Şimdi Ara

ZİBRO FUJİTSU İNVERTER KLİMALAR KLASİK KLİMALARA GÖRE %80 AZMI TÜKETİR. COP DEĞERİNE GÖRE FARK NEDİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
7.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar uzun süredir foruma girmiyordum bu gün isim karışması sonucu foruma girmek zorunda kaldım şimdiyse bu konuyu açtım. çünkü bana değerler çok gerçekçi gelmiyor. kimseye yalan söylüyor demiyorum. doğruları öğrenmek için yazıyorum. acaba ben yanlış hesapmı ediyorum

şuradahttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=31373249 bu şeklide yazmış bende hesap yaptım bir yanlışımı var acaba
    Hafta içi günde 6,5 saat x 5 gün= 32,5 saat x5 ay= 162,5 saat
    Hafta sonu günde16saat x2 gün= 32 saat x5 ay= 160 saat
    160+162,5=322,5 saat
    8gün eklesek 2 gün hafta sonu 6 gün hafta içi ortalama
    6,5saat günlük x 6 gün=39 saat � 16saat x2= 32 toplam 32+39=71
    322,5 saate ilave edersek+71=393saat minimum çalışmada.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=45779758 ortalama şimdi burada diyorki
    ortalama 265 watt saatte tüketim demişler. Ben çarpıyorum 371saat x 265= 98315 rakamı çıkıyor kafam
    matematiğe çok çalışmaz. Ben acaba başlarına sıfır veya virgül falan koymadığımdanmı
    bu sayıyı elde ediyorum. cevap verecek bilgili arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=45765812 beniyi niyetle yaklaşsamda 30 derecede çalışacak klima ve 65 tl getirecek. Ben bu konuda yorumda bulunsamda açıklama yapmadım çünkü gerçekten bu rakamlar çok az kimse alınmasın inanamıyorum. unpassaenger hoca ve birol usta bakın bende zibro sahibiyim takıntım yok birol ustayla şakalaşsakta. ama birol usta bu kez sakın konuyu şikayet etme zibro merkez biz hiçbir telkinde bulunmadık diyor lütfen. ayrıca grenin 65küsurlu zibro serisininde daikinle aynı olmadığını söylediler bana.. devam edersek ben takıntılı olsam bakın bu konuyada itiraz etmezdim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_28997109/mpage_1/key_/tm.htm 1. ve 2. sayfalarında güzel bilgiler var. amacımsa sadece bilgi almak toplam sözgelim cop 361 olan cihaz la 4,5- 5 cop olan cihazdaki fark na kadar olur yazmış arkadaşlar ama. pratikte nasıl fark ediyor. sözgelimi 1735 cihazınızın cop değeri çok yüksek değilken nasıl bu fark ortaya çıkıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9köy -- 3 Şubat 2011; 12:31:22 >

• Ben şöyle yazayım hiç ince ayar hesap yapamadım ama geçen ay 110 tl civarı bir elektrik faturası geldi, bende bu tarihten diğer fatura tarihine kadar salondaki 14.000 btu fujitsu ınverter klimayı tam bir ay (30 gün - 24 saat) kapamadan çalıştırdım vede oglan üniversiteden hafta sonları eve gelince (cuma ve cumartesi akşamlar) saat 22:00 den sonra yaklaşık ertesi günün öglenine kadar (11:00 - 12:00) ne kadar çalıştı bir iki haftada bir gün önce gelerek evde o iki hafta 3 gün evde kaldı (yani oğlanın evde kaldıgı günler ay içerisinde 12 gün falan) bunların sonuncundada bu ay elektrik faturası geldi eve (evde herşey elektrikli onuda söyleyim, ayrıca evde 3'lü tarife kullanıyorum onuda söyleyimde hata olmasın), gelen fatura 177 tl,

yani 30 gün 24 saat çalışarak salondaki fujitsu oğlanın odasındaki çalışan daıkın dahil fark 67 tl bana süper geldi,

tam bir ay salondaki (30 metre kare) 14.000 btu fujitsu 30 gün 24 saat hiç kapanmayacak oglanın odasındaki ay içerisinde 12 gün gece 22 den sonra ertesi günün öglenine kadar hiç kapanmayacak ve ben ortalama 67 tl klima farkı verecegim bu süper, buna isteyen inanır isteyen inanmaz.

iyi geceler.

