|
İyi günler, öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum. Salonuma klima bakmaktayım. Evim tasarım yapısıyla çok tuhaf. Evin ortasında 2 basamak merdiven var, köşede mini var girintisi... Evde bi 5dakika kapıya bakınca nuri alço çıkacak gibi :d Evimi mimar arkadaşımla yaptığımız için 3d modeli ve kat planı var. Hatta modelleme yazılımında güneşlenme simülasyonu yaptık. Evim ve salonum ile ilgili durumları kafa karışıklığı yaratmadan şöyle özetlemek isterim: - İl ilçe Antalya Konyaaltı - Ev 10 katlı site binasının 4.katı - Salonum Doğu yönüne bakıyor. Genellikle öğleden önce güneş almakla birlikte, cayır cayır güneş alma durumu yok. Sabahtan öğleye kadar alıyor. (Aşağıdaki görüntülerde var) - Bina eski - 38 metrekare salon - Toplam 5 metretül pencere var. yükseklikleri 1.40 civarı ama gömme panjula 1.20ye düşüyor. YALITIMA DAİR: - Bina eski yalıtım yalıtıma dair bir şey yok. - Evdeki tüm camlar ADOPEN PVC doğrama komple çiftcam ısıcam (özelliğini serisini tam bilmiyorum eve gittiğimde yazar editlerim.) - Evde tadilat öncesi duvar eğrilikleri çok fazlaydı. Eğrilikler giderilebilmesi için çok alçı yedi ve perlitli alçı kullanıldı. Biraz yalıtım etkisi yaratabilir. - Gömme panjur sistemi var. Panjur kültürümüz yok ama çok güneş alınan zamanlarda yarıya indirilebilir. Birçok kişi ile görüştüğümde bana 18liğin sınırında olduğunu 24lük takılması gerektiği söylendi. Servislerle görüşmelerini aktarıyorum: - Mitsubishin'in sitesinde pencere boyutunu yalıtımını binanın durumunu gibi şeyelri girerek gerekli BTUyu hesaplattırıyorsun ve 18lik klima işini görür diyor. İlgili firma yetkili şubesiyle konuştuğumda 18liğin rahat rahat yeteceğini söyledi. - Samsung yetkili servisiyle konuştuğumda bana 18liğin takılabileceğini lakin idealin 24lük olduğunu söylediler. - Midea yetkili servisi 18likleri 45 metrekarelik izolasyonsuz doğru düzgün çatısı olmayan depo tarzı yerlere bile verdiklerini ve yeteceğini söylediler. - Baymak direkt 24lük gerekir buraya dedi. - GREE ile konuşmadım. GREEnin bi modelinde 18lik yazan klimanın pdesign kapasitesinin 15bin olduğunu görünce direkt kestirip attım. Muhtemelen Fairy / Airy versiyonları çok dahaiyidir ama bilgim yok. - Yerli gruptan direkt uzağım - Daikin 18liğin ultra ferah çalışmaz ama minimim BTUya düşmez ortalama düzeyde çalışacağını söyledi. - TCLin yenilikçi modern yaklaşımını beğeniyorum ama SSH kısmı çok kötü olduğu için ilgilenmedim pek. ŞU ANDA İNDİRİM OLAN ÜRÜNLER VE ALINAN GÜNCEL FİYATLAR: - Midea Extreme Save Eco 18K BTU = nakit 52 taksitli 55 - Midea Solunar 18k BTU = nakit 52 taksitli 55 - Mitsubishi Srk50zsp 18K BTU Trend modeli = taksitli 70 - TCL VoxIN | UG11I 18k btu = Vatanbilgisayarda 56k - Samsung windfree AR60 kodlu 18K BTU = nakit 50k taksitli 52k EKSTRA: Parafly kredi kartını yeni çıkaranlara 25k harcama üstü 5k parafly puan veriyor. O hakkım gizli yani bu fiyatlardan da bi 5k düşebilirim kafada. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler