Şimdi Ara

ZİBRO FUJİTSU İNVERTER KLİMALAR KLASİK KLİMALARA GÖRE %80 AZMI TÜKETİR. COP DEĞERİNE GÖRE FARK NEDİR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
7.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ok ustadediğin okta bir klimanın a+a gibi söylem olaylarına girmesinin çok zor olduğunu bir yıkabilirsem çünkü yapılan hesaplara göre 5 üstündeki coplardaki tasarruf %60 lara geliyor benim çalıştığım yerdede dev santraller var. kaç gündür m.mühendisi abimi delirttim. olmaz diyor. bir gün özel olarak bunu anlatıcam teknik ekibimize otomasyon firmasının vereceği derse sende gel diyor. çünkü bizim budada bir iki yerin ısıtma soğutmasında inverter modül kullanılıyormuş dev gibi makineler faturaları okadar fark etmiyor ama yıllık toplam önemli diyorlar. şimdi çabuk çabuk yazdım eksikler olabilir detayına sonra gireriz.
    quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Arkadaşlar çok basit bir dille COP yi anlatmak için uyraşacagım.Hesabı siz yapın.

2 adet otomobil olsun A marka ve B marka

A marka 1 lt. benzinle 3,6 km yol yapıyor,
    B marka 1 lt. benzinle 5,05 km yol yapıyor,

Aynı anda ve aynı hızda 100 km yolda hangisi daha az para ile bu yolu alır siz hesaplayın.

100 km yolda

A marka 27,7 lt benzin harcıyor
    B marka 19,8 lt benzin harcıyor

• peki hocam bu iki araçtan biri 90km sabit hızda gidiyor ve diğeride 60km sabit hızda gidiyor ise benzin tüketimi ne olacaktır,ha diyeceksin biri bu yolu daha uzun sürede alacaktır evet doğru alacaktır ancak bu araba değil ki çalışma prensibi önce tam yükte çalışıp ortamı ısıtmak sonra belli bir ısıya gelince olabildiğince kendini yavaşlatmak ama otomobilde a yolu var c ve d araçları bu yolu gidecekler hangisi hızlı giderse o daha çabuk varacak benzin tüketimide artacak sabit hızda bu dediğin değer olur peki benzin tüketiminden tasarruf için motor devrini düşürme gibi birşey varmı yok,o zaman ben bu hesaptan birşey anlamadımgerçi anlasak ne olur görevini yapıyorsa ve fatura tutardı belli bir düzeyde ise(kafada oluşan)en iyi klima odur insan için
  • Kim ne derse desin bu iki klima arasında 2053 ile 14000 btu fujitsu ınverter kapışırsa 14000 fujitsu dagıtır ortalıgı ,

ikisede 28,5 metre karede aynı şartlarda kullanılıyor, fujitsu süper kulanılıyor bakılıyor test ediliyor ben fujitsu derim, aynı alanda aynı şartlarda test eden varsa (kullanım amaçlı test, bilimsel laboratuar testi değil, atlamasın bazıları)
  • O konuda hiç bir şey yok, ilk gelen parti malla ardından gelen malda kod değişimide gidilmiş, LGC serisi alıpta süper memnun arkadaşlar var,

ben gördügümü yazdım, bu iki üründe iş görüyor ısıtıyor ama kusura bakmayınız fujitsu ortalıgın tozunu atıyor (LCC serisi parti mal olan fujitsu)

darılmaca gücenmece yok, hep bu mal süper, taş, gibi söylemler içine girmemk lazım, ben bu iki ürünü aynı alanda aynı şartlada çalışmsını görün biri olarak fujitsu alırım.
  • arkadaşlar birol ustaya özelden ulaştım. kafamı karıştıran sorunları birbir anlattım yakın zamanda üstte yazdığım konularla ilgilide alacağım net bilgileri yazıcağımı söyledim hatta ölçüm cihazını alıp kendim durumu çabuklaştıracağımı yazdım.. çünkü herkez çok yoğun ha deyince cevap alınmıyor.. amacım burada günah almak değil. birol ustaya şunları söyledim, zamanında sigma klimayı sabancı grubu %80 tasarruflu inverter klima, şeklinde çıkardı... herkez redetti.. şimdi ben zibro ve fujtsu faturalarına bakınca kafam iyice karıştı. çünkü durum %80 tasarruf durumlarının doğruluğun gidiyor zamanında red olunsada dedim..

hatta dün çok bilgili eski bir otomasyoncu arkadaşada sordum, yeri geldiğinde bu arkadaş fare gibi kanallarda dolaşmaması gerekirken dolaşır ve sorunu kendi çözer kimseye bırakmaz..... dedim ona bir klasik klima ile inverter yüksek 5 cop değerli cihaz arasında %80 fark olurm. cevabı mümkünü yok taş çatlasa %20 fark oluşur dedi.. CENGİZ UMUR isimli arkadaşında konuya dahil olmasını istiycem zamanı varsa. zamanında katılmıyordum kendisine. hala kafam karışık...şimdide sormak istiyorum. dikkat çekmesi açısından büyük yazıyorum...CENGİZ BEY, SİZE TUTUNMAK İSTEMİYORUM... KONUYU YANLIŞ YÖNE ÇEKİYOR YANINA DESTEKÇİ ARIYOR DİYENLER OLABİLİR..... SİZ İNVERTER ÇOK TÜKETMEZ DEMEK DEĞİL DERKEN... ŞUAN SÖYLEMİNİZE KARŞI TÜKETİM DEĞERLERİ VERİLİYOR, BUNLARA CEVABINIZ NEDİR.. BU YAZIYI OKUYUNCA CEVABINIZ NE OLUR.. herkeze selamlar.