• hocam şimdi sizin yazdığınızda biraz karışık geldi. siz 2 klimaya toplam nekadar ödüyorsunuz o önemli. klimalar hariç faturanız ne kadar geliyor hiç ölçtünüzmü. bu 67 tl farktan önce 14lük fujitsuyu hergün 24 saat kullanmadığınız anlaşılıyor. peki 110 tl geldiği zaman günde kaç saat kullanıyordunuz? biraz fazla soruyorum affınıza sığınarak:)) birde bu a67 tl farkta 2 klimayı kaç derecede kullandınız? inanıp inanmamak söz konusu değil burda önemli olan benim gibi kafası karışan arkadaşların biraz daha aydınlanması..benim inanamadığım noktaysa 30 derecede çalışan klima ayda 60-65 tl fatura getirmez daha fazla getirmesi lazım. karşılıklı sildiğimiz mesajlarda siz 90 - 100 bile zor demiştiniz. ben bu arkadaşımızın bir yazısını daha buldumhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=37665573 burada soğuk havalarda kullanımın arttığı yazıyor. türkçe karakter sorunu var linkte. buradan fena değil oldukça iyi düzeltilebiliyor. zibro 1735 bu arada ısıtma nominali 12500 yükselebildiği btu ise 14300 yani birçok 35 lik klima en az 1700 btu ya yükselebilrken ve nominal başlangışlarıda 14330. fakat bu klimanın kapasitesi zaten biraz alttta kalıyor şimdi dikkatimi çekti. yanlız demiyorum az yakar bu durumda dahi ayda 60-65 tlden fazla çıkar tüketim.

quote:

Orijinalden alıntı: KamPuska

Ben şöyle yazayım hiç ince ayar hesap yapamadım ama geçen ay 110 tl civarı bir elektrik faturası geldi, bende bu tarihten diğer fatura tarihine kadar salondaki 14.000 btu fujitsu ınverter klimayı tam bir ay (30 gün - 24 saat) kapamadan çalıştırdım vede oglan üniversiteden hafta sonları eve gelince (cuma ve cumartesi akşamlar) saat 22:00 den sonra yaklaşık ertesi günün öglenine kadar (11:00 - 12:00) ne kadar çalıştı bir iki haftada bir gün önce gelerek evde o iki hafta 3 gün evde kaldı (yani oğlanın evde kaldıgı günler ay içerisinde 12 gün falan) bunların sonuncundada bu ay elektrik faturası geldi eve (evde herşey elektrikli onuda söyleyim, ayrıca evde 3'lü tarife kullanıyorum onuda söyleyimde hata olmasın), gelen fatura 177 tl,

yani 30 gün 24 saat çalışarak salondaki fujitsu oğlanın odasındaki çalışan daıkın dahil fark 67 tl bana süper geldi,

tam bir ay salondaki (30 metre kare) 14.000 btu fujitsu 30 gün 24 saat hiç kapanmayacak oglanın odasındaki ay içerisinde 12 gün gece 22 den sonra ertesi günün öglenine kadar hiç kapanmayacak ve ben ortalama 67 tl klima farkı verecegim bu süper, buna isteyen inanır isteyen inanmaz.

