Şimdi Ara

Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi] (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.533
Cevap
802
Favori
1.179.609
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baggio2

    Sizce yemekler icin hangisi avilo-incirya-palamidas.
    Bu yaglar ust duzey yaglar degil soguk tuketimde cok verim alinamayabilir ancak yemekler icin uygundur diye dusundum .. bunlari denemis olan var mi arkadaslar birde katki v.s olmadigindan emin oldugunuz ? İnciryayi en son aldigimda begenmemistim belki zamani gecen yag gondermislerdi
    Damak zevklerı tartışılır ama ben kadınlar gunu ındırımınden 3x5lt ıncırya aldım, daha onceden de almıştım ama onlar fıltre edilmişti, bu aldıklarım filtresizdi ve benim epey bır hoşuma gitti, daha once avilo ve orfıon alıyordum, onlarda guzel ama koku olarak bu seri incirya'yı çok begendim, filtresiz oldugu için olabılır, karanlık ve serın ortamda saklıyorum ama bozulma ihtimalleri tabikide var.
  • baggio2 B kullanıcısına yanıt
    Bence olgun hasat yemekler için daha kullanışlı. Soğuk sıkım da olsa erken hasatlara göre yanma/dumanlanma süresi nispeten geç başlıyor. Seçenekleriniz arasındaki ürünler premium olmasa bile, sıcak yemekleri pişirmek için pek uygun değiller. Orfion ya da felole olgun hasatlardan birini tercih edebilirsiniz. İndirimleri de mevcuttu herhalde. Forumdaki firma yetkilileriyle iletişime geçerseniz yardımcı olacaklardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: social

    Damak zevklerı tartışılır ama ben kadınlar gunu ındırımınden 3x5lt ıncırya aldım, daha onceden de almıştım ama onlar fıltre edilmişti, bu aldıklarım filtresizdi ve benim epey bır hoşuma gitti, daha once avilo ve orfıon alıyordum, onlarda guzel ama koku olarak bu seri incirya'yı çok begendim, filtresiz oldugu için olabılır, karanlık ve serın ortamda saklıyorum ama bozulma ihtimalleri tabikide var.

    Alıntıları Göster
    Kahve filtresinden gecirirsiniz en olmadı, bir üretici arkadaş söylemişti. Markette 200 tanesi 20 tlydi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Tskler, daha once duymamistim bunu. Ilk teneke bosalsin deneyecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baggio2

    Sizce yemekler icin hangisi avilo-incirya-palamidas.
    Bu yaglar ust duzey yaglar degil soguk tuketimde cok verim alinamayabilir ancak yemekler icin uygundur diye dusundum .. bunlari denemis olan var mi arkadaslar birde katki v.s olmadigindan emin oldugunuz ? İnciryayi en son aldigimda begenmemistim belki zamani gecen yag gondermislerdi
    Merhaba, öncellikle biraz detaylı yazdım umarım sıkılmadan okursunuz. Tüm içerik kişisel görüş ve tecrübe içermektedir :)

    Öncelikle soğuk sıkım konusunu netleştirmek gerekirse , günümüzde soğuk sıkım yöntemi yapmayan firma varsa zaten o firmadan yağ almamak gerekiyor. Zeytin meyvesi ne kadar yoğun ve kötü şartlar altında işlenirse o kadar kötü zeytinyağı elde edilir. O yüzden günümüz teknolojilerinde düşük ısıda ve mümkün olduğunda hava teması olmadan işlenerek çıkan asit oranı dengeli yağlar "Sıvı Altındır" :)

    Avilo ve İncirya firmaları Tire - İzmir kökenli üreticiler, eğer dışardan zeytin almıyor iseler üretilen yağ "güney ege" diye tabir edilen bölge yağları, asit ve aroma ilk defa veya soğuk kahvaltıda ekmek banarak zeytinyağı yiyecek kişiler için farklı (kimi ağır der, kimi acı der, kimi tadı beğenmez) gelebilir. Ama izmir - aydın yöresi haklı bu yağa alışıktır.

