Şimdi Ara

Yurtdışında dil okulu için 9 ay süre yeterli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
2
Favori
4.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lisede yeni mezun oldum. Eylül ayında bir aksilik çıkmaz ise yurtdışına (New York, Embassey CES'in dil okuluna ) normal ingilizce + akademik ingilizce için dil okuluna gideceğim. Haziran ayında eğitim bitecek. Seviyem intermediate-upper intermediate arasında. - intermediate'e daha yakın-

Şimdi;

1-) bu 9 aylık eğitim beni orta-orta üst seviyeden advanced (toefl'da 90 üstü) seviyeye çıkarır mı?
    2-) Yurt dışındaki bu süre zarfında ingilizcemi geliştirmek için neler yapmalıyım, nelere dikkat etmeliyim?

teşekkürler

• konuyu upluyorum.
  • 1 Aylık ne kadar? Konaklama ve okul dahil?
  • fiyatı embassy ces'in sitesinden bakarsın, direk buraya yazamam.
    ama biraz pahalı, çünkü akademik ingilizce felan da işin içine giriyor.
  • sordugun sorular hakkında fikrim yok ama çok büyük faydası olacagı kesin. gittin mi böyle gidecen işte.bence güzel seçim

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Direniş -- 11 Temmuz 2011; 17:28:33 >
  • 10-15 bin dolar civarı olması lazım?
  • Ben su an Australia Sydney deyim geldigimde where are u going dyemiyodum o kadar 0 ing le gelmiştim burda navitas diye bi okulla anlastım. Simdi Akedemik ing 1. sınıftayım akedemk ing lerin 3 sınıfı oluyor her sınıf 10 haftalık 9 haftada asla geçemezsn ve 1. seviye ortalama upper ve üstü olarak nitelendiriliyor. Burda okul mastafları haftalık ortalama 260 dolar civarı. almısken 50 hafta fln al sonra orada sıkışma olmasın 3-5 hafta gerekir tekrar pasaport vize uzattırmak zorunda kalırsın vesaire...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cenk91

Ben su an Australia Sydney deyim geldigimde where are u going dyemiyodum o kadar 0 ing le gelmiştim burda navitas diye bi okulla anlastım. Simdi Akedemik ing 1. sınıftayım akedemk ing lerin 3 sınıfı oluyor her sınıf 10 haftalık 9 haftada asla geçemezsn ve 1. seviye ortalama upper ve üstü olarak nitelendiriliyor. Burda okul mastafları haftalık ortalama 260 dolar civarı. almısken 50 hafta fln al sonra orada sıkışma olmasın 3-5 hafta gerekir tekrar pasaport vize uzattırmak zorunda kalırsın vesaire...

Hiç ingilizce bilmeyip yırtdışına çıkan birisini buldum sonunda. Orada karşılama , okula yerleştirme , dışarı çıkıp gezme bunları nasıl hallettin ? Birde ilk 1-2 ay ne kadar ingilizce öğrenebildin ?

• 2 ay sonra her işimi yapabiliyordum okula 100 dolar gibi bi para veriyosun seni airport dan alıp homestay a getiriyor ve okul yolunu gösteriyor.
    Home stay ise aile yanında okulun anlasmıs oldugu bi evde kalıyosun sana ait bi oda oluyor. Genellikle kötü olur ama arada iyide çıkıyor ve home stay pahalı olur enn fazla 1aylık al daha sonra edindigin arklarla eve çık yarı yarıya ucuz olur. İlk 2 ay sonra insanlar bişey dediklerinde aradaki kelimelerden ne demek istediklerini cıkarıyosun ama fazla konusamıyosun 5-6 ay sonra diyalog kurmaya baslıyosun. Ama sunu söylüyeyim hayatında görmeyecegin zorluklarla karsılasıyorsun yasadıklarımı yazsam roman olur soru sorabilirsin bana ben bi ara konu actım yurt dısı ile ilgili soru alabilirim diye cok kisiye cevap vermistim..
  • yatıyorum bu link i kacırabilirim sorun olursa mesaj atarsın (burada saat gece 1 yanlıs anlama :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cenk91 -- 11 Temmuz 2011; 18:00:27 >
  • ha ülkemizde öğrenmişsin ha yurtdışında öğrenmişsin gramerde aynı kelimelerde aynı ne farkederki
  • insanın kendi ülkesinde kendini getirebileceği maksimum seviye var. sen listening, reading, grammer, writing'i çok kolay halledersin ki zaten ben de hallettim ama akıcı olarak ingilizce konuşup, sunum yapabilecek düzeye gelmek için bir süre yurtdışında kalmak gerekiyor ve bununla ilgili eğitim de alırsan işini daha kısa sürede tamamlarsın.
    ayrıca ingilizce seviyen 0 bile olsa yurtdışında bir süre kalmak senin ingilizce öğrenme hızını arttıracaktır aynı zamanda ingilizceye olan ilgini arttırıp önyargını kıracaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