• konu başlığını biraz düzenledim. asıl yazmak istediğim şuydu. ZİBRO VE FUJİTSU KLİMALAR. VE TÜM İNVERTER KLİMALAR, KLASİK KLİMALARA GÖRE %80 AZMI TÜKETİR. COP DEĞERLERİ AÇISINDAN, HEPSİNİN BİRBİRLERİNE FARKLARI NEDİR. tabi bu yazı başlığa sığımıyor. zibro ve fujitsuyu en başa almamın sebebi en az tüketim faturalarını onlar verdiği için başa yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Sen kimsin Meşhur fake mi yoksa,dikkat Virus bulaşıcıdır uzak durun....
    quote:

Orijinalden alıntı: SparTakoz

quote:

Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

Ufak tefek ayrıntılar bu sonuçlara götürüyor insanı. şuanda çok inceleme şansım yok usta, ben şimdik size diyim
    rioda üşütmüşsünüzdür dönüşte hava çarpmıştır
    Not:@9 köyden kovuldum kızmıyorum sadece biraz ateş yükseliyor..sorun yok parasetamol alın iyi gelir görüşmek üzere..

Bu iki markadan birini alacaksanız kensinlikle Fujitsu derim her ikisinide kullanmış birisi olarak.

yaw Birol Usta sorduğun soruya bak kardeşim!
    Herif hergün "çizilmekten" hoşlanıyor,3 senedir çizili-çizile ki sanırım 1500 tana Fake nick aldı
    ama Manisaya yatmadığı için bir türlü akıllanamıyor,gerçi bunu Manisada adam edemez
    Densiz herif şimdi az sonra damlar yine!!

• quote:

konu başlığını biraz düzenledim. asıl yazmak istediğim şuydu. ZİBRO VE FUJİTSU KLİMALAR. VE TÜM İNVERTER KLİMALAR, KLASİK KLİMALARA GÖRE %80 AZMI TÜKETİR. COP DEĞERLERİ AÇISINDAN, HEPSİNİN BİRBİRLERİNE FARKLARI NEDİR. tabi bu yazı başlığa sığımıyor. zibro ve fujitsuyu en başa almamın sebebi en az tüketim faturalarını onlar verdiği için başa yazdım.

Kardeş sen bu nick i çokmu aradın acaba

Ayrıca amma kafaya taktın yaw,o kadarmı yakıyor bu kadarmı yakıyor diye!

Yakıyor kardeşim hemde çok yakıyor,Inverter minverter filan hesaplarını geç gari sen!

Süre uzadıkça şöyleye düşer böyleye çekilir filan hepsi hikaye,açıkçacı kağıt üstünde
    ve pratiktede olsa bir "daha az yakma" olayı var ama öyle abartıldığı yada yazıldığı-çizildiği
    gibi filan değildir bunları külliyen palavra bilgiler dostum!

Geçen hafta bizim Apt. 2. KIŞ Faturaları geldi ve rakamlar yine absürt
    3 daireye gelen(Mitsu Elec.Inv.)Faturaları ben dağıttım geçen gün,millet yine ...bu ne iş yaw
    amma yüksek geliyor... diyorlar
    Ama asıl fatura ay sonunda geliyor bakalım onu görünce ne diyecekler,çünkü Antalya son bir haftadır ciddi
    soğudu ve millet klimalara aşırı yükleniyor!

Haa bu arada,burası İstanbul yada Ankara filan değil,burası Antalya dır!!

Eyvallah
    CAN++

• selamlar albani hoca.
    quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

konu başlığını biraz düzenledim. asıl yazmak istediğim şuydu. ZİBRO VE FUJİTSU KLİMALAR. VE TÜM İNVERTER KLİMALAR, KLASİK KLİMALARA GÖRE %80 AZMI TÜKETİR. COP DEĞERLERİ AÇISINDAN, HEPSİNİN BİRBİRLERİNE FARKLARI NEDİR. tabi bu yazı başlığa sığımıyor. zibro ve fujitsuyu en başa almamın sebebi en az tüketim faturalarını onlar verdiği için başa yazdım.

Kardeş sen bu nick i çokmu aradın acaba dur hocam ya şimdi gene kızıdrıcaz milleti çok aradım tabi

Ayrıca amma kafaya taktın yaw,o kadarmı yakıyor bu kadarmı yakıyor diye!

Yakıyor kardeşim hemde çok yakıyor,Inverter minverter filan hesaplarını geç gari sen!

Süre uzadıkça şöyleye düşer böyleye çekilir filan hepsi hikaye,açıkçacı kağıt üstünde
    ve pratiktede olsa bir "daha az yakma" olayı var ama öyle abartıldığı yada yazıldığı-çizildiği
    gibi filan değildir bunları külliyen palavra bilgiler dostum! dur hocam bi yol bi inceleyelim belki bende haksızlık ediyordumdur merak etme ben hepsini yazıcam biraz uzun sürcek ama yazıcam benimde kafam bu yüzden karışık.

Geçen hafta bizim Apt. 2. KIŞ Faturaları geldi ve rakamlar yine absürt
    3 daireye gelen(Mitsu Elec.Inv.)Faturaları ben dağıttım geçen gün,millet yine ...bu ne iş yaw
    amma yüksek geliyor... diyorlar
    Ama asıl fatura ay sonunda geliyor bakalım onu görünce ne diyecekler,çünkü Antalya son bir haftadır ciddi
    soğudu ve millet klimalara aşırı yükleniyor!

