Şimdi Ara

Yüzyılın matematik problemini çözdü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Yüzyılın matematik problemini çözdü.


    Dünyanın en zeki adamı olarak kabul edilen Rus matematikçi matematikte imkansız sayılan bir problemi çözdü; ancak, problemi çözene verilecek 1 milyon dolarlık ödülü reddetti.

    44 yaşındaki Doktor Grigory Perelman St. Petersburg'da salaş ve bakımsız bir evde inzivaya çekilmiş durumda yaşıyor. Kendisiyle konuşmak için gelenlere "ihtiyacım olan her şeyim var" diyor.
    100 yıldır matematikçilerin çözemediği "Poincare Conjecture" adı verilen matematik problemini çözen Perelman, çözümü de internet üzerinden gönderdi.

    Perelman, 2003 yılında bu tarihi matematik problemini çözdüğünü bildirmişti; problemin çözümünün onaylanması ise yıllar aldı.

    ABD'deki 'Clay Matematik Enstitüsü'nün koyduğu 1 milyon dolarlık ödülü vermek için kendisine dün ulaşılan Perelman, ödülü istemediğini, meşhur olmak istemediğini belirtti.

    Perelman "Matematiğin kahramanı falan değilim. O kadar başarılı bile değilim, herkesin bana bakmasını istemiyorum, tanınmak istemiyorum." şeklinde konuştu.

    Komşularından biri, Perelman'in dairesini görünce çok şaşırdığını, sadece bir masa, bir sandalye ve bir yatağı olduğunu söylüyor.

    Apartman sakinlerinin apartmanda yaşayan hamamböceklerinden kurtulmaya çalıştığını ancak Perelman'in dairesindekilerden kurtulamadıklarını da ekliyor.

    Alıntıdır, Sabah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 23 Mart 2010; 13:40:00 >







  • zeki adamlar niye hep böyle anormal olurlar ki!
  • Tip,şekil kaymış zaten bunun,uzaylılar kaçırsa da numunelik olarak incelerseler.
  • problem ne ?
  • 1+1=3 Bunu yapabilen var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: munkyonline

    1+1=3 Bunu yapabilen var mı ?


    ne ola ki bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

     Yüzyılın matematik problemini çözdü.


    O daha önce çözdü...




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    biyoloji ve coğrafya sorunsalı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

     Yüzyılın matematik problemini çözdü.


    O daha önce çözdü...





  • Bu adam en zeki falan değil bilmeden basmışlar haberi bizim zeki(!) haberciler. Dünyada şu an en zeki kişi olarak 1995 yılında sicim teorisini bugünkü haline kavuşturan yani 11 boyut var diyen matematikçidir. Fakat ismini hatırlamıyorum şu an.
  • adam ZEKİ ama AKILLI değilmiş :D
    1 milyon dolar be abi...
    bu parayı akıllı birine versen delirir zaten.
  • http://www.vidoko.com/video/The-Poincar-Conjecture/TzMZKiCgEVE.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankart -- 23 Mart 2010; 14:55:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cankart

    http://www.vidoko.com/video/The-Poincar-Conjecture/TzMZKiCgEVE.html

    video izlenmiyor ki
  • Öyle bir problemi çözüpte böcekli ve boş bir evde çürüyecek bir matematikçi olacağına inanmıyorum. Haber bence gerçek olamaz. O adam o parayı alır sonra parasının 2/3üyle sakız alır 1/7sinin 5/9 uyla çerez alıp 5/9 unu arkadaşlarına ikram eder. Yani adamda öyle bir tip var. Tipik matematikçi.
  • fazla zeka da iyi değil ki arkadaş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neccko

    quote:

    Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

     Yüzyılın matematik problemini çözdü.


    O daha önce çözdü...










  • Merak ettim soruyu şimdi
  • o da bısey mı ben 10 yıldır profesyonelce 0 alıyorum
  • soru bakkal pastane çıraklı soruysa şaşırmam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaySigara


    quote:

    Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

     Yüzyılın matematik problemini çözdü.


    O daha önce çözdü...


    Ne adamsınız ya!!!
    Adam da tam bi sıyırıkmış yani en büyük zevki mantar toplamakmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thekurufasulye -- 23 Mart 2010; 18:05:42 >




  • Sebebi gayet basit , para insana çok şey getirir lakin , insandan aldığı bazı şeylerden vardır . Fazla para o adamı belki matematikten uzaklaştırıcak ve körelicek . O da bunun farkında , nefsine güvenemiyor demek ki .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.