Şimdi Ara

Yurt dışı yazılım sektörü hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
10.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ;

    Birkaç sorum olacak . Örneğin ülkelerde daha çok hangi programlama dilleri revaçta , örneğin almanya da daha çok hangi teknolojiler ve diller kullanılıyor.

    Ve genel olarak maaşlar nedir ? Bunun ilgili ulaşabileceğimiz bir site var mı ?



  • Şu anda FLM.de (Almanya'nın önde gelen Freelance IT projeleri sitesi) de Yazılım geliştirme / YG ile ilgili 4155 projenin 1409'u Java, 662'si C#, 194'ü Python, 57'si Ruby, 658'i Javascript, 170'i PHP, 68'i Node.js, 61'i Scala dili üzerine. Big Data olarak ta 150 civarı proje çıkıyor. Maaş olarak öncelikli cazip şey maaşın kendisinden cok haftalık çalışma saati. IT alanında haftada 5 gün x 8 saat standart gibi. Şimdi neden bu o kadar önemli? Amerika'da IT firmaları artık ilanlarında haftada 70 saat çalışma bekleriz diye yazıyorlar. Ha ona göre daha cok maaş veriyorlardır olabilir fakat ben haftada 40 saat çalışayım ona göre maaş alayım olayı da yok, adamlar direkt cok çalışacak kişi arıolar ve bence bu hiç hoş birsey deil. Almanya'da asgari ücret saaat başı olarak ifade edilir (yani bizim ülkedeki 1404TL gibi aylık olarak değil) ve asgari ücret en son €8,5 'ti. Almanya'da iş dünyasında kimse aldığı ücreti söylemezmiş. İşyerinde politika ve din rahatlıkla konuşulurmuş fakat ücret konuşulmazmış, o yüzden maaş ücret rakamlarını cok detaylı görebilmek zor fakat FLM.de ve bazı sitelerden görüldüğü kadarıyla IT sektöründe Java Developer için saat başı ücret ortalaması asgari x 4 ila 5 yani €34-43 ki bu da haftada 40 saat = ayda 174 saat üzerinden €5900 - €7400 yapar. Tecrübeye göre ve Freelance/Proje işlerinde bu rakamlar kolaylıkla artabiliyor örneğin Java Developer olarak €70/saat, €90/saat hatta €100/saat ücretler dahi görülebiliyor! Yani Almanya'daki IT ücretleri cok iyi ve Amerika'daki developerlara göre bile daha iyi. Almanya paralelinde Polonya'da da IT ücretleri baya iyi. Polonya sosyalist ülke olarak bilinir ona rağmen IT maaş ortalaması asgari x 5, kaynak:https://www.gtai.de/GTAI/Navigation/DE/Trade/Maerkte/suche,t=gehaelter-von-itfachkraeften-in-polen-steigen,did=1506072.html Yani uzun lafın kısası Almanya'da hem çalışma saatleri hem de ücretler cok iyi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Internetteki iş ilanlarına yazılara bloglara bakarak klavye başında uzaktan fikir sahibi olan kişilere itibar etmeyin, yanarsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FreeLancerMap.de Almanya'nın en büyük Freelance IT işleri sitesi kısaca FLM.de; fakat URL olarak değil, sadece kısaltma olarak.



    Aynı sitenin u.arası versionuhttps://www.freelancermap.com/it-projects.html daha cok ingilizce ilan var.



    Bir dehttp://www.it-jobs.de var, adından anlaşılacağı gibi Almanya'daki IT işleri sitesi. Tüm ilanlar Almanca.



    Almanya'da bunun gibi birçok IT ilan sitesi var:



