Şimdi Ara

Yurtdışından gümrüksüz araç girişi ne durumda?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler uzun uzun tartışmıştık.. serbestleşicek 2006'da, yok olmaz öyle şey, iyi olur, hiç iyi olmaz diyenlerimiz olmuştu.... Malumunuz 2006'ya girdik bi gelişme varmı bu konuda, bildiklerimizi paylaşalım???

• henüz bişey yok olacağını da sanmıyorum,
    bu arada şunu söyleyeyim bende permit var. yani benim zaten gümrüksüz araç sokma hakkım var, ve inan hiç bir işe yaramıyor, çünkü içeri sokarken arabanın vergisini ödüyorsun, Türkiyedeki 2. el değeri üzerinden ötv kdv ödüyorsun. 2. el değeri de türkiyedeki 0km değeri üzerinden belli yüzdelerle indirim yapılarak hesaplanıyor, bazı araçlarda burdakinden de pahalıya patlıyor. ucuz çıkanlardaysa o kadar uğraştığına değmiyor kanımca, elle tutulur kar etmen için çok pahalı araç getirtmen lazım, ama o arabaya o parayı vereceğine kendi çapında ufak bi işletme açarsın :(
    ayrıca şu anda 3yaşından büyük araç getiremiyorsun, dolayısıyla avrupadan aldığın aracın değeri de öyle düşük olmuyor. 5-10 yaşında araçlar burayla karşılatığında bedavaya satılıyor ama onları da bizim ithal etme hakkımız yok. anlıycağın devlet her şekilde alıyor parasını ...

• ya bizim peder bi ara bişeyden bahsetmişti.azerbaycandan arkadaşı alacaktı şirketi adına sonra burda şirketin şubesi niteliğinde bi yer açılacaktı ve ondan sonra araba burada rahatça gezebiliyodu TR plaka ile.ama araç azerbaycandaki şirketin adına oluyo.öyle bişeyler vardı ama bilmiyorum artık nasıldı.
  • olursa eğer millet cadilaclar dan inmez lüks arabalar çoğalı doğan şahin satan cadillac alır
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslan_scania

olursa eğer millet cadilaclar dan inmez lüks arabalar çoğalı doğan şahin satan cadillac alır

alır sonra tüp taktırır hayır normal kaliteli lpg kitlerinden olsa iyi cadillağın bagajda mutfak tüpü ile dolaşır
  • quote:

Orjinalden alıntı: specops

henüz bişey yok olacağını da sanmıyorum,
    bu arada şunu söyleyeyim bende permit var. yani benim zaten gümrüksüz araç sokma hakkım var, ve inan hiç bir işe yaramıyor, çünkü içeri sokarken arabanın vergisini ödüyorsun, Türkiyedeki 2. el değeri üzerinden ötv kdv ödüyorsun. 2. el değeri de türkiyedeki 0km değeri üzerinden belli yüzdelerle indirim yapılarak hesaplanıyor, bazı araçlarda burdakinden de pahalıya patlıyor. ucuz çıkanlardaysa o kadar uğraştığına değmiyor kanımca, elle tutulur kar etmen için çok pahalı araç getirtmen lazım, ama o arabaya o parayı vereceğine kendi çapında ufak bi işletme açarsın :(
    ayrıca şu anda 3yaşından büyük araç getiremiyorsun, dolayısıyla avrupadan aldığın aracın değeri de öyle düşük olmuyor. 5-10 yaşında araçlar burayla karşılatığında bedavaya satılıyor ama onları da bizim ithal etme hakkımız yok. anlıycağın devlet her şekilde alıyor parasını ...

nasıl yani benimde hakkım olucak merak ettim gümrüksüz dmk zaten kdv ödemiyosun demek yani ötv vermicez herhalde %75 sanırım sadece kdv %18 ödicez aldıgımız fiyattan ki buda baya ucuz olucak

• quote:

Orjinalden alıntı: PolatA

quote:

henüz bişey yok olacağını da sanmıyorum,

nasıl yani benimde hakkım olucak merak ettim gümrüksüz dmk zaten kdv ödemiyosun demek yani ötv vermicez herhalde %75 sanırım sadece kdv %18 ödicez aldıgımız fiyattan ki buda baya ucuz olucak

gümrük ile vergi aynı şey değil
    gümrük yok ama vergi ödüyorsun ötv + kdv,
    zaten gümrük biriliğinden sonra avrupadan ithal edilen otomobillerde ya çok az, yada nerdeyse hiç gümrük ödemiyorsun ...

yönetmeliği arattır internetten bedelsiz otomobil ithalatı diye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • desenize Türkiye Avrupanın hurda araç çöplüğü olacak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mevsim78

desenize Türkiye Avrupanın hurda araç çöplüğü olacak...

bir daha okuyup ta cevap ver. + böyle siyasi lafları bırakıp halkımızın refahından yana konuşalım.