    Palamidas ve Felole Akhisar- Manisa (zeytin ve yağ üretiminde artık başkent diyebiliriz ) kökenli üreticiler, eğer dışardan zeytin almıyor iseler (tüm firmaların iddaları bu yönde) üretilen yağ "kuzey ege" diye tabir edilen bölge yağları, asit ve aroma ilk defa veya soğuk kahvaltıda ekmek banarak zeytinyağı yiyecek kişiler için daha iyi (tatlı - lezzetli) olabilir. Ama bu yağlarda seçim yaparken asit ve yağ üretilen zeytin çeşiti önemli tat farkları çıkarabilir. Zaten bunu 5 LT lik tenekelerden fiyat farkına bakarak ve açıklamalardaki zeytin çeşitinden anlarsınız.

    Örneğin Palamidas erken hasat (siyah teneke) ile özel harman (koyu yeşil teneke) arasında fark vardır. Yeni zeytinyağı yiyecek, salata ve kahvaltılarda çiğ yiyecek biri özel harman tercih edebilir, asit oranı daha düşüktür. Erken hasat yakıcılık ve aroma daha yüksek ama zeytinyağı çok alışık olmayana halk diliyle "acı" - kekremsi gelebilir ( tadım tahminim 0.8 - 1 civarı ). Sıcak yemeklerde bu acılık hissedilmez.

    Normal şartlarda çok özel butik üretici aramıyorsanız; zeytinyağı sorulduğunda kuzey ege (manisa, çanakkale, balıkesir) önerisi alırsınız. Güney egeye ve akdenize doğru indikçe yağ rengi koyulaşır ve tadıda asitlenir. Mersin veya Adana bölgesinde de zeytinyağı bulabilirsiniz ama bir Ege'liye bunu asla yediremezsiniz :) Aynı şekilde tam tersi de olabilir.

    Market yağlarında da tariş ve kristal marka yağ şişelerinde kuzey - güney ege özellikle yazar, hatta asit oranı da yazar.

    Zaten market raflarında yağ asit oranı ve bölge yazmayan hiçbir yağı almayınız. Örneğin komili markasında çok çeşit yağ vardır bazısında bilgi verir o şişe zaten pahalı oluyor :) Bazı firmalarda asit oranı 2.0 ve üzeri yemeklik acı yağları soğuk sıkım sızma diye millete satmaya çalışıyorlar.

    Şuan ege bölgesinde litresi 18 - 19 dan aşağı kaliteli zeytinyağı veren herhangi bir çiftçi veya markalı üreti zor bulursunuz, bulduklarınız eski sezon veya kalitesi düşük yağlar olacaktır. Konuda bazı arkadaşlar fiyatların gerçek olmadığını söylemiş, muhtemelen hayatlarında hiç zeytin tarlasına girmemişlerdir. Hatta maalesef Türkiye de çoğu vatandaş zeytininin ağaçta yetiştiğini ve bir meyve olduğunu bilmiyor.

    Ek bilgi : Akhisar bölgesi şuan pazar lideri olduğu için burada üretim yapan ve öne çıkan firmalara örnekler : Özem , Palamidas , Felole, Gizem, Ahlatoğlu (bim vs. marketteki yağları üreten firmadır) Tariş, Komili gibi firmalarda Akhisar'dan çiğ zeytin alıp işler.

    Zeytinyağı Kalite ve Fiyat Çeşitleri ; Zeytinyağı Nasıl ve Neye Göre Seçilir ?

    1. Naturel Sızma (Soğuk Sıkım) : Asit oranı düşük, yüksek kalite yağ. Soğuk yemek, kahvaltı ve salatalar.
    2. Naturel Birinci : Asit oranı yüksek, yemeklik yağ
    3. Rafine : İşlem görmüş, kızartmalık yağ (yemekhaneler falan alır)
    4. Riviera : Kusurlu, kötü kalite yağların tat ve kokudan arındırıp, normal yağ ile karışımı, yemeklerde kullanılır. Bize göre sahte zeytinyağı :)
    ---