Haa bu arada,burası İstanbul yada Ankara filan değil,burası Antalya dır!!

Eyvallah
    CAN++

• arkadaşlar kafamı karıştıran konulardan biride şu kopyalamış olduğum link. unpasanger hocamızın kliması ile aynı sadece metre kare biraz yüksek. ve rakam olarak bir 65t bir 140 tl işte bu konular kafamı karıştıryor.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=46450799

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=46454689

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=46503128

ayrıca şu linkte ise makine 2041 yüksek performans serisi

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=30525735

tüketim çok güzel ama toplam çalışma süresi 13 saat bir iki ay 28 derecede çalışmış fark ortada. Yani benim esas taktığım konu bu işte yüksek sıcaklıklarad çalıştımı klimalar ekonomisi çok sarsılıyor..

birol usta bu konuların izahını hemen yapın demiyorum. sanırım yoğunsunuz mailimede olumlu olumsuz dönmediniz. eskiden hemen yazardınız ama ozaman dosttuk dimi şimdi bana kızıyorsun... merak etme ben gene dostum sadece biraz irdeliyorum. selamlar size bir durum daha özelden ileticem az sonra..

• quote:

arkadaşlar kafamı karıştıran konulardan biride şu kopyalamış olduğum link. unpasanger hocamızın kliması ile aynı sadece metre kare biraz yüksek. ve rakam olarak bir 65t bir 140 tl işte bu konular kafamı karıştıryor.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=46450799

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=46454689

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=46503128

ayrıca şu linkte ise makine 2041 yüksek performans serisi

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=30525735

tüketim çok güzel ama toplam çalışma süresi 13 saat bir iki ay 28 derecede çalışmış fark ortada. Yani benim esas taktığım konu bu işte yüksek sıcaklıklarad çalıştımı klimalar ekonomisi çok sarsılıyor..

birol usta bu konuların izahını hemen yapın demiyorum. sanırım yoğunsunuz mailimede olumlu olumsuz dönmediniz. eskiden hemen yazardınız ama ozaman dosttuk dimi şimdi bana kızıyorsun... merak etme ben gene dostum sadece biraz irdeliyorum. selamlar size bir durum daha özelden ileticem az sonra..

bence iş iyi hesapta, eger gerekli alana gerekli klimayı alırsanız 23 derecedede, 30 dereceded çalışırsa o ısıya az zamanda gelecegi için ay sonu bence 10 tl ancak fark olur,

ama siz 35 metre kareye 9000 yada 12000 btu alır takarsanız birde klimayı 30 dereye set ederseniz o klima evinize incir agacı diker, halbuki 35 metre kare yere 14000 yada 18000 btu klima alır aynı derecelere ayarlarsanız daha iyi verimle çalışacagı gibi birde tüketim azalır,

ben hep 23 derecede çalışyırıyorum evcek yanıyoruz bu derece bize yetiyor, ama denemedim değil denedim 28 dereceye çıkarırmı diye 28,5 metre karetyi rahatlıkla çıkarıyor ama kimse salonda oturmuyor herkes sıcak diye kaçıyor oda ayrı konu, ben 23-24 derecede şortla oturuyorum.

• ok dediğiniz mantıklı ama. birde önceden verilen bilgiler var 1-2 derece düşük ayarda kullanmak bile %10 kar elde etmek gibi. bunu birol ustanın kendiside söylüyordu. 23C ile 30C arasında baya fark var. ama çabuk ısınma durumuda mantıklı.

quote:

bence iş iyi hesapta, eger gerekli alana gerekli klimayı alırsanız 23 derecedede, 30 dereceded çalışırsa o ısıya az zamanda gelecegi için ay sonu bence 10 tl ancak fark olur,
  • birol usta yeni benzer bir konu gördüm bende yazdım.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=46639499
    aşağıy tamamını yapıştırdım. usta ok kafamda soru işaretleri tam bitmesede geçen gün ufak bir konuşmam daha oldu iş yerinde aynen sizin demiş olduğunuz üzere kapasite seçimine göre çok yüksek tasarruflar olmasada (%80 ler gibi) önemli tasarruflar olabileceği bilgisini aldım.. şimdi linki verdiğim konuda makineman arkadaş olsun diğer yurt dışında yaşayan arkadaş olsun yetersiz kapasitede kullanıp yaptıkları halde önemli tasarruflar sağlamışlar. benimda kafama takıldı daikin denememi aktardım hatta bu yazım çok eski tarihte forumdada var. usta nediyorsunuz bu konular hakkında artık umarım yanlış anlamazsınız bakın mitsubishiyede sataştım. selamlar. ama size bişe diyim yanlış anlamayında mitsubishi electric gerçekten taş gibi klima bende gc modeli var kasa sanki resmen mermerden yapılmış.

quote:

daha önce görmemişim tam aradığım konu. şimdi birol kızacak hep zibroya sataşıyorsun diyecek arkadaşım şaka bir yana 23 derecede iyi ısınabiliyormusunuz bu sene havalar baya soğuk gitti. istanbulda kar yağmasa bile sert soğuklar yaşadık. sizin oraların soğukları daha serttir haliyle. nasıl durum siz bu klimayı hiç 30C de çalıştırıp bir değer aldınızmı.. çünkü kapı açık şekilde kullanıyorum diyorsunuz tüketiminiz gerçekten süper. bende kapı açma durumunu daha önceden daikin klasik klimamda tespit ettim bunalmıştım. inanın kapıyı açtım yetmedi birde pencereyi açtım klima 2 saat boyunca gene normal otomatik yaparak çalıştı. halbuki mantık dışarıyımı ısıtıyorda set ettiği değere geliyor. yazımı zibro-fujitsu konumahttp://forum.donanimhaber.com/m_46345660/tm.htm yazıcam bakalım birol usta ne diycek bu duruma. keşke sizin 30 derecede deneme yapıp değerleri yazabilme imkanınız olsa:)) selamlar

quote:

