Şimdi Ara

İnstagram hakaret davası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar ben bundan 2 sene önce bir kıza hakaret etmiştim.Geçtiğimiz sene karakolda ifade verdim şahsı tanımıyorum olayın olduğu günü hatırlamıyorum biri hesabıma girmiş ve küfür etmiş dedimm olaydan haberim yok ve mesajları silmiş demiştim.Böyle bir suçumda yok daha önce.Sonra olay uzlaştırmaya geldii.Kişiden özür diledim ama kabul etmedi benim için para önemli falan demiş.Kişi konuşmak istemiyor herhangi bir uzlaşma çabasında değil o kadar özür diliyorum ve mahkemeye kadar bekletiyorlar beni.Ben alkollüyken bir hata yaptım kabul ediyorum lakin bu kadar abartılacak ne var bunda ben ana avrad yada şahse ağır bir şekilde küfür etmedimm öyle küfür yok sadece hakaret var.

Acaba desem benim hesabıma başkası girdi ben hatırlamıyorum alköllüydüm bunu ben yapmadım diyeee sonuç nereye kadar varılır.Yardımcı olursanız çok seviniirm ben kendime zor bakan borçlarını ödeyen ileride evlenicek biriyim kendi param kendime bile yetmezkenn bu davadan nasıl kurtulabilirim arkadaşlar.Beni ispatlayabilirler mi benim küfür ettiğimi ?

• Öncelikle geçmiş olsun. Sizi tenkit edecek halim yok zaten kendi kendinizi de tenkit etmişsiniz.

Arabulucu sonrası ne oldu, yargılamaya geçildi mi? Şu an kaçıncı duruşma görüldü? Uyap vatandaş portaldan baktınız mı hiç davanın gidişatına?

Henüz hiç duruşma olmadı ise duruşma günü ve müştekinin talepleri dava dosyasında görünüyor olması lazım Uyap vatandaş portal üzerinden. Sizden tazminat mı talep ediyor yoksa sadece ceza alsın mı deniyor?

Kişisel yerleri silip duruşma tutanağı ekleyebilirsiniz buraya veya duruşma olmadı ise tensip tutanağı ekleyebilirsiniz. Hiçbiri yoksa dosyayı seçip evrak bölümüne girin. Dosyaya eklenen son yirmi evrak yazana tıklayın orada göreceksiniz. Yine hiçbir şey gözükmüyorsa henüz yargılama aşamasında değil demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Ekim 2023; 16:58:36 >
  • hem hatırlamıyorum diyorsun hem ana bacı küfür yok diyon

• @nofear515 @XpressMusic34 Hocamın da dediği gibi duruşma tutanağını görürsek eğer çok daha net bir fikir belirtebiliriz. Fakat Alkollü olmanız cezanızın hafiflemesine bir etkide bulunmuyor. Ancak, alkollü olma durumunuz rızanız dışında gerçekleşmiş olması gerekiyor. Birinin size zorla alkol verdiğini kanıtlamanız durumunda cezai ehliyetiniz yok sayılabilir. Onun dışında hesabıma başkası girmiş ben yapmadım mevzusuna da hiç girmeyin, eğer teknik detay istenir ve sizin ip adresinizden yapıldığı anlaşılır ve siz o saatler arası telefonunuzun başkasının elinde olduğunu ispatlayamazsanız bu sefer hakaret + tckm 206'dan işlem görürsünüz.

Ben çok ağır bir tazminata mahkum edileceğinize ihtimal vermiyorum. Çünkü hakarette bulunduğunuz kişinin ünlü bir birey olmadığını da ve etmiş olduğunuz hakaretin onun hayatında bir değişikliğe de maruz bırakılmadığını hesaba katarsak ağır rakamlarla sonuçlanacağına ihtimal vermem. Fakat hiç ceza almamanız gibi bir durum çok zor ihtimal üzgünüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelikanliCekirge -- 23 Ekim 2023; 18:49:34 >

• Hesap benim değildir. Mesajları ben atmadım alakam yoktur. Deseydin büyük ihtimalle instagram ip atmayacaktı yırtacaktın. Gidip hesabımdan biri küfür etmiş dediğin zaman olayı ikrar etmişsin hesabın aidiyetin kabul etmişsin otomatikman mesajları senin yazdığın anlaşılıyor savunmandan.

