Şimdi Ara

Zalman z3 plus kasada sicaklik degerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
2.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 yıldır benimle bu kasa, geçenlerde ryzen 5 1600Af , B450m anakart 16gb ddr4 sisteme geçtim. Ekran karti olarak da Palit'in pasif sogutmali 1050ti'ini koydum. Yine 6 yildir bu kasaya eslik eden 550 watt cooler master PSU'um var. Kasayla beraber gelen 4 fan var onlar calisiyor bir de islemcinin stok sogutucusu var. Oyunlarda kartta islemci de 50 derecelerde dolaniyor, en fazla 60li dereceleri gordum.

Pc rolantideyken islemci 19-20 lerde dolasiyor. Ekran karti da 20-21 derecelerde. Nedense yeni aldigim ssd 33 derecede calisirken 6 yillik harddisk 23 gozukuyor. Gerci bunlarin derecesi nasil olculuyor onu da anlamis degilim pek.

Zalmaz Z3 hafif bir fan sesini gormezden gelirsek halen piyasadaki bir çok kasadan cok daha stabil ve soguk bir sistem sunuyor gibi. Siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besttrr -- 2 Mayıs 2020; 11:36:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni Kasaların cogu eski kasaları aratıyor.Hele ki eski Coolermaster 912-932-942-Thermalteke Xaser gibi EATX Kasaların yanına yaklasanı yok.
    Yeni kasalar genel olarak cok ufak Sıfır Corsair 275R aldım 800TL yegene topladık.Kasa kucuk,malzeme kalitesini cok begenmedim.
    Yeni kasalarda 3.5" HDD Kafesleri cok az ya 1 tane ya 2 tane ben 4-5 tane HDD kullanıyorum.Yeni kasalara bunu takmanın yolu yok.
    Blueray,DVDrw kullanıyorsan 5.25" yuvaları yok.Malzeme kalitesi genel olarak eskiler kadar iyi degil...

Yeni kasalarda olan tek sey var.Bol bol led ynarlı donerli ısıklı disko gibi ama ici bos...
  • İşlemciyi prime 95 testine bir sok bakalım hocam nolacak sonuç :D
  • Yeni Kasaların cogu eski kasaları aratıyor.Hele ki eski Coolermaster 912-932-942-Thermalteke Xaser gibi EATX Kasaların yanına yaklasanı yok.
    Yeni kasalar genel olarak cok ufak Sıfır Corsair 275R aldım 800TL yegene topladık.Kasa kucuk,malzeme kalitesini cok begenmedim.
    Yeni kasalarda 3.5" HDD Kafesleri cok az ya 1 tane ya 2 tane ben 4-5 tane HDD kullanıyorum.Yeni kasalara bunu takmanın yolu yok.
    Blueray,DVDrw kullanıyorsan 5.25" yuvaları yok.Malzeme kalitesi genel olarak eskiler kadar iyi degil...

Yeni kasalarda olan tek sey var.Bol bol led ynarlı donerli ısıklı disko gibi ama ici bos...
  • :) aynen abinin dediğini bir yap bakalım nereye çıkacak ısı merak ettim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso

Yeni Kasaların cogu eski kasaları aratıyor.Hele ki eski Coolermaster 912-932-942-Thermalteke Xaser gibi EATX Kasaların yanına yaklasanı yok.

cooler masterin haf942 kasasını kullanan biri olarak gerçekten akım çok iyi içinde. hele cosmos 2 vardı yerden dolayı sattım.aldıgım en iyi kasaydı gerçekten...
  • quote:

Yeni Kasaların cogu eski kasaları aratıyor.Hele ki eski Coolermaster 912-932-942-Thermalteke Xaser gibi EATX Kasaların yanına yaklasanı yok.

