< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redmaner -- 4 Temmuz 2020; 17:20:40 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redmaner -- 4 Temmuz 2020; 17:20:40 > |
Ben kendimi kandırmıyor, sen fazla triptesin. Bu araç golf ile leon ile aynı seviyede olmayabilir. Bu araç satış rekorları da kırmayabilir. Ama insanlar bunu alacağına 50bin daha verip leon alır demek, 'Ben ne konuştuğumu bilmiyorum' demektir. Bahsettiğin 10 20 30 değil. 50 bin. 50bin TL kredi çeksen aylık geri ödemesi ne kadar olur farkında mısın? Sana tavsiyem sapla sapanı karıştırmamayı öğrenmeye çalışman |
İlk kez dün akşam gördüm bir işyerinin önünde, rent a car aracıydı, plakalıkta intercity yazıyordu galiba. İlk önce rapid sandım, dikkatle bakınca scala olduğunu gördüm. Albenisi olmayan bir araç olmuş, bildiğiniz makyajlı rapid gibi duruyor. Kağıt üstünde beğenmiştim aracı ama canlı görünce fikrim değişti.
|
Egea hb ile bu aracın boyutları benzer, egea 6 mm daha uzun, scala 1 mm daha geniş, aks aralığı da 11 mm daha uzun.
Bagaj hacimleri scala 467, egea 440 litre. Arka diz mesafesi de benzer, şu net şekilde daha geniş denecek bi fark yok test videolarına göre. Üretim amacı olarak direkt rakip modeller. |
F Fox913 demiş ki;Mesajı Yerinde Gör
Dünyanın hiç bir yerinde bu aracın bu kadar övüldüğünü göremezsiniz. Fiyatına göre iyi şeyler sunduğundan bahsediliyor ama birçok yerde ucuz araba. Bizde corolla, civic gibi araçlardan bile daha pahalı. Savunulacak yanı yok. Egea ayarında ya da +10-15bin tl civarında olmalıydı. Fırsattan istifade iyi kakaladılar millete. Scala gibi bir araca 280binler verilince böyle oluyor herhalde. Psikolojik bir yük gibi. |
Araç segmentleri çoğunlukla ABD ve Avrupa eksenli olarak iki şekilde yapılmaktadır. Bu durum Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa’nın “boyut” anlayışının farklılığı ile ilgilidir.
ABD’deki araç segmentleri sınıflandırması aşağıdaki gibidir; Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS – Insurance Institute for Highway Safety): Amaca ve boyuta göre Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği Yönetimi (NHTSA – National Highway Traffic Safety Administration): Ağırlık bazında. Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (US-EPA -United States Environmental Protection Agency ): Kabin ve bagaj hacminin toplamına dayanmaktadır. Avrupa’da araç segmentleri sınıflandırmaları aşağıdaki gibidir; EuroNCAP: Kullanım amacı esas alınıyor. British Market: Toplam kabin ve bagaj hacmine göre. Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programı ve Avrupa Komisyonu ( European New Car Assessment Programme and European Commission): Arabanın büyüklüğü dikkate alınır. Araba segmentleri en yaygın Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen A, B, C, D, E, F, J, M, S segmentlerine göre belirlenmektedir. Bu sınıflandırmada, aracın amacı, büyüklüğü ve donanım özellikleri belirleyici faktörlerdir. Kendi yorumum; görüldüğü üzere Dünya genelinde yaygın görüşlerin ortak noktası Boyut, ağırlık ve hacim. Scala olsun Egea olsun bu şartlar altında "c" yani compact sınıf araçlardır. Hormonlu Tarzan, Hormonsuz Süpermen gibi oturduğumuz yerden yeni segmentler uydurmaya gerek yok. |
Onlara şemsiye konusunda tecrubesiz olduğumu söylemedim 😃. Siyah bir tuş var ona bastım tuttuğum plastik sap elimde dağıldı. Dur ötekine de bakıyım derken o da aynı şekilde gitti. Sanırım yazın sıcakta çürümüş plastik kısımlar . Kışın dağıldı. 250 tl dediler yenisine . Bimden 25 tl ye şemsiye alıp koydum ,skodadan sağlam 😂 |
Forumda egeaya mk atanlar, civic corolla beğenmeyenler gelecek bu aracı övecek.