çöplük dediğin arabalrın çoğu Türkiyede 10milyara satılan çöplerden kat kat kaliteli ve daha ucuz...
  • specops arkadaşın dediği gibi %84+%18 kesin ödüyosun bu iştede ... gümrük ödemiyosun yani aslında kar yok gibi bişey, peki yurtdışından araba getirip türk sınırlarına girdiğime 6 ayda bir çıkmak suretiyle arabayı kullanabilirmiyim? yabancı plakayla yazın gelen almancılar gibi ?
  • bana hiç inandırıcı gelmiyor. bu kadar araba ne olacak bilmem ki?
    hepsini jilet mi yapacaz?
  • Hyundai Assan Türkiye Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu bir iki gün önce bir gazetede bu işi 2010'a kadar ertelettiklerini söylemişti. Muhtemelen doğrudur. Şimdilik gündemde böyle bir şeyin olmadığı kesin. Olsa bile 3 yaş sınırı var. Avrupa üç yaşına kadar olan araba fiyatları Türkiye ile hemen hemen aynı zaten. 7-8 yaştan büyük arabalarda çok farkediyor.
  • 3 yaşa kadar olsa da razıyız.hiç değilse daha temiz ve dizel araçlar gelir..
  • quote:

specops arkadaşın dediği gibi %84+%18 kesin ödüyosun bu iştede ... gümrük ödemiyosun yani aslında kar yok gibi bişey, peki yurtdışından araba getirip türk sınırlarına girdiğime 6 ayda bir çıkmak suretiyle arabayı kullanabilirmiyim? yabancı plakayla yazın gelen almancılar gibi ?

ben o olayı da araştırmıştım,

6 ayda bir çıkıp girersen olmuyor bu iş, otomobilin son bir sene içinde türkiyede kaç gün kaldıına bakılıyor, eğer 180 günden fazla ise ceza yiyorsun, cezanın ne olduğunu tam bilmiyorum ama az bişey değil. yani 6 ay burda 6 ay dışarda durman lazım.
    hadi diyelim senin iki tane araban var 6 ay biriyle 6 ay diğeriyle durmak istiyorsun, gene olmaz çünkü bu sefer başka bir yasa yada yönetmelik hiç kimse yabancı plakalı bir otomobille türkiye sınırlarında bir yılın 180 gününden fazla duramaz diyor.

hadi diyelim 2 araban var ve 6 ay mercedesle kendi adınla giriş yapıyorsun 6 ay bmw yle karın kardeşin yada baban annen vs adına giriş yapıyorsun, bu durumda da otomobil kmin tarafndan sokulduysa o kişi tarafından kullanılmak zorunda, aksi taktirde çevirmede ceza yiyorsun.

• quote:

quote:

specops arkadaşın dediği gibi %84+%18 kesin ödüyosun bu iştede ... gümrük ödemiyosun yani aslında kar yok gibi bişey, peki yurtdışından araba getirip türk sınırlarına girdiğime 6 ayda bir çıkmak suretiyle arabayı kullanabilirmiyim? yabancı plakayla yazın gelen almancılar gibi ?

ben o olayı da araştırmıştım,

6 ayda bir çıkıp girersen olmuyor bu iş, otomobilin son bir sene içinde türkiyede kaç gün kaldıına bakılıyor, eğer 180 günden fazla ise ceza yiyorsun, cezanın ne olduğunu tam bilmiyorum ama az bişey değil. yani 6 ay burda 6 ay dışarda durman lazım.
    hadi diyelim senin iki tane araban var 6 ay biriyle 6 ay diğeriyle durmak istiyorsun, gene olmaz çünkü bu sefer başka bir yasa yada yönetmelik hiç kimse yabancı plakalı bir otomobille türkiye sınırlarında bir yılın 180 gününden fazla duramaz diyor.

hadi diyelim 2 araban var ve 6 ay mercedesle kendi adınla giriş yapıyorsun 6 ay bmw yle karın kardeşin yada baban annen vs adına giriş yapıyorsun, bu durumda da otomobil kmin tarafndan sokulduysa o kişi tarafından kullanılmak zorunda, aksi taktirde çevirmede ceza yiyorsun.

anladım arkadaşım saol benim işime baya yarayacak çünkü romanyada veya bulgaristanda bi ilişkin varsa 6 ay orda bırakırsın 6 ay burda super olur teşekkürler

• Rusyadan bi hatun alırım, 2 arabam olur 6 ay Rusyadaki evimin garajında bırakırım Porsche mi, kışın trde M5 i kullanırım, yazın Rusyaya M5 i götürür porsche i alırım...

Yada daha güzeli var, 6 ayda bir araba değiştiririm
  • Rusyadan 1 hatun yerine 2 hatun alsak olmuor mu ben orada takildimda
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

Rusyadan 1 hatun yerine 2 hatun alsak olmuor mu ben orada takildimda

hacım ben hep tekeşliliği savunurum

Ha sıkılınca değiştir o başka...
  • anti RUSYA da tek hatun götürene erkek demiyolar :) kadın nufusu çok fazla 2 3 tane alman şart.
  • walla PolatA kardeşimi bilmiyorum ne tür bir ilişkisi var, bnmde var ama 6aya bir değiştirmek için 2 araba şart + 6ay boyunca arabanı kendin kullanamayacaksın, böyle durumda ordan 2 tane alınacağına burdan bir tane almak daha mantıklı oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.