Orijinalden alıntı: makineman

Kasım ayı elektrik faturam geldi. Fatura 35 günlük. 1 ay süre içerisinde klima yaklaşık 15 gün hiç kapanmadan çalıştı. Diğer günlerde de sadece 22:00- 10:00 arası çalıştı. Buna rağmen aylık faturama sadece 35 TL fark getirdi. Zaten klimaya bağlı sayaçtan takip ettiğime göre günlük tüketim 4-5 kwh civarındaydı. Bence çok güzel değerler.

• şöyle faturama 35tl-25tl fark getirdi diye yazıyorlar ya uyuz oluyorum yav arkadaş nasıl geliyor bu hesap kitap yapıyorsun tutmuyor hiç hesap
  • aynen....
    zaten havalar soğudukça kullanımlarda artmış... diğer topiklerde yazılmış. ben şuan kombi kullanıyorum 2-3 gün sonra faturam gelir sadece 12 saat boyunca sıcak suyu açık bırakıp evden çıkmışız bakalım ne fatura gelecek. kim nederse desin kombinin sıcaklığı farklı. baya pahalı olsada tüketim. normalde 220-250 gelen 2 klimaya göre bakalım ne fatura gelecek. izolasyna dayalı denemekteyim... burayada yazıcam. birde doğalgaz başlığı açıcam ayrıca.

quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

şöyle faturama 35tl-25tl fark getirdi diye yazıyorlar ya uyuz oluyorum yav arkadaş nasıl geliyor bu hesap kitap yapıyorsun tutmuyor hiç hesap
  • Bak bir başlık daha açarsan seni 10.Köy dende kovarlar ona göre

Kardeş sen İstanbuldamısın? vede hangi Semttesin? buda çok önemli,zira İstanbulda öyle yerler varki;acaip soğuk olur!
    Bazı yerlere Kar yağarken,kimi yerlerde(Lodosa açık taraflarda örneğin)hava yumuşak olur v.s

Yalıtım v.s çok önemli ama İstanbul gibi bir yerde üstelik evde bir Aile düzeni varsa,Klima ile ısınmak olmaz veya rantbl olmaz v.s
    hatta pahalı olur!!

Kombinin verdiği rahatlık ve her yeri doğru dürüst ısıtmak ile Klima arasında ciddi fark vardır,hani Bekar olursun ve 1 odada
    idare edersin diyelim o zaman amenna,ancak normal düzende İstanbulda Klima hikaye kardeşim!!

Hele hele öyle 20-30 lira farketti filan gazına gelirsen hepten yanarsın,yok böyle bir şey,ben Antalya da,bizim Apt.bu sene gelen
    son 2 Elektrik Faturalarını gördüm ve sizlerede bunu yazdım vede burası Antalya dedim;ve dahi bu kişilerin kullandıkları
    Klimalarda(3 Dairede) Mitsu.Electric Inverter!!!! 250-280 arası Fat.geldi bu vatandaşlara!!!asıl soğuklar 2.Fatura döneminde sonra
    oldu ve haftaya yeni fatura geliyor,bunuda yazarım inşaallah,zira bu insanlarda şaşkın ama durum böyle,evde Invert/Klasik
    v.s cihaz kullanıpta bir kaç Klimayı sürekli kullananlara bu civarda gelen faturalar 200 kağıttan kesinlikle az değildir!!

Sürekli İstanbul gibi bir yerde Kombimi,Klimamı diye hesap yapma kardeşim,yak Kombini mis gibi ısın takma kafanıda;yok
    şu kadar çekiyor yok bu kadar geliyormuş Klima yakarsam diye!
    İstanbulda Klimamı olur yaw,olursada vede tam bir ısınmak için yakarsan çok daha fazla yakıt gideri ödersin!
    Hani İzmir yada Antalya ve buna benzer yerlerde olsan belki diyeceğim ama,mekanların her tarafını adam gibi ısıtmak için
    Kombi(Doğalgaz)en iyi çözümdür,elbette yakıt gideri olarak biraz fazla verebilirsin ama doğru dürüst ısınırsın kışın!!!

Klima ile "ısınmak" sadece yumuşak iklimlerde mümkündür!! İzmir bile aslında uygun yer değildir! Antalya bile tartışılır!
    Ben D.Gazı bekliyorum açıkçası,biraz fazla vereceğim ama adam gibide ısınacağım vede evin her yerinide eşit ısıtacağım ki
    buda çok önemlidir;kaldıki ben hiç üşümem! öyle olsada yinede bir Kombinin rahatlığı hatta lüksünü Klimaya kesinlikle değişmem!!!
    2-3 ay en fazla daha yüksek bir fatura ödersin ama çokta güzel ısınırsın

Memlekette bir Klima havası vede gazı verildi,üstüne Inverter gazıda verildi,vatandaş en soğuk iklimde bile Klima ile ısınmaya
    kalkışıyor
    Yaw TR de Elektrik çok pahalı değil,fahiş pahalı be kimsenin gıkı çıkmıyor ama
    D.Gaz da keza öyle pahalı değil,fahiş pahalı!!