    Not : Yukarıdaki yorumları bebeklikten bu yana 35 senedir her kahvaltıda zeytinyağına ekmek banıp yiyen, tüm yemekleri, kekleri, ekmekleri, gözlemeleri zeytinyağ ile yapılan evlerde büyüyen, Akhisar'da dedesinin tarlasına zeytin fidanı dikmiş, büyümelerini görmüş ve bu ağaçlardan zeytinyağı çıkarıp yiyen bir Ege'li vatandaş olarak yazdım :)




  • awakado kullanıcısına yanıt
    Güney de asit daha fazla olur bilgisi yanlıştır. Bu eskiden kalan bir yanlış anlaşılma. Eskiden güney yağları iyi islenmiyordu. Simdi gayet guzel işleniyor. Kuzey ve güneyde aynı asitte zeytinyağları gayet bulunabilir. Biri digerinden daha asitli diye bir sey olamaz. Sadece güneye gidildikçe tadı değişiyor, o da asitten kaynaklı değil. Bu normal bir şey. Damak tadına göre seçim yapmalı kişi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

    Güney de asit daha fazla olur bilgisi yanlıştır. Bu eskiden kalan bir yanlış anlaşılma. Eskiden güney yağları iyi islenmiyordu. Simdi gayet guzel işleniyor. Kuzey ve güneyde aynı asitte zeytinyağları gayet bulunabilir. Biri digerinden daha asitli diye bir sey olamaz. Sadece güneye gidildikçe tadı değişiyor, o da asitten kaynaklı değil. Bu normal bir şey. Damak tadına göre seçim yapmalı kişi.
    Merhaba,

    Herşey asit oranı değil tabi ki. Yazdığım cümleye dikkat ederseniz güney ege yağı asit yüksek olur demedim ["asit ve aroma ilk defa veya soğuk kahvaltıda ekmek banarak zeytinyağı yiyecek kişiler için farklı (kimi ağır der, kimi acı der, kimi tadı beğenmez) gelebilir. Ama izmir - aydın yöresi halkı bu yağa alışıktır."]

    Nasıl insanoğlu yaşadığı yerin soluduğu havası ve içtiği suya göre olursa, zeytin ağacı ve meyvesi de ona göre tat verir. Nasıl İtalya da yetişen zeytin ağacından çıkan yağ ile Tunus dan elde edilen yağ nasıl farklı ise, kuzey ege ile güney ege arasında tat, koku ve renk farkı olması normal. Kaldı ki her bölge de her tarlada farklı cinste zeytin çeşiti üretimi de oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awakado -- 25 Mart 2020; 22:19:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: awakado

    Merhaba, öncellikle biraz detaylı yazdım umarım sıkılmadan okursunuz. Tüm içerik kişisel görüş ve tecrübe içermektedir :)

    Öncelikle soğuk sıkım konusunu netleştirmek gerekirse , günümüzde soğuk sıkım yöntemi yapmayan firma varsa zaten o firmadan yağ almamak gerekiyor. Zeytin meyvesi ne kadar yoğun ve kötü şartlar altında işlenirse o kadar kötü zeytinyağı elde edilir. O yüzden günümüz teknolojilerinde düşük ısıda ve mümkün olduğunda hava teması olmadan işlenerek çıkan asit oranı dengeli yağlar "Sıvı Altındır" :)

    Avilo ve İncirya firmaları Tire - İzmir kökenli üreticiler, eğer dışardan zeytin almıyor iseler üretilen yağ "güney ege" diye tabir edilen bölge yağları, asit ve aroma ilk defa veya soğuk kahvaltıda ekmek banarak zeytinyağı yiyecek kişiler için farklı (kimi ağır der, kimi acı der, kimi tadı beğenmez) gelebilir. Ama izmir - aydın yöresi haklı bu yağa alışıktır.

    Palamidas ve Felole Akhisar- Manisa (zeytin ve yağ üretiminde artık başkent diyebiliriz ) kökenli üreticiler, eğer dışardan zeytin almıyor iseler (tüm firmaların iddaları bu yönde) üretilen yağ "kuzey ege" diye tabir edilen bölge yağları, asit ve aroma ilk defa veya soğuk kahvaltıda ekmek banarak zeytinyağı yiyecek kişiler için daha iyi (tatlı - lezzetli) olabilir. Ama bu yağlarda seçim yaparken asit ve yağ üretilen zeytin çeşiti önemli tat farkları çıkarabilir. Zaten bunu 5 LT lik tenekelerden fiyat farkına bakarak ve açıklamalardaki zeytin çeşitinden anlarsınız.