    https://www.monster.de/jobs/q-it-jobs.aspx

    https://www.stepstone.de/jobs/IT.html

    https://www.gruenderszene.de/jobboerse/stellenangebote/it-jobs

    https://www.it-treff.de/

    https://www.stellenanzeigen.de/stellenangebote/it/

    http://de.dice.com/

    https://www.absolventa.de/jobs/channel/it

    http://www.itsteps.de/



    Biraz daha arasam bir bunun gibi 10 tane daha IT ilan sitesi çıkabilir. Fakat tabi ki bırak başvurmayı, ilanları anlayabilmek için Almanca bilgisi gerekli. İngilizce ilanlar için Hollanda'daki IT işlerini tavsiye ederim. İstanbul'da bir arkadaş 2006'da ingilizce bilen DBA elemanı olarak gitti 10+ senedir orda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • @NorveçliMühendis PM cvp veremiyorum, DH tarafından engellenmiş durumdayım. ancak Tox'ta iletişime açığım. Tox'un Android istemcisi antox'u kurarsan aşağıdaki grafiği taratarak savoy rumuzumu kolaylıkla ekleyebilirsin oradan cvp verebilirim. Tox'un Windows istemcisi uTox'uhttps://tox.chat/download.html dan indirip Laptop'dan da kullanabilirsin, o durumda grafikteki ID'yi okutabilmek içinse

    https://bytescout.com/download/download_freeware.html 'dan Barcode Reader Freeware 'ı indirip (email üyeliği ister) grafiği dosya olarak tarattırabilirsin.

    Yurt dışı yazılım sektörü hakkında


    fakat tüm bunlara gerek olmadan forumda yazmak en iyisi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,

    Amsterdam'da yazilimci olarak calisiyorum. Meetup, konferanslar ve is ilanlarinda gorduklerime dayanarak bilgi verecegim.

    Programlama dili olarak java, .net ve python developerlar cok araniyor. Go ve scala da yukseliste gorebildigim kadariyla. UI tarafi ile pek alakali degilim ama reactive yukseliste sanirim o tarafta.
    Mobile development pek revacta degil gibi. Eleman ariyorlar dogal olarak ama ozellikle backend tarafinda cok fazla acik var.
    NoSql veritabanlari da cok populer. Mongodb, cassandra ve hadoop kullaniliyor genelde.
    Hemen hemen herkes docker ya da kubernetes'e gecis yapmaya calisiyor. Microservice ile alakali her hafta bir kac meetup var. Hatta buradan bakabilirsiniz genel olarak neler oluyor diyehttps://www.meetup.com/cities/nl/amsterdam/tech/

    Sektor olarak bakarsak eger basta finans ve odeme sistemleri uzerine calisan cok sayida firma var. Ufak tefek bir suru start up sirketi gayet ilginc urunler uzerinde calisiyor.
    Maas konusu ise biraz cetrefilli bir konu. Kontratlar brut uzerinden fakat nitelikli gocmenlere vergi avantaji var, maas yukseldikce ciddi fark yaratabiliyor. Hesaplama buradahttp://thetax.nl
    Backend java developerlar icin junior 35-40k, medior 45-50k, senior 55-75k ( uzmanlik ve sektore gore makas aciliyor burada ) civari brut maas alabiliyor. Daha fazla detay burada var payscale.com/research/NL




  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Hocam, bu 75 bin ne kadar yukselebilir kariyerde yukseldikce? Amerikada duz yazilimci olacak buyuk sirketlerde VP seviyesine kadar gelebiliyorsun. Normal biri seniora kadar gelebiliyor ama azcik kasarsan direktorun bir altina gelebilirsin 12-15 senelik tecrubeyle, bu seniorun üstüne 2 kıdem demek. Avrupa’da da benzer kariyer imkanı var mı düz muhendıs için? (Burda %3-4 ancak bu dediğim direktörün bir altı olan seviyeye gelebiliyor) eğer varsa, maaşlar nasıl değişiyor?



    Şimdiden teşekkürler. Avrupa benim için çok fazla bilinmeyen biryer, elimde kendi şirketimin dataları var ama 1-2 şirketle genelleme yapamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mghfreud

    Hocam, bu 75 bin ne kadar yukselebilir kariyerde yukseldikce? Amerikada duz yazilimci olacak buyuk sirketlerde VP seviyesine kadar gelebiliyorsun. Normal biri seniora kadar gelebiliyor ama azcik kasarsan direktorun bir altina gelebilirsin 12-15 senelik tecrubeyle, bu seniorun üstüne 2 kıdem demek. Avrupa’da da benzer kariyer imkanı var mı düz muhendıs için? (Burda %3-4 ancak bu dediğim direktörün bir altı olan seviyeye gelebiliyor) eğer varsa, maaşlar nasıl değişiyor?



    Şimdiden teşekkürler. Avrupa benim için çok fazla bilinmeyen biryer, elimde kendi şirketimin dataları var ama 1-2 şirketle genelleme yapamıyorum.