iyi geceler.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

hocam şimdi sizin yazdığınızda biraz karışık geldi. siz 2 klimaya toplam nekadar ödüyorsunuz o önemli. klimalar hariç faturanız ne kadar geliyor hiç ölçtünüzmü. bu 67 tl farktan önce 14lük fujitsuyu hergün 24 saat kullanmadığınız anlaşılıyor. peki 110 tl geldiği zaman günde kaç saat kullanıyordunuz? biraz fazla soruyorum affınıza sığınarak:)) birde bu a67 tl farkta 2 klimayı kaç derecede kullandınız? inanıp inanmamak söz konusu değil burda önemli olan benim gibi kafası karışan arkadaşların biraz daha aydınlanması..benim inanamadığım noktaysa 30 derecede çalışan klima ayda 60-65 tl fatura getirmez daha fazla getirmesi lazım. karşılıklı sildiğimiz mesajlarda siz 90 - 100 bile zor demiştiniz. ben bu arkadaşımızın bir yazısını daha buldumhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=37665573 burada soğuk havalarda kullanımın arttığı yazıyor. türkçe karakter sorunu var linkte. buradan fena değil oldukça iyi düzeltilebiliyor. zibro 1735 bu arada ısıtma nominali 12500 yükselebildiği btu ise 14300 yani birçok 35 lik klima en az 1700 btu ya yükselebilrken ve nominal başlangışlarıda 14330. fakat bu klimanın kapasitesi zaten biraz alttta kalıyor şimdi dikkatimi çekti. yanlız demiyorum az yakar bu durumda dahi ayda 60-65 tlden fazla çıkar tüketim.

quote:

Orijinalden alıntı: KamPuska

Ben şöyle yazayım hiç ince ayar hesap yapamadım ama geçen ay 110 tl civarı bir elektrik faturası geldi, bende bu tarihten diğer fatura tarihine kadar salondaki 14.000 btu fujitsu ınverter klimayı tam bir ay (30 gün - 24 saat) kapamadan çalıştırdım vede oglan üniversiteden hafta sonları eve gelince (cuma ve cumartesi akşamlar) saat 22:00 den sonra yaklaşık ertesi günün öglenine kadar (11:00 - 12:00) ne kadar çalıştı bir iki haftada bir gün önce gelerek evde o iki hafta 3 gün evde kaldı (yani oğlanın evde kaldıgı günler ay içerisinde 12 gün falan) bunların sonuncundada bu ay elektrik faturası geldi eve (evde herşey elektrikli onuda söyleyim, ayrıca evde 3'lü tarife kullanıyorum onuda söyleyimde hata olmasın), gelen fatura 177 tl,

iyi geceler.

evet 177 tl faturanın gelmedigi ay, salondaki 14.000 btu olan klimayı arada kullandım hergün 24 saat çalışmadı,

klimalar hariç gelen faturam 100, tl civarı idi, klimayı az olarak özellikle gece ucuz tarife zamanı arada her iki klimayıda az az kullandım ona dikakt etmedim onu az bunu az diye arada onu arada bunu yada arada ikisini açtım kapadım, 110 tl civarı geldi,
    bu beni tam gün çalıştırırsam 30 gün 24 saat ne oluru denemeye itti çalıştarma derecem ise her iki klimada 23 dereceye sabit, salondaki esesiz modda çalışıyor %70 falan çünkü oğlan rahatsız oluyor başı agrıyor üzerine vurunca

evet soguk havalar tüketim artıyor onuda şöyle anladım, klima 23 dereceye ayarlı fan otomatikde sürekli takip ediyorum, havalar fazla soguk değilken klima salonda duruyor bile ama havalar 5 derecenin altına düşünce klima nerede ise hiç durmadan çalışıyor buna inanıyorum,

benim her iki klimayı yukardaki çalıştırma şeklimdle bana fark olarak ortalama 77 tl geldi ama dediğim gibi 23 derecede çalıştırma ile bize bu yetiyor içerisi 23-24,5 derece arası oluyor 2 derece artırsam bunaltıcı oluyor,

30 derecede çalıştırılan klima 60 tl fark ettirmez daha fazla faturaya yansır ben 60tl civarı olduguna inanmıyorum, bu benim şahsi görüşüm.

