Şimdi Ara

Zayıflamaya çalışıyorum sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
5
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 107 kilodan 85-80 e inmeyi planlıyorum.Şuan 6 gündür diyetteyim ve cumartesi günü fittnesa başlayıp kardiyo yapıcam hafta 3-4 gün.Ama bazı sorularım var.

Diyetimi yazıyım her şeyden önce (güncelledim 20.01.15):

Sabah : bir dilim peynir,domates,hıyar,bi dilim kepekli ekmek ve yeşil çay

Öğlen : Ayvalık tostu diye geçen ama dolu dolu et olan değil bildiğimiz düz kaşarlı,sucuklu tost (Yağsız,turşusuz,mayonezsiz) ve ayran

Akşam : 1 veya 1.5 tavuk haşlanmış tavuk göğsü veya bir konserve ton balığı (yağı süzülmüş),çorba (genelde tarhana,mercimek çorbası),yarım tabak makarna veya bulgur veya pilav (bulgur yoksa pilav)

Edit : Arkadaşlar spordan geldim yaklaşık 10 dakika 6.0 hızla tempolu yürüdüm.15 dakikada eliptik bisiklette çalıştım.Ayrıyetten 500 yarım mekik çektim mekik aletiyle.Kol omuz kanat ayak felan çalıştım.Toplam 1.5 saat sürdü sporum.Haftada 4 gün gidicem böyle.Tonbalıklı salata ve köfte yicem şimdi sonra alışverişe çıkıp kayısı ceviz fındık tavuk alıcam akşamda haşlanmış tavuk yerim.Yanlışım varsa söyleyin lütfen.

Edit 2: 50 günün sonunda 100.3 düştüm arkadaşlar devam :D

Edit 3 : yaz başlangıcında 92 kiloya düştüm 1.5 ay spor 3 ay diyet sonunda.Yazın 3 ay diyet,spor yapmadım 98 kiloya çıktım :( Tekrar başlıyorum

Edit4 : 3 haftada 95 kiloya düştüm.Spora gidiyorum haftada 3 kez.5 km yi 45dk da koşuyorum.Diyet listemi güncelledim (20.1.15)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HurinThalion -- 20 Ocak 2015; 1:14:33 >

• Boyunu 180 cm olarak aldığımızda yaklaşık günde 2400 kalori alman gerekiyor şuanki kilonu koruman için, hiç bir spor yapmadığını göz önüne alınca. Senin bunun yaklaşık 500 altında alman lazım, böylelikle haftada yarım kilo ayda 2 kilo verebilirsin. Veya, 1700 kalori alıp ayda yaklaşık 3.5 kilo verebilirsin. 7000 kalori = 1 kg demek, bunu göz önünde bulundurup diyet yap.

Yaptığın diyet yanlış biraz. Kahvaltıda hiç bir şey yemiyorsun neredeyse. Kaslardan değilde yağdan kiloyu vermen çok yararına olacaktır, bu yüzden protein alımına özen göstermelisin. Paleo diyet diye bir diyet türü var istersen araştırabilirsin. Ama ben olsam senin yerinde şöyle bir beslenme programı yapardım:

Sabah Kahvaltısı: 3 yumurta beyazı(45 kalori), iki dilim esmer ekmeğin üzerine(ekmek ne kadar esmer ise o kadar iyi, beyaz ekmek alma. mümkünse tam tahıllı kullanmaya özen göster.) fındık/fıstık ezmesi sürebilirsin bu da yaklaşık 200 kalori yapıyor. Kahvaltı = 250 kalori.

Ara Öğün: 15 tane falan fındık yiyebilirsin. Veya bunun yerine herhangi bir meyve de seçebilirsin. Ara Öğün = 100 kalori.

Öğle Yemeği: Bulgur Pilavı + 200 gram tavuk göğsü yiyebilirsin veya onun yerine balık da yiyebilirsin. Tavuk göğsü ızgara veya haşlama olsun, kızartma kattiyen olmasın. Öğle Yemeği = 450 kalori.

Ara Öğün 2: Elma yiyebilirsin. Veya salatalık vs'da yiyebilirsin. Ara Öğün 2 = 100 kalori.

Akşam Yemeği Eğer yiyebiliyorsan yine tavuk ye, veya baklagilde yiyebilirsin. Yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye. Yanında bulgur pilavı ve yoğurt yersen yaklaşık 600 kalori almış olursun. Akşam Yemeği = 600 kalori.

Ara Öğün 3: Yani yatmadan evvel olan öğün. Lor peyniri yiyebilirsin. Tuzsuz ve yağsız olsun mümkünse. Marketlerde peynirlik lor diye satılır genellikle. 100 gram kadar lor peyniri yaklaşık 90 kalori olacaktır. Ara Öğün 3 = 90 kalori.

