Şimdi Ara

vestel klima e5 hatası ( acil cevap lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
33.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm kilimam çalıştığı sırada kendi kendine durdu ekranında (e 5) hatası verdikten sonra klima durdu.ne yapmam lazım bilen varmı.



  • Gaz kaçagı var cihazda
  • Aynı sıkıntı benim klimada da var siz nasılsınız çözdünüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halilcc kullanıcısına yanıt
    E5 hatası halk arasında gaz kaçağı uyarısı olarak bilinse de, E5 in on/off klimalardaki gerçek karşılığı ''Soğutucu akışkan devinimi yok'' anlamı taşır. Elbette ki genellikle sistemde kaçak olduğunda içeride gaz kalmaz, dolayısı ile bu da soğutucu akışkan devinimi yok şekline girer zira soğutucu akışkan yok içeride

    Ancak istisnai bazı durumlarda üründeki X başka bir hatada bu akışkanın devinimine engel olabilir, boru bükülmesi vs gibi. Bu durumda sistem tabi ki yine E5 uyarısı verecektir.

    Kontrollerin bu doğrultuda sağlanması gereklidir.

    Tüketici olarak sizin bir şey yapabileceğinizi düşünmüyorum, uzman kontrolü gerekir.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Klima 2 gün önce ev değişikliğinden taşındı geldiler kurdular çalıştırdılar. Bir gün sonra sabah yapmış aynı gün akşamda yapınca kurulum yapan kişiyi aradım. Bugün gelip bakmışlar gaz kalmamış dediler. 250 TL imiş bu işin ücreti size 150 Tl olur dediler peki dedik . Yapmışlar evde değilim eşim iyi soğutuyor diyor. 1 saat çalıştırmış şimdilik bir sıkıntı yok. Gaz kaçağı varsa dedim . Garanti veriyoruz sıkıntı olmaz dediler. İnşallah kaçak yoktur.
  • halilcc kullanıcısına yanıt
    Bir dakika bir dakika, Eğr doğru anladıysam bunun adı terbiyesizliktir hocam.
    Klima zaten çalışıyorken sizin evinizden söküldü, Tekrar sizin evinize aynı kişiler tarafından takıldı, ertesi günü arıza yaptı ve gelip birde bu işi yapmak için sizden para tahsil ettiler ise bu büyük terbiyesizliktir zira o gazın kaçma sebebi zaten kendi montaj hataları azizim neden ödeme yaptınız ki

    Ben sizin yerinizde olsam gidip şikayet eder paramı da geri alırdım. Tabi hatayı görüp size çaktırmadan halledip gazı yeniden verdiler şimdi utanmadan GARANTİSİ BİZİZ diyorlar, peki nakil kaynaklı yaşanan sorunun garantisi kim acaba?

    O arkadaşa bu yazıları da okutabilirsiniz o kadar açık yürekli yazıyorum, bu sorunun sebebi montaj hatasıdır ve bu bedelin size ödetilmesi terbiyesizliktir.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Klimanın eski performansından memnun değildim eşim şimdi daha iyi soğutuyor diyor. (ben daha görmedim:) ) Bundan sebeple kabul ettim . Sökülürken gazını kontrol edin iyi soğutmuyor demiştim. Evet kendi kusurları da alabilir haklısınız kurulum yapılırken kaçak kontrolü yaptık demişlerdi.

    Ekleme: Birde bu iş için 250 Tl aldıklarını kurulumu kendileri yaptığı için 150 alacaklarını söylediler. Piyasada fiyat nasıl bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilcc -- 10 Ağustos 2017; 13:46:17 >
  • halilcc kullanıcısına yanıt
    Siz öyle diyorsanız bana artık laf düşmez lakin yaptıkları kesinlikle iş ahlakın auygun değil, performansından memnun olmamanız 80-100 gram gaz ilavesine bakardı ve bu koşullarda size ''beyefendi nakil ücreti için 250TL, yaptığımız kontrol sonucu üründe gaz eksiği tespit ettik ilave (100-200-300-500 artık gaç kram gaz vereceklerse) gaz için de sizden 50-100TL daha alacağız toplam fiyat şu olacak'' demeleri gerekirdi. bu durumda sizden nakil için ayrı işçilik, daha sonra kendi hatalarından dolayı kaçan gaz için hem kaçan gazın parasınıda sizden alıp hem de yine bir işçilik maliyeti çıkartmışlar.

    ''Normalde 2500TL alıyoruz'' demelerinden zaten konuyu ne kadar ticarete döktükleri de aşikar zira muhtemelen 22 gazdır size kullandıkları, eğer öyle ise 22 gazın 1 tüp fiyatı (Ki içinde 13.60kg gaz vardır) 103.10USD dir yani 363TL yapar. Sizin klimanız yaklaşık 800 gram gaz alsa, 13,60KG fiyatı 363TL olan gazın 800 gramı ne kadardır buyurun siz hesaplayın.

    kaldı ki en önemli unsur, sizin zaten VAR olan gazınızın da kaçma sebebi zaten kendi hataları. ÖZÜR mahiyetinde ücretsiz bu işi yapmaları gerekir, kendi hatalarından doğan mağduriyetin karşılığında da sistemde eksik olduğu iddia edilen (Tekrar ediyorum 80-100 gramı geçmez) gazı da kendileri tamamlamaları gerekirdi.

    Tabi tüm bu anlattıklarım bizim neslimizin iş ahlakına göreydi o ayrı konu :)

    Özetle hocam, 30TL maliyet karşılığı yine sizden 150 yi kapmışlar :)

    Amacım tabi ki mide bulandırmak değil, lakin piyasa bu tarz hap yap para kap çılarla dolduğundan beri bu işi GERÇEK hakkı ile yapanların kıymeti bilinmez oldu.

    neyse, güzel sohbetti azizim, iyi bakın kendinize.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, haklısınız esnafımızın iş ahlakı işte . İnşallah başka sıkıntı çıkmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilcc -- 10 Ağustos 2017; 14:6:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.