|
YouTube’un otomatik dublaj özelliği herkese açıldı: Nasıl kullanılır?
-
-
Keşke önce şu altyazı işini halletse. Adam akıllı altyazı bile koyamıyor videolara.
-
Otomatik bütün videolara ses dosyası gelse güzel olurdu
-
Yetmez ama evet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Yıllardır türkçe altyazı eklemediler. Dublajımı getircekler. Kepazelik.
Kaç defa mail attım. Cevap bile vermediler.
-
Dublaj iyi hoş da çok ruhsuz, çok fazla sakin oluyor. Evrim Ağacı'nın İngilizce AI dublajlı bir videosuna denk gelmiştim orijinalinde ses tonlamasıyla hiç alakası yok. Epey de sıkıcıydı. Yabancı izleyiciyi böyle çekemezsin ki, bu şekilde işe yaramaz. Orijinaline çok yakın bir deneyim vermesi lazım. Adam orijinal videoda jest ve mimik yaparken tonlamasını çok iyi ayarlıyor ve izleyicinin dikkatini kendinde tutabiliyor. Otomatik dublaja bakıyorsun mıymıymıy. YouTube'un Expressice Speech teknolojisi iyiymiş ama onda da Türkçe yok, diller sınırlı. Yani çağımız AI çağı, birinin kısa bir ses örneğiyle çok kolay bir şekilde o kişinin sesini taklit ederek şarkı bile söyletebiliyoruz ama Google gibi bir dev elinde devasa bir veri arşivi olmasına ve Gemini diğer AI'lara toz yutturmasına rağmen bu dublaj işini nasıl çözemiyorlar anlamıyorum. Bunu şimdiye kadar kolaylıklıkla mükemmele yakın bir şekilde YouTube'un yapabiliyor olması gerekirdi.
Alıntı
metni:Platform ayrıca “Lip Sync” adlı yeni bir özelliği de test ediyor. Bu sistem, çevrilmiş seslendirmeyi konuşmacının dudak hareketleriyle uyumlu hale getirerek dublajlı videonun orijinaline daha yakın bir izleme deneyimi sunmayı amaçlıyor. Bu da iyiymiş ama buna gerek yok, dublajı iyi yapsa bu kâfidir. Sesi aynı, tonlamayı aynı yapsa mükemmel olur. İnanıyorum ki bir gün yapacaklar ama o gün bence bugün olmalıydı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Hiç bir boka yaramaz Türkiye için. Çünkü artık pc yerine herkes mobil cihaz kullanıyor. Ve Türkiye için otomatik Türkçe çeviri yıllardır YASAKLI. Yasaklı diyorum Google'a sordum ve 1 ay geçti cevap bile yok. Böyle saçma sapan sorun da olmaz ilgisizlik de. Hadi ingilizce neyse farklı dilleri çevirip izleyebiliyoruz pc de telefonda yapamıyoruz. Annem mesela dikiş videolarına bakıyor tablette ama Türkçe çeviri yok haliyle. Pc de açıyorum içeri gidip mis gibi bir sürü dil çıkıyor
İlk otomatik çeviri çıktığında mobil cihazlarda kullanılabiliyordu. Ama Mobil cihazlarda neredeyse yıllardır Türkçe çeviri artık yok. Aynı videoyu PC'den aç Türkçe otomatik çeviri var, Telde tarayıcıdan aç Otomatik çeviri var, Telefonda mobil uygulamadan aç Türkçe otomatik çeviri yok.
Türkçe dublaj da zaten uzunca süre gelmez.
Gemini falan nasıl Türkçe oldu ne bunları Türkçe desteğine itti de yaptılar hala şaşırıyorum. Kısacası mobil cihazlarda aktif olmayan bir özellik hiç bir işe yaramaz.
Yasaklı dememin sebebi de sorduğum soruyu bile toplulukta yayımlamamış google.