Şimdi bu durumda 1590 kalori almış oluyoruz yaklaşık. Biraz yanlış hesaplamış olabilirim. 1700 kalori almış olduğunu varsayarsak, 700 kalorilik bir açık oluyor günlük kalori için. Bu da haftada 4900 kalori demekti. 3500 kalorinin yarım kilo olduğunu gözönüne alırsak yaklaşık 0.75 kg kaybetmiş olursun haftada.

Öğle yemeğini dediğim tarzda yiyemiyorsan evden çantana ton balığı atıp 2 dilim tam buğdaylı ekmek arasına veya kepek ekmeğine arasına koyabilirsin. Veya kendin dilediğin bir şey yiyebilirsin çok fazla aşırıya kaçmadan.

Yağ yakımı için önerim ise; bol bol yoğurt yemen olucaktır. Öğle yemeği ve akşam yemeklerinin yanında muhakkak almaya bak. Eğer fındık ezmesi rahatsız ediyorsa, yerine lor veya çökelek peyniri yiyebilirsin.

Ek olarak Omega-3 alman yararına olacaktır.

Ekleme: Her ne kadar amacınız ilk planda kas yapmak olmasada yatmadan önce kazein almanızda yarar var.

Bu arada akşam şu saatten sonra yemek yeme diyenlere sakın kulak asma. Unutma önemli olan günün sonunda ne kadar kalori aldığındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huddleston -- 15 Mart 2014; 1:32:11 >

• O kaysının yanına ceviz ekleyin ve yatmadan önce değil öğlen yiyin. Asla kendinizi bırakmayın ve akşam 8'den sonra yemek yemeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

O kaysının yanına ceviz ekleyin ve yatmadan önce değil öğlen yiyin. Asla kendinizi bırakmayın ve akşam 8'den sonra yemek yemeyin

Az önce 3 dilim pizza yedim bu mesajı görünce bi oldu sonra kilo almadığım aklıma geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: BuyingLife

quote:

O kaysının yanına ceviz ekleyin ve yatmadan önce değil öğlen yiyin. Asla kendinizi bırakmayın ve akşam 8'den sonra yemek yemeyin

Az önce 3 dilim pizza yedim bu mesajı görünce bi oldu sonra kilo almadığım aklıma geldi

Ya bazıları da yiyor yiyor kilo alamıyor, çok güzel bir şey bu

• Öğlen ve akşam 2 yemek kaşığı yoğurt yemelisin.Bence her gün 1 öğün et yemelisin.Öğlen veya akşam farketmez.Sabah kahvaltın zayıf.4 siyah zeytin 2 dilim ekmek, küçük porsiyon olmak üzere domates,salatalık,yeşil biber vs hepsinden 1 er tane ve 60 gr beyaz peynir. Bu saydığım sabah kahvaltısına haftada 2 gün ek olarak yumurta yemelisin.Bu yumurta yediğin günler yediğin etden kesmen lazım.Günlük et miktarın 4 köfte olmalı.(yumurta yersen 2 köfte)Bu köfteyi diğer et çeşitlerine göre oranlayacaksın.Onun dışında bilmen gerekenler 2 kaşık plav veya 2 kaşık baklagil = 2 kepçe çorba. yani bir öğünde bunlardan birini tercih edebilirsin.ara öğünlerde yoğurt + salata veya meyva,fındık,badem,sarı leblebi gibi şeyleri tüketebilirsin.Bende 3 ay önce 122 kiloydum.Şuan 109 kiloyum.Boyum da 1.86.Ve 2 hafta diyet yapıp 1 hafta ara veriyorum

• 5 ayda 25 kilo vermiş biri olarak söylüyorum: DİYETİ BOŞVER !
    Düzenli olarak sporunu yap ve sadece yediklerine içtiklerine dikkat et yeterli. Ben 25 kiloyu bu şekilde verdim. Haftada 3 gün ağırlık, 2 gün kardiyo antremanı yaptım. Yemek konusunda ise önüme ne geldiyse yedim. Sadece ağzıma sürmediğim bazı şeyler oldu. Bunlar tahmin ettiğin gibi; ekmek, yağlı yemekler, hamur işleri, çikolata, abur cubur vs. Ayrıca çayı kahveyi şekersiz içmeye başladım. Sadece bu kadar. Bu şekilde 5 ayda 25 kilo bence gayet iyi. Senin dediğin gibi bir listeye bağlı kalmak çok saçma geliyor bana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yorumlari okumadim fakat spor yapacaksan oyle bi dilim peynir 2 hiyarla olmaz hele birde ufak bi vucudunda yok anlasilan , salondan eve gelince 1 yarim kilo yogurt ye yada proteinini al bi yerden protein tozu falan kullanmayacaksan, aksi takdirde kilo verirsin fakat kasdan verirsinhem spor hem diyet ayni anda bilincli olmazsan zararliben protein tozuna basladan once( 2-2.5 saatlik agirlik karin kosu vs) salondan gelice 1 kilo yogurt icine yarim paket eti cici bebe atip yiyordum cok iyi cok da guzel oluyordu hele.muzlusu:))
    salomdan cikinca hizli bir sekilde kana cabuk karisan bi karbon hidrat alman gerek onu cicibebeden , proteinide yogurttan^_^ sonra hergun yogurt yogurt bikkinlik geldi protein tozuna basladim kaloriside yuksek proteinideilac gibi geliyor salon sonrasi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • diyeti salla diyet tamamen boş işler.