• Dün zibro hakkında bir arkadaşda yazı yazdı ama hangi konu anımsamıyorum, bu arkadaşda 2041 ve 1735 var, 2041 olandan memnun ama 1735 den memnunn değildi sık sık defrosa giriyormuş,

bu arada benim klimam 2 yılllık bu iki yıllık süreçte hiç defrosa girmedi, evet bu dogru o geçen seneki soguklarda bir kere defrosa girmedi, ben hep 23 derecede çalışıtırıyorum,

ama merakda etmedim değil klimayı 28 dereceye geçen sene getirdigimde salonu 28 - 29 dereceye rahatlıkla getirdi ama klima yüksek fan hızında sürekli tam gaz çalışarak oda 28 dereceye gelinde otomatik fan hızını düşürdü normal sessizce çalışmaya başlaması o soguk günlerde biraz zamanını almıştı.
  • erol hocam bende aynı görüşteyim kafamı kurcalayan konu bu. yazan arkadaşımızda hoca yanlız kendisinin ve kimsenin yanlış anlamasını istemem. bende çok yüksek derecede kullnıyorum ama hiç bir zaman detaylı ölçüm yapamadım şimdi cihaz almayı düşünüyorum bu yüzden. benim eski tecrübelerimde lektrik çok ucuzken 27-28 derce gece kullanımında günüzde 22 derecede kullnıyorduk 25 m2 odada klima mlectric 100-110 tlden aşağı gelmiyordu. cop değeri ok bu klimaya göre düşük ama çok aşırı fark var arada tabi oazaman 4 yaş daha gençtim ve romatizmal hastalığım bukadar ileri değildi şimdi donuyorum resmen daha yüksek çalıştırmak zorunda kalıyorum. bu konuları çözmeye anlamaya çalışıyorum. test cihazı aldığımda buraya yansıtıcam ölçümlerimi. selamlar.
    quote:

30 derecede çalıştırılan klima 60 tl fark ettirmez daha fazla faturaya yansır ben 60tl civarı olduguna inanmıyorum, bu benim şahsi görüşüm.

• quote:

erol hocam bende aynı görüşteyim kafamı kurcalayan konu bu. yazan arkadaşımızda hoca yanlız kendisinin ve kimsenin yanlış anlamasını istemem. bende çok yüksek derecede kullnıyorum ama hiç bir zaman detaylı ölçüm yapamadım şimdi cihaz almayı düşünüyorum bu yüzden. benim eski tecrübelerimde lektrik çok ucuzken 27-28 derce gece kullanımında günüzde 22 derecede kullnıyorduk 25 m2 odada klima mlectric 100-110 tlden aşağı gelmiyordu. cop değeri ok bu klimaya göre düşük ama çok aşırı fark var arada tabi oazaman 4 yaş daha gençtim ve romatizmal hastalığım bukadar ileri değildi şimdi donuyorum resmen daha yüksek çalıştırmak zorunda kalıyorum. bu konuları çözmeye anlamaya çalışıyorum. test cihazı aldığımda buraya yansıtıcam ölçümlerimi. selamlar.
    quote:

Geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım 1735 COP 4,5 size düşükmü geldi anlayamadım.4,5 ile 5 arasında %10 var yani aylık 50 TL fatura yerine 55 TL ödersiniz.COP değerlerinin doğruluğuna gelince ,tüm Avrupa da yayınlanan veriler aynıdır.hadi diyelim türkiye de kitabına uydurup yazdın,Almaya,Fransa,İtalya vs. gibi ülkerde demi kitabına uyduracaklar.Ha dahada derseniz TOYOTOMİ japonya sitesini inceleyin orada da görürsünüz.Ha dahada derseniz Varsa Türkiye de test edecek kurum göndeririz cihazımızı seve seve...

