Şimdi Ara

YÜZ FELCİ GEÇİRDİM(Ağlıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
1
Favori
11.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wishfroze -- 23 Ocak 2020; 13:36:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Geçmiş olsun. Soğuktan dolayı olduysa 1 ayda geçer bence çok sıkıntı etme

• 17 ya da 18 yaşımda ben de geçirdim. 3 kortizon verdiler. İzi bile kalmadı şimdi, 1 ay sol yüzüm hiç hareket etmedi. Gözüm kapanmadı, çorbalar salyalar aktı. Biraz dikkat et mikrop kaptırma. Bir de ilaçlar kilo aldırır, en çok ona dikkat et ben 10 kilo falan almıştım.

Üzülüp ağlama, keyfini çıkar. Bolca video ve fotoğraf çektir. Bir iki ay sonra bakar gülersin. Hadi geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya bu yüz felci genelde araçta giderken cam açmaktan oluyor. rüzgar sertçe suratınıza çarptığı için kısmı felç geçirebiliyorsunuz. öyle bir şey mi yaptın? durduk yere soğuktan geçirmek çok zor. -10, -20 derecede olmadığın sürece. ya da ıslak şekilde dışarı falan çıkmış olman lazım. sakız işe yarar. zaten kalıcı değildir büyük ihtimalle ama yüzündeki bası kısımlarda kısmi kayıplar oluşabilir yani eskisi gibi hareket ettiremeyebilirsin tabii dünyanın sonu değil. kulağına baktırmanı öneririm. orta kulak iltihabın olabilir.
  • Yüzünü sıcak suyla yıka günde 3 kere (yüzünü yakma sakın, ılıktan bir tık daha sıcak olsa yeter). Yıkarken güzelce ovala. Krem vb. ile de ovalayabilirsin (özelikle alt çene yayını). Sakız çiğnemek de iyidir. Dışarı vs çıkacaksan atkı ya da boyunlukla vs. koru kendini. İki haftadan önce geçmez. Zor bir durum (özellikle gülünce ağız kayıyor), geçmiş olsun şimdiden.

Minnettarlık bir yüktür; intikam ise zevk...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Soğuk stres yanında grip enfeksiyonu vurmuş direkt hocam kulak burun bogazcu baktı kulakta sıkıntı yok soğuk yemişim.

• Periferik Fasyal paralizi ise kortizon kullanmalısın. Kulak burun boğaz asistanıyım tedavi ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi. Muayene bulguları önemli neden kortizon yazılmadı bilmiyorum ama yarın güvendiğin bildiğin bir yerde kulak burun boğaza muayene olmanı öneririm

• geçmiş olsun,sıkma canını geçer.

• Ben de geçirdim hocam erkenden doktora gitmeniz iyi olmuş gecikince sıkıntı büyüyor çünkü. Yüzümün solu tamamen hareketsizdi. Gece uyurken göz bandı falan takıyordum. Yüzünüz biraz düzelince sakız çiğneyin hocam çeneyi çalıştırmak için.

• cigerimsoldu kullanıcısına yanıt
    Ben çiğneyebilir vaziyetteyim suan hocam çiğniyorum sabahtandır

• Nasıl fizik tedaviye yönlendirmemişler seni bilader. Git yüzüne elektriği versinler hareket yaptırtsınlar kendine gel ağlama

• Peki ne kadar soğuğa ne kadar süre maruz kaldınız bize anlatırsanız biz de kendimizce önlemimizi alırız. Geçen ben de üniversiteye giderken atkı almamıştım 15 dk dışarda çok rüzgarlı havada yürüdüm hava 3 dereceydi ama üniversiteye ulaştığımda yüzümü hissetmiyordum hatta acımaya başlamıştı ama bir şey olmadı.Siz nasıl bu duruma geldiniz.Geçmiş olsun

• Tek yerle kalma tabii ki. Ciddi olabilir. Geçiciyse ve çok belirginse 6 aya toplarsın. Çok geçmiş olsun

• Düzgün bir hastanede fizik tedavi bölümüne git. Babamda da aynı sebeple olmuştu 1-2 haftada %90'a yakın düzelttiler.

• Aynısı kuzenimin başına gelmişti denizden sonra arabanın camları çapraz açık şekilde kısa bi yolculuğun ardından yüz felci olmuştu. Kendisine iğne vermişti doktor detayları hatırlamıyorum ama 2 haftaya falan geçmişti.

Konu sahibi geçmiş olsun en kısa zamanda düzelecektir

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.