Şimdi Ara

YÜZ FELCİ GEÇİRDİM(Ağlıyorum) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
11.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum yaklaşık 2 ay önce bende yüz felçi geçirmiştim. Sol gözümü dahi kapatamıyordum gece zorla banlayıp öyle uyuyordum. Uyumayı geçtim günlük hayatta bile sorun çıkatıyordu kapanmayınca kuruyordu elle kapatmak zorunda kalıyordum.. hatta yemek yerken bile sıkıntı çıkarıyordu zar zor yiyordum. Doktor'a gittim sana verilen ilaçları banada verdi aradan 10 gün geçti ama etki etmedi daha sonra kendi başıma fizik tedaviye gittim. 1 Haftada düzeldim... Yüzüne düşük voltajda elektrik veriyorlar sinirler harekete geçiyor kesinlikle zaman kaybetmeden fizik tedaviye gitmelisin yoksa geç olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KavunluDondurmaa -- 5 Ocak 2020; 18:26:4 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    asus rog 3080
    corsair rm850
    benQ zowie xl2566k 360 Hz
  • Sabahları aç karnına yiyebiliyorsan bütün sarımsak yut yutamiyorsan 2 ye böl yut. 1 haftaya inşallah iyilesirsin bol bol su iç

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A401672FA

ya bu yüz felci genelde araçta giderken cam açmaktan oluyor. rüzgar sertçe suratınıza çarptığı için kısmı felç geçirebiliyorsunuz. öyle bir şey mi yaptın? durduk yere soğuktan geçirmek çok zor. -10, -20 derecede olmadığın sürece. ya da ıslak şekilde dışarı falan çıkmış olman lazım. sakız işe yarar. zaten kalıcı değildir büyük ihtimalle ama yüzündeki bası kısımlarda kısmi kayıplar oluşabilir yani eskisi gibi hareket ettiremeyebilirsin tabii dünyanın sonu değil. kulağına baktırmanı öneririm. orta kulak iltihabın olabilir.
    Hocam ben işim gereği ara ara -40 derece odaya girip çıkıyorum böyle bir şey başıma gelir mi şimdi yazıları okuyunca tedirgin oldum

+Soğuklarda yüz kaslarınızı çalıştırın: Dudağınız kapalı biçimde gülümseyin sonra gevşeyin sonra tekrar
    +Elinizle yüzünüzü ısıtın: Cildinize sürtün ısıtın
    ustam! aklım firarda. gözbebeklerimde müebbet hüzün, dilimde ay kesiği bir yara, düşüm kırık dökük, bir öksüzün omuzlarında sukut. yüreğim sana emanet sıkı tut. tut ki, kancık pusulara düşmesin. bir hain kurşunu gelip deşmesin. ustam, ne zaman o senin bildiğin zaman, ne sevda gördüğün masallardaki. eskiden, halı tezgahında dokunurdu aşklar, nakış nakış, körpe kız ellerinde.mendillere yazılırdı isimler, yüreklere kazılırdı gizlice. sevdalılar asil ve de yürekli. sevdalar, kavgalar iki kişilik. oysa şimdi;çorak gönüllere ekiliyor sevdalar seher vakitlerinde. meşru sevdalardan, gayrı meşru acılar doğuyor kundaklara, günahkar gecelerden. beni herkes sevdaya asi sanır, oysa aşk, beni nerde görse tanır, hasret tanır, zulüm tanır, ölüm tanır, yüzüm yüzümden utanır. yorgunum ustam; ne katıksız somun isterim senden, ne bir tas su, ne taş yastıkta bir gece uykusu. var gücünle asıl sükunetime, çığlığım kopsun, uzat ellerini güneşe dokun, uyandır uykusundan, tut yüreğimden ustam tut. tut beni, sür güne...
  • fizik tedavi çok önemli. devlette 6 ay sonrasına randevu vermişlerdi bana komedi gibi.mutlaka bir yer bul fizik tedavi için. ben 15 gün boyunca her gün yaklaşık 1saat fizik tedavi gördüm ona rağmen tamamen geçmedi bir şekilde izi kalıyor ama çok fark edilmiyor.
  • ÖYS ye hazırlanırken bahçeden dönüşte 1992 mayısında geçirmiştim. Derede yüzümü yıkadım serin ohh yurudum tepede esiyordu serin serin eve geldim annem oğlum neden gözün yeşeriyor ağzında bir acayip dedi. Sonra baktım ağzım biraz yamuk yuzum kıpırdamıyor. Gözüm kapanmıyor. Sağ yuzumdu. Ebem türbe mürbe gezdirdi sağolsun geçmedi. Babam bir doktora götürdü 1 hafta sonra yattım ayağımın altını gıdsıkladı ikisinide. Kalktım iğne yazmıstı kactı hatılamıyorum. İğneleri yedikten sonra düzeldi. Sınava girdim. Hiç unutmam. Gittiğin doktor önemli. Önce karşılaşmış ve çözümü biliyorsa yıttın. Yoksa geçmiş olsun.

