Şimdi Ara

Zalman Z11 Plus Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
29 Misafir - 29 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
4
Favori
54.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kasa geldi ve kurulumu tamamladım

Önce Kargoyla ilgili birşey söylemek istiyorum.Siparişi verdikten 1 hafta sonra kargo elime ulaştı.%25 indirimden yararlandım ama kasa büyük olduğu için Kargo parası indirimle neredeyse aynı.Bu sebepten İndirim zamanlarında internetten değil mağazadan alışveriş yapmanızı öneriyorum

Bazı arkadaşlar fan kontrolcüyü sormuş.Vatan Bilgisayarın sayfasında kasaya takılı gördüğünüz fan kontrolcü kasayla aynı fiyat.Yani birlikte gelmiyor ayrıca fan kontrolcü almanız gerekecek

Malzeme kalitesi olarak Fiyatına göre çoook çok iyi içiniz rahat olsun.Sonuçta Zalman kalitesinden bahsediyoruz.

Daha önce kullandığım Coolermaster kasadan daha uzun ve daha yüksek.Pc masasının çekmecesini sökmek zorunda kaldım.Ancak bu şekilde yerine sığdı(resimlerde görebilirsiniz).Midtower olmasını dezavantaj olarak görenler; Bu kasa size fulltower kasaları aratmayacaktır.Montaj bittikten sonra görüntü gerçekten muhteşem.Resimleri alttaki mesajlarımda görebilirsiniz.Akasa Trio 3lü fan kontrolcüyle sistemimi tamamladım ikisi birlikte muhteşem görünüyor.

Montaj kısmı biraz zor oldu Üst ve ön kapakları söküp tekrar takmam yaklaşık bir saatimi aldı.Nerdeyse kıracaktım.İlk seferde zor oluyor.Fazla zorlanmamanız için nasıl yapılacağı hakkında birkaç ipucu vereyim.Önemli olan nasıl sökeceğini bilmek sonrası kolay

Öndeki kapağı sökerken alttaki tırnakların ucundan pense ile sıkın, aynı anda ön kapağı hafifçe öne doğru çekin yerinden kurtulacaktır
    Ön kapağın orta ve üst kısmında bulunan tırnaklarıda yine penseyle "dibinden" sıkın onlarda aynı şekilde atıyor.
    Bir ayrıntıda üst ve ön kapağı aynı anda söktüyseniz önce üst kapağı takın.Çünkü ön kapak üst kapağın üzerine geçiyor başka türlü olmaz.Eğer benim gibi öndeki kapağı takıp üst kapağı daha sonra takmayı denerseniz bunun mümkün olmadığını görüp,ön kapağı tekrar sökmek zorunda kalırsınız

Yanda bulunan Pleksi 10 adet tırnakla tutturulmuş bu pleksiyide sökmek mümkün.İlerde mod yapmak isteyenlerin işine tarayacaktır

Kablo saklama konusuna gelelim, yan kapakla kasanın iskeleti arasındaki boşluk geniş değil.24 pin kablosuyla başka bir kablo üst üste gelirse kapak kapanmıyor.yinede tüm kabloları saklamak için yeterli alan var.Kabloları arka kısımda plastik kelepçelerle bağlamak içinde bol bol yer açmışlar.Bu özellik çok hoşuma gitti.Şaunda kasanın içinde sadece ısı sensörlerinin kabloları var onlarıda saklamanın bir yolunu bulucam en yakın zamanda.Kablo saklama corsair kadar iyi olmayabilir görmediğim için birşey söyleyemiyorum ama bu işi yapmak için bir engel görmedim.Yaptım-oldu

Açma kapama tuşu sert,basınca çok içeri girmiyor.Üst kısımdaki şeffaf plastik kısım kasaya ayrı bir hava katıyor.Bu kısımdaki plastikleri söküp radyatör takmakta iyi bi fikir gibi geldi

En altta bulunan flopy yuvası 2 adet vida söktükten sonra 5" dvd rom yuvasına dönüşüyor.Aynı zamanda bu bölüme SSD monte etmekte mümkün.Kasa oldukça kullanışlı yok yok