    Merhaba,

    75k iyi bir senior developer maasi. Kariyer degil de "rank" yukseldikce bu yukselebilir. Cogu sirkette senior'un uzerinde principal, lead, distinguished gibi unvanlar var. VP pozisyonu olayin teknik degil yonetim kismi, "duz yazilimci" tanimini teknik adam kabul edersek bunlar VP olmaz genelde. VP denilen adamlar teknik olarak gayet saglam adam olmalarinin yaninda yonetim, iletisim hatta finans gibi konularda yetkin insanlar.

    "Burda" dan kasit Turkiye ise eger, unvanlar cok yalan dolan Turkiye'de. Genelde patronlar yazilimci cok maas istedigi icin onlari mudur yapar, iyi muhendis kaybedip kotu yonetici kazanirdi. Allahtan architect gibi unvanlar cikti da mudur seviyesinde maas vermeye basladilar teknik adamlara.

    Toparlamaya calisirsam, maaslar "rank" lara gore belirleniyor. Teknik ya da yonetim tarafinda maaslar ayni gibi. Atiyorum rank'i 8 olan teknik adamin unvani principal engineer olur, yonetim tarafinda deployment manager olur fakat maaslari ayni seviyededir. Kariyerinize yonetim degil, muhendislik/teknik alanda devam etmek isterseniz de cikmaz sokak degil cogu pozisyonlar.

    Bununla beraber maas arttikca vergiler artiyor ve gelir dagilimi dengeli. Turkiye'de bir mudur junior yazilimcinin 5-6 kati maas alir ama burada fark max 2-3 kati kadar olur. Eger amaciniz iyi para kazanmaksa yazilimci olarak Amerika daha uygun. Orada google, amazon gibi sirketlerde calisan arkadaslarim var, onlarla konustugumuzda ayni unvana sahip olmamiza ragmen aldiklari maaslar bizimkilerden daha yuksek. Misal Amazon'da sd2 maasi 120k civari ve vergiler daha dusuk. Tabi bunun yaninda ordaki hayat da cok farkli buradan.

    maaslar hakkinda payscale.com gayet guvenilir bilgiler veriyor sehir ve ulke bazinda. glassdoor'da ise sirket bazinda veriye erisebilirsiniz.




  • Bahsettiğiniz ücretler çok değil mi sizce Avrupa ülkeleri için? Çünkü Avrupa ülkeleri için yazılım gibi alanlarda Amerika'nın oldukça gerisinde ve buna bağlı olarak da maaşlar Amerika'ya göre düşük seviyelerdeymiş.
  • BeyazZenci01 kullanıcısına yanıt
    Almanya'da tecrübeli freelance programcı / yazılım geliştirici saat ücretleri €90'e kadar dayanıyor; kaynağından baktım. Polonya'da da yazılımcı maaş ortalaması Polonya'daki asgari maaş x 5, ona da kaynağından baktım. Her ikisi için link ve SS atabilirim.



    Almanya'da almanca özel ders veren bir arkadaşım var, Almanya'ya birkaç sene önce gelmiş ve Münih'te çalışan 29-30 yaşlarındaki bir Ukraynalı öğrencisi ile sohbet ederken 40bin Avro'ya BMW baktığını söylemiş, düşün artık ne kadar kazandığını.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz nerede ve hangi alanda çalışıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi


    quote:

    Orijinalden alıntı: mghfreud

    Hocam, bu 75 bin ne kadar yukselebilir kariyerde yukseldikce? Amerikada duz yazilimci olacak buyuk sirketlerde VP seviyesine kadar gelebiliyorsun. Normal biri seniora kadar gelebiliyor ama azcik kasarsan direktorun bir altina gelebilirsin 12-15 senelik tecrubeyle, bu seniorun üstüne 2 kıdem demek. Avrupa’da da benzer kariyer imkanı var mı düz muhendıs için? (Burda %3-4 ancak bu dediğim direktörün bir altı olan seviyeye gelebiliyor) eğer varsa, maaşlar nasıl değişiyor?



    Şimdiden teşekkürler. Avrupa benim için çok fazla bilinmeyen biryer, elimde kendi şirketimin dataları var ama 1-2 şirketle genelleme yapamıyorum.