Orijinalden alıntı: patatessiz patso

Hocam ben işim gereği ara ara -40 derece odaya girip çıkıyorum böyle bir şey başıma gelir mi şimdi yazıları okuyunca tedirgin oldum

Alıntıları Göster
    tedirgin olucak bir şey yok yani mutlaka olacak diye bir şey de yok zaten. ihtimal var. ama olsa da dünyanın sonu değil. o oluşabilecek kısmi hasarlar zaten gözle ayırt edilemeyecek kıvamda olur genelde. ki yüz felci olsanız bile illa kalıcı hasar kalacak diye bir şey de yok zaten sadece ihtimaller ve varsayımlar üzerinden konuşuyoruz en kötü ihtimali göz önüne alıp. tabi -40 derece odaya uygun ekipman, kıyafetle girersen sorun olmaz. yukarda arkadaşın dediği gibi yüzü germek ve sıcak tutmak (sarmak vs.) önemli böyle soğuk ortamlarda. surata soğuk yememek lazım en önemlisi.

• Ben 12 13 yaşında olmuştum soğuk eşmişti diye sadece şişlik vardı bende. Yux felcinin en düşük seviyesiymis benimki ilacla geçmişti
    Fazla takma üzülme ama dikkat et kontrolleri falan ihmal etme.
    Bide ilginctir orda gülünce gamze oluşuyordu felçten sonra gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nick bulamayan herif -- 5 Ocak 2020; 20:24:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911gt2

Aynısı kuzenimin başına gelmişti denizden sonra arabanın camları çapraz açık şekilde kısa bi yolculuğun ardından yüz felci olmuştu. Kendisine iğne vermişti doktor detayları hatırlamıyorum ama 2 haftaya falan geçmişti.

Konu sahibi geçmiş olsun en kısa zamanda düzelecektir
    kortizon iğnesidir büyük ihtimalle.

genelde kortizon istemeyenlere de prednol verilir. prednol'ün de başarı oranı yüksek.

RAM: 16 GB
    Depolama: 1 TB NVMe SSD
  • Kortizon olmadan yüz felcinin harici tedavisi mi varmış. Başka bir nörologa git yine de ilerlemeden başla tedaviye. Ben hastalığın en başında gittiğim halde kortizon ile başladık tedaviye sekel kalmadan iyileştim.
    Beklemekten, derman kalmazdı dizde.
  • 2 tanıdığım da soğuktan dolayı yüz felci geçirmişti, ikisi de atlattı. Kalıcı bir şey değil sonuçta, doktora da gitmişsin için rahat olsun. 1 ay acı çekeceksin ama geçecek, geçmiş olsun.

• Geçmiş olsun kardeşim Sıkma canını geçer Allahın izniyle...

• Geçmiş olsun

Orijinalden alıntı: pakaji

Millete kanada finlandiya.norvecte bisey olmuyo. Size nooluyo gençler?
    Adamlar doğuştan beri yakutsk kanada norveçte yaşıyor bi zahmet olmasın, o adamları getir Arabistan çölüne 1 ay içinde ölür giderler.

Bizim iklim sıcakta değil soğukta değil ılıman iklim, o yüzden ne arabistan çölüne nede norveçe dayanırız, bize ilk bahar bide son bahar gider gerisi fos.

Köpekte bile böyle, git bakalım dogo argentinoyu yakutsk da yaşat, yada Kafkas çoban köpeğini git arabistan çölünde yaşat hayvanlar 1 hafta içinde ölür gider.

Ha bide alabay var hayvan çöl sıcağınada adapte oluyor yakutsk soğunada, ama her köpek böyle değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.