Ne yapabilirler gram fikrim yok benim bahsettiğim koç, bilkent, sabancı, boğaziçi vb okullardan mezun olduktan sonra. düşündüğüm, üniversite olarak bilkentte okurken hedefim ingilizcemi daha da geliştirip ekstra almanca veya ispanyolca öğrenmek faydası olur diye düşünüyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İKTİSAT OKUYANLARIN YURT DIŞI İMKANI VAR MI

-
-
Boun bilkent iktisat’ın hayyyyvan gibi var
Koç’un da vardır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kısaca napabilir iktisat mezunu yurt dışında kafamda taslak oluşması adına fikriniz varsa.
Tam tersi ekonomi , işletme , ticaret falan yurtdışında en rahat edecek mesleklerden hocam. Üniversite döneminde dilinizi geliştirirseniz çok güzel olur. Fakat bir hukukta, mühendislikte, tıpta falan bu tarz yurtdışı imkanları daha zordur.
-
Yok
👍🏻
hukukta yurt dışı imkansız. az çok demiyorum direkt imkansız. türkiyenin hukuk sistemini öğrenmiş birisinin amerika birleşik devletlerinde yapabileceği hiçbir iş yok. anca para bastırıp orada law schoola girilip baştan okunur, o zaman da neden burada 4 5 seneni harcadın? fransızca öğrenip avrupa mahkemeleriyle ilgili şeyler falan var ama st. benoitlular, galatasaraylılar o kısıtlı alanı kimseye yedirmez zaten. yurt dışı için son bölümlerden birisi hukuk. hemşirelikten falan daha geride yani. ona çok ihtiyaç var mesela. tüm batı sağlık elemanı sıkıntısı çekiyor, sadece doktor değil. tesisatçının da daha fazla. ırgatın da. kanada'nın avustralyanın rural destricts göçmen programları var böyle beden zanaatlarında. ekonomi torontoda da aynı ekonomi, berlinde de, amsterdamda da. ticaret aynı ticaret, lojistik aynı lojistik.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X