Şimdi Ara

Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi] (173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.537
Cevap
802
Favori
1.181.222
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sitesinden anladığım kadarı ile yok..
  • baggio2 B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle burada olan, fikirleri ve eleştirileriyle üreticilere yol gösteren ve üreticilerin kendilerini geliştirmesine vesile olan arkadaşlara teşekkür etmek lazım. Biz açıkçası bu eleştirilerden çok istifade ettik. Litre fiyatımızın pahalı olmasından, sitemizin daha şeffaf olması gerektiğine kadar pek çok eleştiriye maruz kaldık ve bunun gereğini yapmaya çalışıyoruz her zaman. Gerek burada yazılanlar gerekse de özel mesaj olarak gelen eleştiriler gelişmemizde önemli rol oynadı. Her ne kadar bazı canımızı sıkan kaba sözler ve hakaret gibi ifadeler duysak da bunları çok önemsemiyoruz :)

Bölge bakımından fiyat farklılıkları konusundaki görüşlere de katılıyoruz. Aydın, Tire bölgesi fiyatlarıyla Akhisar bölgesi yağ fiyatları arasında 2-3 TL gibi farklılıklar bulunuyor. Bu da 5 litrede neredeyse 10-12 TL'lik bir farka tekabül ediyor. Üreticinin bunu da göz önüne alması gerekli. Ancak yine de, belirli bir fiyatın altında sorgulamanın daha sık yapılmasını gerekiyor.

Sıkım tesisimiz şu anda bulunmuyor, sadece dolum, paketleme ve depolama tesisimiz bulunmakta. Zeytinyağı üretiminde bahçelerimize en yakın ve güvendiğimiz bir sıkım tesisiyle anlaşmalı olarak çalışıyoruz. Burada zeytin toplamanın gün içerisinde akşamüzeri saat 5 gibi bittiğini düşünürsek aynı günün akşamı saat 9-10 gibi yapılacak olan sıkıma ürünleri sokuyoruz. Zira zeytinin beklemesi asit oranına doğrudan olumsuz artış yaptığından tüm yıl boyunca verilen emeklerin zayi olması anlamına geliyor. Örneğin siz sızma beklerken asit oranı 0.8'in üzerinden çıktığında doğrudan zarara uğruyorsunuz. Sıkım aşamasında ürünlerin başında duruyoruz, tonajlı sıkım yaptırdığımız için sadece bizim ürünlerimizin sıkılmasını sağlıyoruz. Çıkan yağın analizini yaptırarak krom tanklarda depolamaya alıyoruz. Dinlenme aşamasından sonra da filtreleme işlemi geliyor.

Depolamaya, paketlemeye ve üretime dair işletme kayıt belgemiz bulunmaktadır, bu belgeye ilişkin bilgiler tüm koli, etiket ve ambalajlarda yer almaktadır.

Sıkım tesisine ilişkin çalışma yaptık ancak bunun için ciddi bir sermayeye ihtiyaç bulunmaktadır. Kendi sıkım tesisinizin olması güzel bir durum olmakla beraber, dışarıdan gelen zeytinlerin de sıkımı söz konusu olduğundan ve bu dışarıdan gelen zeytinlerden de sıkım bedeli olarak zeytinyağı alındığından, sadece kendi bahçelerinizin ürünlerini satmış olmuyorsunuz. Bu ancak tesisi dışarıya kapatmakla, sadece kendi ürünlerinizi sıktırmakla veya daha butik bir makineye sahip olmakla mümkün olabilecek bir şey.

Zeytine ilişkin ise üretim için gerekli olan izinlerimiz yine mevcuttur. Zeytinlerin acılığından arındırılması için gerekli kuyularımız mevcuttur. Burada sadece tuz ve su kullanarak üretim yapıyoruz. Marketlerde bulunan zeytinlerin içerisinde genellikle potasyum sorbat denilen, bozulmayı önleyici katkı maddesi vardır. Bu katkı maddesini de kullanmıyoruz, tamamen doğal bir zeytin sunmayı istedik. Zeytine ilişkin paketleme ünitemiz bulunmuyor, paketleme hizmetini dışarıdan alıyoruz.