Ceza alacaksın uzlaşmada ortalama bir para ile kurtarmaya bak 3-5bin TL avukat tutarsa 17.900 TL vekalet ücreti ödersin. Dava açıldı ise para ödeyip şikayetçi olmadığına ilişkin bir dilekçe verdirtmeye bak anlaş bir şekilde yoksa sonucuna razı olacaksın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 23 Ekim 2023; 20:25:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @DelikanliCekirge @Storm Raider

Hesap benim değil, mesajları ben atmadım demek suçtan kurtulmaya yaramıyor. Mesela profil fotoğrafındaki kim? Hesabı oluştururken verilen mail adresi, cep telefon no kimin? Hesap oluştururken gelen sms doğrulaması mesajını kim girdi profili oluşturmak için? Bunların talep edilmeyeceği düşüncesine kapılmayın lütfen. Ayrıca ülkemizde İnstagram Türkiye temsilciliği bulunmaktadır. Yani verilerin talep edilmesi ve adalet makamınca elde edilmesi çok kolaydır.

Kimlik tespiti için profil fotoğrafı, hesabı oluşturanın mail adresi, cep telefon no su gibi detaylar zaten kişiyi belirlemeye fazlası ile yetiyor. Diyelim hesap tamamen farklı bir kişi adına. Bu durumda da ip adresinden ve kullanılan cihaz bilgisinden tespit etmek çok kolay. Hepsi bir yana dursun, saniye saniye kullanılan veri miktarı bile tespit edilebiliyor.

https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/sosyal-medya-devleri-turkiye-temsilcilerini-atadi-566084.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Ekim 2023; 23:0:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

@DelikanliCekirge @Storm Raider

Hesap benim değil, mesajları ben atmadım demek suçtan kurtulmaya yaramıyor. Mesela profil fotoğrafındaki kim? Hesabı oluştururken verilen mail adresi, cep telefon no kimin? Hesap oluştururken gelen sms doğrulaması mesajını kim girdi profili oluşturmak için? Bunların talep edilmeyeceği düşüncesine kapılmayın lütfen. Ayrıca ülkemizde İnstagram Türkiye temsilciliği bulunmaktadır. Yani verilerin talep edilmesi ve adalet makamınca elde edilmesi çok kolaydır.

Kimlik tespiti için profil fotoğrafı, hesabı oluşturanın mail adresi, cep telefon no su gibi detaylar zaten kişiyi belirlemeye fazlası ile yetiyor. Diyelim hesap tamamen farklı bir kişi adına. Bu durumda da ip adresinden ve kullanılan cihaz bilgisinden tespit etmek çok kolay. Hepsi bir yana dursun, saniye saniye kullanılan veri miktarı bile tespit edilebiliyor.

https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/sosyal-medya-devleri-turkiye-temsilcilerini-atadi-566084.html

Tecrübelerime dayanarak yazıyorum. Temsilcilik var fln filan Meta nın (Facebook İnstagram) Türkiye de bulunan hukuk işlerini yapan bürosunun otomatik mesajını istersen atabilirim. Sadece baştaki sayıyı değiştirip savcılığa gönderiyorlar. Diyorlar ki şirketimiz Türkiyede kurulu bir şirket olmadığı için kendi ülkemiz kanunlarına göre bu verileri veremiyoruz. (İstenen veri hesabun suç tarihindeki İp Mac Adresi vs) kısaca vermemeye devam ediyorlar.

Suçlananın her şeyi inkar ettikleri senaryoda bazı savcılar çok ilgisiz. Yazı daha yazmadan bu şirketler yurtdışındadır ip adresi tespit edilememektedir diyerek kyok vermekteler. Bizim hukuk büromuz siyasi ve bürokrat kişiler adına da dosya takibi yapıyor. Bizatihi kendim de zaten siyasi parti yönetimindeyim. Yıl içerisinde yüzü geçik dezenformasyon operasyonuna karşı suç duyurusu yazıyorum. Savcılar ikrar veya tevil yolu ile ikrar olmadığı zaman istemeye istemeye bu temsilciliklere yazı yazıyor sonra gene dosyaları kapatıyorlar.

