Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ Exchange ( Değişim ) İmkanları ve Anlaşmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
4.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben henüz sınava girmedim ancak kafamda hedef belirliyorum, benim için en önemli kriter yurt dışı imkanları ve mezun olunca yurtdışında yükseklisans vb. yapmak (tercihen amerika ingiltere kanada)
    Boğaziçi tanıtım günlerinde her bölüm bir ton amerikan üniversitesiyle olan anlaşmalarını sayıyor ancak ' Boğaziçi exchange 2018 detailed list ' diye aratınca sadece 2 tane amerikayla değişim programı bulunuyor.

Acaba değişim imkanları boğaziçinde farklı bir isimle mi geçiyor ?
    Farklı bir isimle geçmiyorsa boğaziçi nasıl olur da exchange konusunda koç bilkent sabancı dan bu kadar geride kalabilir ?
    Boğaziçi hepsinden güzel göründü bana ancak bu exchange olayları benim için bahsettiğim gibi çok önemli ve burda büyük bir kafa karışıklığı var kampüsten bir kaç kişi o kadar az değildir olmaz öyle şey gibi cevaplar verdi ama net bilgi asla yok.

Boğaziçi umarım exchange konusunda bu kadar güçsüz değildir çünkü günümüzde her 10 gençten 9 u yurtdışına gitmenin peşinde boğaziçi çağın standartlarından bu kadar geride kalamaz kalmamalı..
    Bilgisi olanların yardımını bekliyorum sizce burda neler dönüyor işin aslı astarı ne ?
    Teşekkürler.
    -
    -
    - ARKADAŞLAR DETAYLI BİLGİYE ULAŞTIM AŞŞAĞIYA YAZIYORUM OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM.
    -
    -
    Son ve kesin bilgilendirmeyi yapıyorum.

Boğaziçi 2018 İÇİN Toplam Quota yani Amerika için toplam exchange programı sınırı 75 miş Kasım ayındaki listeden hesapladım.
    75 Kotanın %90 ı doluyormuş ilk yerleştirme de benim internetten bulduğum liste ikinci yerleştirmelere kalan okulların listesiymiş...
    Yani fanboyluk gibi olmasında Boğaziçi gerçekten ÇOK ÇOK Başarılıymış.

Koçun ise 2018 deki toplam amerikaya gönderdiği öğrenci sayısı 19.

-- Her iki üniversitenin de öğrenci gönderdiği çok sağlam yerler var. Boğaziçinin en iyi anlaşması Columbia University ( 16. Sırada QS 2019 Rankings ) gibi muhteşem bir yerle anlaşma yapmışlar gerçekten takdir edilesi.. Koç un ise Northwestern University ( 34. Sırada QS 2019 Rankings ) ancak boğaziçindeki toplam columbia anlaşması sayısı 4 iken koçta sadece 1 kişi northwesterne gönderilmiş bunu da dipnot olarak belirteyim.

Koçun öğrenci kitlesini çok sevememiştim bana samimiyetsiz ve kibirli gelmişlerdi ( Lütfen kimse alınmasın ) o yüzden bu detaylı bilgiye ulaşmanın bana verdiği mutluluğu anlayamazsınız.

-
    ** Bilkent Sabancı gibi yerleri kıyaslamadım ancak bilkentin 2014 ten itibaren verilerine ulaşılamıyor sabancıyı da ben bulamadım herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIT Yolcusu -- 4 Ağustos 2018; 23:55:1 >

• Boğaziçinin sitesinde şöyle bir kaynak buldum ekleme yapayım..

'' Summer Schools and Short-Term Programs
    Boğaziçi University has agreements with universities from around the world for Summer and Winter Schools and/or other Short-Term programs. Some of the programs are Exclusive Agreements, offering discounts, special offers, and/or special programs (for example, language school); others are part of our Exchange/Erasmus partnerships.

IMPORTANT: Students MUST consult their advisors first before applying to the short-term programs listed below. ''

Altında da amerika kanada ingiltere ve bir çok farklı ülkeyle olan summer school gibi anlaşmaları yazmış ancak yine detaylı bir bilgi yok yazıda burstan bahsetmiş ancak bursun oranı ne gidilecek yerin ücreti ne kadar vs vs. yine hiç bir bilgi yok,,, günümüzde çoğu kişinin hedefinin yurtdışı olduğunu düşünürsek bu konuyu benden başka merak eden de elbet olacaktır...

Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

• Up up up
    önemli
    up up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bende onu diyorum sözde burdaki tonlarca okulla anlaşma var ancak 2018 detaylı exchange listesinde amerikayla sadece 2 anlaşma var...
    Garip birşeyler var.
    Exchange imkanları ya koçtan bilkentten sabancıdan geri kalmış ya da farklı bir isimle geçiyor farklı farklı programlarla
  • Sen bu ülkeye fazlasın ciddiyim ben tercih yapacağım bu kadar araştırmadım. Eğer olurda boğaziçinin sınırlıysa değişimi seneye tercihlerinde bilkent veya koça yer ver bu konularda daha iyiler. Bende merak ediyorum. Dediğin gibi yurtdışı herkesin hayali.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pawn4 -- 4 Ağustos 2018; 0:54:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Koç 18.406 mezun yurtdışında yaşama oranı %26
    Bilkent 41.809 mezun yurtdışında yaşama oranı %19

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raaitben10 -- 4 Ağustos 2018; 1:3:42 >

• Ben kesin demiyorum fakat Linkedin verileri bana bunu söylüyor

Forumda bi eleman sürekli Bilkent ee vs Boğaziçi ee gibi konular aciyodu 200k civarı olmuş :) halbuki zamanında onu da uyarmıştım

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.