Sırf dizel otomatik ve ucuz diye tutulabilecek bir model. Egea dururken tercih etmem ama golften, octavia dan çok müşteri çalacaktır diye tahmin ediyorum. İyi fiyatla en çok satan c hb olabilir. Golfün octavianın dizeli bitti. |
Merhaba Herkese, Bugun Yuce oto Ve Maslak Skoda musteri hizmetleri ile telekonferans yaptik. 1 2 cumle ile tekrar bunun garanti kapsaminda yapilamayacagini soylediler. Bende kendilerine bu isi tuketici haklarina goturecegimi ayni zamanda sosyal medyada dile getirecegimi ve kendilerinin yoneticilerine linkedin uzerinden bu durumu bilgilendirecegimi soyledim ve garanti sartlarini kendilerine soyledim bu olayin bu sekillde olacagini bildigim icin garanti sartlarini ve kullanim klavuzunu sapik gibi okudum |
Evet Leon’du. 2017-2020 arasında kullandım.
Leon’un artıları * Ekran kullanımı ve direksiyon tuş takımı daha kullanışlıydı. * El freni otomatik * Dönüşe duyarlı sis farları mevcuttu. * Orta Kolçak kısmı aşağı yukarı kaldırılıp sabitleniyordu. Scala’nın artıları * Led farlar gündüz ve gece çok başarılı * Anahtarsız çalıştırma mevcut * Yol tutuşu Leon ile kıyaslanır. Viraja girerken güven veriyor. * Ekranı daha büyük ancak klima kontrolü İçin her seferinde ekrandan müdahale edilmeli. * Ses sistemi tartışılmayacak kadar net ve iyi. * Bagajı daha büyük. * Hızlanma ve yokuşta performansı yeni araç olduğu için Leon dan daha iyi. * Arka koltukta orta kısımda Kolçak var seyahat kısmında avantaj sağlıyor. * Ön sol sürücü kapısında şemsiye mevcut. * Ön konsoldaki malzeme kalitesi Leon a göre daha kaliteli tok bir ses veren malzemeden yapılmış. Scala’nın eksileri * Yaklaşık 6.000 km de bir Adblue eklemesi yapmamız gerekecek. * El freni manuel * Orta Kolçak aşağı ve yukarı olarak çekildiğinde sabit kalmıyor. * Klima fan hızını ayarlamak için ekrandan müdahale etmek gerekiyor. * Sis farları dönüşe duyarlı değil. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. İyi geceler. |
Yeni Skoda SCALA: Kapsamlı Bir Bakış
Yeni Skoda SCALA, kompakt hatchback sınıfında iddialı bir giriş yapan, şık ve pratik bir otomobildir. Skoda'nın son teknolojisi ve tasarım diliyle donatılmış olan SCALA, çeşitli motor seçenekleri, geniş bir iç mekan ve bir dizi gelişmiş özelliğiyle öne çıkmaktadır.
Skoda SCALA Yorumları
Skoda SCALA, otomotiv uzmanları ve kullanıcılar tarafından olumlu karşılandı. Yorumlar, aracın şık tasarımına, ferah iç mekanına ve yakıt verimliliğine dikkat çekiyor. Özellikle, 1.0 TSI motor seçeneği, düşük yakıt tüketimi ve yeterli performans sunması nedeniyle övgü almıştır.
Skoda SCALA 2020 1.6 TDI DSG Premium Yorumu
1.6 TDI DSG Premium donanım paketi, SCALA serisinin en üst seviyesidir. Bu donanım, 115 beygir gücü ve 250 Nm tork üreten güçlü bir 1.6 litrelik dizel motorla donatılmıştır. DSG çift kavramalı şanzıman, sorunsuz ve hızlı vites geçişleri sağlar. Kullanıcı yorumları, bu modelin performansından, konforundan ve yakıt verimliliğinden memnun kaldıklarını ifade etmektedir.
Skoda SCALA Alınır Mı?
Eğer pratik, şık ve yakıt verimli bir hatchback arıyorsanız, Skoda SCALA kesinlikle dikkate alınması gereken bir seçenektir. Olumlu kullanıcı yorumları, aracın kalitesini ve değerini kanıtlamaktadır. Ancak, nihai karar verme sürecine bireysel ihtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi dahil etmeniz önerilir.
Önemli Anahtar Kelimelerin Kullanımı:
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 4 Temmuz 2020; 17:15:6 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Xperia xz1 ve Asus G550jk Kullanıcısı
|
|
21
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savior Fenix -- 4 Temmuz 2020; 17:40:17 > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|