emrindeki yargıya güvenmeyen Doğan güya uzlaşma ile 1 milyar TL kadar ceza ödedi. E şimdi sormazlar mı, madem 4,7 milyar TL ceza karşılığı vergi kaçırmış bu adam, neden 1 milyara razı oldun diye?..

    Çünkü amaç adamı batırmadan cezalandırmak. Doğan 5 milyar ceza ödeseydi batardı ve onla birlikte binlerce insan da işsiz kalırdı, kimse de korkudan yatırım yapmazdı.

    Şimdi bunu gören hangi aklı başında iş adamı iktidarın karşısında yer almaya cesaret eder?

    Ha açıktan AKP'li tipler de var. Mesela Bayraktar, mesela RTE'ye aşık olduğunu beyan eden Ethem Sancak gibileri...

    Sen AKP'den iş alan her müteahhidin AKP'li olduğunu mu sanıyorsun? Çoğu inan gerçekten AKP'li filan değil ama iş almak için öyle görünüyor. Onlar her devrin adamı!..

    Bir de AKP el altından iş adamlarını vergi cezası vb.ile tehdit edildiği söyleniyor. Düşün artık gerisini...

    Ha şimdi bir de FETO maymuncuğu var. Fetocu polis savcının baskısına dayanamayıp vaktinde Fetoya bağış yaptıysan yandın. Hükümetin emrindeki Yargı her an şirketine el koyup seni içeri tıkabilir!

    Her neyse, Zorlunun yatırımında AKP hanesine yazılacak bir şey yok. Bu bir başarıysa Zorlunun kendi başarısı...
    Ülkem kalben vatan düşmanları ile mi donatılmış yoksa üçbeş vatan düşmanı tüm işini gücünü bırakıp ne kadar moral bozucu, biz yapamayızcı yorum yapmak için tüm hayatını internette çıkan böyle haberlere olumsuz yorum yapmak içinmi adamış anlayabilmiş değilim.

    Ulan üretime katkın olacak bir fikrin varsa söyle, yoksa gak gak gak diye ötüp durma. Sanki parasını sen cebinden veripte o fabrikayı kurmuşlar gibi konuşma. Başarsalar sana ne başarmasalar sana ne. Toplayıcı olsalar sana ne tamamen kendileri üretse sana ne????
    eleştiri olmadan geliştirme olmaz. ne kadar boş bir eleştiri olsa da zeki ve bilgili biri bu eleştirileerden bişeyler çıkarabilir. Kimse oh iyi, olmuş enfes olmuş, o yaptıysa olmuştur, demek zorunda değil. Türkiye cumhuriyeti burası ve bu ülkede eleştiri en temel hak. vestel istedi diye telefon alan insanlar ektra para veriyor vestel vergi. Neden eleştirmiyeyim. Bak bu negastif eleştiri. bilmeyebilirsin. Ayrıca vestelin çamaşır makinesini aldım anneme çok beğendi. Bak buda pozitif eleştiri. TC kimlik numarası olan herkes bu ülkenin vatandaşıdır ve vatansız değillerdir.
  • Umarım dışardan al-monte et değil, gerçek bir üretim tesisi olur ve ülkemize katma değer katar.

  • Vestel bir Samsung neden olmasın?
    Kendi ekran ve batarya teknolojilerini geliştirir ise büyük bir eşiği atlamış olur. Onun ötesinde de işlemci ve bellekler var.
    Bu alanda yerli/milli çözümler sunarsa alacak ciddi bir kitle olacaktır.
    Gerisi çorap söküğü gibi kendiliğinden gelecektir.
  • Gözlerim yaşardı ilk defa dünyayla kafa kafaya bir teknolojiyi üretmeye başlıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden ısrarla telefonlara venus markasını basıyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • one plus kadar olmak o kadar mı zor?

  • Sony veya Toshiba dan adam ve makine getirtip yapilacak bir olay.

    ucak diye 20 milyon euro cope gitmis cope dedim pardon, yandaslarin cebine gitti.


    damat da amerikan yapimi 4 milyon dolar olan , lakin kendisi israilden cakma drone lari lisanslayip adeti 30 milyon dolardan 20 adet ulkeye sapladi :)))


    tayyip ve ailesi ... bu ulkeye saplayan saplayana ...
  • Vestel ekran ve batarya üreten bir firma. Kendi telefonlarında bunları kullanırsa ve yine elektronik aksamı kendisi üreten bir firma olarak bunları da kullanırsa en azından cpu, gpu gibi kilit bileşenlerin dışındaki parçalar için pek masraf yapmadan önemli bir yerlilik oranıyla telefon üretir. Tabi en büyük arzusu ülkesinde işlemci tasarlandığı ve üretildiğini görmek olan biri olarak yarı iletken kısmında da birgun söz sahibi olmamızı çok isterdim.