2035 için birebir yaptığım ölçüm degerlerini daha öncede verdim.İnverter cihazları daimi kullanmak dogru kullanımdır.Buna göre ortam yeterli ısıya geldikten sonra ortalama tüketim 265 wattır.Tabi ki aç kapa yok.Yıllık tüketimi de bizzat resimledim koydum Toplam tüketim 570 watt,günlük min kullanım 12 saat.

bunu bir tekben yazmadım,diğer kullanıcı değerleride mevcut

quote:

arkadaşlar uzun süredir foruma girmiyordum bu gün isim karışması sonucu foruma girmek zorunda kaldım şimdiyse bu konuyu açtım. çünkü bana değerler çok gerçekçi gelmiyor. kimseye yalan söylüyor demiyorum. doğruları öğrenmek için yazıyorum. acaba ben yanlış hesapmı ediyorum

şuradahttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=31373249 bu şeklide yazmış bende hesap yaptım bir yanlışımı var acaba
    160+162,5=322,5 saat
    6,5saat günlük x 6 gün=39 saat – 16saat x2= 32 toplam 32+39=71
    ortalama 265 watt saatte tüketim demişler. Ben çarpıyorum 371saat x 265= 98315 rakamı çıkıyor kafam
    matematiğe çok çalışmaz. Ben acaba başlarına sıfır veya virgül falan koymadığımdanmı
    bu sayıyı elde ediyorum. cevap verecek bilgili arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=45765812 beniyi niyetle yaklaşsamda 30 derecede çalışacak klima ve 65 tl getirecek. Ben bu konuda yorumda bulunsamda açıklama yapmadım çünkü gerçekten bu rakamlar çok az kimse alınmasın inanamıyorum. unpassaenger hoca ve birol usta bakın bende zibro sahibiyim takıntım yok birol ustayla şakalaşsakta. ama birol usta bu kez sakın konuyu şikayet etme zibro merkez biz hiçbir telkinde bulunmadık diyor lütfen. ayrıca grenin 65küsurlu zibro serisininde daikinle aynı olmadığını söylediler bana.. devam edersek ben takıntılı olsam bakın bu konuyada itiraz etmezdim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_28997109/mpage_1/key_/tm.htm 1. ve 2. sayfalarında güzel bilgiler var. amacımsa sadece bilgi almak toplam sözgelim cop 361 olan cihaz la 4,5- 5 cop olan cihazdaki fark na kadar olur yazmış arkadaşlar ama. pratikte nasıl fark ediyor. sözgelimi 1735 cihazınızın cop değeri çok yüksek değilken nasıl bu fark ortaya çıkıyor..

• birol usta gene alınmışsın kızmışsınız önemli değilde, günümüzde 5,5-6 cop değerli cihazlar var. onlara bakarak söyledim. ille bu cihazın cop oranı ayaklar altında demedim. bunun için yabancı sitelerdeki değerleri incelemem gereksiz. türkiyede test edecek kurumada gerek yok. ben size demiyorumki neden hala eurovent te yoksunuz ama dedirttiriyosunuz.

http://www.eurovent-certification.com/en/Search.php?rub=20&srub=&ssrub=&lg=en&find=zibro

http://www.eurovent-certification.com/en/Search.php?rub=20&srub=&ssrub=&lg=en&find=toyotomi

şimdi bunların olmaması kötü olması mansına gelmez ille kriter eurovent olsada. belkide müraccat vardır. kötü klima olduğuna inansam ben seçip almazdım. şimdi ben bunları yazınca ürünü kötülemiş olmuyorum.
    bu konuyu netleştirim öncelikle.

benim yanlış hesap ettiğim bir durummu var deyip baktım siz şimdi günde minimum 12saat kullanım demişsiniz. olay iyice karışmış. halbuki önceki yazınızda günde 6,5 saat hafta sonları ise 2 gün 16 saat kullanıyorum demişsiniz..
    yeni hesabınızı toplayıp bölsek 9 saat çıkıyor.. benimse sizlerden öncelikle öğrenmek istediğim 371 sayısı ile 265 sayısını çarpınca değişik rakam buluyorum bunu açıklarsanız sevinirim. ben baştan yazdım yanlış hesap edebilirim ve matematiğe kafam çalışmıyor dedim.

sonrasındada 30 derece için sormuş olduğum yazıda zaten hoca ile mesajlaşıyoruz 30 derece çalışan bir cihazın ölçümleri için bende cihaz alıcam durumu öğrenince.

