Şimdi Ara

Yeni aldığım Vestel Buzdolabı Sesli çalışıyor, normal dediler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 3 gün önce evdeki buzdolabı arızalanıp tamir ücreti çok yüksek olunca kısa bir araştırma ile Vestel NFK72012 EX GI PRO WIFI 650 Lt No-Frost Buzdolabı satın aldım. ilk kriterimiz büyük hacimdi, ama tabi buzdolabı için ayrılan yere sığması gerekliydi. İkinci kriterimiz de gürültüydü. Bu makine 39db olarak etiketi var. enerji tüketimini çok önemsemedik, seçenekler de azdı zaten. cihaz geldi, kurulum yapıldı, 3.5 saat sonra fişi takıp evden ayrıldım, 2 saat sonra geldiğimde duyduğum uğultu beni şaşırttı, yeni bir buzdolabı nasıl bu kadar gürültülü çalışır diye.. sonra gece oldu, ara ara sesi azaldı ama gece her çalıştığında her odadan duyulan bu uğultu beni rahatsız etti, servisi çağırdım. geldiler, bu inverter motor, normal, yapabileceğimiz birşey yok dediler. Ama ben bu gürültülü dolabı iade düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır?










  • Hocam vestel bayisi sahibi arkadaşım bile vestel almıyor evine. Edebiliyorsanız iade edin bosch alın kafanız rahat olsun
  • Benzer buzdolabım var . Bu kadar sesli değil belki zamanla sesi azalır . Etrafı kapalı acaba o yüzden mi sesi fazla
  • İnverter motorlu tüm buzdolaplarında yüksek kompresör devirlerinde gürültü seviyesi yükselir. Etikette yazan gürültü seviyesi dolabın iç sıcaklığını dengeye getirip kompresör devrini sürekli çalışacağı düşük devirlere çektiği zaman yaptığı gürültü seviyesidir. Hangi marka olursa olsun inverter kompresör varsa durum bu şekilde olacaktır.
  • evde bosch buzdolabı var üst kısım 2° alt kısım -24 derecede 0 ses.

    dursa anca saatler sonra içinin sıcaklığı düştüğünde fark ederiz muhtemelen
  • trolldetector kullanıcısına yanıt

    inverter motorlu mu? bir de yerli üretim mi yoksa ithal mi? malum bosch, lg, samsung hem türkiyede ürettirdiği modelleri satıyor hem de ithal ürünleri

  • asaridere A kullanıcısına yanıt
    hicbir fikrim yok alınalı 7-8 yıl olmustur sanırım. bir yardımı dokunacaksa ogrenmeye calisabilirim hocam
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt

    Peki, inverter olmayan kompresörlerde de aynı şekilde değil mi? sonuçta kompresör çalışırken ses fazla çıkıyor. ben inverter motorlar daha sessiz çalışıyor ama dur kalk daha az yapıyor diye biliyordum. şuan gece ve sanki uçak kalkıyor gibi devir yükselterek gürültülü çalışıyor, benim için kabul edilebilir bir durum değil. Bunu sadece ben de değil, eşim, annem, kardeşim, eve gelen giden kim denk gelse rahatsız edici derecede yüksek olduğunu belirtiyor. Ama teknik servise göre normalmiş. fabrika dan cevap bekliyorum. 39db den daha yüksek çalışan dolaplarda durumu merak etmiyor da değilim..

    Bir satıcı bu ölçümlerin belli bir standartta olmadığını söylemişti, bu durum da bana garip geldi, nasıl ki arabaların yakıt tüketimi belli standartlarda ölçülüyor, bunun da bi standardı olması gereklidir bence. Hatta en yüksek ve en düşük değerleri de belirtilmeli etikette.





  • asaridere A kullanıcısına yanıt

    Bunun standardı dediğim gibi dolap iç sıcaklığı dengeye gelip kompresör deviri düşük kademelere indiğinde ölçülen ses seviyesini yazarlar etikete. Mesela çamaşır makinelerinde de tam dengelenmiş yük ile sıkma yaparken ses seviyesi ölçülür. Makine dengesiz yük ile sıkma yaptığında titreşim kaynaklı olarak ses seviyesi etiket değerinin epey üstüne çıkabilir.


    İnverter motor yeri geldiğinde düz motordan çok daha yüksek devirlerde çalışır. Bu yüzden ses seviyesi zaman zaman düz motora gore çok daha fazla olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.