Şimdi Ara

Yüzmeyi öğrendim bu seferde dibe dalamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
17.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne kadar uğraşsamda batamıyorum. 3-5 metre dibe nasıl dalıyorsunuz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Suya Dalma Korkusunu Aşma ve Dibe Dalma Teknikleri

Suya dalma korkusu, suya girmekte veya suyun altına dalmakta zorluk yaşayan yaygın bir durumdur. Bu korkunun üstesinden gelmek için çeşitli teknikler mevcuttur.

Suya Nasıl Dalınır?

Suya dalmak için doğru tekniği öğrenmek önemlidir.

• Ayağınızı Kaydırın: Ayaklarınızı yere düz bir şekilde basın ve dizlerinizi hafifçe bükün. Ardından bir ayağınızı öne doğru kaydırın ve aynı ayağınızın üzerinden diğer ayağınızı da öne doğru kaydırın.
    • Kollarınızı Uzattın: Suya dalarken kollarınızı uzatın ve başınızı suya doğru eğin. Kollarınız suda kürek görevi görecektir.
    • Nefesinizi Tutun: Suya dalmadan önce nefesinizi tutun.

Denizde Nasıl Dalınır?

Denizde dalmak için ek önlemler almanız gerekir.

• Dalgalara Dikkat Edin: Denizde dalarken dalgalara dikkat edin ve güçlü dalgalar olduğunda suya girmekten kaçının.
    • Akıntıların Farkında Olun: Akıntılar sizi sürükleyebilir, bu nedenle nereden geldiklerini ve nereye gittiklerini bilmek önemlidir.
    • Yeterli Şamandıra Giyin: Denize dalarken kişisel bir şamandıra giyin, böylece suyun üzerinde kalmanıza yardımcı olur.

Suyun Altına Nasıl Dalınır?

Suyun altına dalmak için daha ileri bir teknik gerekir.

• Ağırlık Kemeri Kullanın: Suyun altına dalmak için bir ağırlık kemeri kullanmak gereklidir. Kemeri sıkıca takın, ancak çok sıkı olmamasına dikkat edin.
    • Palet Takın: Paletler, suyun altındayken hareket etmenize yardımcı olacaktır.
    • Yavaşça Dalın: Suyun altına yavaşça dalın ve hava basıncına uyum sağlamak için düzenli olarak nefes alın.

Suya dalma korkunuzu aşmak zaman ve çaba gerektirir. Bu teknikleri düzenli olarak uygulayarak ve bir arkadaşınızın veya eğitmenin desteğiyle zamanla dalmada kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tipin kayık o yüzden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neovita

Tipin kayık o yüzden

işte bu dostum
  • Nefesimi tutunca ciğerler hava doluyor dibe batamıyorum,
    5 metre asağı nasıl gidiyorsunuz
  • 3 5 metre dibe dalıp çok rahat 30 saniye 40 saniye kalırım. Alışırsın ya kendini zorla dipte kalmak için. Ben de acemi idim ama şu anda denizde yapmayacağım şey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: wayfarer2140

Nefesimi tutunca ciğerler hava doluyor dibe batamıyorum,
    5 metre asağı nasıl gidiyorsunuz

Taş bagla atla sonra alisiyorsun zaten

• Nefesini alıp değil, verip dalman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

3 5 metre dibe dalıp çok rahat 30 saniye 40 saniye kalırım. Alışırsın ya kendini zorla dipte kalmak için. Ben de acemi idim ama şu anda denizde yapmayacağım şey yok

ne kadar debelensemde aşağı gitmiyor, ne yapıyorsunuz dibe doğrudamı kulaç atıyorsunuz ?
  • wayfarer2140 kullanıcısına yanıt
    kendi kendine batmayı beklemiyon herhalde , kafayı sokucan içeri ayakları kaldırcan , amuda kalkıcan bildiğin , sonra ayakları elleri çırparak aşağı doğru ilerlersin , altta kalmak içinde yine ellerin hareketi önemli ama bi zaman sonra otomatiğe bağlıyosun zaten üzerinde düşünmene gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkeSutcu

Nefesini alıp değil, verip dalman lazım

Evet bu doğru

• amuda kalktık ne kadar çırpınsak aşağı inemiyoruz işte ,anlaşılan bir formül yok ,tekrar tekrar deniyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wayfarer2140 -- 31 Ağustos 2013; 23:35:03 >
  • cirpinmican dibe dogru ellerinle gidicen normal yuzuyo gibi ayaklarda onemli nefes vererek girersen daha cabuk batarsin ama kisa sureli olur

• Ben ayagima tas baglayip dalmistim dalis o dalis. O kadar derine dalmisimki obür dünyaya kadar gitmisim. Suan ordan yaziyorum

• quote:

bende anca öyle dalıyorum :D filmlerde hep nefes alıp dalıyorlar onlar nasıl beceriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam olun -- 31 Ağustos 2013; 23:43:27 >
  • aynı dertten muzdaribim
  • Yav birakin sunu.Yarinda suda amuda kalkmaya calisirken boguluyordum diye konu acar simdi.Yuzmeyi bilmiyor acemi gelmis buraya nasil dalacam diye konu aciyor.Sen bi bogulda obur tarafta sana dalmayi ogretecekler hemde baliklama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Buuren~ -- 31 Ağustos 2013; 23:44:30 >
  • başını ve kollarını dibe doğru çevirip kurbağalama yüzeceksin zaten dibe dalarsın öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WHDDTD

cirpinmican dibe dogru ellerinle gidicen normal yuzuyo gibi ayaklarda onemli nefes vererek girersen daha cabuk batarsin ama kisa sureli olur

bunu demeye çalışayım sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akil Adam

quote:

bende anca öyle dalıyorum :D filmlerde hep nefes alıp dalıyorlar onlar nasıl beceriyor

Feyktir bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akil Adam

quote:

Feyktir bence.

millete nefes verip dalmanın doğru olduğuna inandıracaksınız
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.