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

arkadaşım 1735 COP 4,5 size düşükmü geldi anlayamadım.4,5 ile 5 arasında %10 var yani aylık 50 TL fatura yerine 55 TL ödersiniz.COP değerlerinin doğruluğuna gelince ,tüm Avrupa da yayınlanan veriler aynıdır.hadi diyelim türkiye de kitabına uydurup yazdın,Almaya,Fransa,İtalya vs. gibi ülkerde demi kitabına uyduracaklar.Ha dahada derseniz TOYOTOMİ japonya sitesini inceleyin orada da görürsünüz.Ha dahada derseniz Varsa Türkiye de test edecek kurum göndeririz cihazımızı seve seve...

2035 için birebir yaptığım ölçüm degerlerini daha öncede verdim.İnverter cihazları daimi kullanmak dogru kullanımdır.Buna göre ortam yeterli ısıya geldikten sonra ortalama tüketim 265 wattır.Tabi ki aç kapa yok.Yıllık tüketimi de bizzat resimledim koydum Toplam tüketim 570 watt,günlük min kullanım 12 saat.

bunu bir tekben yazmadım,diğer kullanıcı değerleride mevcut

quote:

arkadaşlar uzun süredir foruma girmiyordum bu gün isim karışması sonucu foruma girmek zorunda kaldım şimdiyse bu konuyu açtım. çünkü bana değerler çok gerçekçi gelmiyor. kimseye yalan söylüyor demiyorum. doğruları öğrenmek için yazıyorum. acaba ben yanlış hesapmı ediyorum

160+162,5=322,5 saat
    6,5saat günlük x 6 gün=39 saat – 16saat x2= 32 toplam 32+39=71

• yerim cop değerini,önemli olan klimanın minimumda nekadar elektrik tükettiği klimanın cop değeri 4.5'dir olsa ne olacak kısa zamanda daha az elektrik tüketecek ama uzun zaman biriminde kendini kısınca ne olacak diyelim 9000'lik 2 klima var birinin cop değeri 3.60 diğeri 4.50 sırasıyla elektrik tüketim değerleri 850 watt ve 660 watt olsun ama yine sırasıyla biri minimumda 250 watt diğeri 260 watt harcıyor olsun eeee ne oldu şimdi nerde cop değerinin önemi bu değerleri şöyle yapalım yada biri 280 watt diğeri 250 watt olsun bu mudur cop değerinin yüksek oluşunun etkisi
  • Ben 30 gün 24 saat çalıştırıyorum süper memnunum, dahalen 2 senedir defrosa girdigini görmedim, cop mop diyerek kafa bulandırma politikası olabilirmi, senin copun benim copumu döver,

zaten kafası karışan Türk tüketicisinin tam bulandırma hikayesimi acaba.

açarsın 30 gün 24 saat çalıştırırsın ay sonu sana göre harika bir fatura geliyorsa iyide ısınmışsan daha ne istersin Allahdan,

klimanız klima ise buradada verileri vardır yoksa salla gitsin,

http://www.eurovent-certification.com/tr/Dan__manlar/Dan__manlar.php?rub=05&srub=01&ssrub=&lg=tr

• Öncelikle şöyle ifade edelim 2035 için verdiğim 265 Watlık tüketim ortalama ilk 2 saatten sonraki 10 ssatlik kullanımdaki veridir.Siz 6 saat kullanırsanız 300-350 watt belki olur. 570 KW lık yıllık tüketim ise aynen daha önceki yazdığım kullanım şartlarındakidir.Yani günlük ortalama 6 saat,Cumartesi pazar 16 saat üzerinden tüketim.

