Şimdi Ara

AYNA mı gerçek KAMERA mı gerçek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
7.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hilesiz sıradan bi aynada yahışahlıyım ama telefon kamerasında ( yüksek kalite ) kendimi görünce korkuyom hangisi gerçeğe daha yakınve sizdede oluyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forum Sahibinin Arkadaşı -- 28 Haziran 2016; 21:16:15 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

AYNA MI GERÇEK, KAMERA MI GERÇEK?

Telefonların arka yüzündeki bazı modellerde "AYNA" yazan bir kamera lensi bulunmaktadır. Bu, kafa karıştırıcı bir durum yaratabilir çünkü kullanıcılar bu kameranın gerçek bir ayna olup olmadığını merak edebilirler.

Cevap açıktır: Bu kamera lensi gerçek bir ayna değildir. Sadece ayna benzeri bir görünüme sahiptir, ancak aslında bir kameradır.

Telefonunuzun arka kamerası, ışığı toplayan ve bir görüntü oluşturmak için kullanan küçük bir optik cihazdır. Bir ayna ise ışığı yansıtan bir yüzeydir.

"AYNA" yazısının neden kamera lensinin üzerine yerleştirildiğini merak edebilirsiniz. Bunun birkaç nedeni vardır:

• Estetik amaç: Ayna benzeri görünüm, telefona şık ve modern bir görünüm kazandırabilir.
    • Kullanım kolaylığı: Aynaya bakarak kendi fotoğraflarınızı çekmeyi kolaylaştırabilir.
    • Pazarlama stratejisi: "AYNA" yazısı, telefonun kamera yeteneklerini vurgulamanın bir yolu olabilir.

Sonuç olarak, telefonunuzun arka yüzündeki "AYNA" yazan kamera lensi gerçek bir ayna değildir. Işık toplayan ve görüntüler oluşturan bir kameradır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynada baktığın görüntüde sağı solda, solu sağda görürsün. Kamerada gördüğün görüntü ise insanların seni gördüğü gibidir.
  • tel kamerasında oluyor da , fotoğrafçıya falan gittiğim zaman normal aynada gördüğüm beni görüyorum fotoğraflarda. belki de fotoğraf çekmeyi bilmiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Aynada baktığın görüntüde sağı solda, solu sağda görürsün. Kamerada gördüğün görüntü ise insanların seni gördüğü gibidir.

Ne alaka kardeş kamerada bir sürü etken var lens, kalite vs. Aynada direk kendini görürsün. Al bi arkadaşını yanına ayna karşısına geçin arkadaşını nasıl görüyorsan aynada da oyle goruyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan1146

tel kamerasında oluyor da , fotoğrafçıya falan gittiğim zaman normal aynada gördüğüm beni görüyorum fotoğraflarda. belki de fotoğraf çekmeyi bilmiyoruz
    imgur
    How camera lenses work.
    https://imgur.com/XBIOEvZ

aynada gördüğün doğrudur, kameralar lenslere göre çok değişiklik gösteriyor gife bakarsan anlarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan Piriz

imgur
    How camera lenses work.
    https://imgur.com/XBIOEvZ

aynada gördüğün doğrudur, kameralar lenslere göre çok değişiklik gösteriyor gife bakarsan anlarsın

Alıntıları Göster
    diğer insanlar seni kamerandaki görüntün gibi görür

ayna ters yansıtarak gösteriyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuriBoyaka -- 28 Haziran 2016; 21:25:33 >

• O zaman 4K aynalar devreye girer.
  • Ayna gerçek bence. Ben arkadaşlarımı aynadaki görüntüsü ile görüyorum.
  • Kendine nasıl alıştığın önemli burada. Eğer küçüklükten beri kameradan baksaydın aynada kendini canalar gibi görürdün.
  • Kamera kesinlikle gerçek değil sevdiğim kızı da fotolarda o kadar güzel bulmuyorum ama gerçekte çok güzel buluyorum.
  • İkiside gerçek. Işığa göre fark ediyor. Akşam kendini beğendiğin aynanın olduğu yerde beyaz ampül takıp yak bide sarı ampül takıp yak anlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damage1000 -- 28 Haziran 2016; 21:54:56 >
  • sağlı sollu anlattım, anlamadın mı?

yani kamerada sağ sağda, sol solda görünür.

Yoksa tek akıllı siz değilsiniz, herkes gerçek görüntüyle kamera arasındaki görüntü farkını (lens, efekt vs) biliyor.
  • gerçek olanı "ters ayna"
  • Ayna önünde foto çekip, çektiğin fotoyu yatay çevir. Elde ettiğin görüntüyü fotoğrafın ilk halinden daha çok beğeniyor musun?
  • Arka kamera gerçektir.
  • Ayna nasıl görüyorsak öyle yansıtır (insan gözüne 520 megapiksel mi ne diyorlardı) telefon ise max 13-16 megapiksel gösteriyor sana.
  • Aynada hep kendini aynı açıdan görürsün. Kamerada farklı açılardan fotoğraflar çekindiğin için sana değişik gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçanPanda

Aynada hep kendini aynı açıdan görürsün. Kamerada farklı açılardan fotoğraflar çekindiğin için sana değişik gelir.
    Eskiden hoşuma giden bir kız vardı gerçekten yüzü çok tatlıydı baya etkileyiciydi yani

Fotoğraflarında öyle sıradan ve vasat çıkıyordu ki anlatamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Aynada baktığın görüntüde sağı solda, solu sağda görürsün. Kamerada gördüğün görüntü ise insanların seni gördüğü gibidir.

aynada bakınca sağı solda mı görüyorum dısbfskugbfnlısgbsljgmsd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nahrime94 -- 29 Haziran 2016; 2:37:45 >
  • Nahrime94 kullanıcısına yanıt
    eline bir yazı al ve aynada bu yazıyı oku.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.