Şimdi Ara

Zihin Tasfiyesine devam - Blockchain yönetimi öngörülüyor : Tüm dünya böyle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
73
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konum çok tepki almayacak biliyorum ama dursun.

------

Dünyadaki ulus devletlerini yönetim biçimleri yeniden yapılanıyor.

Blockchain tabanlı bir yönetim ile evrilecek bu.

----

Kabaca şu örneği sunabilirim :

krallıktan, çok uluslu imparatorluklardan, ulus devletlerine geçtik, demokrasi ile toplumlar kendini yönetecekleri kişileri partileri kendileri seçti,

işte şimdi 3.dalga geliyor ve yeni bir yönetim biçimine dünya ön hazırlık yapıyor.

Blockchain tabanlı bir yönetim biçimi bu yüzyılın temel dayanağı olacak.

----

Türkiye'nin sorunları, bundan 30 yıl önceki gibi değil sadece Türkiye'ye has değil yani. Tüm dünyada benzer sorunlar var.

Rüşvet, tüm dünyada var, çin'de, İngiltere'de, ABD'de de var.

İktidarın, muhalefete acımasız davranması, Fransa'da da var, ABD'de de var.

• Kendinizi böyle mi kandırıyorsunuz?
    👏👏

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blokchain çok verimli veya hızlı değil fakat kullanıldığı noktalarda iş zincirinin kaydını eksiksiz ve değiştirilemez biçimde tutarak bir iş sürecinde nerede yolsuzluk yapıldığı , paranın veya malın tam olarak nerede kaybolduğu veya tam olarak emir komuta zincirinde nerede hatalı-yanlış veya emirdışı bir işlem yapıldığını göstermesi bakımından oldukça önemli bir sistem.

Yıllardır özellikle sol politikanın hayali paranın ve malların halk arasında eşit biçimde bölüştürülmesi ve ekonominin tek merkezden yönetilebilmesi olduğu düşünüldüğünde bu sistem süreçlerdeki insan faktörünün etkisini azaltarak verimli bir biçimde kararların uygulanabilmesi adına önemli bir adım olarak görülebilir. Tabiki halkın üzerinde yönetimin denetimini arttırarak baskıcı iktidarlar açısından çok önemli bir silah da olabilir.

Kısacası iki ucu keskin bir bıçak gibi yani hem yolsuzluk ve verimsizliğin önüne geçebilirsiniz hemde baskıcı bir rejim tarafından bir kontrol aracı olarak kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-24E6D900A -- 8 Temmuz 2025; 11:5:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.