Hesap olayına gelinde 12 saat devamlı kullandığınızda ilk 2 saat toplam 2 kw,kalan 10 saatte 2,65 kw dersek toplam günlük tüketim 4,65 kw yuvarlayalım 5 kw olsun, 30 günde 150 kw yapar,elektrik kw fiyatını herşey dahil 0,3 dersek 45TL yapar.

24 saat kullansaydınız 22 saat x265 5,830 kw, yani 6 kw 30 gün 180 kw x0,3 54TL harcarsınız.

Bu veriler 23-24 derecede 15-20 m2 alan içindir.Aç kapıyı diyelim 54 değil 75 olsun.24 saat 1 aylık tüketim için sizce çokmu.

Bu veriler ışığında her cihazı aynı kapasite ve kullanım şartlarında degerleri üç aşağı beş yukarı hesaplayabilirsiniz.Aradaki COP farkı oranlarına göre +- yi hesaplayın yani %10 COP düşükse tüketim %10 artar.

Sendomi arkadaşım şu olayıda netleştirelim ki COP hikaye değil,COP değeri iki makina aynı kapasitede olsa ikiside 300 watt tüketirken karşılığında yaptığı iş aynı değildir,yani birisi 300 Watt karşılığında 1 kw lık ısı enerjisi üretirken ,diğeri 300 watt karşılığında 1,3 kw ısı enerjisi üretir,yani faturaya daha az yazar.

Bu arada söz konusu olan 2035 in en büyük farkından biride Min. kapasitesinin 2400 btü lere inebilmesidir.
    Benim verdiğim 265 watt değeri ortalama tüketimdir,Min kapasite tüketimi değildir.İkisini karıştırmayalım...

Bir cihaz min. kapasitede 70 watt harcıyor demek,kendini bir kıstımı bir daha yükselmez anlamına gelmediğinden bu değerler çok dikkate alınmamalıdır.Beni size verdiğim değer katoloğ verisi değil birebir kullanım verileridir.

Şu Eurovent konusuna gelince yahu arkadaş Eurovent i burada ilk yazan biziz,şimdi bizden aldıgını bize satmak isteyenler var....

quote:

klimanız klima ise buradada verileri vardır yoksa salla gitsin,

Dünya da üretilen her Klima Eurovent te olacak diye bir kural yok.Zaten orada yazmayan klima değildir diye bir şey yok arkadaş.Eurovent çok ince eleyip sık dokuyan kaliteli bir kuruluş Avrupa da bir çok kurum HAVAC ile ilgili yapacağı alımlarda EUROVENT belgesi ister.Eğer siz bu kurumlarla ihale vs.ilişkiniz varsa bu tarz ürünlerinize bu belgeyi alırsınız.

Bizim size Eurovent ile ilgili bilgilendirmelerimizde aynı ürünün Türkiye deki katoloğ değeri ile Eurovent deki değerleri varsa karşılaştırmanız konusunda uyarılardı.Eurovent te yoksan klima değilsin konusu çok cahilce bir yaklaşım oluyor.Dünyada ki tüm üretimler Eurovent te yokki zaten. Mit.Elec. Japon iç pazarına verdiği ürüne ne diye Eurovent alsın ki,vs.vs.

Ha şunu bende isterdim ZİBRO Eurovent te olsa çok güzel olurdu.Ama pazarlama tekniği itibari ile gerek görmemişler oda onların tercihi.Sonra EUROVENT belgesi öyle bedava da değil,bir model için 10 -15 bin EURO ödüyorsunuz,adam tamamen kendi test ediyor.Sadece COP EER değil,tepeden tırnağa.........

Size bu konuda son söyleyeceğim şu olur alacagınız ürün birebir aynı kodla Eurovent te varsa verileri karşılaştırın Eurovent doğrudur.Kafanızda soru işareti kalmasın çekinmeden alabilirsiniz.