    Örneğin Palamidas erken hasat (siyah teneke) ile özel harman (koyu yeşil teneke) arasında fark vardır. Yeni zeytinyağı yiyecek, salata ve kahvaltılarda çiğ yiyecek biri özel harman tercih edebilir, asit oranı daha düşüktür. Erken hasat yakıcılık ve aroma daha yüksek ama zeytinyağı çok alışık olmayana halk diliyle "acı" - kekremsi gelebilir ( tadım tahminim 0.8 - 1 civarı ). Sıcak yemeklerde bu acılık hissedilmez.

    Normal şartlarda çok özel butik üretici aramıyorsanız; zeytinyağı sorulduğunda kuzey ege (manisa, çanakkale, balıkesir) önerisi alırsınız. Güney egeye ve akdenize doğru indikçe yağ rengi koyulaşır ve tadıda asitlenir. Mersin veya Adana bölgesinde de zeytinyağı bulabilirsiniz ama bir Ege'liye bunu asla yediremezsiniz :) Aynı şekilde tam tersi de olabilir.

    Market yağlarında da tariş ve kristal marka yağ şişelerinde kuzey - güney ege özellikle yazar, hatta asit oranı da yazar.

    Zaten market raflarında yağ asit oranı ve bölge yazmayan hiçbir yağı almayınız. Örneğin komili markasında çok çeşit yağ vardır bazısında bilgi verir o şişe zaten pahalı oluyor :) Bazı firmalarda asit oranı 2.0 ve üzeri yemeklik acı yağları soğuk sıkım sızma diye millete satmaya çalışıyorlar.

    Şuan ege bölgesinde litresi 18 - 19 dan aşağı kaliteli zeytinyağı veren herhangi bir çiftçi veya markalı üreti zor bulursunuz, bulduklarınız eski sezon veya kalitesi düşük yağlar olacaktır. Konuda bazı arkadaşlar fiyatların gerçek olmadığını söylemiş, muhtemelen hayatlarında hiç zeytin tarlasına girmemişlerdir. Hatta maalesef Türkiye de çoğu vatandaş zeytininin ağaçta yetiştiğini ve bir meyve olduğunu bilmiyor.

    Ek bilgi : Akhisar bölgesi şuan pazar lideri olduğu için burada üretim yapan ve öne çıkan firmalara örnekler : Özem , Palamidas , Felole, Gizem, Ahlatoğlu (bim vs. marketteki yağları üreten firmadır) Tariş, Komili gibi firmalarda Akhisar'dan çiğ zeytin alıp işler.

    Zeytinyağı Kalite ve Fiyat Çeşitleri ; Zeytinyağı Nasıl ve Neye Göre Seçilir ?

    1. Naturel Sızma (Soğuk Sıkım) : Asit oranı düşük, yüksek kalite yağ. Soğuk yemek, kahvaltı ve salatalar.
    2. Naturel Birinci : Asit oranı yüksek, yemeklik yağ
    3. Rafine : İşlem görmüş, kızartmalık yağ (yemekhaneler falan alır)
    4. Riviera : Kusurlu, kötü kalite yağların tat ve kokudan arındırıp, normal yağ ile karışımı, yemeklerde kullanılır. Bize göre sahte zeytinyağı :)
    ---

    Not : Yukarıdaki yorumları bebeklikten bu yana 35 senedir her kahvaltıda zeytinyağına ekmek banıp yiyen, tüm yemekleri, kekleri, ekmekleri, gözlemeleri zeytinyağ ile yapılan evlerde büyüyen, Akhisar'da dedesinin tarlasına zeytin fidanı dikmiş, büyümelerini görmüş ve bu ağaçlardan zeytinyağı çıkarıp yiyen bir Ege'li vatandaş olarak yazdım :)

    Alıntıları Göster
    Tadım yaparak zeytinyağının serbest asit oranın anlaşılması pek mümkün değil. Ölçüm yapılması gerekiyor.