    Merhaba,

    75k iyi bir senior developer maasi. Kariyer degil de "rank" yukseldikce bu yukselebilir. Cogu sirkette senior'un uzerinde principal, lead, distinguished gibi unvanlar var. VP pozisyonu olayin teknik degil yonetim kismi, "duz yazilimci" tanimini teknik adam kabul edersek bunlar VP olmaz genelde. VP denilen adamlar teknik olarak gayet saglam adam olmalarinin yaninda yonetim, iletisim hatta finans gibi konularda yetkin insanlar.

    "Burda" dan kasit Turkiye ise eger, unvanlar cok yalan dolan Turkiye'de. Genelde patronlar yazilimci cok maas istedigi icin onlari mudur yapar, iyi muhendis kaybedip kotu yonetici kazanirdi. Allahtan architect gibi unvanlar cikti da mudur seviyesinde maas vermeye basladilar teknik adamlara.

    Toparlamaya calisirsam, maaslar "rank" lara gore belirleniyor. Teknik ya da yonetim tarafinda maaslar ayni gibi. Atiyorum rank'i 8 olan teknik adamin unvani principal engineer olur, yonetim tarafinda deployment manager olur fakat maaslari ayni seviyededir. Kariyerinize yonetim degil, muhendislik/teknik alanda devam etmek isterseniz de cikmaz sokak degil cogu pozisyonlar.

    Bununla beraber maas arttikca vergiler artiyor ve gelir dagilimi dengeli. Turkiye'de bir mudur junior yazilimcinin 5-6 kati maas alir ama burada fark max 2-3 kati kadar olur. Eger amaciniz iyi para kazanmaksa yazilimci olarak Amerika daha uygun. Orada google, amazon gibi sirketlerde calisan arkadaslarim var, onlarla konustugumuzda ayni unvana sahip olmamiza ragmen aldiklari maaslar bizimkilerden daha yuksek. Misal Amazon'da sd2 maasi 120k civari ve vergiler daha dusuk. Tabi bunun yaninda ordaki hayat da cok farkli buradan.

    maaslar hakkinda payscale.com gayet guvenilir bilgiler veriyor sehir ve ulke bazinda. glassdoor'da ise sirket bazinda veriye erisebilirsiniz.


    Hocam,
    "Rank" konusunda ayni seylerden bahsediyoruz sanirim. Amerika'da benim gordugum sirketlerde, teknik(individual contributor) ve yonetici rollerinin SVP'ye kadar birbirine dengi var. Mesela benim mudurum hem senior staff engineer, hem de senior manager. Hem direktor hem de principal engineer olanlar var(Hatta VP olup, adam yonetmeyen var). Teknik kisimda, bunlar arasinda gecisler baya kolay, hatta ayni "rank"da yoneticilere %20-%30 daha az odeyebiliyorlar.

    Benim soruma gelecek olursak, burada staff engineer(seniorun bir ustu), yillik brut 400-600k$ kazaniyor (ortalama 500k$, vergiler sonrasi eyalate gore, yaklasik 300k$-350k$ kaliyor). Senior staff,bunun ustune brut ortalama 150k koyuyor. Almanyada iyi sirketlerden birinde calisan arkadasim, staff engineer seviyesinde, yillik net yaklasik 95k euro aliyor. Diger avrupa ulkeleri de buna benzer mi? Benim calistigim sirketlerde icerden gordugum kadariyla, avrupa maaslari, amerikanin yaklasik %60i. Ama bu arkadasta %40i gibi duruyor. Bir de, buyuk amerikan sirketleriyle, avrupanin buyuk sirketleri arasinda boyle buyuk maas farki var mi?

    Glassdoor Amerika(ozellikle fintek ve silikon vadsi teknoloji sirketleri icin) baya yanlis(buyuk sirketlerde, senior ve ustu icin oradaki miktari 1.5-2 arasi bir sayiyla carpmak gerekiyor). Payscalede bakmayi denedim, ama sadece bana belli kalifikasyonlari girdirip, yaklasik maas tahmini yapti. Daha iyi bilgi alabilecegim bir link paypasirsan sevinirim.