Ancak "ısınma" lüksü-rahatlığı v.s olarak bir hesap yaparsak,Kombi kullanmak ve TR nin Kış iklim şartlarınıda göz önüne aldığımızda
    çok çok daha rantbl olduğu bir gerçektir!!
    Haliyle Gaz fiyatının çok yüsek olması bir gerçek isede;buna karşılık alınan verim ve evi adam gibi ısıtmak v.s olarak olaya baktığımız zaman
    Kombi sistemin ciddi olarak daha iyi olduğuda bir gerçektir!

Elektrik ucuz yada çok ucuz olur o zaman eyvallah,gidin her tarafa Klima takın oturun mis gibi ama öyle olmadığı gibi,pahalı bir elektrik
    fiyatı yüzünden insanlar bin türlü atraksiyon yapıyor,şu kadar çekti yok bu kadar ısıtıyor yok bilmem ne sıcaklığı şu kadar oluyor v.s v.s
    haybeye boş muhabbetler yapılıp duruyor!!

Elektrik zaten ucuz olsa Gazda ucuz olacaktır!! dolayısıyla TR nin bu konudaki fiyatlandırma ve stratejisi ve hükümetlerin buradan gelen
    gelir ile zaten ayrıca bir hesapları vardır herifler ucuz enerji vermiyorlarki! dünyada bu fiyatlarda Lideriz yaw

Sonuç olarak TR nin iklim şartlarına göre(çok büyük bir bölgesi)DGaz ile ısınmak çok daha iyidir,biraz fazla bedel ödense dahi!

++

• quote:

Bak bir başlık daha açarsan seni 10.Köy dende kovarlar ona göre

Kardeş sen İstanbuldamısın? vede hangi Semttesin? buda çok önemli,zira İstanbulda öyle yerler varki;acaip soğuk olur!
    Bazı yerlere Kar yağarken,kimi yerlerde(Lodosa açık taraflarda örneğin)hava yumuşak olur v.s
    [aynen demiş olduğunuz gibi soğuk bir yerdeyim maltepe başı büyük tepesine yakın zümrütevler. çok soğuk oluyor gerçekten. maltepede hava 5C ise bvizim orada kesin 2C dir/b]

Yalıtım v.s çok önemli ama İstanbul gibi bir yerde üstelik evde bir Aile düzeni varsa,Klima ile ısınmak olmaz veya rantbl olmaz v.s
    hatta pahalı olur!!aynen haklısınız evde 4 adet klima varkende ısınılımıyor 4ünü birden yaksam 4üde yüksek cop inverter olsa inanmıyorum.. öyle okadar düşük faturalar geleceğine. bu yüzden 1 adet wattmetre aldım orda kalıcam işim gücümmü yok koca klimayı fişliye çeviricem masrafa yazık. sadece inverter olan makineyi inat için çevirip ölçmek niyetim devam etsede, zor görünüyor.bu işlemi yapmam.

Kombinin verdiği rahatlık ve her yeri doğru dürüst ısıtmak ile Klima arasında ciddi fark vardır,hani Bekar olursun ve 1 odada
    idare edersin diyelim o zaman amenna,ancak normal düzende İstanbulda Klima hikaye kardeşim!! YA AFFEDİN AMA BÜYÜK HARFLE YAZICAM GÖZÜM ZOR SEÇİYOR. YAŞ 45 :)) YAZIYIDA AKLIMDA TUTAMIYORUM O YÜZDEN SİZİN BELİRTTİĞİNİZ MADDELERİN ARASINA YAZIYORUM.. KISITLI VAKTİMDE NEKADAR YAZARSAM OKADAR İYİ HERZAMAN GİRMEK MÜMKÜN OLMUYOR BU YÜZDEN AFFEDİN BENİ LÜTFEN.
    Hele hele öyle 20-30 lira farketti filan gazına gelirsen hepten yanarsın,yok böyle bir şey,ben Antalya da,bizim Apt.bu sene gelen
    son 2 Elektrik Faturalarını gördüm ve sizlerede bunu yazdım vede burası Antalya dedim;ve dahi bu kişilerin kullandıkları
    Klimalarda(3 Dairede) Mitsu.Electric Inverter!!!! 250-280 arası Fat.geldi bu vatandaşlara!!!asıl soğuklar 2.Fatura döneminde sonra
    oldu ve haftaya yeni fatura geliyor,bunuda yazarım inşaallah,zira bu insanlarda şaşkın ama durum böyle,evde Invert/Klasik
    v.s cihaz kullanıpta bir kaç Klimayı sürekli kullananlara bu civarda gelen faturalar 200 kağıttan kesinlikle az değildir!!

Sürekli İstanbul gibi bir yerde Kombimi,Klimamı diye hesap yapma kardeşim,yak Kombini mis gibi ısın takma kafanıda;yok
    şu kadar çekiyor yok bu kadar geliyormuş Klima yakarsam diye!
    AYNEN KATILDIM SİZE İstanbulda Klimamı olur yaw,olursada vede tam bir ısınmak için yakarsan çok daha fazla yakıt gideri ödersin!
    Hani İzmir yada Antalya ve buna benzer yerlerde olsan belki diyeceğim ama,mekanların her tarafını adam gibi ısıtmak için
    Kombi(Doğalgaz)en iyi çözümdür,elbette yakıt gideri olarak biraz fazla verebilirsin ama doğru dürüst ısınırsın kışın!!!