    Ayrıca zeytinyağları bölgesel olarak farklı özellikler gösterse de kaliteli zeytinyağı üretiminin onu işleyen kişiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Ege bölgesinde yaşayanlarda başka bölgedeki zeytinyağlarını tercih edebilir. Bu durum biraz bilgiyle alakalı. Zira ülkemizde her bölge kendini zeytin başkenti ilan ediyor. En iyi zeytinyağının yaşadığı yerde ya da memleketinde olduğunu sanıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: root16

    Tadım yaparak zeytinyağının serbest asit oranın anlaşılması pek mümkün değil. Ölçüm yapılması gerekiyor.

    Ayrıca zeytinyağları bölgesel olarak farklı özellikler gösterse de kaliteli zeytinyağı üretiminin onu işleyen kişiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Ege bölgesinde yaşayanlarda başka bölgedeki zeytinyağlarını tercih edebilir. Bu durum biraz bilgiyle alakalı. Zira ülkemizde her bölge kendini zeytin başkenti ilan ediyor. En iyi zeytinyağının yaşadığı yerde ya da memleketinde olduğunu sanıyor.

    Alıntıları Göster
    Merhaba, sizde konuyu tam olarak okumamışsınız ve ona göre yorum yapmışsınız. Zaten yukarıdaki yazımdaki detaylarda her bölge kendi yağını sever diye yazmıştım. Örneğin Adana zeytinyağı siyaha yakın renkte olurken İzmir den çıkan yağlar yeşile yakındır. Renk koku tad sürekli değişir.

    Akhisar'ın zeytin başkenti olmasını söylememin sebebi Türkiye dünyada 2. sırada, Türkiye içinde resmi rakamlara göre en çok zeytin ağacı sayısı ve üretimi ile Manisa - Akhisar ilçesinin lider olmasıdır. Egeli olmanın veya bu ilçeye sempati duymakla bir ilgisi yoktur.

    Bu arada herşey lab. testi değildir. Siz hayatınız boyunca kaç yıl zeytinyağı ve kaç çeşit ürün tükettiniz bilmiyorum ama çok uzun süre bu deneyiminiz olursa diliniz ve burnunuz damak tadı - koku olarak zeyitnyağını ortalama olarak hangi kalite ve asit oranında olduğunu az çok anlarsınız. Yağın kusurlu olduğunu, teneke tadı karıştığını hatta karışım yağ olduğunu anlarsınız. Bunu özellikle zeytinyağı üretimi yapan çiftçi arkadaşlar daha iyi anlayacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: awakado

    Merhaba, sizde konuyu tam olarak okumamışsınız ve ona göre yorum yapmışsınız. Zaten yukarıdaki yazımdaki detaylarda her bölge kendi yağını sever diye yazmıştım. Örneğin Adana zeytinyağı siyaha yakın renkte olurken İzmir den çıkan yağlar yeşile yakındır. Renk koku tad sürekli değişir.

    Akhisar'ın zeytin başkenti olmasını söylememin sebebi Türkiye dünyada 2. sırada, Türkiye içinde resmi rakamlara göre en çok zeytin ağacı sayısı ve üretimi ile Manisa - Akhisar ilçesinin lider olmasıdır. Egeli olmanın veya bu ilçeye sempati duymakla bir ilgisi yoktur.

    Bu arada herşey lab. testi değildir. Siz hayatınız boyunca kaç yıl zeytinyağı ve kaç çeşit ürün tükettiniz bilmiyorum ama çok uzun süre bu deneyiminiz olursa diliniz ve burnunuz damak tadı - koku olarak zeyitnyağını ortalama olarak hangi kalite ve asit oranında olduğunu az çok anlarsınız. Yağın kusurlu olduğunu, teneke tadı karıştığını hatta karışım yağ olduğunu anlarsınız. Bunu özellikle zeytinyağı üretimi yapan çiftçi arkadaşlar daha iyi anlayacaktır.