Gerçek bir olayı en son yaşadığımız takip ettiğimiz bir dosyayı aktarayım. Bir ilimizin Valisi ile Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ettiği tespit edilen hesap ismi ve fotoğrafı uyuşan kişi tespit edildi. İfadesi alındı A şahsı diyelim. Dedi ki bu hesap benim değil (ispat etmek için bir kanıt sunmasına gerek yok) B şahsı ile husumetin var adıma fake açıp hakaret ederek beni zor duruma düşürmüştür, demiş. B şahsı da ifadesinde A şahsı ile husumetim var suçu bana yıkmak istemektedir, demiş. Sonuç ne oldu ip verilmedi (GENE) ve dosya kyok itirazınız reddi ile kesin bir şekilde kapandı.

Bir hakaret dosyası ile karşı karşıya iseniz bu whatsapp değilde anonim olan bir ortam ise facebook olur tik tok olur her neyse hesabı direkt reddedin. Adınıza fake hesap açılmış olabilir. Resimleriniz bulunamaz mı biri size ait bilgilere erişip arkadaşlarınızı ekleyemez mi yapabilir. Savcı inanmasa bile hesabı kullandığınıza ait bir ikrar olmadığı sürece dosyayı kapatmak isteyecektir. Zaten sosyal medyada olan hakaret dosyalarını kapatmak için yer arıyorlar. Hepsi de önemsiz dosya olarak görülüyor. Ve adliyede yüzlerce böyle dosya var. Biriktirip seri şekilde kyok hazırladıklarını yaşadık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hakaret davası
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

Hocam ağızına yüreğine sağlık yazdığın ciddi ve uzun yazı sayesinde bilmediğimiz şeyleri de öğrenmiş olduk. Belli ki tecrübe etmişsiniz, yaşamışsınız. Teşekkürlerimi sunuyorum, umarım konuyu açan arkadaşın işine de yaramıştır.

• Arkadaslar onemli bir sorun var.

Aranizda bilgili arkadaslar bu konuda yardimci olursa sevirim.Avukat yani hakaret ettigim kizin abisi ettigim hakaretleri daha farkli yansitmaya baslamis kadina siddet cinsel taciz olarak yani meseleyi uzatmaya benide cezaevine gondermeye calisiyor.

Benim herhangi bir sicilimde bozukluk yok sizce bu davada iceri girmee ihtimalim nedir ?

Diyelim sosyal medyadan siz birine hakaret ettiniz ve diğer taraf şikayetçi oldu. Bu durumda söz konusu hesabı oluştururken (sizin hesap) kullanılan cep telefonu doğrulaması, mail adresi doğrulaması vs talep edilemez mi? Size, bak bu telefon no resmiyette senin adına kayıtlı ne diyorsun bu duruma denmez mi?

Bildiğiniz gibi sms doğrulaması olmadan (gelen kodu girmeden) sosyal medya hesabı açılamıyor çeşitli durumlarda.

İşte bu durum tespit edildiğinde, size yalan beyandan işlem yapılmaz mı? (Hesap bana ait değil demeniz durumunda)

He diyorsanız, hesabı oluştururken verilen bilgiler talep edilmiyor sadece ip adresi, mac adresi, cihaz bilgisi vs talep ediliyor öyle ise hesabı oluştururken verilen cep telefon no, mail vs kişiyi tanımlamaya daha elverişli veriler değil mi? Bunlar neden talep edilmiyor?

Talep ediliyorsa, hangi hallerde talep ediliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 24 Ekim 2023; 15:5:33 >
  • Durumunuz yok ise adli yardıma başvurabilirsiniz.

adliyardim.adalet.gov.tr
    Adli Yardım - Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi
    https://adliyardim.adalet.gov.tr
  • @Storm Raider selam merhaba benimde başımda buna benzer bi olay var. " haramzadeler ilk seçimlerden sonra hesap verecekler" yorum bu fakat hatırlamıyorum yazıp yazmadığımı. Olay 2020 yılına ait. Fahrettin Altun hakkımda kamu görevlisine hakaret davası açmış. Karşı tarafın Avukatları çok bastırıyor. Ekran görüntümü almışlar bilirkişi fotoğraflarımı kıyasladı beni suçlu buluyorlar. Sizinle iletişime geçmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim..

• Emre Ormancı E kullanıcısına yanıt

Avukatınız yok mu? Dava başladı mı, duruşma oldu mu? Hakkınızda talep edilen ceza nedir?