Çalışma şeklimiz bu yöndedir. Perakende dışında toptan satış da yapıyoruz. Kendi markamız haricinde pek çok markaya da fason dolum hizmeti sağlıyoruz.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felole -- 9 Nisan 2020; 13:48:34 >

• Arkadaslar merhabalar bir iki ay oncesine gore zeytinyagi fiyatlari artmis, var mi su anda aktif bir kampanya
    Bilgi verebilirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nondas kullanıcısına yanıt
    Benim anladığım şöyle, çürük çarık zeytin kullanılmayan, başka yağlar karıştırılmamış ürün yapan ciddi firmaların fiyatları 3-5 lira farkla (5 lt için) birbiriyle hemen hemen aynı, erken hasat 145-150, olgun hasat 125-130 TL civarı, seçim için gerisi damak zevkine kalıyor ki ya birini kararlamadan seçmek, ya da birkaçından az miktar alıp tattıktan sonra karar vermek gerekiyor, ben birini seçtim ve pişman da olmadım. Daha ucuz ve daha pahalı fiyatlar da var elbette piyasada, ama çoğunluğun seçimi, aldıkları yorumlar çok iyi olanlar benim belirttiklerim..
  • nondas kullanıcısına yanıt
    Aklıma geldi, devam ediyorsa Felole sitesinde kampanya yapıyor, erken hasat 135 TL idi galiba..
  • metro markette tariş natürel sızma 120 tl
    kataloglar.metro-tr.com
    9 - 22 Nisan 2020 Genel - Sayfa 8-9
    https://kataloglar.metro-tr.com/9-22-nisan-2020-genel/page/8-9

• Nova Vera evde sağlıklı kal paketleri hazırlamış. 2 paket. Zeytinyağı, sirke, sabun, ekşi, marmelat gibi ürünler var. Toplu alındığı için fiyatlar biraz daha iyi.
  • Feloleden erken hasat ve zeytin numune istemistim sagolsunlar hem sitede hem reelde nezaketlerinden ödün vermediler bu acidan cok basarili buldum ve tesekkur ediyorum kendilerine.. numune yagi denedim . Agizda guzel bir aromatik tat birakiyor. Benim bogazimi yakmadi ama esimin yakti ben surekli ictigim icin alismis olabilirim onu anlayamadim. Kokusu orta derecede geldi bana yesillik cimen kokulari .lezzetli bir yag fiyatina gore guzel .. zeytinlerine gelirsek inanilmaz tuzlu geldi bana ..onun disinda dogal oldugu cok belli ve dogalliktan kaynakli hafif acilik var .suya koydum bakalim ytuzu gidecek mi.

• trak39 T kullanıcısına yanıt
    cevap için çok teşekkürler,satıcı palamidas,yurtiçi ile gönderdiği için vazgeçtim,2020 yılında hâlâ kargo seçme seçeneğini koymayı öğrenemediler,.

• Askaparta kullanıcısına yanıt
    Ayın 20-30u arası %20 indirimden yararlanmak daha mantıklı bence. Paketlerin de indirim oranı çok yüksek değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guiesy

cevap için çok teşekkürler,satıcı palamidas,yurtiçi ile gönderdiği için vazgeçtim,2020 yılında hâlâ kargo seçme seçeneğini koymayı öğrenemediler,.
    Kargo seçme seçeğini nasıl öğrenecekler?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıllardır kargo konusundaki şikayetlere rastlarım e ticaret platformlarında, kötü olduğu konusunda çoğunluğun uzlaştığı PTT kargo dışında her kargo şirketi hakkında hemen hemen eşit oranda şikayetler vardır. Bunun bize gösterdiği şu; bölgenizde muhatap olduğunuz kargo şirketi şubesi sizin o şirkete genel bakışınızı etkiler, o şube size göre iyi çalışıyorsa o kargo şirketi tümüyle iyidir, sorun yaşarsanız o kargo şirketi tümüyle kötüdür, örneğin bu sayfada kötü olarak anılan Yurtiçi kargo benim listemde en iyisidir, nedeni olduğum yerdeki şubesinin mükemmel çalışması, yıllardır bana hiç sıkıntı yaşatmamasıdır. İşin normali her satıcının kendisine en uygun gelen kargo şirketiyle çalışmasıdır, öbür türlü her müşterinin isteğiyle kargo şirketi değiştirseler hem kendi işleri zora girer hem de bir süre sonra çalışacak kargo şirketi kalmaz. Bu durumda müşteri açısından yapılacak en akılcı iş adresine paket getiren kargo şirketlerinin kuryeleriyle ilişki kurmaları, isim ve cep numaralarını alarak kargo bekledikleri zamanlar temas kurarak sorunsuzca paketlerini teslim almaları olacaktır, hatta kuryelere kendileri yoksa paketi nereye bırakacaklarını söyleyerek yönlendirme de yapabilirler. Bunu keşfettiğim son iki yıldan beri rehberimde tüm kuryelerin telefon numaraları var ve hiç sıkıntı yaşamıyorum (Ptt kargo hariç tabii)..