  • Hayırlı olsun
  • Ülkenin atmosferinden dolayı her ne kadar tam olarak bu tür haberlere pek itibar etmesem de, gerçekten artık birşeyler yapmamız gerektiğine inanıyorum. Umarım ciddi anlamda kendilerini geliştirerek ortaya güzel şeyler koyarlar artık.

  • Vestel sonunda gerçek anlamda telefon işine giriyor demek ki. Dışarıdan al monte et nereye kadar? Umarım Samsung kadar olmasa bile bir LG veya HTC ayarında marka çıkarabilirler.

  • Vestel den güzel haberler . Umarım böyle strajedik yatırımları diğer firmalar da yapar.

  • Fiyatlar ucuzlayacaksa iyi ama ucuzlamayacaksa farketmez bana.Orta sınıf sattığı Vestel telefon rakibi sayılabilecek orta sınıf marka Huawei ile aynı para.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

    Zorlu'nun zihniyeti belli.

    Yine inşallahçı maşallahçı tayfa ön saflarda yer almış.

    Birileri haber veriyor sanki bunlara.

    Madem Türkiye'den bu kadar çok nefret ediyorsun, defol git madem, ayak bağı oluyorsun, bu siteye de girmek zorunda değilsin. Senin yorumlarını istemiyoruz. Gereksiz insansın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benhuraxu

    Vestel ekran ve batarya üreten bir firma. Kendi telefonlarında bunları kullanırsa ve yine elektronik aksamı kendisi üreten bir firma olarak bunları da kullanırsa en azından cpu, gpu gibi kilit bileşenlerin dışındaki parçalar için pek masraf yapmadan önemli bir yerlilik oranıyla telefon üretir. Tabi en büyük arzusu ülkesinde işlemci tasarlandığı ve üretildiğini görmek olan biri olarak yarı iletken kısmında da birgun söz sahibi olmamızı çok isterdim.

    Türkiye'de kimse o üretim riskini almaz on milyarlarca liralık uzun vadeli yatırımların altına kimse girmez, ancak arm gibi lisanla satın alınabilecek mimarilerin üzerinden Türkiye'de tasarım yapılabilinir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 4 Kasım 2017; 19:39:25 >
  • GreyParrot kullanıcısına yanıt
    O da çok iyi. O olsun ben ona da razıyım. Kendi işlemcinin yapıyor dediğimiz Samsung ve Huawei işlemcilerinde (exynos - kirin) arm cortex a73 ve a53 kombinasyonunu kullanıyor. Bunu yapmak bile çok önemli bir iş olur bence ama dediğiniz gibi bizde uzun vadeli plan yok malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre_virüs

    Vestel bir Samsung neden olmasın?
    Kendi ekran ve batarya teknolojilerini geliştirir ise büyük bir eşiği atlamış olur. Onun ötesinde de işlemci ve bellekler var.
    Bu alanda yerli/milli çözümler sunarsa alacak ciddi bir kitle olacaktır.
    Gerisi çorap söküğü gibi kendiliğinden gelecektir.

    hocam zaten ekran, batarya ve yonga alanlari donanim sektorunde piyasanin cok buyuk oldugu, rakebetin cok yuksek oldugu ve cok ciddi yatirim ve ar-ge masraflari gerektiren alanlar. yatirim yaparsa, urun cikarsa musterisi olabilir ama bi samsung olmasi o kadar cabuk olmayabilir. sadece yariiletken uretim tesislerine $26 milyar yatirim planliyorlar. kiyaslamak gerekirse borsa istanbul'un market cap'i $220 milyarhttp://fortune.com/2017/07/04/samsung-memory-chip-investment/https://en.wikipedia.org/wiki/Borsa_Istanbul




  • telefon fabrikası yapınca samsung olmaya çalışması yanlış olur, foxconn olmaya çalışması çok daha gerçekçi bir hedef olur

  • quote:

    Orijinalden alıntı: minur

    one plus kadar olmak o kadar mı zor?

    aslinda oneplus olmak o kadar kolay degil. oneplus'in ana sirketi bbk electronics ayni zamanda oppo ve vivo'yu bunyesinde barindiriyor ve yakin zamanda hindistan'da samsung'u gecip dunyada da samsung'un hemen arkasinda yer aliyor
    https://en.wikipedia.org/wiki/BBK_Electronics
  • justaprogrammer J kullanıcısına yanıt
    Fiyatlarla ilgili 5 katına mal edildiğine dair kaynak gösterir misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.