HDD sessizleştirici plastikleri takıp diski yerleştirdiğimde hafif sallandığını farkettim.Bu sorunuda bir adet vida takarak hallettim.Şuanda HDD den yada başka bir donanımdan en ufak ses duymuyorum.Kasayla gelen fanlarda son derece sessiz.Yanda bulunan 8cm lik fanlar içinde aynı durum söz konusu.Tabi direk molexe bağlarsanız kafanızı şişirmeleride normal(AMD Stok fan kadar değil merak etmeyin).Cpu - Ekran kartı ve PSU ile birlikte 10 adet fan çalışan bir kasaya fan kontrolcü şartTüm fanları molexten bağlayıp bu kasadan çok ses çıkıyor demek haksızlık olur .Fan filtrelerini söküp temizlemekte oldukça kolay ,önceki kasamdaki gibi süngerden ibaret değiller.
    Alttakileri çıkarmak için kasanın kapaklarını açmanız gerekmiyor.Fan filtreleri sadece kasanın içine hava çeken fanlarda(PSU+alt 12 cm + ön 12 cm ) fanlarda bulunuyor.Dışarı hava taşıyan fanların filtreleri yok

Kasanın en güzel yanı tabiki görüntüsü.Beni cezbeden görüntüsü oldu, sipariş verirken markasına bile son anda baktım .Bi ara korktum acaba hatamı yaptım diye ama inceledikten sonra çok doğru bir karar verdiğimi anladım.

Kutusundan montaj vidaları Pci-ex kapakları(2 adet) 1 adet 8 pin uzatma kablosu ve kullanma kılvuzu çıkıyor

Şimdilik bu kadar.İlerde çıkan sorunları yada yaptığım modları yine bu mesajda paylaşırım

Gönül Rahatlığıyla bu kasayı sizlere öneriyorum.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5yaprak -- 5 Kasım 2012; 10:25:42 >

• Gayet iyi bir model güle güle kullanın.
    Tek dezavantajı yan kapaktaki fanlar 80'lik, ses yönünden sorun olabilir belki.

Kullanıcı incelemesi bekliyoruz.
  • Teşekkür ederim

Yandaki fanları direk mavi led fanlarla değiştirmeyi düşünüyoum ses sorunuda fan kontrolcüyle halledilir sanırım
    Bende sabırsızlanıyorum biran önce gelsede montaja başlasam

bunu almayı düşünüyorum sizce nasıl???

http://www.teknobiyotik.com/akasa-fc-trio-5-25-dijital-isi-ve-hiz-gostergeli-uclu-fan-kontrol-paneli.html

• Gecen ay bu kasayi incelemistim. Gercekten cok guzel bir kasa ama bence tek eksigi mid tower olmasi. Eger full tower olaninida yaparlarsa imzamdaki kazayi kesin onla degistiririm.
  • full tower olsaydı 300 den aşağı alamazdım.Bu fiyata bu kasa bence süper benzer kasaların 2. eline bu fiyatı istiyorlar.

ThermalTake Xaser VI VG4000BNS buda güzelmiş
  • Bu kasaya daha dün yeni bir sistem kurdum kasa kalite olarak güzel sağlam bir kasa ön arka ve üstte 3 tane büyük fan ile geliyor yan kapaklardada 2 tane daha küçük fan ile geliyor yani aldığınızda kafadan 5 tane fan geliyor soğutmasıda haliyle gayet ii yalnız kasaya bişeyler kurmak gerçekten işkençe cd rom takıçaksanız ön panelini çıkartmanız gerekiyorki gerçekten sıkıntı veriyor.
  • 157 liraya bedava valla, hayırlı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    zalman z3 plus ve 240 mm radyator
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O fiyata utgart alabilirdin ama şuan türkiyede utgart yok malesef. (PSU'suz)
    - Az fiyat farkıyla 400R alınabilirdi fakat aldığın kasada çok güzel görünüme sahip :)
    Tek beğenmediğim noktası yan kapaktaki plexy çizildiğinde veya kırıldığında (Değiştirilemez) olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diemcizone

hocam pleksi kırıldığında yenisi yapılabilir. forumda pleksi yaptırabileceğiniz üyeler mevcut.. hatta istediğiniz şekilde, yeniden bile yaptırabilirsiniz.
  • Yan kapağa daha geniş bir pleksi koymayı düşünüyorum.Dün tabela reklam işi yapan bir arkadaşımın yanındaydım.Çok güzel projelerimiz var ama zaman ve maliyet istiyor.Şuan elimde 45x55cm pleksi var bunu kullanmayı düşünüyorum.

