Şimdi Ara

Yokuş kalkış desteği olmayan otomatikler nasıl kalkıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, bazı otomatiklerde yokuş kalkış desteği yok. Örnek veriyorum, Mitsubishi colt. Bunlarda yokuşta frenle durduk kalkacağız diyelim direkt olarak gaza mı yüklenmemiz gerekiyor ? O anı tam hayal edip senaryoyu kuramadım kafamda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• belli bir eğim açısına ve araçdaki yolcu sayısına göre değişik durum gösteriyor,

benim aracım 1.4 ve 100 bg gücünde evin otoparkından çıkarken rampada tek kişi isem gaza basmadan bile yokuşu yavaş yavaş çıkıyor, 2 kisi iken ileri de gitmiyor geri de kaymıyor, 3 kişi olduğunda araç geri kayıyor.

90 lı yıllarda e32 kasa aracımda 185 bg 3.0 motor vardı ve fulya'dan amerikan hastanesine çıkan yokuşda bile motorun gücü ile kaydırmaz dı.

• bu teknolojiye gore degisiyor sanirim; corsa 2011 geri kaciyor mesela

gaz fren ayni anda basip deviri yukseltince, debriyaj gecmeye basliyor kendiliginden, sonra frenden kaldirabilirsiniz ayaginizi

ayak buyukse tam ortaya koyarsaniz oluyor, ayaginiz kucukse yan basabilirsiniz :d

ya da el freni bir secenek, ya da en iyisi manual araba...

• Araç yukarı eğimde kalırsa Teypten blutut moduna geçip parkları yakınca , araç yokuşta kendini optimize ediyor. ( gizli özellik ) .

Araç aşağı eğimde ise Teypten loud özelliğine basıldığı anda parkları açın, varsa eletronik handbrake ile araç otomatik tutuş sağlıyor. ( gizli özellik ) .

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt

blutut olmayan arabada hangi radyo frekansına alıyorsunuz ?

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Kaloriferi 1 kademeye alıp klima aktif etme tuşuna basarak 🙄

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neyse konuya dönecek olursak. El freni en garanti yoldur. Düz fren ile yapmak baya tecrübe ister.

El frenini çekip deviri hafif yükselttikten sonra el frenini indirip devir yükseltmeye devam edeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 1 Ekim 2023; 16:18:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

ne anlamı kaldı otomatiğin  

• 1997 corsa bile neredeyse kaçırmıyor siz napıyonuz :D

• Otomatik araçta yokuş kalkış desteği olmaz mı yahu.Benim manuel bravomda bile var

• Normal şartlarda tam otomatik vitesli araçlar geri kaçırmaz da, yine de yokuş kalkış desteğine gerek yok.

Yani freni bırakıp yan koltuktaki gaza basmıyorsunuz ki. Arabanın geri kaymasına zaman bırakmadan gaza basmak gayet mümkün.

Ben yıllarca yokuş kalkış desteği olmayan atmosferik manuel araç kullandım, hiç de yokuşta kaydırmazdım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.