Şimdi Ara

ZASS Klima alırken bir daha düşünün!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    1+1 evde oturuyorum. Dolayısıyla salonda yaşıyoruz. Ancak mutfak antre ve koridor kapalı değil. Evin toplam alanı:
    1. Antre
    6.32 m²
    2. Salon
    23.58 m²
    3. Yatak Odası
    11.27 m²
    4. Mutfak
    5.65 m²
    5. Banyo
    4.33 m²
    Bugün iklimsa'da Murat Bey'le görüştüm. 12 bin BTU yeter dedi ama gece yatak odası kapısı da açık olacak ve hesaplamalarda en az 18.000 BTU gerekiyor. Sizce hangisini almalıyım.

http://www.electroworld.com.tr/p/general-electric-12000btu-inverter-klima/
    http://www.electroworld.com.tr/p/lg-jet-cool-18.000-btu-h-duvar-tipi-split-klimaa-enerji-sinifi-es-h1865sa1/

Tavsiyenize göre bu ikisinden birini almak istiyorum. Klima akşamları çalışacak yani toplamda günde en fazla 10 saat. İnverter almaya kalksam 1500 lira daha fazla vereceğim yani iki klima parası. Sizce aradaki farka değer mi? Kışın ısınma olmayacak büyük ihtimalle. (Isınmak için elk. sobası ve doğalgaz kullanılıyor)
    Evin şekli:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namre3kutuk -- 15 Temmuz 2012; 17:43:41 >

• seninde dediğin gibi sadece yazın kullanacaksan 12 yeter daha fazla çalıştırırsın diğer tarafıda etkilersin, 2 klima parası harcamaya gerek yok bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namre3kutuk -- 11 Temmuz 2012; 13:03:10 >
    Dün bu klimayı beğendim. Stokta bir tane kalmıştı. Marka hakkında bilgim olmadığı için almadım.
    Zass nasıldır sizce? Bir de ihtiyacım olmadığı halde yüksek BTU'lu klima alırsam enerji sarfiyatından başka olumsuz etkisi olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namre3kutuk -- 12 Temmuz 2012; 13:59:29 >

Orijinalden alıntı: k_t_destek

http://www.praktiker.com.tr/klimalar/zass-17000btu-r410a-gazli-a-enerji-sinifi-duvar-tipi-klima/15826.html#
    Dün bu klimayı beğendim. Stokta bir tane kalmıştı. Marka hakkında bilgim olmadığı için almadım.
    Zass nasıldır sizce? Bir de ihtiyacım olmadığı halde yüksek BTU'lu klima alırsam enerji sarfiyatından başka olumsuz etkisi olur mu?

3-4 desibel daha fazla ses olur sanırım...

• 17.000 BTU inverter olmayan Zass alındı.Sonuçta yazın 3 ay, kışın belki 2 ay o da 1-2 saatliğine çalışacak. Inverter ile arasında 800 TL fark vardı. Ayda elektrikte 20 TL farketse (ki etmez zannımca) 40 ay yapar. Senede 5 ay mak. kullanılacağına göre en erken 8 senede fark eder ki o zamana kim öle kim kala..
    Daha Fazla Göster
  • Selam arkadaşlar,
    12 Temmuz günü Zass (Airfel) marka bir klima aldım. Cuma günü montaj kaydı verdik, "C.tesi gün içinde gelecekler" denildi. C.tesi bütün gün evde bekledik, 3 kez İK mühendislik (servis) firmasını aradık. En sonunda teknisyen H... Bey'in numarasını verdiler. Saat 18'de ulaştık. "İki saate geliyorum" dedi. Saat 21.30'a doğru tek başına ve hiçbir ekipman olmadan servis elemanı geldi. "Abi yarın bir işim daha var. En geç 14.30 gibi sendeyim" dedi. Bugün saat 16.30 gibi aradım. "Abi güvenlik izin vermedi." dedi. O saate kadar bana neden bilgi vermediğini sorarken telefonunu bir kenara bırakmış, arkadan farklı birinin "Hala konuşuyor mu herif?" dediğini duydum. Telefon bir kenara bırakıldığı için konuşmayı sonlandırdım.
    Çağrı merkezini aradım. Oradan Nurdan Hanım da teknisyeni aramış ve ulaşamamış. ( Kızcağız da uyuyordu galiba, rahatsız ettim.) "Bu servisten hizmet almak istemiyorum." dedim. Başka servis yönlendirildi.Bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namre3kutuk -- 15 Temmuz 2012; 17:58:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.