Şimdi Ara

Arkadaşlar Birisi Yardım Etsin Html Sitem Var Ben Buna İletişim Formu Eklemek İstiyorum Emaile Gitsi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • www.nurdemcay.com/bizeulas.html arkadaslar burdakı gıbı formun gondermesını benım emailime istiyorum firma sitesiyiz az cok anlarım dıye ben bulastım bu ıse ama calısan hiç bulamadım emaile mesaj gıden iletişim formu ne olursunuz yardımcı olun bılgılendırın :S



  • Verdiğin örnekteki site Formspree diye bir servis kullanıyor, formunun aciton ögesine yazıyorsun, submit yapınca oraya gidiyor, bilgileri alıp sana email olarak gönderiyor, aylık 1000 gönderime kadar ücretsizmiş, kolay pratik birşey gir sitesine bak nasıl kullanılıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    usta onu bende biliyorum benim yapmak istedigim nette arastırdım ama olmuyor bir yeri kullanmadan emaileme veya admin paneli olup benim gelen kutuma mesajın gelmesı bayadır bu ıslerle ugrasıyorum tek yapamadıgım seyde bu php kullanmıyorum html kullanıyorum ama cogu mesaj connect ler php tabanlı ama php anlamadıgım ıcın htmlye uygulayamıyorum bu konuda bilgi almak ıstıyorum :S
  • hallettin mi sorununu?

    çözemediysen yardımcı olayım.
  • Merhaba. Öncelikle gönderilen mesajları hem mail adresinize hem de kontrol panelinizde görmek istiyorsanız php ya da asp.net kullanmalısınız. Seçeceğiniz platforma göre de ya mysql ya da mssql veritabanı kullanmalısınız. Forumdaki veriler gönder butonunun click olayında veritabanına kaydedilir ve asp.net kullanacaksanız System.Net.Mail kütüphanesi sayesinde sizin mail adresine düşecek. Eğer asp.net ile geliştirmeye karar verirseniz bu kodu sizin için yazabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asp.net ile gmail veya hotmail gibi araçllar ile kendine gönderebilirsin.mantık şu.bir mailin aracılığıyla diğer mailine gönderiyorsun.(a mailinden b mailine gönderir gibi.hatta a mailinden yine a mailine de gönderebilirsin).kullanıcının girdiği bilgileri sen string ifadeye çeviriyorsun ve bu maili gönderirken bu string ifadeyi ekliyorsun.benim kullandığım aşağıda.


    MailMessage mail = new MailMessage();

    //mesaj sınıfından mail nesnesi oluşturuyoruz.

    mail.To.Add("gidecekmail@mail.com"); //gönderilecek olan mail adresi.gönderen ve alıcı adresleri aynı olabilir demiştik yukarıda.mail.to.add ile istediğin kadar kişiye gönderebilirsin.ama gönderen mail ve şifresini aşağıda yapıldığı gibi belirtmen lazım.


    mail.From = new MailAddress(txteposta.Text); kimden gönderilecek.


    mail.Subject = "mailin konusu :"+txtkonu.text; // formdaki konu için oluşturduğun textboxtaki değeri verebilir veya sabit bir string ifade yazabilirsin.



    mail.Body = txtmesaj.Text+"&lt;br/&gt;&lt;b&gt;Gönderenin epostası:&lt;/b&gt;"+txteposta.Text; // mailin içeriği.kullanıcı bilgilerini ekliyorum.html kodları da kullanabilirsin.



    mail.IsBodyHtml = true; //html kodlarına izin verilsin.


    SmtpClient client = new SmtpClient("smtp.gmail.com", 587); //gmail smtp adresi tanımlaması.kullanacağın servise göre değişir.


    client.EnableSsl = true; // Gmail için sslin aktif olması gerekiyor.


    client.usedefaultcredential=false; // bu satır eklenmemişti yeni ekledim.client özelliği diye hatırlıyorum.bunu false yapman ve alttaki networkcredentials tanımlamasından daha yukarıdaki satırlarda olmalı aksi halde hata verebilir.


    NetworkCredential credentials = new NetworkCredential("gonderenemail", "şifre");

    //gmail kullanıcı adı ve şifre...yukarıdaki mail bu hangi gmail üzerinden gönderilecekse onun email ve şifresini gir.


    client.Credentials = credentials; // clientin kullanacağı credentials ataması.

    try

    {

    client.Send(mail);

    Response.Write("Mesaj gönderildi. Teşekkür ederiz")

    }

    catch (Exception hata)

    {

    Response.Write(hata); //hata ayıklama ile hata olduğunda hata mesajı yazdırılacak.

    }




  • Arkadaşlar sağolsun sorununuza yardımcı olmak istemişler. Ben başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Sayfanızda yapısal olarak çok hatalar var. Malum HTML hata mesajı veren bir dil olmadığından ekranda düzgün görüyorsam tamam deyip bu hataları göz ardı ediyorlar. Arama motorlarının sayfayı düzgün okuyabilmesi için belki de başka hataların önüne geçmek için kaynak koddaki HTML hatalarını düzeltmeniz gerekir.https://validator.w3.org/ sayfasına adresinizi yazıp hatalarınızı görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.