Şimdi Ara

Zorlu Holding, telefon ve nikel üretim fabrikalarının açılışını yaptı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
5.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Doğrudur bu ikisi farklı işler. Ama bugün akıllı telefona bir firma sharp 'tan ekran tedarik ederkenden diğeri LG den diğeri Samsungdan diğeri Toshiba derken bayağı ekran üreticisi bulunuyor. Bence telefon için de ekran üretmeye başlamak çok ta zaman almaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel ne olursa olsun bir turk markasi.%100 yerli telefon goruruz umarim yakin zamanda.Sadece islemci Qualcomm olsa kalani yerli olsa bile gercekten guzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel altın üretse elimi sürmem.

    Sebebine gelince;

    1- Telefonlara gelen vestel vergisi.
    2- Vestel vergisi gelmeden önce aldığım çamaşır makinesinin çöp çıkması. Çamaşır makinesi değil resmen azer bülbül reyizin ruhu mk. Keşke 300 lira fazla verip profilo alsaydım...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    Ülkesine yapılan yatırımlardan bile rahatsız olan vatansızları okudukça gerçekten üzülüyorum.

    Ne yaptılar size, nedir bu sevgisizlik, bu nefret.
    Yazık gerçekten.


    eleştiri olmadan geliştirme olmaz. ne kadar boş bir eleştiri olsa da zeki ve bilgili biri bu eleştirileerden bişeyler çıkarabilir. Kimse oh iyi, olmuş enfes olmuş, o yaptıysa olmuştur, demek zorunda değil. Türkiye cumhuriyeti burası ve bu ülkede eleştiri en temel hak. vestel istedi diye telefon alan insanlar ektra para veriyor vestel vergi. Neden eleştirmiyeyim. Bak bu negastif eleştiri. bilmeyebilirsin. Ayrıca vestelin çamaşır makinesini aldım anneme çok beğendi. Bak buda pozitif eleştiri. TC kimlik numarası olan herkes bu ülkenin vatandaşıdır ve vatansız değillerdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdmGdk

    Foxconn sadece üreticidir. Şimdi isim vermeyeceğim, birçok kaliteli marka ürünlerini bu firmaya ürettiriyor. Üretilen mallar çok mu kötü hayır.



    Foxconn un kendi markası ile piyasaya sürdüğü ürünler kötü olabilir. Fakat adamların asıl gelir kaynağı diğer markalara siparişle yaptıkları üretimler.

    işte benim değindiğim noktada bu.kendi markasını bir yandan üretsin fakat mesela avrupa da satılacak farklı markaların ürünlerini kendi fabrikasında üretebilir.foxconn gibi ülkeye büyük istihdam ve gelir sağlar.
  • Kıytırık telefonları üretmeye devam mı yoksa alınabilecek kaliteli ve uygun fiyatlı bir şeyler mi?

  • benhuraxu B kullanıcısına yanıt
    Şuan kullandığımız yarı iletken ürünler yaklaşık 10 yıl önceden arge sine başlanmış ürünler olduğu için. Halihazırdaki tasarımları kullanmak yerine kendin tasarlamaya çalışman saçma ve diğer firmalar örneğin mikro işlemcide 7nm üretim sürecine geçen fabrikalar kurarken, senin o teknolojide bile olmayan fabrikayı kurman mantıksız ve çok maliyetli, büyük bir devlet desteğiyle kurulabilir bir tek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kabus87

    Vestel

    Nerde bir Vestel konusu görsem yazmasam olmaz...

    Valla ne yalan bende aynı fikirdeyim.Bu firmanın ürünleri sadece beni sevmiyor sanıyordum oysa ki

    Yapsınlar tabi,yapana niye yaptın demek olmaz,en ufak bir yenilikçi fikir bile kardır ama,benden uzak tutsunlar yaptıklarını




  • gurkanse kullanıcısına yanıt
    Ekonomi hakkında iyi düzeyde bilgi sahibisiniz sanırım.

    Sizin de bileceğiniz gibi bir ekonomiyi sadece dolar&euro kuruna göre değerlendirmek hiç de doğru bir yaklaşım değildir.