Klima ile "ısınmak" sadece yumuşak iklimlerde mümkündür!! İzmir bile aslında uygun yer değildir! Antalya bile tartışılır!
    Ben D.Gazı bekliyorum açıkçası,biraz fazla vereceğim ama adam gibide ısınacağım vede evin her yerinide eşit ısıtacağım ki
    buda çok önemlidir;kaldıki ben hiç üşümem! öyle olsada yinede bir Kombinin rahatlığı hatta lüksünü Klimaya kesinlikle değişmem!!!
    2-3 ay en fazla daha yüksek bir fatura ödersin ama çokta güzel ısınırsın AYNEN

Memlekette bir Klima havası vede gazı verildi,üstüne Inverter gazıda verildi,vatandaş en soğuk iklimde bile Klima ile ısınmaya
    kalkışıyor
    Yaw TR de Elektrik çok pahalı değil,fahiş pahalı be kimsenin gıkı çıkmıyor ÇIKMAZ MECBURSUNUZ..

D.Gaz da keza öyle pahalı değil,fahiş pahalı!! AYNEN DOĞALGAZDA PAHALI SEÇİM OLMASA NAMERT ZAMMINI AFFEDİN YİNE GEÇİRMİŞLERDİ.... BAKIN BENİM KLİMA HASTALIĞIMDA SIRF DOĞALGAZA ÖNCEKİ YILLARDA YAPILAN NAMERT ZAMLARIYDI. AMA SAĞOLSUN BAŞIMIZDAKİLER UYANIK BAŞKA YERLERDEN GEÇİRİP İŞLERİNİ BİLİYORLAR... SONADA MİLLET VAYYY BE DOĞALGAZA BİLE ZAM YAPMADILAR DİYCEKLER HALBUKİ HATIRLASINLAR BAKALIM 2008 DE YAPILAN %83 ZAM NECİYDİ.. UFAK UFAK ÇEKİP SONA YASLADILAR YİNEDE %83 Ü BULMADI. NEDEN BULSUNKİ, ŞİMDİ NİYE ZAM YAPSINLARKİ SEÇİM VAR. SEÇİM KAZANILSIN BİR 5 YIL DAHA GARANTİLENSİN SİZ GÖRÜN OZAMAN İLK ZAM YAPILACAK ŞEY DOĞALGAZ OLACAKMI OLMAYACKMI........

Ancak "ısınma" lüksü-rahatlığı v.s olarak bir hesap yaparsak,Kombi kullanmak ve TR nin Kış iklim şartlarınıda göz önüne aldığımızda
    çok çok daha rantbl olduğu bir gerçektir!!
    Haliyle Gaz fiyatının çok yüsek olması bir gerçek isede;buna karşılık alınan verim ve evi adam gibi ısıtmak v.s olarak olaya baktığımız zaman
    Kombi sistemin ciddi olarak daha iyi olduğuda bir gerçektir! ATLETLE DOLAŞAMIYORUM AMA HERYERDE EŞİT ISINIYORUM.. HA ATLETLE DOLAŞTIĞIM ODA OTURMA ODASI AMA KAPISINI KAPRSAM FAKAT BU OLMUYOR MECBUR AÇIYORUZ KAPILARI ISININ DAHA STABİL DAĞILMASI İÇİN.

Elektrik ucuz yada çok ucuz olur o zaman eyvallah,gidin her tarafa Klima takın oturun mis gibi ama öyle olmadığı gibi,pahalı bir elektrik
    fiyatı yüzünden insanlar bin türlü atraksiyon yapıyor,şu kadar çekti yok bu kadar ısıtıyor yok bilmem ne sıcaklığı şu kadar oluyor v.s v.s
    haybeye boş muhabbetler yapılıp duruyor!!

Elektrik zaten ucuz olsa Gazda ucuz olacaktır!! dolayısıyla TR nin bu konudaki fiyatlandırma ve stratejisi ve hükümetlerin buradan gelen
    gelir ile zaten ayrıca bir hesapları vardır herifler ucuz enerji vermiyorlarki! dünyada bu fiyatlarda Lideriz yaw

Sonuç olarak TR nin iklim şartlarına göre(çok büyük bir bölgesi)DGaz ile ısınmak çok daha iyidir,biraz fazla bedel ödense dahi!

++

FATURAM GELDİ BU ARADA 250 TL HEMDE HİÇ FARK YOK BAKIN YAZIN 3 KLİMA İLE 180 TLA GELEN FATURAYI BEN KIŞIN SADECE BİR FATURA 190 TL GELİNCE KAPADIM AMA BU 190 IN İÇİNDE MİKRODALGA VE NORMAL FIRINDA VAR. ŞÖYLE HESAP ETTİM KESİN HAVA İYİCE SOĞUYUNCA 250 DEN AŞAĞI GELMEZ DEDİM VE KALORİFERİ YAKTIM. DENİYCEM DEDİM TOPLAM 8,80CM PETEK VAR EVİN KULLANMA ALANI 85-90M2 NET.. BU PETEK METRAJI FAZLA. FAKAT EV BİÇİMSİZ BİRAZ AMA MANZARA SÜPER.. YALITIM TAM SÜPER DEĞİL, AMA ORTADAN BİRAZ YÜKSEK ALT KATIMIZIN BİR BÖLÜMÜ BOŞ. ŞAYET KÜÇÜK ÇOCUK ODASI VE SALON KULLNILMASA PETEK METRAJI 4,80 CMYE DÜŞECEK OZAMAN GELECEK FATURAYI SÖYLİYUM SİZE TAŞ ÇATLASA 140 TL. BUYRUN HANGİSİ KARLI ŞUAN..