EK: Birden fazla kargo şirketiyle çalışmak sanıldığı kadar kolay değildir eğer satıcının günlük kargo gönderim volümü düşükse, günde ortalama 5-10 kargo çıkaran bir satıcı 2 kargo şirketi ile çalışmaya kalksa gücü ikiye bölüneceği için kargo şirketiyle fiyat ve çalışma koşulları için anlaşma konusunda zayıf kalacaktır ki bu da sert rekabetin olduğu, 5 lira ucuzun bile müşteri tarafından tercih edildiği sektörlerde büyük handikap yaratacaktır. Sorunları çift yönlü düşünmek yani meseleye sadece kendi açımızdan değil karşı tarafın açısından da bakmak çözüm için ilk şarttır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motan -- 10 Nisan 2020; 11:4:4 >

• awakado kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler
    Birde bu sahibinden de özellikle Akhisar satıcıları 10 TL satıyor
    Bu nasıl olur
    Hile ise kimse görmüyor mu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alperen1668 A kullanıcısına yanıt
    Denetim mekanizmasında pek çok kusur var. Bunların kontrol edilmesi, ceza kesilmesi de pek mümkün değil. Burada Türk Ceza Kanunundaki nitelikle dolandırıcılık hükümleri uygulansa belki daha caydırıcı olabilir fakat bunun uygulanması şu anda çok çok az. Bu kişiler kısa sürede zengin olup sonra başka bir işte aynı vurgunu yapmaya çalışanlar muhtemelen.

Not:Akhisar'da toptan zeytinyağı satış fiyatı şu anda 19.5-20 TL civarındadır. Litre bazına çevirirseniz fiyat bir miktar düşer ama orda da filtreleme ve dolum maliyeti olacağından aynı noktaya çıkıyor hemen hemen.
  • Arkadaşlar AVİLO nun yeşil teneke naturel birinci ve sarı teneke naturel sızma arasında ne fark var? Aralarında 15 tl fark var. Ama fark nedir bilmiyorum.
  • burock2010 B kullanıcısına yanıt
    Naturel sızma; asit değeri en çok 0.8'e kadar olan ve salata, meze gibi soğuk yiyeceklerde kullanılacak en uygun yağlardır. Naturel birinci ise; asit oranı 0.8 ve 2 arasında olan yağlar için kullanılan bir tabirdir. Daha çok sıcak yemekler için önerilir. Tat, koku gibi duyusal yönlerden biraz kusurlu olduğu için soğuklarda tavsiye edilmez.

• Naturel sızma yağları yemek için kullanılmaz diye bir şey var mı, yoksa yemeklerde illa naturel birinci mi kullanmak lazım?
  • maicole kullanıcısına yanıt
    Naturel sızmalar da sıcak yemeklerde kullanılabilir tabii ki. Biz olgun hasat kullanıyoruz pişirirken. Erken hasatı da yemek piştikten sonra aroma vermesi için döküyoruz bir miktar. Yağın yanma/dumanlanma derecesi erken ve olgun hasat naturel sızmalarda biraz düşük olduğu için naturel birincinin daha makbul olduğu söyleniyor yemeklerde.

• Alperen1668 A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım, normal şartlarda 4 ila 6 kilo arasında çiğ zeytinden 1 litre zeytinyağı çıkması beklenir.

Düşün 5 kilo çiğ zeytin kilosunu 2-3 TL den bile alsan (bu fiyatlara yok tabi ki) 10 - 15 TL sadece çiğ zeytin yapıyor. Bunun taşıma, sıkma, depolama vs. masraflarını da düşün.

10 - 15 TL ye zeytinyağı olmaz. Sah1b1nden.com gibi sitelerde satılan o yağların kimse arkasında durmaz. Piyasası var ne yazık ki. Denetim ve ceza yeterince olmadığı için , pamuk yağı, prina yağı, kusurlu yağ ne ararsan karıştırıp köylü zeytinyağı diye böyle sitelerde satıyorlar.

Bizim evimize sokmadığımız, çok nadir kullandığımız kimyasal işlemlerden geçmiş Ayçiçek yağı bile litresi 10 TL olmuş. Tereyağ 50 TL olmuş. Zeytinyağ 20 TL bu şartlarda gayet uygun bir fiyat.

Not : Zeytinyağı pişirmeye gerek kalmadan, çiğ olarak yenebilen sağlıklı meyve yağı olduğunu unutmayalım.
  • 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.