Şimdi Ara

Yüzmeyi öğrendim bu seferde dibe dalamıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
17.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fobin fln mı var ztn dalmak öyle kolay değil ben 5 metre dalabiliyorum ama yüzmeyide kendim öğrendim küçükken dalmayıda öğrenmek için kasmadım yavaş yavaş olur
  • Ben de her şeyi yapıyorum ama su üstünde duramıyorum , bi yardım etseniz ^^
  • çok öğrenmişsin biraz unut

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peace*

Ben de her şeyi yapıyorum ama su üstünde duramıyorum , bi yardım etseniz ^^

+1
  • Dalmak benim işim bayağı dibe gidebiliyorum basınç artıyor aşağı indikce kulakta başımda vs o zaman çıkıyorum. Basınç olayi olmasa 30 metre de dalarim. Odun gibi sadece el ayak cirpma ile olacak is değil. Suyun içinde dalgalanacaksin s gibi gideceksin. Yani hareketleri yaparken bi yukari bi aşağı doğru saykıl hareketi yapacaksın. Bi sure sonra alisinca sadece ayakları kullanarak dalacaksin.Nefes alıp dalmani öneririm.Ha birde unutma su altında ne kadar çok debelenir hareket yaparsan nefesin o kadar çabuk biter.

• Ciğerlerini tam doldurma, içindeki oksijen seni yukarı, yüzeye götürür. İlk nefesini tamamen boşalttıktan sonra dal ve böyle alıştırma yap, daha sonra kademe kademe artıtarak alıştırmalara devam et. Hiçbir zaman tam nefesle girme, hem rahatsız eder hem de zorlaştırır. İmkanın varsa havuzda dene, denize göre kaldırma gücü daha azdır, hissedilir derecede.

Tecrübeli değilsen ki daha yeni öğrenmişsin, alıştırma yapmadan 3-5 metreye dalamazsın, sağlığından da olursun. O derinlikte yiyeceğin basınç ekipmansız olarak çok ciddi problemleri getirir. Sorularını bekliyorum.

• güç harcaman lazım durmadan
  • iyi anlatmışsın teşekkürler @Nikimsonik
    5 metrenin ciddi tehlikeye yol açacağı bilgisi inanması zor bir bilgi @Ohan
  • quote:

Orijinalden alıntı: wayfarer2140

quote:

Orijinalden alıntı: BerkeSutcu

quote:

Orijinalden alıntı: Akil Adam

quote:

Nefesini alıp değil, verip dalman lazım

bende anca öyle dalıyorum :D filmlerde hep nefes alıp dalıyorlar onlar nasıl beceriyor

Feyktir bence.

millete nefes verip dalmanın doğru olduğuna inandıracaksınız

Denedin mi hiç?

• quote:

iyi anlatmışsın teşekkürler @Nikimsonik

Tecrübesiz birisi için tehlikeli, basınç karşısında nasıl hareket etmesini bilmeyen bir kişiye geçici ciddi hasarlar verebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi oturduğum yerden derin bir nefes alıp tamamını verip yarım dakika bekledim dahada beklerdim
    nefes verip dalma tavsiyesine inanmaya başladım
  • quote:

Ne kadar uğraşsamda batamıyorum. 3-5 metre dibe nasıl dalıyorsunuz

dostum 50m dipten gidiyorum dibe dalma dersen diklemesine dal suyun üstünde nası yüzüyosan dibine doğru uygula
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akil Adam

quote:

Nefesini alıp değil, verip dalman lazım

bende anca öyle dalıyorum :D filmlerde hep nefes alıp dalıyorlar onlar nasıl beceriyor

Feyktir bence.

millete nefes verip dalmanın doğru olduğuna inandıracaksınız

Denedin mi hiç?

Adam doğru söylüyor nefes verip dalman gerekiyor su altında kalmak için. Nefesimi tutarsam illa su üstüne çıkarım.

NOT : 25 m yi antremanli iken çok rahat gitmiştim, denizde mesafe tutamadım ama baya gidiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Ohan

quote:

Tecrübesiz birisi için tehlikeli, basınç karşısında nasıl hareket etmesini bilmeyen bir kişiye geçici ciddi hasarlar verebilir.

yüksekten suya atladığımızda zaten en az 3 metre dibi görüyoruz o zaman herhangi bir basınç hissetmiyoruz 5 metredede bişey olmaz diye düşünmüştüm. Neyse sen yetkili bi abiye benziyosun. Yüzeyden dibe dalarken kol vücut hareketleri ile ilgili bişey yapıyormusunuz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ohan

quote:

yüksekten suya atladığımızda zaten en az 3 metre dibi görüyoruz o zaman herhangi bir basınç hissetmiyoruz 5 metredede bişey olmaz diye düşünmüştüm. Neyse sen yetkili bi abiye benziyosun. Yüzeyden dibe dalarken kol vücut hareketleri ile ilgili bişey yapıyormusunuz?

Anlık dalışlarda hissedilmez ama baygınlık geçirebilirsin, tekne turlarında yaşanan bir durumdur hatta. Ben bu konuda tecrübeli olduğum için herhangi bir hareket yapmadan 2 metreye dalıyorum daha sonra kurbağalama stilini uyguluyorum, su altındaki ekipmansız ve az efor sarfeden stildir. Yüzeyde de kullanılabilir. Hareket yapmadan dalmadan kastım atıyorum 10 metre derinlikteki denizde yüzeyde duruyorsunuz, 3/2 dolu ciğerimle hafif hava vererek suya batıyorum. Derindendeyken suyun çekme gücü fazladır, bu yüzden derinde rahat dalınır. 2 metre dalış için yüzeyde biraz yükselip suya kendini bırakacaksın, iyi ayarlarsan vücut dengeni, hiçbir şey yapmaksızın 2-3 metre inersin. Bundan sonrasında biraz nefes vererek bulundugun derinliği korumak ve vücudunun alışmasını sağlamak sonra da daha derine kurbalağama stilinin el hareketlerini kullan. Yetmezse ayaklardan destek ver. Çırpınmaya çalışma. Panikler ve yorulursun. Suyun içinde kendini rahat hissetmelisin, acele etmeden yapmalısın. Bu hareketler ilk başta zorlayıcı olabilir, istersen palet kullan işini kolaylaştırır.

Ama bir keresinde paletle hızlı bir şekilde vücudu alıştırmadan 14-15 metre dalmıştım, deniz gözlüğü basınçtan gözümü fırlatacak gibiydi, basınca alışmadığı için başım saatlerce zonkladı, travma geçirmiş gibi oldum. Yani paletle kazandığın gücü dengeli kullan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ona bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle ve suya idrar at. hatasını anlayıp seni dibe batıracaktır
  • Derin nefes al ver bir kaç defa. Sonra hepsini bırak ve suya dal. S yaparak derine in. Orada tekrar derin nefes al. Artık dalmayı tamamen öğrendin işte.

• Cigerleri hava doldurursan yuzersin hava yoksa batarsin bu kadar basit
    Yuzme bilmeyen arkadasa alabildigin kadar nefes al bekle dedim ayni gun yuzmenin mantigini ogrendi.

• Biz dalışa gittiğimizde ekstra kurşun ağırlıklardan takıyoruz. Ben 6 kilo ağırlık takıyorum. Ama onlar olmadan da 3 4 metre rahat dalıyorum. Genelde 15 metre civarı dalıyoruz.
  • Boş bir vaktimde yapman gerekenleri yazarım. Pmden istediğini sorabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.