Şimdi Ara

9. SINIF İÇİN DERSHANE GEREKİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
11.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk 2000 hedefleyen sayısal öğrencisi için lise 1 veya 2 de (9-10. sınıf) dershaneye yada basit takviye derslerine (özel hoca) gerek var mıdır?

11 ve 12. sınıflarda gerektiği sanırım herkesin ortak fikri...

Bu çerçevede İstanbul Beşiktaş-Taksim-Kadıköy civarında önerebileceğiniz nitelikli dershane mevcut mu?

İlgilenen forumdaşlara şimdiden teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

9. Sınıfta Dershaneye Gerek Var mı?

Liseye yeni adım atan 9. sınıf öğrencileri için dershane ihtiyacı merak edilen konulardan biridir. Dershaneye gitme kararı öğrencinin akademik hedeflerine, çalışma alışkanlıklarına ve finansal kaynaklarına bağlı olarak değişebilir.

Dershane Gitmenin Avantajları:

• Temel Kavramların Pekiştirilmesi: Dershaneler, özellikle matematik, fen ve dil derslerinde temel kavramları pekiştirmeye odaklanır. Bu da öğrencilerin okulda öğrendiklerini daha iyi anlamalarını sağlar.
    • Ek Soru Çözme Fırsatı: Dershaneler, öğrencilere okulda çözemedikleri veya daha fazla alıştırma yapmak istedikleri soruları çözme fırsatı sunar.
    • Düzenli Çalışma Alışkanlıkları: Dershaneler, öğrencilere düzenli çalışma alışkanlıkları kazandırır ve ödevlerini tamamlamalarına yardımcı olur.
    • Rekabetçi Ortam: Dershaneler, öğrencilere rekabetçi bir ortam sağlar ve bu da onları daha fazla çalışmaya teşvik edebilir.

Dershane Gitmenin Dezavantajları:

• Finansal Yük: Dershaneler, ek bir finansal yük oluşturabilir ve bazı aileler için bütçelerini zorlayabilir.
    • Zaman Kaybı: Dershane dersleri, ekstra zaman gerektirir ve bu da öğrencilerin sosyal aktiviteler veya hobiler için daha az zamanı kalmasına neden olabilir.
    • Stres Yükselişi: Dershaneler, öğrenciler üzerinde ek stres yaratabilir ve özellikle sınav dönemlerinde yoğunluk artabilir.
    • Bağımlılık: Dershaneye uzun süre giden öğrenciler, derslerini kendi başlarına çalışamamaya bağımlı hale gelebilirler.

9. Sınıfta Dershaneye Gitme Kararı:

1. Sınıfta dershaneye gitme kararı, öğrencinin ihtiyaçlarına ve koşullarına göre verilmelidir. Aşağıdaki faktörler göz önünde bulundurulmalıdır:

2. Öğrencinin Akademik Performansı: Öğrenci okul derslerinde başarılı oluyorsa, dershaneye gitme ihtiyacı daha az olabilir.

3. Öğrencinin Çalışma Alışkanlıkları: Öğrenci düzenli olarak çalışıyor ve ödevlerini tamamlayabiliyorsa, dershaneye gitme zorunluluğu daha düşük olabilir.
    4. Ailenin Finansal Durumu: Dershaneler ek bir maliyet oluşturduğundan, ailenin finansal durumu göz önünde bulundurulmalıdır.
    5. Öğrencinin Kişisel Tercihleri: Öğrenci dershaneye gitmek istiyor mu, bu onun için uygun mu?

Eğer öğrenci temel kavramları pekiştirmeye ihtiyaç duyuyorsa, çalışma alışkanlıklarını geliştirmek istiyorsa veya ek soru çözme fırsatı arıyorsa, dershane gitmek onun için faydalı olabilir. Ancak öğrencinin akademik performansı iyiyse, düzenli çalışıyorsa ve dershaneye gitmek için yeterli motivasyona sahip değilse, dershaneye gitme kararı yeniden değerlendirilmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hayir
  • 10'da gerek
  • Cevaplar için teşekkürler...

Dershane gerekli değil, yok yere bunaltmaya gerek yok öğrenciyi...

Gerekli olursa 3-4 saat ders aldırarak eksikler tamamlanır artık...
  • 9 sınıf önemlidir ygsnin büyük kısmı 9 da öğretilir . Ben 10. sınıfta gitmeye başladım dersaneye bir faydasını görmedim sebebi çalışmamış olmamdı ama sen çalışacaksan kesinlikle dersaneye gitmeni öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarcusAntonius

9 sınıf önemlidir ygsnin büyük kısmı 9 da öğretilir . Ben 10. sınıfta gitmeye başladım dersaneye bir faydasını görmedim sebebi çalışmamış olmamdı ama sen çalışacaksan kesinlikle dersaneye gitmeni öneririm

4 yıl boyunca dershane bıkkınlık vermiyor mu?

Keza ortaokulda da gidilmişti dershaneye, bu "kesintisiz" süreç yıpratıcı değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serbes

İlk 2000 hedefleyen sayısal öğrencisi için lise 1 veya 2 de (9-10. sınıf) dershaneye yada basit takviye derslerine (özel hoca) gerek var mıdır?

Bu çerçevede İstanbul Beşiktaş-Taksim-Kadıköy civarında önerebileceğiniz nitelikli dershane mevcut mu?