    3-5 sene sonra belki Turkiye'ye daha yakin olmak icin, Avrupa'ya tasinabilirim diye bir fikrim var. Onun icin arastirma yapiyorum yavas yavas.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mghfreud


    quote:

    Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi


    quote:

    Orijinalden alıntı: mghfreud

    Hocam, bu 75 bin ne kadar yukselebilir kariyerde yukseldikce? Amerikada duz yazilimci olacak buyuk sirketlerde VP seviyesine kadar gelebiliyorsun. Normal biri seniora kadar gelebiliyor ama azcik kasarsan direktorun bir altina gelebilirsin 12-15 senelik tecrubeyle, bu seniorun üstüne 2 kıdem demek. Avrupa’da da benzer kariyer imkanı var mı düz muhendıs için? (Burda %3-4 ancak bu dediğim direktörün bir altı olan seviyeye gelebiliyor) eğer varsa, maaşlar nasıl değişiyor?



    Şimdiden teşekkürler. Avrupa benim için çok fazla bilinmeyen biryer, elimde kendi şirketimin dataları var ama 1-2 şirketle genelleme yapamıyorum.

    Merhaba,

    75k iyi bir senior developer maasi. Kariyer degil de "rank" yukseldikce bu yukselebilir. Cogu sirkette senior'un uzerinde principal, lead, distinguished gibi unvanlar var. VP pozisyonu olayin teknik degil yonetim kismi, "duz yazilimci" tanimini teknik adam kabul edersek bunlar VP olmaz genelde. VP denilen adamlar teknik olarak gayet saglam adam olmalarinin yaninda yonetim, iletisim hatta finans gibi konularda yetkin insanlar.

    "Burda" dan kasit Turkiye ise eger, unvanlar cok yalan dolan Turkiye'de. Genelde patronlar yazilimci cok maas istedigi icin onlari mudur yapar, iyi muhendis kaybedip kotu yonetici kazanirdi. Allahtan architect gibi unvanlar cikti da mudur seviyesinde maas vermeye basladilar teknik adamlara.

    Toparlamaya calisirsam, maaslar "rank" lara gore belirleniyor. Teknik ya da yonetim tarafinda maaslar ayni gibi. Atiyorum rank'i 8 olan teknik adamin unvani principal engineer olur, yonetim tarafinda deployment manager olur fakat maaslari ayni seviyededir. Kariyerinize yonetim degil, muhendislik/teknik alanda devam etmek isterseniz de cikmaz sokak degil cogu pozisyonlar.

    Bununla beraber maas arttikca vergiler artiyor ve gelir dagilimi dengeli. Turkiye'de bir mudur junior yazilimcinin 5-6 kati maas alir ama burada fark max 2-3 kati kadar olur. Eger amaciniz iyi para kazanmaksa yazilimci olarak Amerika daha uygun. Orada google, amazon gibi sirketlerde calisan arkadaslarim var, onlarla konustugumuzda ayni unvana sahip olmamiza ragmen aldiklari maaslar bizimkilerden daha yuksek. Misal Amazon'da sd2 maasi 120k civari ve vergiler daha dusuk. Tabi bunun yaninda ordaki hayat da cok farkli buradan.

    maaslar hakkinda payscale.com gayet guvenilir bilgiler veriyor sehir ve ulke bazinda. glassdoor'da ise sirket bazinda veriye erisebilirsiniz.


    Hocam,
    "Rank" konusunda ayni seylerden bahsediyoruz sanirim. Amerika'da benim gordugum sirketlerde, teknik(individual contributor) ve yonetici rollerinin SVP'ye kadar birbirine dengi var. Mesela benim mudurum hem senior staff engineer, hem de senior manager. Hem direktor hem de principal engineer olanlar var(Hatta VP olup, adam yonetmeyen var). Teknik kisimda, bunlar arasinda gecisler baya kolay, hatta ayni "rank"da yoneticilere %20-%30 daha az odeyebiliyorlar.

    Benim soruma gelecek olursak, burada staff engineer(seniorun bir ustu), yillik brut 400-600k$ kazaniyor (ortalama 500k$, vergiler sonrasi eyalate gore, yaklasik 300k$-350k$ kaliyor). Senior staff,bunun ustune brut ortalama 150k koyuyor. Almanyada iyi sirketlerden birinde calisan arkadasim, staff engineer seviyesinde, yillik net yaklasik 95k euro aliyor. Diger avrupa ulkeleri de buna benzer mi? Benim calistigim sirketlerde icerden gordugum kadariyla, avrupa maaslari, amerikanin yaklasik %60i. Ama bu arkadasta %40i gibi duruyor. Bir de, buyuk amerikan sirketleriyle, avrupanin buyuk sirketleri arasinda boyle buyuk maas farki var mi?

