Şimdi Ara

Zalman Z11 Plus Kullanıcı İncelemesi (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
4
Favori
54.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kasa kapaklarındaki küçük fanlar iceri hava mı üflüyor, yoksa havayı atıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • t

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kasanın öndeki usb 3.0 portları için anakarta direkt bağlantı yapılmıyor galiba? internette gördüm arkadaki usb portlarına bağlanıyor. tavsiye edermisiniz?

• evet anakarttan kablo ile uzatmışlar
  • SSD NEREYE TAKILIYOR ADAPTÖRMÜ GEREKLİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: empire71

SSD NEREYE TAKILIYOR ADAPTÖRMÜ GEREKLİ

kasanın içerisinde SSD için iki yer bulunuyor, birincisi HDD cekmecelerinin üzerinde u şeklinde aparatın üzerine monte ederek ikincisi de kasaya önden baktığımızda sağ tarafta anakarta pararlel olacak şekilde monte etmek için 4 adet montaj tırnağı bulunuyor. Bu kasayı alacak olan arkadaşlar mutlaka modüler güç kaynağı alsın yoksa kasa içerisinde fazla sıkışıklık oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu 7 ay sonra hortlatmış oluyorum.
    Bu kasanın Z11 Plus HF1 modelini aldım.
    Üşenmedim, zaman buldukça, yavaş yavaş 28 sayfayı okudum.
    Temmuz-Ağustos aylarında 2. el forumlarından aldığım anakart + cpu + cpu fanı + bellekler, elimdeki ssd, hard disk ve DWD-RW ile İNŞALLAH bu hafta sonu montajı tamamlamayı düşünüyorum. Ön panelin sökülmesi biraz dikkat ve özen istiyor anladığım kadarıyla. Umarım kasaya veya bileşenlere zarar vermeden montajı tamamlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 22 Eylül 2017; 13:40:52 >
  • Güzel kasadır biraz dikkat etmek gerekiyor montajda..

• quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Güzel kasadır biraz dikkat etmek gerekiyor montajda..

EVET, bu konuda paylaşılan bilgiler ve yapılan uyarılar ışığında, dikkatle ön panel ve üst paneli zorlanmadan sökebildim.
    Ön paneldeki 12cm Zalman fanın yerine, almış olduğum Akasa Viber 14 cm kasa fanını monte ettim:
     Zalman Z11 Plus Kullanıcı İncelemesi
    Ön panelden söktğüm Zalman fanı da üst tarafa 2. fan olarak monte ettim.

Bugünlük anakartı, işlemci, işlemci fanını, bellekleri ve DWD-RW'ı monte ettim. Bunların montajı zor olmasa da kasanın ön ve üst panelini dikkatle ve yavaş yavaş sökmek, fanların montajı zaman aldı.
    Yarın PSU, hard diskler, ekran kartı ve kabloların montajını tamamlayıp, işletim sisteminin kurulumunu yapmayı planladım.

• Bütçe el verdiği sürece Noctua fan almaya çalışın son nokta ve kaliteli

• Kasaya sistem toplarken, genel olarak en zorlandığım konu ön panel düğme ve ledlerinin anakart bağlantılarıdır.
    + ve - uçlara dikkat edilmez ise olması gerektiği gibi veya hiç çalışmaz.
    NEYSE ki dün tek seferde bu bağlantıları +/- uçlara dikkat ederek sağlıklı yaptım.
    Bunda anakart üzerinde switch ve led bağlantı noktalarının +/- pinlerinin net olarak belirlenmiş olması yanında,
    bu pinlere giren, kasanın ön panelindeki düğme ve ledlerden gelen ince kabloların minik uçlarında da
    en azından + ucun minik bir ok ucu kabartmasıyla belirlenmiş olması rol oynadı.

Diğer önemli bir nokta: bu Z11 Plus HF1 modelinde ön panel USB 3.0 portlarından gelen kablo ucunun anakartın üzerindeki (arka panelindekine değil) yuvaya uyumlu soket şeklinde olmasıydı.

Hard disklerin yuvalarını çok beğendiğimi söyleyemem.
    1- Yuvalara tam oturmayıp, ancak tek bir vida ile yuvaya sabitlenmesi ne derece sağlıklı
    2- Kasanın ön-arka eksenin dik olarak konumlanan yuvaların hemen ön ve arkasındaki metal aksamın, öndeki kasa fanının kasa içine önden arkaya doğru olan hava akışını engellemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 25 Eylül 2017; 12:0:45 >

• Herşeye rağmen zamanına göre iyi bir kasaydi şuan daha iyi seçenekler var gibi

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.