ha ülkemizde öğrenmişsin ha yurtdışında öğrenmişsin gramerde aynı kelimelerde aynı ne farkederki

quote:

yatıyorum bu link i kacırabilirim sorun olursa mesaj atarsın (burada saat gece 1 yanlıs anlama :) )

Hocam farkeder ya ben okulda da ingilizce dersi gördüm sadece 2 sene gördüm ama ezbere ingilizce öğrendik. Şu zamanda şu kelimelere şu ekler gelir şeklinde. Pratiğe dökemedik. Tabi zamanlada ingilizce dersi görmeyip , pratiğe dökemediğimiz içinde unuttuk. Şimdi ilerisi için tekrar öğrenmek istiyorum.

Cenk91, fırsat bulurda çıkarsak yurtdışına sıfır ingilizce çıkmam zaten. Türkiye'de biraz öğrenmiş olurum ama ne kadar öğrenmiş olurum orası belirsiz tabi. Bu açtığın konuda orada yaşadıklarını mı anlattın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 12 Temmuz 2011; 8:49:55 >

• şu internet oyunlar şarkılar filmler den öğrendiğim kadarını keşke okulda öğrenebilsekdik de dışarıya gerek kalmazdı
  • Orada göreceğin kursta ciddi olursan eğer, grameri yalayıp yutarsın hocam. Zaten yurtdışında yaşayacağın için de 9 aylık süre zarfında rahatlıkla İngilizce konuşuyor hale gelirsin. Benim kuzenlerim geldi Amerika'dan, 3 gün sürekli İngilizce konuştuk, o zaman bile rahatladığımı hissettim. 9 ayda her şeyi halledersin inşallah.
  • Tavsiyeler için teşekkür ederim. Başka tavsiyelere de açığım

Ben dil okulu süresince bir part-time iş bulmayı düşünüyorum. Para kazanmaktan ziyade bolca pratik yapma imkianım olacak. Ne dersiniz iyi olur mu?
  • Beyler peki bir üniversitenin hazırlığında 1 yılda ders alacak kadar Almanca öğrenilebilir mi 0'dan başlanarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rammstein

Beyler peki bir üniversitenin hazırlığında 1 yılda ders alacak kadar Almanca öğrenilebilir mi 0'dan başlanarak?

1 yıldar orta-üst seviyeye gelebilirsin ama advanced zor.
  • güncel, 9 ay yeter mi tekrar sorayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

quote:

Orijinalden alıntı: baris195

ha ülkemizde öğrenmişsin ha yurtdışında öğrenmişsin gramerde aynı kelimelerde aynı ne farkederki

quote:

yatıyorum bu link i kacırabilirim sorun olursa mesaj atarsın (burada saat gece 1 yanlıs anlama :) )

Hocam farkeder ya ben okulda da ingilizce dersi gördüm sadece 2 sene gördüm ama ezbere ingilizce öğrendik. Şu zamanda şu kelimelere şu ekler gelir şeklinde. Pratiğe dökemedik. Tabi zamanlada ingilizce dersi görmeyip , pratiğe dökemediğimiz içinde unuttuk. Şimdi ilerisi için tekrar öğrenmek istiyorum.

Cenk91, fırsat bulurda çıkarsak yurtdışına sıfır ingilizce çıkmam zaten. Türkiye'de biraz öğrenmiş olurum ama ne kadar öğrenmiş olurum orası belirsiz tabi. Bu açtığın konuda orada yaşadıklarını mı anlattın ?

Kardeş şimdi gördüm yazını. Insan yurt dısına cıkınca bide hiç ingilizcesi yoksa başına illa olaylar geliyor. Çoguda sonra bakınca komik oluyor. Benimde çok komik hikayem var su an yazıyorum sonra buraya atıcam okumak isteyen olursa diye. Ama Tr de de ögrenilir diyen ark lar cok farklı şartlar Tr de ders arasında kantine gelince baba naber deniliyor burda How is it going deyip bişeyler konusmaya calısıyosun. Kesinlikle cok farklı durumlar burada cok daha hızlı ögreniyosun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.