Şimdi Ara

KLİMA ÖNERİSİ ÇOK TUHAF BİR EV (KROKİLİ EV)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler, öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum.

Salonuma klima bakmaktayım. Evim tasarım yapısıyla çok tuhaf. Evin ortasında 2 basamak merdiven var, köşede mini var girintisi... Evde bi 5dakika kapıya bakınca nuri alço çıkacak gibi :d

Evimi mimar arkadaşımla yaptığımız için 3d modeli ve kat planı var. Hatta modelleme yazılımında güneşlenme simülasyonu yaptık. Evim ve salonum ile ilgili durumları kafa karışıklığı yaratmadan şöyle özetlemek isterim:

- İl ilçe Antalya Konyaaltı

- Ev 10 katlı site binasının 4.katı

- Salonum Doğu yönüne bakıyor. Genellikle öğleden önce güneş almakla birlikte, cayır cayır güneş alma durumu yok. Sabahtan öğleye kadar alıyor. (Aşağıdaki görüntülerde var)

- Bina eski

- 38 metrekare salon

- Toplam 5 metretül pencere var. yükseklikleri 1.40 civarı ama gömme panjula 1.20ye düşüyor.

YALITIMA DAİR:

- Bina eski yalıtım yalıtıma dair bir şey yok.

- Evdeki tüm camlar ADOPEN PVC doğrama komple çiftcam ısıcam (özelliğini serisini tam bilmiyorum eve gittiğimde yazar editlerim.)

- Evde tadilat öncesi duvar eğrilikleri çok fazlaydı. Eğrilikler giderilebilmesi için çok alçı yedi ve perlitli alçı kullanıldı. Biraz yalıtım etkisi yaratabilir.

- Gömme panjur sistemi var. Panjur kültürümüz yok ama çok güneş alınan zamanlarda yarıya indirilebilir.

Birçok kişi ile görüştüğümde bana 18liğin sınırında olduğunu 24lük takılması gerektiği söylendi. Servislerle görüşmelerini aktarıyorum:

- Mitsubishin'in sitesinde pencere boyutunu yalıtımını binanın durumunu gibi şeyelri girerek gerekli BTUyu hesaplattırıyorsun ve 18lik klima işini görür diyor. İlgili firma yetkili şubesiyle konuştuğumda 18liğin rahat rahat yeteceğini söyledi.

- Samsung yetkili servisiyle konuştuğumda bana 18liğin takılabileceğini lakin idealin 24lük olduğunu söylediler.

- Midea yetkili servisi 18likleri 45 metrekarelik izolasyonsuz doğru düzgün çatısı olmayan depo tarzı yerlere bile verdiklerini ve yeteceğini söylediler.

- Baymak direkt 24lük gerekir buraya dedi.

- GREE ile konuşmadım. GREEnin bi modelinde 18lik yazan klimanın pdesign kapasitesinin 15bin olduğunu görünce direkt kestirip attım. Muhtemelen Fairy / Airy versiyonları çok dahaiyidir ama bilgim yok.

- Yerli gruptan direkt uzağım

- Daikin 18liğin ultra ferah çalışmaz ama minimim BTUya düşmez ortalama düzeyde çalışacağını söyledi.

- TCLin yenilikçi modern yaklaşımını beğeniyorum ama SSH kısmı çok kötü olduğu için ilgilenmedim pek.

ŞU ANDA İNDİRİM OLAN ÜRÜNLER VE ALINAN GÜNCEL FİYATLAR:

- Midea Extreme Save Eco 18K BTU = nakit 52 taksitli 55

- Midea Solunar 18k BTU = nakit 52 taksitli 55

- Mitsubishi Srk50zsp 18K BTU Trend modeli = taksitli 70

- TCL VoxIN | UG11I 18k btu = Vatanbilgisayarda 56k

- Samsung windfree AR60 kodlu 18K BTU = nakit 50k taksitli 52k

EKSTRA: Parafly kredi kartını yeni çıkaranlara 25k harcama üstü 5k parafly puan veriyor. O hakkım gizli yani bu fiyatlardan da bi 5k düşebilirim kafada.

• Pek donanim sahibi değilim ama fikir ve düşüncemi dile getirmek herekirse,eğer cizimdeki yeri serinletmek adına klima düşünuyor isen 18 btu yetersi,bence buraya klima konumu göremedim ama 24 btu şart gibi veya salon tipi yada yeni tasarrimli silindir şeklin de 24 btu
    Klimalar var.Tabi klima diyince akla midea ve mitsubihi geliyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yıllardır sistem odalarına ,veri merkezlerine klima alan bakımını yaptıran biri olarak şunu söyleyebilirim : en iyi deneyimi arıyorsan kesinlikle Mitsubishi Electric . Mitshubishi heavy var bir de onla karıştırmayalım .

Soğutma kapasitesi 24000 btu al.bir de karşılaştırma yaparken üfleme mesafelerine de bakabilirsin .

Bu en iyi performans için bir oneridir .zikrettigin klimalar ,ve daha düşük soğutma güçleri de gayet işini görür .dediğim gibi bu en ideal için ,kesinlikle fiyat performans değil .

Bir de alacağın markanın bulunduğun şehirdeki servis desteğini de iyi araştır .

Önemli olan üç harfli marketlerde satılan iç tesisatı bakır yerine alimunyum olan aşırı ucuz modellerden kacman . Çünkü ürün ömrü daha az olacaktır

Hocam Mitsubishi de 2ye ayrılmış. Birisi manisada montajlanan yerli model. Diğeri tayvan mı tayland mı neyse oradan direkt ithal edilen. Genelde mitsubishi konusunda sorduklarım, madem alacaksın mitsubishi topuna girdin heavysini al gerçek mitsubishi diyorlar. Ne düşünüyorsunuz

Yukarıda da yazdım .iyi olanı Electric olanı .

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.