Şimdi Ara

Yurtdışından Drone Getirme Rehberi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
465
Cevap
24
Favori
83.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shadow347134

Önceden sicil kaydı, kimlik fotokopisi ve en gıcık olan proforma faturaydı şimdi biraz daha kolay çünkü sistem tam oturmadı

Bana liste uzamış geldi ama ne bileyim zamanında çok kanser olduğum için yurtdışı almaktan çekiniyorum. Geçenlerde dji standardı sattım Pro ya geçtim ama ikinci el aldım. Yurtdışı belki aynı paraya sıfırını alırdım ama gözüm acayip korktu

Birde ikinci elde yedek pil olan ilanlar iyi oluyor çünkü pilleri 500 tl ve mutlaka ihtiyaç oluyor. Adam yedek pili ile iyi fiyat verince yurtdışından daha iyi oluyor.

Yurtdışından Drone Getirme Rehberi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Drone alan herkes istanbulda mı oturuyor.Veya büyük şehirlerdeki gümrükleremi gidiyor alet.Tamam belge istiyosun ey devlet ama süre tanısana.Gidicem kutuyu açtırıcam da numarayı alıp geri gelicem yollıycam 10 gün bekle belge gelsin bilmemne.Gümrükte ver bi belge elimize 30 gün içinde kaydını yaptırmazsan ceza vs. herneyse desinler rahat rahat işlem yapalım.Makbuzun mührü bilmemnesi sanki iki sokak ötede bir milyoncu ahmet abiden uçak alıyoruz erişim git gel kolay da istemedikleri şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

Drone alan herkes istanbulda mı oturuyor.Veya büyük şehirlerdeki gümrükleremi gidiyor alet.Tamam belge istiyosun ey devlet ama süre tanısana.Gidicem kutuyu açtırıcam da numarayı alıp geri gelicem yollıycam 10 gün bekle belge gelsin bilmemne.Gümrükte ver bi belge elimize 30 gün içinde kaydını yaptırmazsan ceza vs. herneyse desinler rahat rahat işlem yapalım.Makbuzun mührü bilmemnesi sanki iki sokak ötede bir milyoncu ahmet abiden uçak alıyoruz erişim git gel kolay da istemedikleri şey yok.

Neden bu kadar stres yapıyorsun. Gümrüğe giddiğin zaman 30 gün ek süre istiyorsun 1–2 masa dolaştıktıktan sonra belgeyi alıyorsun bundan sonraki süreç sana bağlı belgeyi hazırla gün içinde aps ile yolla azami işlem süresi 15 gün

• shadow347134 S kullanıcısına yanıt
    O kadar yorum okudum seninki kadar basit işlem anlatanını görmedim.eğer öyleyse sözümü geri aldım.bi arkadaş yazmış il değiştirdim seri numarasını öğrendim geri geldim belgeyi bekledim tekrar gittim drone u aldım vs. o yüzden yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobilephone M kullanıcısına yanıt
    Bulunduğu ile gelmiyorsa vede satıcı proforma faturasını vermiyorsa, gümrüğün bulunduğu ile mecbur gidecek eğer faturası varsa gümrüğe gidip foto çekmek zorunda kalmayacak sadece evrakları tamamlayıp postaya atacak.Bu koşulları göz ödünde bulundurarak alışveriş yapmamız gerekiyor.

• Arkadaşlar sormak istediğim iki soru var?
    Birincisi yabancı ülke vatandaşı olan biri kendine ait drone ile ülkeye girişte bu prosedürlere tabi midir?İkincisi yolcu beraberinde getirdiği drone ile sorunsuz bir şekilde gümrükten geçmesi için kendisi gelmeden önce bu evrakların hazırlanması mümkün müdür?
  • ts1967 kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal shgm den evrak isteyecekler çünkü kanun haline geldi vede bu kanundan önce alanlar ise shgm resmi web sitesinden cihaz kaydını yaptırmak zorundalar diye biliyorum. Ben henüz yaptırmadım

• Arkadaşlar merhaba. Geçen haftalarda şu üründen sipariş etmiştim:http://www.banggood.com/UPair-UP-Air-FPV-With-12_0MP-1080P-SONY-HD-Camera-2-Axis-Gimbal-RC-Quadcopter-p-995265.html?rmmds=category

Az önce gümrükten şu aşağıdaki belge geldi. Ben Çorum'dayım, gümrük Samsun'da. Arada 200 km yol var. 7 gün çok kısa bir süre ve 2 gün hafta sonu, geriye 5 gün kalıyor. Yani halletmem imkansız. Açıkçası işlerimin yoğunluğu ve küçük bebeğimiz olduğu için bu kadar belgeyle de uğraşamam. Hiçbir şey yapmasam, 7 gün sonra geri gönderseler, sorunsuzca Banggood'a ulaşır ve para iadesi alır mıyım? Daha önce bu konuda tecrübesi olan var mı? Teşekkürler...