Avukat için durumunuz yok ise şuraya başvurun

https://adliyardim.adalet.gov.tr

• Sperm İsrafı' demek hukuki olarak hakaretmidir, dava açılsa sonuç ne olur sizce ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rammo -- 6 Mart 2024; 20:29:20 >
  • nofear515 kullanıcısına yanıt

Hakkınızda Cumhuriyet Savcısı tarafından düzenlenen iddianamede, suç ne olarak tespit edildiyse ceza davası da o suç üzerinden görülür. İddianamede suç kısmına hakaret yazıyor ise, hakaret mağdurunun abisi istediği kadar olayı başka suçlara çekmeye çalışsın, yine de hakim hakaret üzerinden inceleme yapar.

Diğer taraftan hakaret suçları hapis cezasından adli para cezasına çevrilir ve sicilinizde temiz ise ertelemeye tabi tutulur. Erteleme süresi dolana kadar da herhangi bir suç işlemez iseniz, askıda olan ceza hükmü sicilinize hiç yansımadan silinir. Böylece sanki böyle bir suç işlememiş gibi tertemiz sicille devam edersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: rammo

Sperm İsrafı' demek hukuki olarak hakaretmidir, dava açılsa sonuç ne olur sizce ??

Nelerin hakaret teşkil edeceği çok tartışmalı oluyor. Hakimden hakime fark ediyor.

Bir arkadaşıma patronu, sen karım olsan seni döverdim demiş. Patronu hakkında hakaretten dava açıldı ancak bu kişi beraat etti. O yüzden sizin bu sarf ettiğiniz kelime hakaret teşkil eder mi tartışılır. Ancak ben bir hakim olsam ve bu kelimeyi irdelesem, hakarete varmayan ağır söz olarak değerlendirir ve beraat verirdim.

Alıntı

metni:
    biri hesabıma girmiş ve küfür etmiş dedimm olaydan haberim yok ve mesajları silmiş demiştim

Haberi olmadığını yazıyor bu kısımda nasıl kabul etmiş sayılsın ki ? Sonradan mesajları da silmiş dediğine göre gerçekten kendi hesabından yapıldığını zannettiğini ama mesajları bulamadığını iddia edebilir. AYrıca önceden kabul ettiği halde sonradan reddedebilir, ne olduğunu anlatyamadığını bahane edebilir.

Diğer taraftan konu sahibi, dünya hikaye gerçekten tövbe edip helalleşmek esas. UZlaşmada da duruyor olabilirdi dosya reddetse bile ama epeyce zaman geçmiş. Uzlaşma sonuçlanmadan iletişime geçilebilirdi, telefonu vb vardır dosyasında.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Bunlar klasikleşmiş yalanlardandır hocam yıl içerisinde en az 50 defa maruz kaldığımız yalanlar avukatın da inanmaz buna hakim de hesabımdan başkası küfretmiş dediğin an o küfürleri kural olarak sen etmişsindir. Hesabın çalındı mesela hakim şunu sorar neden ifade tarihine kadar şikayetçi olmadın. Hesaba başkası girdi kim şifresi sende hesabın o zaman giren kişiyi biliyorsun. İsim soy isim adres telefon numarasını ver. Veremediysen hesabın çalındığı halde koltuğa şikayetçi olmadıysan bir önlem almadıysan yalan söylüyorsun. Suçtan kurtulmak isterken kendini ele vermek yani burada olay...

Hukuki anlatımı uzun bu olayın ben basitçe anlatıyorum. Ceza dosyalarında çok fazla böyle durum var. Suçtan kurtulmak veya ceza indirimi almak için onlarca yıldır benzer yalanlar kullanıldığı için artık bazı şeyleri duyduğumuz zaman gülüp geçiyoruz. Bunlardan biri küfür edilen hesap benim ama paylaşımı ben yapmadım olaydan haberim yok goygoyu...

.

Hesabına başkası müdahale etmiş ve haberim yok sözlerini birlikte söylemiş. Bu durumda hesabına başkasının girdiği kısmını tahminen söylediğini iddia edebilir.

Pek tabii uygulamalarda kabulller vardır ve inanmayabilirler ama , kabule göre inanmaya göre yeterlilik ve eşit standartları sağlayamayan hukuk da bu memlekette saygı göremez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.