• Selamlar

Kardeş Zümrütevleri bilirim,yaw orası dağın başı gibi bir yer adamı dondurur orası,aşağı sahil ile sizin yukarısı 3-5 derece oynar!!

Orada ne Kliması kardeşim,yapma etme,kendine yazık ediyorsun,orada Gaz bile zor ısıtır yaw!! sen inat etmiş "hala" Klima ile ısınmakmı istiyorsun??
    İstanbulda hele hele senin gibi elektrik parasını düşünen adam için klima olmaz-olamaz bırak inat etmeyide yak Gazını mis gibi otur
    İstediğin marka Inverter minverter klima al aynen hikaye,böyle soğuk iklimlerde klima olmaz,ancak elektrik fiyatları çok ucuz olur o zaman aynı anda yakarsın 2-3 klima
    evi kaloriferli gibi ısıtırsın+evde adam gibi yine yalıtımlı olmalıdır!

Sen çıkmışsın dağın başına bütün olumsuzluklara rağmen klima ile evi ısıtmaya bakıyorsun,mutfağa girsen buz gibi,banyoya girsen mıçın donar
    üstelik ay sonunda gelecek olan elektrik faturasıda işin cabası!

Bak sizin oranın en güzel tarafı ise manzara süper,Adalar ayağının altında,Marmara manzarası yine öyle filan,yak gazını otur manzara izle!
    Ayrıca altın boş ise gaz bile zorlar,klima ise hikaye kalır!
    Biz 1988 den 2008 e kadar Erenköy de oturduk,iklim orada oldukça yumuşak idi(sizin oraya göre örneğin),DGaz kombi değil,müşterek idi ve aylık daire
    başı ödemelerimiz oldukça uygundu!! ama arada kazan bozulması v.s derken bazı günlerde klima kullandık en soğuk günlerde,ama ne ısıtması,üşüdük yaw!
    hatta arka-önlü 2 adet çalıştırdık(18+9 luk)yine banamısın dememişti!

İstanbulda klima ile ısınmak hikaye,ama soğutma olayı OK idare edilir ama kışın klima olayı olmaz!
    Ayrıca ev dediğin yer 3+1 buna banyo+mutfak-hol eklenecek filan yani bir sürü mekan var ısıtılacak!!gaz ile ancak olur bu ısınma!
    Ayrıca İstanbul da öyle yüksek paralar veripte o belli Markaları almakta son derece yalnış!! soğutma içinde orta karar bir cihaz OK dir+
    Ben orada Vestel kullandım bana soğutmada yetiyordu fazlasıyla hemde,ısıtmada ise zaten iş görmez çok soğuklarda ama idare ettirdik
    o belli günlerde,ama çok sıcak iklimlerde klima markasıda tipide v.s çok daha önem arzediyor! orta halli bir cihaz bu durumda iş görmüyor!
    Ben İzmirliyim,orada yine klima markası önemlidir! ama İzmir sınırdır,yani burada klima ile ısınma olabilir ve iyi bir marka veya performanslı bir
    marka çok önemlidir! şimdi Antalyadayız burasıda marka v.s bazında önemli ama İstanbul da önemli değildir hatta hiç önemli değildir,çünkü
    yazın bile klima kullanmıyor çoğu insan İstanbulda!!! hele hele bazı semtlerde en sıcak zamanlarda bile mis gibi eser hava
    Karaköy,Eminönü,Aksaray yanar,ama çık Boğaza doğal klima var yaw çık yukarı semtlere Etiler,Hisar,Levent filan mis gibi geceleri hava vardır yazın!!

• üstad ben son 2 seneye kadar hep klima ile ısınmanın savunucusu oldum. nankörlük etmiyim ısındımda. burda yeni marka tarışması oluşturmak değil amacım klimalar güçlü kuvvetli markalardı şuan en kötüsü zibro aman birol duymasın hemde iliklerime kadar ısındım hep atletle dolaştım desem yalan olmaz. ama ne varki ozaman elektrik 127.80 tl birim fiyatındaydı. rakamların yazılışını karıştırabilirim. eski türk lirasına göre yüzyirmiyedibin sekizyüz tl diyim. şimdi fiyat 2 ye katladı biliyorsunuz. işte sorunlarda ozaman başladı. inanın o %83 namert zammında bile millet bana şaşıyordu yakıt faturan yok diyerek. ne oldu zammı baya çektiler ne vurdularsa vurdular tabi o yıl.. uyanık bir politika izleyip elektriğe saplamaya başladılar sonrasında çok affedin.