Çoğunluk telefondan veya TV'den youtube izliyor ve orada daha otomatik tükçe altyazı çevirisi yok
-
Türkçe içeriği İngilizce dublajla izletmeye çalışan ulvi, beta testlerde sinir etti beni işgüzar YT.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Youtube un son yillardaki en iyi özelliği. Turkce dublaj sayesinden takip ettigim cok iyi yabanci kanallar var. Umarim kisa surede tum yayincilara acilir.
Ben anlamadım, şimdi yabancı konuşan bi videoyu alt yazı seçer gibi Türkçe dublaj mı seçeceğiz :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Çoğu dil için ve uygun videolarda evet. Habere eklediğim videoda deneyebilirsiniz.
-
Eklediğiniz videoda Türkçe seçenek çıkmıyor ?
-
Ooo yazılımcı, ne haber?
_____________________________ Körler, sağırlar, birbirini ağırlar... -
Deneyimlemeyi kastetmiştim. Türkçe seçenek için Marques Brownlee'nin kanalına bakabilirsiniz.
Örnek video:
Marques BrownleeyoutubeThe Problem with these Smartphone Batterieshttps://www.youtube.com/watch?v=zPAY2VxfFBk
-
Kağıt üzerinde güzel görünse de uygulama da ne kadar kullanışlı olacak görücez.
Saygılar
Önce altyazı sorununu düzeltsinler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
_____________________________ Steam ID: thetimelorddh | Social Club ID: AlperOZD | Atatürkçü. | English | PHP | Javascript | jQuery | C | Java | Android | İTÜ İnşaat Mühendisliği | SINCE 01.02.2012
I am The Doctor. I always will be. But times change, and so must I... we all change. When you think about it, we are all different people, all through our lives and that's okay, that's good! You've gotta keep moving, so long as you remember all the people that you used to be. I will not forget one line of this, not one day. I swear. I will always remember when the doctor was me. -
ustteki sste var ama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Steam ID: thetimelorddh | Social Club ID: AlperOZD | Atatürkçü. | English | PHP | Javascript | jQuery | C | Java | Android | İTÜ İnşaat Mühendisliği | SINCE 01.02.2012
I am The Doctor. I always will be. But times change, and so must I... we all change. When you think about it, we are all different people, all through our lives and that's okay, that's good! You've gotta keep moving, so long as you remember all the people that you used to be. I will not forget one line of this, not one day. I swear. I will always remember when the doctor was me. -
Anladığım kadarı ile pc de altyazı ve dublaj türkçe olarak var fakat mobil cihazlarda yok. Ben senelerdir ücretli bir şekilde youtube kullanıyorum. Hem para verip hem karşılığını alamamak çok can sıkıcı. Buna bir kampanya başlatıp google'a sesimizi duyurmamız lazım. Oyunlarda aynı şekilde, playstation da 1 oyuna 4500tl verip türkçe olmayan içerik kullanmaya çalışıyoruz. Ya youtube altyazı olsun oyunlarda altyazı veya dil olsun saçma sapan diller var ama türkçe hiçbir zaman yok. Bence bu ülkede parayla satılan herşeye türkçe getirmek zorundalar. Başka bir ülkeye bu muamele yapılsa içinden geçerler bunların. Bizim ülkede kimsenin umurunda değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 8 Şubat 2026; 14:45:41 >_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
Keşke önce şu altyazı işini halletse. Adam akıllı altyazı bile koyamıyor videolara.
|
|
Otomatik bütün videolara ses dosyası gelse güzel olurdu
|
|
Yıllardır türkçe altyazı eklemediler. Dublajımı getircekler. Kepazelik.
Kaç defa mail attım. Cevap bile vermediler. |
Benzer içerikler
- instagram reels indirme
- apple ıntelligence nasıl açılır
- tiktok hesap görme
- youtube mp3 dönüştürücü programlar
- instagram beğendiklerimi görme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt