Şimdi Ara

yurtdışı ürünü satana şikayette nasıl bi yaptırım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben birine xiaomi şarj aleti verdim. 6 ay sonra bu şarj aleti yavaş şarj ediyor falan diyor. garanti ve iade yok demiştim ben size falan dedim. sonra mahkemeye gidecem falan diyor. bunda bi yaptırım olurmu. yada ne olur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer aranızdaki alışveriş bir tüketici işlemi değilse (örneğin arkadaşınıza, ikinci el veya şahsi kullanım için verdiyseniz) ve açıkça "garanti ve iade yok" diyerek satışı yaptıysanız, Türk Borçlar Kanunu ve Tüketici Kanunu kapsamında satıcı olarak sorumluluğunuz oldukça sınırlıdır; ancak cihazda satım anında mevcut olan gizli ayıp iddiası olsa bile, alıcı 6 ay boyunca ayıbı bildirmekle yükümlüdür, 6 ay sonra ileri sürülen yavaş şarj etme gibi şikayetler ancak çok istisnai ağır ayıp halinde gündeme gelebilir. Mahkemeye başvurması halinde delil ve ispat yükümlülüğü kendisine ait olup, kullanım süresi, ürünü nasıl kullandığı, şarj cihazının niteliği ve sizin verdiğiniz beyanlar dikkate alınarak büyük ihtimalle aleyhinize herhangi bir yaptırım uygulanması söz konusu olmaz; dava açsa bile yüksek ihtimalle reddedilir.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.