Yurtdışından Drone Getirme Rehberi

• Arkadaşlar merhaba,

Amerikaya gidicem haftaya bagajda DJI Mavic Pro getirmeyi düşünüyorum. Bir sıknıtı çıkar mı ? Bu tarz bir ithal teknik uygunluk yazısı almama gerek var mı ?
  • Tüm konuyu şimdi okuyabildim, @dronebey yazmış gerektiğini. Haavalanında farkedilmeden geçtik diyelim,http://iha.shgm.gov.tr/index.html adresinden drone u kayıt ettirebiliyor muyum sorunsuzca ? yoksa ithal belgesi mi isteyecekler ?

bu arada havaalanında nasıl farkedicekler onu çözemedim. kaç kere yurtdışına uçtum bir kere bile valizimi aldıktan sonra durdurulmadım. ürünü kutusuz bir şekilde kendi taşıma çantasına koyup getirmeyi planlıyorum birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atrinn -- 20 Şubat 2017; 19:6:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atrinn

Tüm konuyu şimdi okuyabildim, @dronebey yazmış gerektiğini. Haavalanında farkedilmeden geçtik diyelim,http://iha.shgm.gov.tr/index.html adresinden drone u kayıt ettirebiliyor muyum sorunsuzca ? yoksa ithal belgesi mi isteyecekler ?

bu arada havaalanında nasıl farkedicekler onu çözemedim. kaç kere yurtdışına uçtum bir kere bile valizimi aldıktan sonra durdurulmadım. ürünü kutusuz bir şekilde kendi taşıma çantasına koyup getirmeyi planlıyorum birde.

Yurtdışından gelirken eğer kutusuyla yada dikkat çeken drone çantası ile getirmiyorsanız farkedilmeniz biraz zor. Yurtdışından getirdiğiniz ürünü web sitesinde kaydettirirken sadece dronenun seri numarası vs yeterli oluyor. Yani kaydettirmek için her hangi bir evrağa ihtiyacınız olmuyor.

• Merhaba. DJI'ın bir dronunu alacağım kendi sitesinden. Türkiye'ye gönderim yok. amerikadaniste.com benzeri bir site buldum onunla da Türkiye'ye göndereceğim. Hepsi toplam 550$ civarı tutacak (%20 vergi dahil). Ben Isparta'da oturuyorum. Şimdi bu Drone İstanbul'da mı tutulacak? Taaa İstanbul'a Drone'u almak için mi gideceğim? Yoksa Isparta'ya gelecek de Isparta'da mı vergiyi ödeyip, SHGM'den aldığım ithalat uygunluk belgesini verip Drone'u Isparta'dan mı teslim alacağım? Aydınlatabilirseniz sevinirim.

• Arkadaşlar Almanya uyruklu birinin Türk'e vermek için getireceği faturalı dron havaalanında fark edilirse cihaza orada el konur mu yoksa yurda sokulmasına izin verilir mi?
  • Yurtdışında yaşıyorum. Turist olarak Türkiye'ye geldiğimde dronumu getiremeyecek miyim? (dönerken geri götüreceğim)
  • ----

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _passenger_ -- 12 Nisan 2017; 23:13:29 >
  • Ürünü yanımızda gelirken getirsek nasıl oluyo enistem amerikaya gidecek yanında getircek sistem nasıl isleyecek yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ürünü almak istiyorum gümrükte ne gibi sorunlar karşılaşırım ? Ürün ve özellikleri hakkında bilgisi olan var mı , kendimde toplasam bu paraları buluyor , bu tarz bir ürün için uygunluk nasıl sağlarız?

http://www.helipal.com/storm-drone-6-gps-flying-platform-rtf-dji-naza-v2.html
  • dronebey kullanıcısına yanıt
    Yani ekleme 2 gösteriyorki ürünü getirip vergisini verip kayıt ettirdikten sonra işlem tamam demi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_73260.html

Bu ürün 500 gramın altında kalıyor sanırım bunun icin kayıt olmaya gerek yok diyebilir miyiz o halde?

Vergi oranı nedir bir de yardımcı olabilir misiniz? bu konulara biraz acemiyim.

Tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atrinn

Arkadaşlar merhaba,

Amerikaya gidicem haftaya bagajda DJI Mavic Pro getirmeyi düşünüyorum. Bir sıknıtı çıkar mı ? Bu tarz bir ithal teknik uygunluk yazısı almama gerek var mı ?

Mavic'i yanınızda getirebildiniz mi? Ben de aldırmayı planlıyorum bir tanıdık yanında getirecek, gümrük gerekiyor mu? Başkası getireceği için gümrük gibi şeylerle uğraşmasını istemem.

Belge almak gerekiyor mu baştan?

Sanki atom bombası sokuyoruz ülkeye he.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.