Tek sorun vatandan online alışveriş yapmış olmam ilk kez aldım ama hata etmişim indirimsiz olarak başka yerden alsam daha iyiydi 10 gün bekle diyorlar resmen.Çıldırmak üzereyimResimlere bakıyorum şimdilik
  • geç olsun, güç olmasın...
  • Kasa içine 20mm lik cam boruyla neon lamba koymayı düşündük ama 3kw lık bir trafoyla çalışıyor.Pc nin sistemi etkileyebilir diye vazgeçtik.Görüntü çok güzel oluyor ve gerçek neon rengi piyasada satılan plastik dandik neonlardan 100 kat daha canlı.Ayrıca 20mm cam olunca ışık lamba içinde düz durmuyor kıvrımlar oluşturup dans ediyor.Çok güzel olacaktı ama kasa içine yerleştirmek malesef imkansız
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

geç olsun, güç olmasın...

• güzel kasa birde full tower olsa tadından yenmez
  • Kullanıcı incelemesini dört gözle bekleyenlerdenim. Üzerinde gelen 5 fan ile gayet f/p kasa olmuş. Fakat 80lik fanlar yüksek devirde amd stok fanının bile sesini bastırabiliyor o sıkıntı olabilir. Görünümede önem verilmiş. Bence bu kasanın karşısına konumlandırılacak model 300R diye düşünüyorum ama türkiyeye daha giriş yapamadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: furki06

Kullanıcı incelemesini dört gözle bekleyenlerdenim. Üzerinde gelen 5 fan ile gayet f/p kasa olmuş. Fakat 80lik fanlar yüksek devirde amd stok fanının bile sesini bastırabiliyor o sıkıntı olabilir. Görünümede önem verilmiş. Bence bu kasanın karşısına konumlandırılacak model 300R diye düşünüyorum ama türkiyeye daha giriş yapamadı.

Kasa elime geçince ayrıntılı fotolarla beraber incelemeyi burada paylaşırım.Bende sabırsızlanıyorum 300r özellik olarak iyi ama görüntüden kaybediyor

ramazandeveli ;

Teşekkür ederim

• Hadi hayirli olsun... Incelemeni bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5yaprak

Kasa içine 20mm lik cam boruyla neon lamba koymayı düşündük ama 3kw lık bir trafoyla çalışıyor.Pc nin sistemi etkileyebilir diye vazgeçtik.Görüntü çok güzel oluyor ve gerçek neon rengi piyasada satılan plastik dandik neonlardan 100 kat daha canlı.Ayrıca 20mm cam olunca ışık lamba içinde düz durmuyor kıvrımlar oluşturup dans ediyor.Çok güzel olacaktı ama kasa içine yerleştirmek malesef imkansız

işte bahsettiğim alet bu ;
    http://www.youtube.com/watch?v=m3kEnH5vMAg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5yaprak -- 13 Mart 2012; 12:18:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: venom88

Bu kasaya daha dün yeni bir sistem kurdum kasa kalite olarak güzel sağlam bir kasa ön arka ve üstte 3 tane büyük fan ile geliyor yan kapaklardada 2 tane daha küçük fan ile geliyor yani aldığınızda kafadan 5 tane fan geliyor soğutmasıda haliyle gayet ii yalnız kasaya bişeyler kurmak gerçekten işkençe cd rom takıçaksanız ön panelini çıkartmanız gerekiyorki gerçekten sıkıntı veriyor.

Evet bir arkadaşımda montaj sırasında çok sıkıntı yaşadım diyordu. O da kaç kez lazım oluyor ki sabırlı olmak lazım :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.