yiyeceklerin
    yüzde 25 karbonhidratlı yiyecek
    yüzde 75 proteinli yiyecek
    şekerden ve beyaz undan tamamen uzak dur.

hergün 5km yürü
    günde 6 öğün ama az ye, yatarken meyve yeme.
    extra olarak bol bol su iç
  • Bu kadar kasma karnını doyur yeter. Çikolata, cips, yağlı, unlu yiyeceklerden uzak dur yeter.
  • yoğurt yağ yakımını kolaylaştırıyor . ayrıca yeşil çay'da yağ yakıyor . 3 fincan yeşil çay günde 70 kalori yakıyormuş
  • yardım edebilecek?
  • quote:

bunu kullan

Zayıflamaya çalışıyorum sorularım var

• 100 kilo günde 2 saat cardio ile ölürsün yazıyordum ki yaptıklarını yazmışsın. O yaptığın programla istediğin kiloya düşmen imkansız gibi bişey
  • Sizin önerileriniz neler?

• hocam artık şuna kesin eminim... insan boğazını tutunca kesin kilo veriyor... şu şişman kadınlar ... ayyy bir türlü kilo veremiyorum bilmem ne diyorlar ya uyuz oluyorum... lan tut boğazını işte.. yok gün yaparlar pasta börek yerler... akşam olur çocuğu yemeğini bitirmez ; dökülmesin diye onu da yer.... tut şu boğazını tut...

şöyle anlatayım... boyum 180... kilomda 80 di.. yarı yıl tatilinde evden fazla çıkmadım yedim içtim yattım :) ve iştahım açıldı mı denir ne denir bilemiyorum... (o sıra evde kuruyemişte boldu... bende fazla fazla yedim tabi)

sonra ben kilo aldığımı hisstemeye başladım (göbek belirginleşiyordu..) tartıldım ve 84.4 olmuşum... bu saatten sonra hiçbir güç bana ne kuruyemiş ne hamur işi vs yediremez... hedef 80... 1 ay boyunca çavdar ekmeği yedim... kahvaltıyı zengin yapıp diğer öğünlerden kıstım... (zaten yemekleri yağlı vs yemiyoruz ya da kızartma falan yılda 1-2 kez canımız çok isteyince...)

öğünler dışında da başka bir şey yemedim... (ara öğünlerde meyve falan yedim...)

1 ay sonunda 1 ayda aldığım 4 kiloyu verdim... şuan da 80 kiloyum... yani yersem kilo almaya müsaitim fakat insan biraz kendine bakarsa anlar ve gerekeni yapar zaten.

• Huddleston kullanıcısına yanıt
    gayet güzel bir liste olmuş.

akşam lor peyniri yerine, sütaş süzme peyniri koyarsan kazein ihtiyacını karşılayacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yardım edebilecek var mı şu yağ yakıcı konusunda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HurinThalion

yardım edebilecek var mı şu yağ yakıcı konusunda?

Yağ yakıcıyı kullandıktan sonra spor yapman gerekir yoksa ters etki yapar kilo alırsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 98 kilo olarak spora başladım (25 yaşındayım) muhtemelen daha genç olduğun için senin metabolizman benimkinden hızlı çalışacaktır. İlk ay sporda verdiğin kiloyu gözünde çok büyütme (ben 8 kilo vermiştim) o verdiğin kilo yanıltıcı çünkü diyete başlayıp bol su tüketmeye başladığın için vücudun bilmem neleri atıyor diyorlar. Ben 8 kilo vermiş olmanın gazına gelip 2. ay kardiyoyu azaltıp kasa ağırlık vermeye başladım. 4. ayın ortasındayım 84-85kg arasında oynuyorum. Ancak aynı zamanda kasta çalışıyorum. 7-8 aylık çalışanlarla aynı ağırlıklara girebiliyorum.

Ama göbeği eritip fit bi vücuda sahip olmadan kas çalışmanı tavsiye etmiyorum. İlk ay 10 tane mekik çekemeyen ben şuan 400 mekik çekiyorum. Bira göbeğinin altında kas saklıyorum

EDIT: Bu arada ekleyim, diyet programına tam anlamıyla uyuyor olsaydım 4 ay sonunda çok daha güzel sonuçlar elde edebilirdim. Hem spor yapıyorum hem yediğime içtiğime dikkat etmiyorum (örnek vermek gerekirse akşam saat 11 civarı pasta yedim, az önce tekrar acıktım saat 2 gibi gidip karışık sand. yedim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !!!Chinogolog!!! -- 23 Mart 2014; 3:15:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.