9. sınıfta almalısın bence. Fizik, kimya, mat. için gerekli ... 11 e geçince benim gibi 9. sınıf fizik, kimya öğrenmeye çalışırsın. Hele ki birde hocaların iyi değilse.
    11. sınıfta herkes gidiyo diye gidecek değilsin. Ben gitmiyorum, hiç gerek yok. 11 de dersler basit oluyor zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İlk 2000 hedefleyen sayısal öğrencisi için lise 1 veya 2 de (9-10. sınıf) dershaneye yada basit takviye derslerine (özel hoca) gerek var mıdır?

Benimde hedefim o civarlarda ama ben 11 im bu dönem başladım dershaneye maddi durumun iyiyse kesinlikle git derim 9. sınıfta gidersin dersine etütüne bide tekrar edersin oturtur rahat edersin benim gibi 11. sınıfta 9. sınıf konularına çalışmak zorunda kalmassın
  • Benim düşüncem, 9'da temeli özel derslerle alıp; 11 ve 12. sınıfta da dersaneye gidilmesi yönünde.

11. ve 12. sınıfta gidilecek dersane olarak -şu anki kadrosu bozulmazsa tabi- açık ara Kadıköy Kültür'dür.

Sizden önce de bi arkadaş dersanelerle ilgili bi soru sormuştu, ona da şöyle demiştim:

quote:

Kultur'e gidiyorum, son derece memnunum; siddetle de tavsiye ediyorum.

25-35 yas arasi egitim kadrosu, hocalarla; abla-kardes, abi-kardes iliskisi, her yerde calisabileceginiz sessiz calisma odalari, ek etutlerin olaganustu verimliligi, son derece bilgili ve ilgili rehberlik servisi ve daha bir suru sey..

Ders anlatimlari, akilli tahta teknolojisiyle harmanlanmis gecmis sorular duzenegi ve ders ici verimliligiyle birlestirilmis stratejiler ve calismaya azmettirici kurum yapisiyla, sonuc ne olursa olsun asla pisman olmayacagim biricik dersanem.

Harbici her seyinden cok memnunum. Ozellikle hocalarimdan.

• İlgi gösteren arkadaşlara çok teşekkürler...

Bu arada bir yanlış anlamayı düzelteyim, bu soruları oğlum için soruyorum, şu an oldukça iyi bir lisede hazırlık sınıfında okumakta, yani eğitim/hoca kalitesi açısından sorun yok...
  • Bence sadece 12. sınıfta gerekli eğer 9 10 11 de okul derslerine gerektiği gibi çalışılır ve 11. sınıfta ygs hazırlığına hafifte başlanırsa bence yeterli olur ben bir faydasını göremedim 10 ile 11 de tabii faydalanmaya çalışmaya da bağlı.
  • 9 da kesinlikle boşa gidiyor. Açıkça söyleyebilirim. Ben mezun olarak hazırlanmama rağmen şu an lys konularının çoğuna tekrardan çalışmam gerekiyor. Eğer oğlunuz çalışacaksa iyi bir konu anlatım kitabı ve takıldığı yerlerde özel derslerle, sıkmadan halledebilir. 10. sınıfta gitmesi fena olmaz diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QqDay -- 29 Mart 2013; 22:37:13 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MarcusAntonius

9 sınıf önemlidir ygsnin büyük kısmı 9 da öğretilir . Ben 10. sınıfta gitmeye başladım dersaneye bir faydasını görmedim sebebi çalışmamış olmamdı ama sen çalışacaksan kesinlikle dersaneye gitmeni öneririm

4 yıl boyunca dershane bıkkınlık vermiyor mu?

Keza ortaokulda da gidilmişti dershaneye, bu "kesintisiz" süreç yıpratıcı değil mi?

Hayır . Dersande güzel bir ortamın olursa zavkle gidersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10. sınıfa dikkat et konuları iyi öğren bu ara onlarla uğraşıyorum
  • Okulun yabancı dilde eğitim vermesi, derslerin Türkçe müfredata uygunluğu gibi hususların, üniversite sınavını nasıl etkileyeceğini tam olarak bilemediğimizden 9. sınıfta takviye konusu gündeme geliyor.

Anladığım şu.

9. sınıfın sağlam çalışılarak geçirilmesi, dershaneye gerek duyulmaması, lüzum doğarsa da kritik konularda özel ders aldırılması ziyadesiyle yeterli olacak gibi görünüyor.
  • 9-10da dersaneye gitmedim şuan 11.sınıfım
    okul ortalamam 93
    zaman ygslerde min. 127 net yapıyorum
  • 9 ve 10.sınıf konuları evde çalışılarak rahatlıkla yapılabilecek konular. Hele dersaneye sadece gidip gelecekse bir fayda görüleceğini sanmıyorum ki 9.sınıfta dersaneye başlayan bir öğrenci kendini zaten kasmaz. Kafasına takılan birkaç konu olursa özel ders ile rahatlıkla halledebilir, daha etkili bile olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Madem hedefleri olan bir kardeşimizsin sana verebileceğim tek tavsiye 9 ve 10. Sınıfta derslerini aksatma okul ödevlerini yap temelin oluşsun. Bir de üstüne kitap oku. Hayat ilk 2000 den ibaret değil kitapları sevmeyi öğren

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence git. ygsye çalış bol bol. zaten konuların %60 70 i 9. sınıftan. ama sen bilirsin tabi.
  • Şu ana kadar edindiğim izlenim 9. sınıfta dershaneye gitmek yerine özel dersle takviyenin daha verimli bir yol olduğu yönünde...

Diğer yandan dershane öneren arkadaşların gerekçelerini de öğrenmek isterdim...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.