    Ha sadece dolar ve euro kuruna göre bakalım diyorsan Cumhuriyet tarihinin başlarında 80 kuruş olan dolar 2001 senesine geldiğimizde 1 milyon lirayı görmüştü, kısaca 78 senede ortalama 1.250.00 oranında değer kaybeden bir para birimine sahip olduğumuzu hatırlatmak isterim. Ki onun hesabını yaparken de logaritmik olarak bakmak gerekir, onda da (Cumhuriyetin ilk dönemleri hariç) her 10 senede bir dolar karşısında yaklaşık 10 kat değer kaybeden bir para birimine sahip bir ülke idik. Eğer değerlendirme yapılacak bir referans noktası arıyorsan buradan bakmanı da öneririm.
  • bu zorlu yandas mi?
  • omertalord kullanıcısına yanıt
    günaydın
  • Ben 1977 doğumluyum ve orta okulu lastik ayakkabı ile gitmiş insanlarız. Devletin 5 kuruşa muhtaç olduğu günleri biliriz. Yeni yetmeler yatırım nedir, istihtam nedir bilmezler. Onlar ülkeyi hep böyle olduğunu zannederler ve yarım milyar dolarlık yatırıma çamur atmaktan çekinmezler.

  • Savnma sanayi ile ilgili ülkeyi küçümsemeye çalışan varsa mail atsın 554 (650 olacak yakında ) proje hakkında bilgi vereyim

  • Ac1DBuRN kullanıcısına yanıt
    hemen çıkıp şu cins yorumu bi yapıyosunuz....yıllarca bize siz üretmeyin arge ye para harcamayın biz size satalım dediler ve yaptılar..şimdi yavaş yavaş birileri fabrika kurmuş bişeyler yapmaya çalışıyo....daha birkaç yıl olmuş...herşeyini üretmeliymiş vaay be...çok bilmiş....o kadar kolaysa sen yap...zamanla oda olur inşallah...bizler destek olalım ...sabredelim ...alalım...daha neler üretiriz...
  • Türkiye'nin yıllık Nikel satın alma kotası kaç? O kadar Nikel işlenebilecek mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karamemis K kullanıcısına yanıt
    Ben ne demişim sen ne anlatıyorsun. Vestel'in yerli üretim diye sunduğu telefonların, android'e namaz saatleri eklemekten pek öteye gidememesinden dolayı umarım bu sefer "gerçek yerli" üretim ile milliyetçiliğimizi sömürerek değil, teknolojimizi kullanarak ürünlerini sunarlar. "O kadar kolaysa sen yap" klişesine sırtını yasla, gözlerini kapa ve güçlü Türkiye masalıyla uykuna devam et. Keşke bu milletin ..na koyarım veya daha çok nasıl sömürebiliriz diye kafa yoranların değil, Necdet Sezer gibileri yönetime gelir de ... Neyse ben kime anlatıyorum, konu da nereye gidiyor.
  • omertalord kullanıcısına yanıt
    Bu Zorlu vatan yandaşı. Eli yahudinin eline bakanların değil. Yatırımını bu ülke için yapıyor. Eğer sadece cebini düşünse idi geçmişte koçların öküzlerin yaptığı gibi birilerinin elini öper ve onun ürettiği ürünleri bu ülkede ondan başkası satamaz, onun ürettiği ürünleri de 10 katı fiyatla alırdın. Geçmişte koç holdingin dandik murat 124, 131 gibi arabaları mercedes fiyatına sattığı gibi. Üstelik aynalar fiyata dahil değil, çünkü onlar lükse girdiği için sonradan ekstre yedek parça olarak satılırdı. Sence vatanını seven bir insan avrupada tam satılan bir aracın, aynalarını arabaya takmayıp sonradan ayrı bir ücret alarak satar mı? Bu arabalar İtalya'da da satıldı ama orada aynalarını söküp sonradan satmadılar. 100 yıla yakındır bu ülkedeler ama hep ithal ürünle uğraştılar. Ancak bir vatan dostu elini taşın altına sokupta bir fabrika kurunca onlar da o zaman ya fiyat kırdılar, fiyat kırmanın yetmediği yerlerde fabrika açtılar. Geçmişte bu ülkenin askeri tüm araçları dışarıdan gelirdi, o araçların ülkede büyük bölümünün de tamirini yapan ve yedek parçasını lisansla koç holdingin kurduğu fabrikalar üretirdi, tuzla jip fabrikası gibi. Bu kadar yıldır hiç mi birşeyleri komple bu ülke için üreteyim demek aklına gelmedi. İstese geçmiş kazançlarıyla fazla fazla yapardı.

    Siz devlete bağlılığı ak parti yalakalığı sanıyorsunuz ama farkında olmadan aklınızı ingilizin, israilin emrine yandaşlık yaptırıyorsunuz, farkında değilsiniz. Sözüm sırf sana değil, sizin gibi düşünenlerin topuna.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 3 Mart 2018; 0:21:12 >




  • https://www.youtube.com/watch?v=8kZDtSAso8M



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 3 Mart 2018; 8:51:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.