    Alıntıları Göster
    Yazınızı okudum. Her bölge kendi zeytinyağını sever diye bir kavram yoktur. Zeytinyağı konusu derya deniz. Zeytinyağı hastası insanlar sürekli yeni tatlar farklı bölgeler ve farklı zeytin çeşitlerinden sıkılan yağlar arıyorlar.

    Bana göre zeytinin başkenti tartışmasız Gemlik'tir. Zeytin ağacının çok olması birşey ifade etmiyor. Çoğrafi tescili var. En kaliteli sofralık zeytin Gemlik'te oluyor diye cevap vermek istesemde bu konuda tartışmayı doğru bulmuyorum.

    Dikkat ederseniz "Serbest Asit Oranı" yazınıza istinaden labratuar testi yaptırmalısınız dedim. Duyusal analiz farklı birşey. Tadım yaparak zeytinyağının Serbest Asit Oranını anlayamıyorsunuz. Oranın yağı yeşil olur buranınki siyah diye de yazamasınız. Bu durum üretimle zeytinin cinsiyle değişiyor. Bölgelerin kendine has renkleri yoktur. Genelleme yapamıyoruz. İzmir zeytinyağı yeşil olur yazmışsınız en son İncirya aldım rengi sarı!

    Zeytinyağı kalite kriterleri acılık yakıcılık ve meyvemselliği üzerinden gidiyor. En önemli değerlerden biride polifenol değerleri olduğu söyleniyor. Bu kriterleri sağlayan yağlar kaliteli zeytinyağı diye adlandırılıyor.

    Not: Yanlış bilgi vermek istemiyorum bu konuda uzman değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root16 -- 26 Mart 2020; 8:43:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Sıcak fırsat yok sanırım. Konu zeytinyağı tartışma konusu olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ArGentum#47 kullanıcısına yanıt
    Sağlıklıyaşıyorum platformunda indirim kodları var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, arkadaşlar İzmir' de yaşıyorum çalıştığım kuruma buranın köylerinden soğuk sıkım getiriyorlardı. Malum salgından artık gelemiyor ve zeytinyağım da bitti. Tek yaşadığımdan 2 lt civarı alıyordum. Sizlerin bildiği önerebileceğiniz kargoyla alabileceğim yer var mıdır ?
  • GittiGidiyor
    YENİ HASAT-İncirya Tek Bahçe Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı 5 Litre Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/supermarket/yeni-hasat-incirya-tek-bahce-soguk-sikim-sizma-zeytinyagi-5-litre_pdp_390147781


    Şu anda bu incirya fiyatı uygun mu?

    Salata, börek-çörek, sıcak yemeklerde tadı nasıldır?
    İyi yağ almaya çalışıyorum, bahçesi olan kişilerden ve bilindik markalardan. Çok ciddi seciciligim yok yeter ki rahatsız edici lezzeti olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Asiltane zeytinyağları hakkında bilgisi olan, kullanan var mı? Fiyatları çok yüksek değil ve evdekal kodu ile %20 indirim yapıyor. Yorumlarınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: menem

    https://www.gittigidiyor.com/supermarket/5-litre-veraolive-100-naturel-sizma-zeytinyagi_pdp_500431174

    Ve

    https://www.gittigidiyor.com/supermarket/koylu-urunu-soguk-sikim-naturel-sizma-zeytinyagi-5-litre_pdp_529632032

    Deneyen oldu mu
    bu marka yağı 11 11 zamanı almıştım n11 den kendi mağazasından. hala kullanıyoruz. zeytinyağı gurmesi olmadığımızdan tad kalite farkını çok anlamıyoruz tabi. salatalarda güzel ama




  • hDundar kullanıcısına yanıt
    Avilo soğuk sikim öneririm hocam kendi sitesinden alabilirsiniz ücretsiz kargo ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hDundar kullanıcısına yanıt
    sn hDundar

    uygun fiyatlı olarak özköyümden alabilirsiniz.
    www.ozkoyum.com
    Soğuk Sızma Zeytinyağı
    https://www.ozkoyum.com/zeytinyagi/soguk-sizma-zeytinyagi
  • İncirya şu an 99 a geliyor (ggidiyor). Sanırım günlük indirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 3 Nisan 2020; 17:46:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.