Bu arada buradaki testler Soğutmada +35 derece dış ortam-+27 derece iç ortam Isıtmada +7 derece dış ortam +21 derece iç ortam şartlarına göre yapılır.Eurovent olması demek -15 de iş yapar anlamına gelmez.Böyle bir test yapılmıyor.....o tür veriler üreticinin verileridir...

Not:@9 köyden kovuldum kızmıyorum sadece biraz ateş yükseliyor..sorun yok...

• Ufak tefek ayrıntılar bu sonuçlara götürüyor insanı. şuanda çok inceleme şansım yok usta, ben şimdik size diyim
    rioda üşütmüşsünüzdür dönüşte hava çarpmıştır
    Not:@9 köyden kovuldum kızmıyorum sadece biraz ateş yükseliyor..sorun yok parasetamol alın iyi gelir görüşmek üzere..
  • quote:

Ufak tefek ayrıntılar bu sonuçlara götürüyor insanı. şuanda çok inceleme şansım yok usta, ben şimdik size diyim
    Not:@9 köyden kovuldum kızmıyorum sadece biraz ateş yükseliyor..sorun yok parasetamol alın iyi gelir görüşmek üzere..

Bu iki markadan birini alacaksanız kensinlikle Fujitsu derim her ikisinide kullanmış birisi olarak.

• birol hocam şimdi cop 3.61 olan bir cihazla cop 4,5 olan cihaz arasında %30 tüketim farkımı oluyor. çok önemli bilgi benim için. çünkü daha önce bu gibi konulara karşı çıkılmıştı. hatta siz bile okadar değil iması ile yazılar yazmıştınız, yanlış hatırlamıyorsam. şimdi diyorsunuz 4,5 ile 5 cop arasında %10 fark var. ozaman 3,61 ile 4,5 arsında %20 fark var doğrumudur. daha sonra bağlantılı sorucam biraz daha. teşekkürler.
    quote:

arkadaşım 1735 COP 4,5 size düşükmü geldi anlayamadım.4,5 ile 5 arasında %10 var yani aylık 50 TL fatura yerine 55 TL ödersiniz.
  • Sen kimsin Meşhur fake mi yoksa,dikkat Virus bulaşıcıdır uzak durun....
    quote:

Orijinalden alıntı: SparTakoz

quote:

Ufak tefek ayrıntılar bu sonuçlara götürüyor insanı. şuanda çok inceleme şansım yok usta, ben şimdik size diyim

Bu iki markadan birini alacaksanız kensinlikle Fujitsu derim her ikisinide kullanmış birisi olarak.

• peki şöyle diyelim birol hoca 18 metrekare bir oda ve 2 tane 9000'lik biri 3.30 cop değerine diğeride 4.50 cop değerine sahip 2 klima olsun,tabiki cop değeri yüksek olan daha çabuk ısıtıcaktır ancak bu klimalar 24 saat açık olsun,2 klimada odayı 24 dereceyi getirdiğinde minimum'a düşecekler oda 300 watt olsun diyelim şimdi asıl durum şu oda sıcaklığı 24 derecede sabitken cop değeri yüksek olan daha fazla ısı verecektir diğeri daha az verimlilikten dolayı ancak 2 klimada yine minimumda çalışmaya devam edecektir ikiside 300 watt harcayacaktır ve oda aynı sıcaklıkta 24 derecede sabit kalacaktır bu benim mantığıma göre işleyen durum sence nasıl olacaktır birol hoca burdaki klimaların tepkisi
  • Arkadaşlar çok basit bir dille COP yi anlatmak için uyraşacagım.Hesabı siz yapın.

2 adet otomobil olsun A marka ve B marka

A marka 1 lt. benzinle 3,6 km yol yapıyor,
    B marka 1 lt. benzinle 5,05 km yol yapıyor,

Aynı anda ve aynı hızda 100 km yolda hangisi daha az para ile bu yolu alır siz hesaplayın.

100 km yolda

A marka 27,7 lt benzin harcıyor
    B marka 19,8 lt benzin harcıyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.