üstadım klimaların hakkını teslim ettim klimacılar kızmasın hiç.. sizin dediklerinizle benim tecrübem çok doğru. ha iki gün sona gene basarlar zamı doğalgaza, gene klimacı olurum:)) üstadım çok önemli bir şey tespit ettim. bende ağır romatizmal hastalık var. kesinlikle kışın evde ısı 27 dereceyi bulmazsa üşüyordum. şuan sa odalar aşağı yukarı 24,5C sabit çok soğuklarda salonun derecesi düşüyor 22,5 23C oluyor. oradaki petekler 500 lük (burada bir bilgi............ kesinlikle kimse 500lük petek kullanmasın geçen en aşağı 600 lük petek kullanılacak ve peteklerin üst tarafı kesinlikle mermer altında kalmayacak dışarıyı ısıtırsınız) konuya dönersek ben evin her yeri aynı olduğu için bu sıcaklık bana yetiyor. sanki resmen alıştım. o açıdan bu tespiti aktarmak istedim. klimada ise 30 derecede full yakıyordum ama eşitsizlik adamı donduruyor.. her yere klima takma imkanıda yok tabi. ufak tefek sobacıklarla idare ediyorduk..

geçen yıl kış ortasında çatıya izolasyon atıldı. geçen yıla kadar kombiden verim elde edemiyordum evin bir bölümü içten... teras bölümü ise dıştan yalıtımlı. geçen yıl kış ortası kombiyi kullanmaya başladık baktık ısıtıyor bu yılda devam ettik önceden salonla küçük odayı çalıştırmıyorduk şimdi oralarıda ekledik. her nekadar klima biraz daha karlı gözüksede konfora değmeyecek bir kar.. nemlendirme cihazlarıylada fazla uğraşmıyorsunuz. benim değinmek istediğim önemli konulardan biride yalıtımın önemi.. son olarak arada uçurum olmadıkça klima bir ısınma aracı değildir bana göre bunu rahatlıkla söylüyorum..

birde şunu ekliyim klima insanda hasatalık yapıyor mikrobik hastalık değil o başka konu milletimizde nasıl araba hasatalığı varsa.. klimada aynı hastalığı yapıyor deli gibi insan binalardaki asılı makinelere bakıyor. birgün birinden dayak yersem şaşmam, adam nereye bakıyon lan dese? deseniz klimanın dış ünitesine bakıyorum inandır inandırabilirsen gözünüzün üstüne yumruk yeme olayı yaşanabilir size bir ada mazarası ekliyim ilk resim daha yakın annemlerin evden çekilmiş 2. si bahsettiğim zümrütevlerden.. başka bir dosyam vardı bulamadım daha detaylı ve hava açıktı, havaalanına kadar net gözüküyordu..

quote:

Selamlar

Kardeş Zümrütevleri bilirim,yaw orası dağın başı gibi bir yer adamı dondurur orası,aşağı sahil ile sizin yukarısı 3-5 derece oynar!!

Orada ne Kliması kardeşim,yapma etme,kendine yazık ediyorsun,orada Gaz bile zor ısıtır yaw!! sen inat etmiş "hala" Klima ile ısınmakmı istiyorsun??
    İstanbulda hele hele senin gibi elektrik parasını düşünen adam için klima olmaz-olamaz bırak inat etmeyide yak Gazını mis gibi otur
    İstediğin marka Inverter minverter klima al aynen hikaye,böyle soğuk iklimlerde klima olmaz,ancak elektrik fiyatları çok ucuz olur o zaman aynı anda yakarsın 2-3 klima
    evi kaloriferli gibi ısıtırsın+evde adam gibi yine yalıtımlı olmalıdır!

Sen çıkmışsın dağın başına bütün olumsuzluklara rağmen klima ile evi ısıtmaya bakıyorsun,mutfağa girsen buz gibi,banyoya girsen mıçın donar
    üstelik ay sonunda gelecek olan elektrik faturasıda işin cabası!

Bak sizin oranın en güzel tarafı ise manzara süper,Adalar ayağının altında,Marmara manzarası yine öyle filan,yak gazını otur manzara izle!
    Ayrıca altın boş ise gaz bile zorlar,klima ise hikaye kalır!
    Biz 1988 den 2008 e kadar Erenköy de oturduk,iklim orada oldukça yumuşak idi(sizin oraya göre örneğin),DGaz kombi değil,müşterek idi ve aylık daire
    başı ödemelerimiz oldukça uygundu!! ama arada kazan bozulması v.s derken bazı günlerde klima kullandık en soğuk günlerde,ama ne ısıtması,üşüdük yaw!
    hatta arka-önlü 2 adet çalıştırdık(18+9 luk)yine banamısın dememişti!

İstanbulda klima ile ısınmak hikaye,ama soğutma olayı OK idare edilir ama kışın klima olayı olmaz!
    Ayrıca ev dediğin yer 3+1 buna banyo+mutfak-hol eklenecek filan yani bir sürü mekan var ısıtılacak!!gaz ile ancak olur bu ısınma!
    Ayrıca İstanbul da öyle yüksek paralar veripte o belli Markaları almakta son derece yalnış!! soğutma içinde orta karar bir cihaz OK dir+
    Ben orada Vestel kullandım bana soğutmada yetiyordu fazlasıyla hemde,ısıtmada ise zaten iş görmez çok soğuklarda ama idare ettirdik
    o belli günlerde,ama çok sıcak iklimlerde klima markasıda tipide v.s çok daha önem arzediyor! orta halli bir cihaz bu durumda iş görmüyor!
    Ben İzmirliyim,orada yine klima markası önemlidir! ama İzmir sınırdır,yani burada klima ile ısınma olabilir ve iyi bir marka veya performanslı bir
    marka çok önemlidir! şimdi Antalyadayız burasıda marka v.s bazında önemli ama İstanbul da önemli değildir hatta hiç önemli değildir,çünkü
    yazın bile klima kullanmıyor çoğu insan İstanbulda!!! hele hele bazı semtlerde en sıcak zamanlarda bile mis gibi eser hava
    Karaköy,Eminönü,Aksaray yanar,ama çık Boğaza doğal klima var yaw çık yukarı semtlere Etiler,Hisar,Levent filan mis gibi geceleri hava vardır yazın!!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.