İsin ilginci ben bu kasayi 6 yil once aldim ve halen satiliyor. Demin faturayi buldum 95 TL ye almisim kasayi 2014'de. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mark Selby

İşlemciyi prime 95 testine bir sok bakalım hocam nolacak sonuç :D
    Hocam hic gerek yok ya, alt tarafi arada bi dota oynuyoz, hic oyle atraksyonlara gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

Hocam hic gerek yok ya, alt tarafi arada bi dota oynuyoz, hic oyle atraksyonlara gerek yok

Alıntıları Göster
    :) aynen boşver kasa güzel şakası bir yanada hocam bosunu 300 liradan aşağa satmaz kimse :) 95 lira vay be duygulandım şerefsizim :)
  • quote:

İsin ilginci ben bu kasayi 6 yil once aldim ve halen satiliyor. Demin faturayi buldum 95 TL ye almisim kasayi 2014'de. :)

Alıntıları Göster
    Kullandıgım Kasa Thermaltake Xaser 4 Eatx aluminyum Kasa belki 12-13 yıllık sıfırını dun Hepsiburada da sanırım gordum ve 2300TL gibi bir fiyatı vardı.
    Yeni kasalar bunların yanında sadece oyuncak baska birsey degil, Gigabyte FXA UD7 Eatx Boardumun sıgdıgı tek kasa buydu.
    5 3.5" tabi 2.5" de takabiliyorsun.7 tane 5.25" Blueray ve DVD RW Takılı,3 tane fanı var onde ustte ve arkada 2 si mavi renk ısıklı kasa...

Hadi yenilerde boyle kasa bul.Ancak Corsair Obsidian 900-1000 falan alacaksın da oyle, PSU Enermax 1000W DXX Galaxy 2 tane 8 pin guc girisi var.
    Simdi arkadaslar yazıyor yeni anakartımda 8+4 var 8+8 var nerden PSU bulayım diye, ikisi de en az 10 yıllık urunler ama yenilerden 10 kat daha iyiler varsın LED olmasın.

• Yeni kasalar eski kasalari aratir. Rgb vs olmasi sogutmaya etki degil zaten rgb olup cayir cayir yandan kasalar yerine eski ama rgb siz kasalari tercih ederim bence Sisteminiz için bu kasa yeterli.. Ne alirsaniz Alin asagi Yukari ayni olacak hatta rgb diye aldiginiz kasalar Belki de suanki kasaniz Dan daha kötü bile sonuçlar verebilir birde bu kablolama niye çok kötü bir dh liye yakiştiramadim

• quote:

Kullandıgım Kasa Thermaltake Xaser 4 Eatx aluminyum Kasa belki 12-13 yıllık sıfırını dun Hepsiburada da sanırım gordum ve 2300TL gibi bir fiyatı vardı.
    Yeni kasalar bunların yanında sadece oyuncak baska birsey degil, Gigabyte FXA UD7 Eatx Boardumun sıgdıgı tek kasa buydu.
    5 3.5" tabi 2.5" de takabiliyorsun.7 tane 5.25" Blueray ve DVD RW Takılı,3 tane fanı var onde ustte ve arkada 2 si mavi renk ısıklı kasa...

Hadi yenilerde boyle kasa bul.Ancak Corsair Obsidian 900-1000 falan alacaksın da oyle, PSU Enermax 1000W DXX Galaxy 2 tane 8 pin guc girisi var.
    Simdi arkadaslar yazıyor yeni anakartımda 8+4 var 8+8 var nerden PSU bulayım diye, ikisi de en az 10 yıllık urunler ama yenilerden 10 kat daha iyiler varsın LED olmasın.

Alıntıları Göster
    Ya o yeni cikan eksesive ledli kasalar nedir allah askina, insanin gozunu alir onlar ya, hic mantikli gelmiyor bana.

Sirf sekil olsun diye one 3 tane fan cakiyolar dev gibi ledli.

Bu zalman z3 plus da adamlar guzel ayarlamislar 2 tane tepeye, 1 tane arkaya bi tane öne koymuşlar, her yerden aliyor havayi.

Sadece ondeki fana led koymus ama onu da ondeki siyah platformla kesmiş ki göz almasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

Yeni kasalar eski kasalari aratir. Rgb vs olmasi sogutmaya etki degil zaten rgb olup cayir cayir yandan kasalar yerine eski ama rgb siz kasalari tercih ederim bence Sisteminiz için bu kasa yeterli.. Ne alirsaniz Alin asagi Yukari ayni olacak hatta rgb diye aldiginiz kasalar Belki de suanki kasaniz Dan daha kötü bile sonuçlar verebilir birde bu kablolama niye çok kötü bir dh liye yakiştiramadim
    Hocam bu kablolar tam bir eziyet, valla en fazla bu kadar oldu, ozellikle ssd ve hdd'nin guc kablolari tam başa bela.

