Şimdi Ara

İndesit inverter klima ısıtmıyor, soğutmuyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 sene önce maalesef indesit marka inverter bir klima aldım. Bu süre içersinde kışın ısıtmayan, yazın soğutmayan bir performans sergiledi. En son dün gece apartmanda kaloriferlerin yanmaması sebebiyle klimayı en yüksek dereceye alıp sabaha kadar açık bıraktık. Sabahleyin odaya girdiğimde oda buz gibiydi. Dijital termometreyi alıp klima hava çıkış noktasına doğru tuttuğumda en düşük fan derecesiyle oda içerisine üflediği sıcaklık 30.2 derece.
    İçeride 10 yılı aşkın süredir kullandığım vestel klima ile bu sıcaklığı ölçtüğümde sıcaklık 46.5 dereceyi gösteriyor.
    Teknik servis inverter klimaların hepsinin bu şekilde çalıştığını, yapabilecekleri bir şey olmadığını belirtiyorlar. Yaklaşık 2 ay sonra garantim bitiyor. Bu konu ile ilgili nereye başvurabilirim?


     İndesit inverter klima ısıtmıyor, soğutmuyor.
     İndesit inverter klima ısıtmıyor, soğutmuyor.







  • Hocam senin en üst resimdeki klimanın aynısı bende (2 tane) var, 18000 BTU olanı, benim klima 6 yaşında (7 ye doğru gidiyor) ve foruma yayınlamak üzere tüm testleri o garibanlar üzerinde yapıyorum neredeyse

    Ben ısıtmada 56 dereceleri dahi gördüm bu klimada, yani 46 üfleme sebebi muhtemelen oda sıcaklığının yüksek/yükselmiş olmasıdır.

    Aynı koşullarda diğer klimanızın da (İNDESİT OLAN) buna yakın tepkiler vermesi gerekir, Evet inverter sistemlerde oda sıcaklığı belli bir seviyeye geldiğinde alt frekanslara geçme yani hgalk diliyle KISMA durumu normaldir ancak oda eğer konfor koşulları seviyesine gelmemişse (22-27 aralığı) kısması normal değildir ve kabul edilir de değildir yani ''Bu modeller böyle'' açıklaması yersiz.

    Klimanızın garantisinin bitimine de 2 ay kalmış olması nedeniyle hazır garanti dahilinde iken MUTLAKA servis kontrolü sağlanmasını tavsiye ederim.

    Olası sorunlar

    1- sistem gaz kaçırmıştır, donanım normal çalışsa da içeride basınç altına alacak yeterli gaz yoktur
    2- dolaşım sisteminde akışkan yeterli seviyededir (Yani gaz kaçağı yoktur) lakin elektronik donanımdaki hata veya arıza nedeniyle IPM kartı kompresörü üst frekanslara taşımıyodur bu nedenle daha yüksek basınç ve buna paralel de yüksek ısı oluşmuyordur
    3- hava sıcaklığı kabul edilir değerler dışındadır ve klima performans veremiyordur (ki diğer klima normal çalışıyor diyorsunuz)

    Her ne şekilde olursa olsun garanti dahilindeyken kayıtlara geçmek üzere mutlaka arıza bildiriminde bulunun, ileride yaşanacak olası problemlerde hakem heyetine ''Ben garanti dahilinde olduğu zamanlardan beri bu arızaya yönelik bildirimde bulunuyorum lakin ilgilenmediler/çözmediler'' diyebilmenizi sağlayacaktır bu durum

    Yukarıdaki klima için (VESTEL) tavsiyem, sürekli en üst derecede kullanmayınız zira bizim bu makineler her ne kadar inverter olsa da, ilk nesil olmaları nedeniyle günümüz klimaları kadar ekonomik değiller bilginiz olsun ;)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Bilgilendirme için çok ama çok teşekkür ederim, yarın farklı bir teknik servis daha gelecekmiş. Eğer o da aynı cevabı verirse hakem heyetine başvuracağım
  • edi1907 E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, sonuctan haberdar edin lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.