    Glassdoor Amerika(ozellikle fintek ve silikon vadsi teknoloji sirketleri icin) baya yanlis(buyuk sirketlerde, senior ve ustu icin oradaki miktari 1.5-2 arasi bir sayiyla carpmak gerekiyor). Payscalede bakmayi denedim, ama sadece bana belli kalifikasyonlari girdirip, yaklasik maas tahmini yapti. Daha iyi bilgi alabilecegim bir link paypasirsan sevinirim.

    3-5 sene sonra belki Turkiye'ye daha yakin olmak icin, Avrupa'ya tasinabilirim diye bir fikrim var. Onun icin arastirma yapiyorum yavas yavas.

    Tekrar merhaba,

    Rank konusunda hemen hemen ayni seyin soyluyoruz, haklisiniz.

    Maas konusuna donersek, ozet geciyorum Avrupa'nin Amerika'daki rakamlara ulasmasi imkansiz. Sizin bahsettiginiz rakamlar da benim bilgiklerimin ve tahminlerimin ustunde.
    Avrupa'nin tamami icin konusacak kadar bilgi sahibi degilim ama Hollanda'da senior developer max 90-95, onun ustu de 100-110 arasi yillik brut aldigini duydum/gordum. Vergi maas arttikca cok yukseliyor bu yuzden bonus, sirket arabasi gibi yan haklar veriliyor ancak.
    Hayat Amerika ile Avrupa arasinda cok farkli. Gelir dagilimi daha dengeli, sosyal yapi da bunun uzerine kurulu. 10 senelik tecrubesi olan ogretmen 65k civari alirken ayni tecrubede muhendise bunun 2 katindan fazla verilirse carsi pazar karisir burada.

    Glassdoor'da verilerin tarihi yok, arada buyuk degisimler olmussa ortalamayi saptirabiliyor. Payscale bildiim en iyi public data veren site. Belki kariyer danismanlik sirketleri daha kesin/guncel rakam verebiliyordur.

    Eger Amerika'dan Avrupa'ya tasinirsaniz maasiniz kesinlikle dusecektir. Hayat ise bahsettigim gibi cok farkli, hosunuza gidebilir de gitmeyebilir de. Firsatiniz varsa tasinmak istediginiz ulkeye gidip 2-3 hafta kalarak turist degil yerli gibi yasamayi denemek daha saglikli karar vermenizi saglayacaktir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeyazZenci01

    Siz nerede ve hangi alanda çalışıyorsunuz?

    Yurt dışı yazılım sektörü hakkında

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avustralya da yasiyorum. Bu dedigim hem AU hemde ABD icin gecerli. Maaslarin durumu tamamen sehirlere göre degisiyor.



    Mesela bizim sehirde 1. Seviye maas teklifi max 90k aud yillik brut o da aylik net 5700 aud falan yapiyor. Sydney de ise 105k civari falan. Abd de ise seattle da 120k; san fransico ise 145-150k usd civari.



    Bizim firmada assoc sde-> sde 1 -> sde 2 -> senior sde -> principal sde -> distinguished sde diye yazilimci seviyeleri var. Distinguished dedigimiz ya cto ya ya da onun altindaki birine rapor verenler oluyor. Ki toplasan 2000 mühendisin calistigi firmada 3 4 tane falan distinguished var.



    Maas artimi ise sehrine gore degisiyor. Fakat genel olarak her bir terfiye yaklasik olarak o maas skalasinin max degerinin 15% civari ekleniyor. Fakat asıl olay maasta degil bonus ve hisse secenekleri. Misal sde 2 yillik 12% bonus alirken senior sde 20% aliyor. Stoklarda ona gore artiyor.



    Avustralya icin genel konusursam ama contractor disi google da calismiyirsan alacagin maas max 160-180k. Ha amerikan firmasinda calisiosan bide bonus ve stok gelebilir bunun ustune.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.