Zaten bu sistemle beraber hayatimda ilk defa anakart ve islemci monte ettim. Onceden hep bir seyi bozarim diye cekiniodum. Basit bisiymiş

• besttrr kullanıcısına yanıt
    Daha iyisini yaparsiniz ugraşin. Bunun ile yetinmeyin zaten toplamak o kadar bilgi gerektiren birşey değil herkes yapar yeterki iste

• Benim de Kullandığım Kasa Kalite Ve Soğutma Anlamında Çok Memnunum Geçen Gün Arkadaşımın Sipariş Ettiği Pcyi Topladım Kasası Yeni Nesil RGB Işıklı Mışıklı Bir Kasaydı Ve Elime Aldığım Zaman Kendi Kasamın Kalitesinin Nasıl Bir Şey Olduğunu Anladım Tek Şikayetim Fanların Sesi Ama +ları Bunu Örtüyor

Edit: Hocam Bu Arada Ben Tepedeki 2 Fanın 1ini Öne Aldım Önde 2 Üstte Tek Fan Çalışıyor SiZ Ne DersiniZ Geri mi Takayım Yoksa Bu Şekil Daha mı İyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çetooooo -- 2 Mayıs 2020; 4:32:24 >

• bunun nedeni bir çok kasa önünün tamperli cam olması. Göze hitap etmesi için sirkülasyon kalitesinden ödün veriyorlar.
  • quote:

Hocam bu kablolar tam bir eziyet, valla en fazla bu kadar oldu, ozellikle ssd ve hdd'nin guc kablolari tam başa bela.

Zaten bu sistemle beraber hayatimda ilk defa anakart ve islemci monte ettim. Onceden hep bir seyi bozarim diye cekiniodum. Basit bisiymiş

Alıntıları Göster
    hdd ve ssd'nin güç ve sata girişini tam tersi yönde takarsan öyle bir sorun ile karşılaşmayacaksın dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: soporo

bunun nedeni bir çok kasa önünün tamperli cam olması. Göze hitap etmesi için sirkülasyon kalitesinden ödün veriyorlar.
    Temperli Cam koy karsı degilim.Tamam LED i de doldur ona da itirazım yok.
    Arkadas sen benim HDD yuvalarını neden yok ediyorsun?Markalı kelli felli 1000 TL ustu kasalar ama ya 1 tane 3.5" ya da max 2 tane var.
    M2 SSD cıktı diye millet M2 SSD mi dolduruyor sanki kasalarına 1TB ı zaten 1500 TL , 1 tane 3.5 koymus 2 tane 2.5 koymus.3 tane 3.5 koy ve aynı zamanda 2.5 da takılabilsin.
    Sonra Blueray denen birsey var.Adam belki BWRW DVDRW surucusunu kullanıyor.1 tan 5.25 yuva yok.

Ben HDD kullanamadıktan sonra BRRW kullanamadıktan sonra napıcam Fanı ona mı veri doldurucam?Bir de kaliteleri de kotu Corsair 275R aldım ya 800TL kasa Power zaten yok.Ama kalitesi iyi degil ,Coolermaster 942 bu yeni kasalara bin basar.

• Arkadaşlar Normalde Üstte Gelen 2 Tane Fanın 1ini Öne Aldım Önde 2 Fan Üstte Tek Fan Çalışıyor Hangisi Soğutma İçin Daha İyi Bir Tercihtir Biliyor musunuZ ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çetooooo

Arkadaşlar Normalde Üstte Gelen 2 Tane Fanın 1ini Öne Aldım Önde 2 Fan Üstte Tek Fan Çalışıyor Hangisi Soğutma İçin Daha İyi Bir Tercihtir Biliyor musunuZ ?
    Hangi kasa bilmiyorum ama benim kasada 1 onde var 1 yukarda var 1 de arkada var.
  • huso kullanıcısına yanıt
    Z3 Plus Hocam Konudaki Kasa
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.